Izbrani forum: Servis
Izbrana tema: Ta forum je mrtev
sporočil: 14.456
Sinoči sem z žetonom odklenil Kotnikovo bančno kolumno, zdaj pa sem
ugotovil, da je čez noč dobila absolutno ključavnico, boljšo od
kriptomenjalnic. Ker ni prvič, da se je algoritem ali fizična oseba
iz redakcije odločila za spremembo statusa nekega članka, se
sprašujem, ali je to bug ali feature. :-)
sporočil: 27.801
Zadnja sprememba: crt 20.12.2017 11:46
[pobalin]to, da se lahko kadarkoli spremeni status clanka (kolikor je meni znano, v praksi samo s strani zive osebe), je feature.
Sinoči sem z žetonom odklenil Kotnikovo bančno kolumno, zdaj pa sem ugotovil, da je čez noč dobila absolutno ključavnico, boljšo od kriptomenjalnic. Ker ni prvič, da se je algoritem ali fizična oseba iz redakcije odločila za spremembo statusa nekega članka, se sprašujem, ali je to bug ali feature. :-)
ko pa si enkrat clanek prebral, je "tvoj" in ga lahko preberes ne glede na spremembe tvojega ali njegovega statusa. tako da ce si ga ti prebral z zetonom, nakar kasneje nisi mogel vec do njega, potem je to bug. ali je bilo tako?
ps. vsakic, ko zagledam naslov teme, pomislim, da smo verjetno ze imeli kaksnega uporabnika foruma, ki je mlajsi od foruma :)
Zadnja sprememba: pobalin 20.12.2017 12:56
[crt]Je, točno tako, in ne prvič. Šenkanemu konju se ne gleda v zobe, mi je bilo pa malo nadležno, ker nisem mogel komentirati ali pa pogledati še enkrat, če sem si prav zapomnil, kaj piše.
ko pa si enkrat clanek prebral, je "tvoj" in ga lahko preberes ne glede na spremembe tvojega ali njegovega statusa. tako da ce si ga ti prebral z zetonom, nakar kasneje nisi mogel vec do njega, potem je to bug. ali je bilo tako?
ps. vsakic, ko zagledam naslov teme, pomislim, da smo verjetno ze imeli kaksnega uporabnika foruma, ki je mlajsi od foruma :)Verjetnost, da se to zgodi, je vsak dan večja... kot tudi skušnjava, da postavimo virtualno spominsko ploščo pokojnim forumskim sokričačem.
P.S.: Če z Gustlom rečeta kakšno še o logiki progresivnega zaklepanja, bo pa tole terna. Je možno, da zvečer pustite še malo svetlobe za privabljanje vešč, ob zori pa še rolete spustite dol? Da vem, če se splača prežat ob torkih zvečer na Kotnikove kolumne. :-)
[rava]Upam, da vsaj za tviter kaj plačuješ. :twisted:
Sem se že pritožla na tviterju, da hočem žeton nazaj v takem primeru, pa ne šmirglajo. Grrr. Nobene pravice na tem svet ni več.
[rava]to kot receno po pojem poznavanju stvari ni tako misljeno.
> [crt]
> tako da ce si ga ti prebral z zetonom, nakar kasneje nisi mogel vec do njega, potem je to bug. ali je bilo tako?
Ja, tako dela.
Daš žeton, preletiš.
Čez en cajt prideš nazaj, da bi prebral bolj zbrano.
Ugotoviš, da je samo za naročnike.
morda pa nisem na tekocem, bom vprasal. ce mi potrdijo, da res ni tako misljeno, bo predvidoma danes pospravljeno.
Sem se že pritožla na tviterju, da hočem žeton nazaj v takem primeru, pa ne šmirglajo. Grrr. Nobene pravice na tem svet ni več.zetone redakcija obicajno vraca v primeru, da je clanek bil zetonski, nakar je postal free. kaj pocnejo v situaciji, da je bil zetonski, pa je postal orto narocniski, oziroma a sploh kaj - ne vem.
sporočil: 13.528
[crt]Evo, našli smo vam bug.
> [pobalin]
> Sinoči sem z žetonom odklenil Kotnikovo bančno kolumno, zdaj pa sem ugotovil, da je čez noč dobila absolutno ključavnico, boljšo od kriptomenjalnic. Ker ni prvič, da se je algoritem ali fizična oseba iz redakcije odločila za spremembo statusa nekega članka, se sprašujem, ali je to bug ali feature. :-)
to, da se lahko kadarkoli spremeni status clanka (kolikor je meni znano, v praksi samo s strani zive osebe), je feature.
ps. vsakic, ko zagledam naslov teme, pomislim, da smo verjetno ze imeli kaksnega uporabnika foruma, ki je mlajsi od foruma :)
[crt]ok, imam potrjeno in bo urejeno tako kot povedano sprva: ko ga enkrat preberes, ga imas.
> [rava]
> > [crt]
> > tako da ce si ga ti prebral z zetonom, nakar kasneje nisi mogel vec do njega, potem je to bug. ali je bilo tako?
>
> Ja, tako dela.
> Daš žeton, preletiš.
> Čez en cajt prideš nazaj, da bi prebral bolj zbrano.
> Ugotoviš, da je samo za naročnike.
to kot receno po pojem poznavanju stvari ni tako misljeno.
morda pa nisem na tekocem, bom vprasal. ce mi potrdijo, da res ni tako misljeno, bo predvidoma danes pospravljeno.
dodatna info: zetoni verjetno ne bo preziveli 2018 (ne se zdaj z mano kregat, zakaj tako in zakaj da bodo ziher finance propadle, samo posredujem :)
[crt]Hvala.
ok, imam potrjeno in bo urejeno tako kot povedano sprva: ko ga enkrat preberes, ga imas.
dodatna info: zetoni verjetno ne bo preziveli 2018 (ne se zdaj z mano kregat, zakaj tako in zakaj da bodo ziher finance propadle, samo posredujem :)Starve the beasts! Saj je res že skrajni čas, da se nas znebijo/-te. There must be some form of life beyond Finance. :-)
Zadnja sprememba: crt 20.12.2017 17:30
rava, pobalin, dajta probat, kako je zdaj s tistimi clanki,- ki sta jih prebrala z zetonom
- in so potem mutirali v strogo narocniki-only
ps. druga asociacija k naslovni temi: upload.wikimedia.org...tePipe.jpg
OK.
zgodovina, katere clanke je prebral user (in mu torej ostajajo odprti), je v tem kontekstu aktivna za cca zadnjih 12 mesecev.
zgodovina, katere clanke je prebral user (in mu torej ostajajo odprti), je v tem kontekstu aktivna za cca zadnjih 12 mesecev.
[rava]pride tudi pregled za userja, kaj si ze, in verjetno reaktivacija shrambe, kamor si lahko nabases ekstra priljubljene.
Aj si.
Za tolk nazaj se itak ne spomnim, kere članke sem si odklenila pa itak nimam pojma.
Sem že neki šarila po nastavitvah, pa nikjer ne vidim.
a bo vse glede prebranosti powered by kaj vec kot 12 mescev, zaenkrat se ne vem.
[crt]Hvala, tudi meni se Kotnikova kolumna spet prikazuje v vsem razkošju. Me je pa medtem minilo, da bi pustil pobalinsko sled z nemarno omembo gospodarja prstana.
rava, pobalin, dajta probat, kako je zdaj s tistimi clanki,
Ni isti problem, je pa iz tega rodu... Šimčev članek o ruskem
žogobrcu Gorenja je bil sinoči zaklenjen, zdaj pa je odklenjen.
Ampak ne čisto... ko sem zdaj hotel replicirati Renamu, me je
sistem zavrnil, češ da je članek dostopen samo naročnikom. Imate
večstopenjsko zaklepanje/odklepanje?
www.finance.si/88632...adzornikom
[pobalin]ce je v tem momentu res odklenjen, potem te ziher ni zdaj zavrnil, ker pac zdaj ni dostopen samo narocnikom, kaksna je zgodovina, pa foruma ne zanima in je ne pozna.
Ni isti problem, je pa iz tega rodu... Šimčev članek o ruskem žogobrcu Gorenja je bil sinoči zaklenjen, zdaj pa je odklenjen. Ampak ne čisto... ko sem zdaj hotel replicirati Renamu, me je sistem zavrnil, češ da je članek dostopen samo naročnikom. Imate večstopenjsko zaklepanje/odklepanje?
kakor gledam, ta clanek trenutno ni odklenjen.
[crt]Res ima ob naslovu narisano ključavnico, ampak jaz ga vidim, čeprav se ne spomnim, da bi si ga odklenil. Kolikor vem, sem zadnji decembrski žeton v torek zvečer porabil za Kotnikov članek. Je pa pri mojih letih vse možno... :-)
> [pobalin]
> Ni isti problem, je pa iz tega rodu... Šimčev članek o ruskem žogobrcu Gorenja je bil sinoči zaklenjen, zdaj pa je odklenjen. Ampak ne čisto... ko sem zdaj hotel replicirati Renamu, me je sistem zavrnil, češ da je članek dostopen samo naročnikom. Imate večstopenjsko zaklepanje/odklepanje?
> www.finance.si/88632...adzornikom
ce je v tem momentu res odklenjen, potem te ziher ni zdaj zavrnil, ker pac zdaj ni dostopen samo narocnikom, kaksna je zgodovina, pa foruma ne zanima in je ne pozna.
kakor gledam, ta clanek trenutno ni odklenjen.
Kakorkoli že, res ga vidim in res mi ne pusti ne komentirati in ne replicirati na komentarje.
[pobalin]tega ne bova resila takole na suho, tako da ce ti je prav, ti zamenjam geslo, se prijavim kot ti in greva od tam dalje. pa ti sporocim novega.
> [crt]
> > [pobalin]
> > Ni isti problem, je pa iz tega rodu... Šimčev članek o ruskem žogobrcu Gorenja je bil sinoči zaklenjen, zdaj pa je odklenjen. Ampak ne čisto... ko sem zdaj hotel replicirati Renamu, me je sistem zavrnil, češ da je članek dostopen samo naročnikom. Imate večstopenjsko zaklepanje/odklepanje?
> > www.finance.si/88632...adzornikom
>
> ce je v tem momentu res odklenjen, potem te ziher ni zdaj zavrnil, ker pac zdaj ni dostopen samo narocnikom, kaksna je zgodovina, pa foruma ne zanima in je ne pozna.
> kakor gledam, ta clanek trenutno ni odklenjen.
Res ima ob naslovu narisano ključavnico, ampak jaz ga vidim, čeprav se ne spomnim, da bi si ga odklenil. Kolikor vem, sem zadnji decembrski žeton v torek zvečer porabil za Kotnikov članek. Je pa pri mojih letih vse možno... :-)
Kakorkoli že, res ga vidim in res mi ne pusti ne komentirati in ne replicirati na komentarje.
Zadnja sprememba: crt 21.12.2017 19:34
ni potrebna tako velika operacija, lahko zdajle znova
poskusis.(in ne, resitev ni "ce je user pobalin, mu odpri vse clanke in vse pisanje, da bo mir ze enkrat" :P )
s tem je do nadaljnega hotline "halo crt, what are you wearing"
zaprt, ker imam naslednjih par tednov za pocet ene stvari, kjer se
bom zanimal samo za masinerijo in nic za uporabnike.
zelim vsem vse krasno v praznicnem casu, pred njim in po njem.
sporočil: 5.933
Nek bug je ziher bil, ker sem jaz probal odgovoriti nekomu na
forumu pod tem člankov
tl.finance.si/886254...bec-z-Rusi in mi je tudi izposalo
sporočilo, da lahko komentirajo samo naročniki, čeprav sem ga
odklenil z žetonom. No, zdaj več tega problema ni.
[crt]...pa dajva najprej nekaj spit. :-)
tega ne bova resila takole na suho, tako da ce ti je prav
ni potrebna tako velika operacija, lahko zdajle znova poskusis.Vidiš, kako nekaj požirkov hitro pomaga. Vse deluje, hvala.
(in ne, resitev ni "ce je user pobalin, mu odpri vse clanke in vse pisanje, da bo mir ze enkrat" :P )To bi bila sicer najbolj vitka in elegantna rešitev, ampak take v branži niso zaželene. :-)
s tem je do nadaljnega hotline "halo crt, what are you wearing" zaprt.Hvala, enako tudi tebi in familiji in vaši množici domačih živali.
sporočil: 4.301
hvala enako, lepe praznike... pa pazi (glede na to, dasi baje noro
založen z žganicami :-)) da se nau kje tak končalo ->
www.youtube.com/watc...Tx-sdR6Yzk
:-)))
lpA
:-)))
lpA
[Vinci]Berem novejše članke o Gorenju in še druge, ki so bili zaprmej vsi zaklenjeni. Mislim, da je danes pri Financah nekdo precej ad hoc ukazal obdarovanje zastonjkarjev z adventnim odklepanjem člankov.
Nek bug je ziher bil, ker sem jaz probal odgovoriti nekomu na forumu pod tem člankov tl.finance.si/886254...bec-z-Rusi in mi je tudi izposalo sporočilo, da lahko komentirajo samo naročniki, čeprav sem ga odklenil z žetonom. No, zdaj več tega problema ni.
Predprazničnim dobrotnikom hvala! :-)
[pobalin]Rekel bi, da je ta praznična amnestija koncentrirana na članke o Gorenju. Kot velik zagovornik resne kritike lika in dela Franja Bobinca, uprave in razvad Gorenja, ta prispevek k stopnjevanju pritiska pred januarsko skupščino pozdravljam. Noben Franjo ni tako veličasten, da bi imel brezprizivno oblast nad resnico. Še tisti v Vatikanu ima menda nad seboj Boga.
Berem novejše članke o Gorenju in še druge, ki so bili zaprmej vsi zaklenjeni. Mislim, da je danes pri Financah nekdo precej ad hoc ukazal obdarovanje zastonjkarjev z adventnim odklepanjem člankov.
Predprazničnim dobrotnikom hvala! :-)
sporočil: 13.641
Takole bo pa forum izgledal, ko bomo veliki :)
Ima še sistem monetizacije vgrajen :)
www.youtube.com/watc...gA5V2GtBZM
sporočil: 48.253
[Gustl]twitter.com/AntifaBi...5797860353
Takole bo pa forum izgledal, ko bomo veliki :)
sporočil: 13.641
[rename]Tehnologija bo napredovala, tvoj sogovornik bo un depresiven robot Marvin iz Štoparja :)
To je odličen način za zmanjšanje prometa (na forumu) na minimum.
V bistvu na ničlo, saj te mine, da bi poslušal takšno tečno štimo :-)))
(In tisti nenehni ar ju šur? :-P )
Preživi to :)
www.youtube.com/watc...h-W8QDVA9s
ni ckrnilo, tako je misljeno.
clanek je naknadno postal narocniki-only (ne vec tudi zetonski) in meni znano navodilo je, da v takih primerih to, da ga je user ze prebral z zetonom, ne steje.
kakor razumem, bodo zetoni tokom tega leta ukinjeni, pa bo mir s tem :)
clanek je naknadno postal narocniki-only (ne vec tudi zetonski) in meni znano navodilo je, da v takih primerih to, da ga je user ze prebral z zetonom, ne steje.
kakor razumem, bodo zetoni tokom tega leta ukinjeni, pa bo mir s tem :)
sporočil: 4.301
oj ded, si še živ, kul?
glih včeraj sem poskušal najti ravno tvoj post, kjer si zelo plastično nakazal, kak je zgledalo jemanje svajcarskih pufov, pa ugotavljam da iskalska funkcija ne funkcionira, al pa sem jaz (kot "bivši" frankar;-)) dejansko opravilno nesposoben...
lpA
glih včeraj sem poskušal najti ravno tvoj post, kjer si zelo plastično nakazal, kak je zgledalo jemanje svajcarskih pufov, pa ugotavljam da iskalska funkcija ne funkcionira, al pa sem jaz (kot "bivši" frankar;-)) dejansko opravilno nesposoben...
lpA
lej, zima je pa v lj sem. fuck this shit. poslji mi na zs bolj
podrobno, kaj pomeni ne funkcionira.