Izbrani forum: Avto
Izbrana tema: članek Nemški premijski kvartet z zadnjicami, ki privlačijo poglede
Strani: 1
sporočil: 1.227
Kakšen smisel imajo "osvetljene ledvičke" pri bmw? Pa ne le to:
RollsRoys v EU, najbrž zaradi maščevanja EU Britancem zaradi
brexita, ne bo smel uporabljati "osvetljene" damice na pokrovu
motorja - Spirit of Ecstasy. Zakaj pa to lahko počne bmw? Evropske
otročarije v kontekstu otroškega prepira: "ne bom se več igral s
tabo, dej mi nazaj moje igračke".
sporočil: 4.276
Zadnja sprememba: premza 16.10.2020 08:04
Skratka... pokvarljivi avti s slabimi voznimi lastnostmi za
100.000€.
sporočil: 5.775
EDINI razlog zakaj v EU ni US avtomobilov. Ker lahko drugi dan
zaprejo.
EU JE talec Nemcev in njihove nesposobnosti prkljuciti se modernim tehnologijam.
Podatek da je pri novm osvajanju Lune skupaj z NASA, iz EU vkljucena samo Italija pove VSE o Nemcih in ostalih.
Potem bodo pa vpili da je vesolje od vseh. Saj JE, samo gor je treba znat prit.
V US se s tem ze ukvarja precej firm. Bogastvo je nemerljivo in v 10-20 letih bo to ze industrija.
EU JE talec Nemcev in njihove nesposobnosti prkljuciti se modernim tehnologijam.
Podatek da je pri novm osvajanju Lune skupaj z NASA, iz EU vkljucena samo Italija pove VSE o Nemcih in ostalih.
Potem bodo pa vpili da je vesolje od vseh. Saj JE, samo gor je treba znat prit.
V US se s tem ze ukvarja precej firm. Bogastvo je nemerljivo in v 10-20 letih bo to ze industrija.
sporočil: 1.301
:)... sej veš, da se o okusih ne razpravlja... ampak, če že, pol
moram skromno dodat, da meni Teslin X zgleda ko "beached whale" :(.
pa tudi ko se vsedeš vanj bi razliko med temi in njo opisal kot...
razliko med Varteks in Hugo Boss obleko ;) :P
sporočil: 3.976
[PyotrNovak]Točno tako. 100 jurjev za ta švabska jajca? Ne ga srat.
EDINI razlog zakaj v EU ni US avtomobilov. Ker lahko drugi dan zaprejo.
V USA lahko z začetno ceno 65k EUR (preračunano) dobiš Lincoln Navigator, ki je zares luksuzen SUV, še za manj denarja pa GMC Yukon XL Denali.
www.edmunds.com/linc...navigator/
www.caranddriver.com...n-yukon-xl
Ko pogledaš pravi ameriški SUV, se ob evropceljskih olupkih lahko le pomilovalno nasmehneš.
sporočil: 61
Pri BMW so se pohvalili, da so osvetljene ledvičke homologirali kot
del svetil (žarometa), sicer svetilni dodatki v EU niso dovoljeni.
Funckija je na koncu bolj estetska. Ledvički namreč osvetljujeta
kvadratni meter neposredno pred avtomobilom, kar vozniku ne koristi
pretirano. Pri Rolls-Royce-u pa so osvetljeni kipec prepovedali
zaradi svetlobnega onesnaževanja. Te predpisi postajajo farsa ...
Se popolnoma strinjam, da je treba carine na ameriške avtomobile
odpravit. Poskušam se odvadit brskanja po ameriški straneh z
ameriškimi (tržnimi) cenami (s solznimi očmi). Večja izbira nebi
nikomur škodila, kupci bi bili seveda na boljšem. Escalade, yukon,
navigator & co. zaradi velikih motorjev vseeno nebi bili
bestselerji. V Evropi še vedno pustoši obsesija s porabo.
[3Iceman]In potem se voditelji sprašujejo, zakaj jim ne zaupamo?
Pri BMW so se pohvalili, da so osvetljene ledvičke homologirali kot del svetil (žarometa), sicer svetilni dodatki v EU niso dovoljeni. Funckija je na koncu bolj estetska. Ledvički namreč osvetljujeta kvadratni meter neposredno pred avtomobilom, kar vozniku ne koristi pretirano. Pri Rolls-Royce-u pa so osvetljeni kipec prepovedali zaradi svetlobnega onesnaževanja. Te predpisi postajajo farsa ...
Ker je doberšen del njihovih produktov farsa.
Kipec svetlobno onesnaževanje, pa je Rolls-Royce-v koliko, 1 na tisoč kilometrov cest?
Cel svet je postal ena farsa.
Zadnja sprememba: premza 16.10.2020 13:23
[3Iceman]Ja, Tesla za 100.000€ se splača, ker ga zaston polniš in tako prihraniš 200€ na mesec :)
V Evropi še vedno pustoši obsesija s porabo.
Tudi Tesla srfa na tem valu. Ampak Tesla je vendarle eletkrična
(neka druga zgodba), še bolj lovski so nakupi avtov za 150-200K z
dizelskimi motorji. Največji absurd vseh časov ostaja panamera
diesel, ali pa bentley bentayga diesel in še bi se jih našlo (v
koncernu).
sporočil: 1.301
[rename]no, pol pa ko beached whale z orlovskimi krili... :D ;).
> [drugmirko]
> :)... sej veš, da se o okusih ne razpravlja... ampak, če že, pol moram skromno dodat, da meni Teslin X zgleda ko "beached whale" :(. pa tudi ko se vsedeš vanj bi razliko med temi in njo opisal kot... razliko med Varteks in Hugo Boss obleko ;) :P
Beached Whale?
i.gaw.to/content/pho...odel_X.jpg
če že, je asociacija na kaj letečega... American Eagle recimo :-)))
Priznam pa, da v Tesli še nisem sedel, v Porschejih pa že... in sem za Teslo.X.
Samo še BTC čakam, da skoči čez letvico, ki sem jo postavil :-P
pač, avto je gomozanskih dimenzij in mi z zaprtimi vrati, še posebej pa v beli barvi, zgleda ko en mehurjast blob... al pa "nekej visoko brejega"... ampak, če sem iskren tud vsaj, hajd, dva od v članku omenjenih ubermensh primerkov nista daleč od tega, čeprav majo dizajn z neprimerno več "duha in karaterja".
tudi ne razumem čist dobro kaj naj bi v obliki Tesle X blo "športnoterenskega", ker gre oblikovno samo za zelo napihnjeno Teslo S s "hecnimi vrati"... ampak, kot sem reku prej, o okusih se ne razpravlja in če se ti dopade, me veseli. raznolikost nas pa bogati in dela svet manj dolgočasen!
sem pa sedel v Tesli... S in 3... in biu poprilično razočaran glede kakovosti izdelave in kvaletete materialov... iskreno, za avtomobile s cenami med 60 in 90k se mi je vse to zdelo podpovprečno in šlampasto :(. ne glede na impozantnost vgrajenih "televizorjev".
sporočil: 2.264
Meni se poraba 13 l/100 za slabe tri tone težek SUV dolžine 5,73 m
in 6.2 motorjem s 420 konji ne zdi slaba. Na dolgi rok še vedno
ceneje kot X5 z dizelskim motorjem zaradi stroškov vzdrževanja
nemških jajc, s tem da je Yukom Denali neprimerno boljši in
zmoglivejši.
X5, strgana veriga in poceno vzmetenje: gneralna na motorju in
menjava vzmetenja na obeh straneh kupi precej tisoc litrov bencina.
Sosed kupil malo vozenega, kljub mojemu odlocnemu odsvetovanju, pri
155.000km in nato vzmeti pri 162.000.
Veriga pa taka kot pri biciklu. Saj se dobesedno zajebavajo s kupci.
Gledam 5 let star Malibu, klasa BMW 5, dobi pa se jih za okrog 12.oooe, z malo kilometri kolikor hoces. Imamo dva Chevroleta in oba samo delata. Mahanik je ze prav slabe volje, pa tudi rezervni deli so izjemno poceni. Ta velik servis je bil 350e, Gold Disel je pa 800.
Tala virus je malo prestavil nakup Chryslerja 300C z 3.5l bencinarjem, toda pride sigurno. Pri moji kilometrini me boli K koliko porabi.
Gledam 5 let star Malibu, klasa BMW 5, dobi pa se jih za okrog 12.oooe, z malo kilometri kolikor hoces. Imamo dva Chevroleta in oba samo delata. Mahanik je ze prav slabe volje, pa tudi rezervni deli so izjemno poceni. Ta velik servis je bil 350e, Gold Disel je pa 800.
Tala virus je malo prestavil nakup Chryslerja 300C z 3.5l bencinarjem, toda pride sigurno. Pri moji kilometrini me boli K koliko porabi.
sporočil: 970
[PyotrNovak]Če imaš v mislih Chevrolet Malibu zadnje ali prejšnje generacije, je to isti šmorn kot Opel Insignia. Dimenzijsko sicer kar velika in težka krava, sicer pa en razred nižje od BMW 5.
X5, strgana veriga in poceno vzmetenje: gneralna na motorju in menjava vzmetenja na obeh straneh kupi precej tisoc litrov bencina. Sosed kupil malo vozenega, kljub mojemu odlocnemu odsvetovanju, pri 155.000km in nato vzmeti pri 162.000.
Jp, 300C je super avto za svojo ceno, čeprav bi ti jaz priporočal
Dodge Charger-ja. Pentastar je pa tudi dober motor; zanesljiv,
enostaven in poceni za vzdrževat (redni servisni pregled z menjavo
olja/filtra me pride $65).
Mimogrede, Avis je maja (vrhunec panike) prodajal slabo leto stare 300C z max 25k km za $19,000, sedaj so nazaj na $22,000.
Mimogrede, Avis je maja (vrhunec panike) prodajal slabo leto stare 300C z max 25k km za $19,000, sedaj so nazaj na $22,000.
To je samo ideja. Do nakupa bi porabil vsaj par deset ur, da se
informiram o vseh moznih problemih. Tako sem kupil trenutnega in
sem izjemno zadovoljen. Cena - lastnosti so odlicne. Ne recem da je
avto odlicen. Gre naprej, pelje par plat pleha 1x2m in predvsem se
NE kvari, pozimi kresne takoj, ker je bencinar vzdrzevanje je
skoraj zatonj.
Za trenutne potrebe pase ko ata na mamo.
Za trenutne potrebe pase ko ata na mamo.
sporočil: 970
Jah, saj veš kako to gre... praviloma so tisti avtomobili, ki
slovijo kot "največja jajca" z vidika price/performace ravno
obratno...
Moj fotr ima že zadnji 2 desetletji karavana, 1.6 atmosferski bencinar, pa pri nobenem ni imel kakih težav. Prva je bila Fiat Marea, ki jo je vozil kakih 13 let, potem pa Opel Astra. Nobeden od njih ni (bil) niti prav zelo varčen, niti prav poskočen. Za tisti tvoj pleh prevažat je bila sploh Marea super, ker si podrl še zadnji odbijač v ravno dno in imel havbo zaprto, tovor je pa lahko ven gledal. Pri kakem smučanju ali hribolazenju pa si imel uporabno klopco. upload.wikimedia.org...r_door.jpg
Moj fotr ima že zadnji 2 desetletji karavana, 1.6 atmosferski bencinar, pa pri nobenem ni imel kakih težav. Prva je bila Fiat Marea, ki jo je vozil kakih 13 let, potem pa Opel Astra. Nobeden od njih ni (bil) niti prav zelo varčen, niti prav poskočen. Za tisti tvoj pleh prevažat je bila sploh Marea super, ker si podrl še zadnji odbijač v ravno dno in imel havbo zaprto, tovor je pa lahko ven gledal. Pri kakem smučanju ali hribolazenju pa si imel uporabno klopco. upload.wikimedia.org...r_door.jpg
TO JE MOJ! Star Oplov bencinar, 1,6L Lacetti karavan, porabim za
okol skakat okrog 7,8l.Pa tla so ravna, ko se podre sedeze, notr
vrzem lesen nosilc pa peljem par plat bakra brez problema. Velike
formate mi pa itak dostavijo. Na Avtonet jih imas poceni z nizkimi
kilometri. Seveda zato, ker je "grd", glavni servis pa 350E. Lepota
stane.
Sem pa izredno "upkojenski voznik" Zavore in sklopka mi trajata skoraj vedno do dvojne zivljenske dobe.
Po 11 letih se vedno ne najdem pikice rje na plehu. Saj vem da je oblika hecna, toda trenutno gledam izkljucno price/performance, se posebej sedaj. So pa vsi avtomobilski nakupi na dnu zmrzovalnika. Nimam nobenega kredita, placujem na avans, kar naredim gre ven. Sem mnenja da bo tale 'zastonj" denar se hudicevo drag cez par let. Krediti so potopili precej znancev po l 2008.
Sem pa izredno "upkojenski voznik" Zavore in sklopka mi trajata skoraj vedno do dvojne zivljenske dobe.
Po 11 letih se vedno ne najdem pikice rje na plehu. Saj vem da je oblika hecna, toda trenutno gledam izkljucno price/performance, se posebej sedaj. So pa vsi avtomobilski nakupi na dnu zmrzovalnika. Nimam nobenega kredita, placujem na avans, kar naredim gre ven. Sem mnenja da bo tale 'zastonj" denar se hudicevo drag cez par let. Krediti so potopili precej znancev po l 2008.
Očitno poslušaš nasvete najbolj strogih finančnih svetovalcev, ki
pravijo, da vrednost avtomobila ne sme presegati 10% bruto letnih
dohodkov. :)
Zanimivost. V knjigi "Start living like a millionare" je za US
navedena povprecna vrednost avtomobila, ki jo vozi povprecen
miljonar s par deset miljoni: 60.000US, kar je tam ze posten avto
najvisjega ranga. Recimo fully loaded 300C, Lexus, etc. To je za
vsakega nasega pravga mafijasa resna zalitev usest se v tak "cenen"
avto.
Drug nasvet: Smart entrepreneur buys Mercedes out of petty cash drawer. Torej z drobizem za znamke, papir....torej stroski za nakup so samo hipni blip na radarju.
VELIKO stvari bi se lahko naucili tam, ce bi sneli rdeca ocala.
Drug nasvet: Smart entrepreneur buys Mercedes out of petty cash drawer. Torej z drobizem za znamke, papir....torej stroski za nakup so samo hipni blip na radarju.
VELIKO stvari bi se lahko naucili tam, ce bi sneli rdeca ocala.
Strani: 1