Izbrani forum: Glavni forum
Izbrana tema: članek Španija: umik 53 tisoč turističnih stanovanj, da bodo vanj nastanili mlade
Strani: 1
sporočil: 176
Leta 2012 je bilo pol ure do barce stanovanj za 1200 - 1500 EUR/m2
kolikor hoces. Danes smo 2025 in je ze vsega premalo in krivi so
ti, ki so takrat pokupili ta stanovanja.
Naj se enkrat zazenejo to hiperprodukcijo in bo reseno. Oni vsaj znajo in vedo kako.
Mene so ucili, da je potrebno, delati, sparati, prevzeti odgovornost in kupiti stanovanje. Vendar so me ocitno narobe ucili, ker tu pri nas nekateri menijo, da jim to pripada zastonj ali pa vsaj skoraj zastonj, ker si tako tolmacijo ustavo in se spominjajo nekih davnih casov. Ne bi jih motilo niti, ce bi se stanovanje kar nekomu zaplenilo in dalo njim, vse dokler bi bili oni na boljsem.
Naj se enkrat zazenejo to hiperprodukcijo in bo reseno. Oni vsaj znajo in vedo kako.
Mene so ucili, da je potrebno, delati, sparati, prevzeti odgovornost in kupiti stanovanje. Vendar so me ocitno narobe ucili, ker tu pri nas nekateri menijo, da jim to pripada zastonj ali pa vsaj skoraj zastonj, ker si tako tolmacijo ustavo in se spominjajo nekih davnih casov. Ne bi jih motilo niti, ce bi se stanovanje kar nekomu zaplenilo in dalo njim, vse dokler bi bili oni na boljsem.
sporočil: 1.796
"tu pri nas nekateri menijo, da jim to pripada zastonj ali pa vsaj
skoraj zastonj, ker si tako tolmacijo ustavo in se spominjajo nekih
davnih casov. Ne bi jih motilo niti, ce bi se stanovanje kar nekomu
zaplenilo in dalo njim, vse dokler bi bili oni na boljsem."
Točno v tem je problem! Zasanjani in hkrati leni levičarji res tako mislijo. Ker jim menda kar tako "pripada".
In to je podlaga za njihov program. Ali bi bolj ustvarjalnim sodržavljanom stanovanja ekscesivno obdavčili in s tem postopoma odvzemali (Holob) ali pa bi kar takoj odvzeli (Levica).
Točno v tem je problem! Zasanjani in hkrati leni levičarji res tako mislijo. Ker jim menda kar tako "pripada".
In to je podlaga za njihov program. Ali bi bolj ustvarjalnim sodržavljanom stanovanja ekscesivno obdavčili in s tem postopoma odvzemali (Holob) ali pa bi kar takoj odvzeli (Levica).
sporočil: 591
Bdp raste 1%, finančne naložbe pa 10%?!
Kako je to možno?
Prenos premoženja od navadnih ljudi k elitam...
youtu.be/BTlUyS-T-_4...OZVY6m0Tqt
Kako je to možno?
sporočil: 2.965
[stutek]Tole mislim, da bojo države slej ko prej začele obdavčevanje premozenja v delnicah, sploh če se ta trend rasti nadaljuje.
Bdp raste 1%, finančne naložbe pa 10%?!
Kako je to možno?
Ker če gremo po poti višanja dolga in inflacije, bojo delniški trgi pač le rasli.
To bo zanimiv precendens npr indeksi rastejo po 5do 10 procentov letno, država pa si pobere 20 posto te rasti, obenem pa z ukrepi skrbi, da niso oscilacije prehude.
Se pravi omejeni vzponi in padci.
Kar pri denarju brez podlage ni težko.
Vsekakor pa bo vse skup za v zgodovinske knjige, ko se "spaga strga";).
Strani: 1