Izbrani forum: Nepremičnine
Izbrana tema: članek Erjavec: Stanovanja se še dolgo ne bodo prodajala tako, kot so se
Teme v drugih forumih o teh vsebini: Glavni forum (17)
Strani: 1
Erjavec fuck off!!!!!
vaka08 je napisal(a):
Da pa formulacijo nadstandarda uporabi minister za okolje in prostor, je to škandal.
Se strinjam. Nej Karl 2x razmisli kaj je ravnokar naredil, potem pa odstopi.
1) možnosti zapiranja pogodb ob morebitni prodaji ali razrodaji Hypo banke ali njenega premoženja
2) morebitnem stečaju ene velike gradbene firme (vsi so polni kot tanker)
3) propadanju nepremičninskih posrednikov (tudi ti so polni lastnih nepremičnin, ki jih (še) ne želijo prodajat pod ceno, posla pa NI
4) ob pomanjkanju kakršnekoli pametne strategije trenutne vlade za izhod iz krize in ustvarjanju ugodnih pogojev za prihod tujega kapitala, tega NE BO
5) nepremičninski balon je nastal tudi zaradi pričakovanj ob vstopu v EU in Eurozono. Sedaj ne bo nikogar, ki bi ustavil plaz ponudbe na nepremičninskem trgu in posledično sledi krepak padec cen nepremičnin (v Berlinu so npr. cene 30% nižje).
Povpraševanje obstaja in je veliko prav v prestolnici vendar za realno ceno in ne 2500eur/m2 in več.
lp
lp
ssax je napisal(a):Kosova komisija in policija bi morali pogledati ali in kako so lobisti dosegli to potezo Erjavca.
če bi bila stanovanja na brdu od 1700 do 2000 eur/m2 verjamem da bi bila razprodana. Problem pa je ker je vse to ena lopovska banda. dokler ne bodo prodali zalog drugi po 2500 eur in več na m2 pa ne bo takšnih stanovanj. Povpraševanje obstaja in je veliko prav v prestolnici vendar za realno ceno in ne 2500eur/m2 in več. lp lp
Precej verjetno bi se našel zasebni investitor, ki bi kvalitetno izgrajena stanovanja na Brdu lahko prodali z dobičkom. Kljub krizi. Pa ne more, ker mu sklad odžira parcele.
Glede na to, da sklad očitno ne izpolnjuje ciljev, je Rešitev zelo enostavna: razpustimo sklad. Socialno delovanje sklada (najem...) pa naj se lepo prenese nazaj na MOP. Ne razumem zakaj moramo podvajati tajnice, fikuse in "strokovnjake".
ssax je napisal(a):Jest pa ne verjamem, ker večina potencialnih kupcev pod a-ne more prodati stare luknje za ustrezno ceno in b-kupci tudi za toliko ne bodo dobili kreditov.
če bi bila stanovanja na brdu od 1700 do 2000 eur/m2 verjamem da bi bila razprodana. Problem pa je ker je vse to ena lopovska banda. dokler ne bodo prodali zalog drugi po 2500 eur in več na m2 pa ne bo takšnih stanovanj. Povpraševanje obstaja in je veliko prav v prestolnici vendar za realno ceno in ne 2500eur/m2 in več. lp lp
Ampak vseeno je luštno brati nepremičninske oglase, no :-)
Tale današnji biser, na primer, mi je polepšal dan:
www.nepremicnin...l=5328078 [+] "
Jebiga take so cene. Preijatelji kupujejo hišo v okolici Lj in pravijo da ponudbe ni? Prodajajo ene in iste hiše že leto ali dve in nihče noče spustit cene niti za ped. Prodajalec ene ogledane hiše se jim spoh ne oglaša na telefon, drugi pravi da ima full zanimanja in ne bo spustil niti za 1kE,..pa razumi trg če moreš!
mate3000 je napisal(a):Tvegam, da me bo spet kdo nahrulil, da sem slovencelj, ki hoče, da sosedu krava crkne, pa vseeno:
" Odgovori code5 [ 14:33 ] Ampak vseeno je luštno brati nepremičninske oglase, no :-) Tale današnji biser, na primer, mi je polepšal dan: www.nepremicnin...l=5328078 [+] " Jebiga take so cene. Preijatelji kupujejo hišo v okolici Lj in pravijo da ponudbe ni? Prodajajo ene in iste hiše že leto ali dve in nihče noče spustit cene niti za ped. Prodajalec ene ogledane hiše se jim spoh ne oglaša na telefon, drugi pravi da ima full zanimanja in ne bo spustil niti za 1kE,..pa razumi trg če moreš!
1% davek na nepremičnine bi zelo blagodejno vplival na navedeni problem. Verjetno bi delovala že napoved davka.
" Odgovori code5 [ 14:33 ]
Ampak vseeno je luštno brati nepremičninske oglase, no :-)
Tale današnji biser, na primer, mi je polepšal dan:
www.nepremicnin...l=5328078 [+] [+] "
Jebiga take so cene. Preijatelji kupujejo hišo v okolici Lj in pravijo da ponudbe ni? Prodajajo ene in iste hiše že leto ali dve in nihče noče spustit cene niti za ped. Prodajalec ene ogledane hiše se jim spoh ne oglaša na telefon, drugi pravi da ima full zanimanja in ne bo spustil niti za 1kE,..pa razumi trg če moreš!
Očitno se jim ne mudi prodati oz. niso prisiljeni v nižanje cene. To je edina logična razlaga.
JanezNovak131 je napisal(a):Jaz te bom nahrulil, ker si to preveč iz riti izstrelil. Davek na kakšno osnovo? Če opletaš s stopnjo, moraš najprej opredeliti davčno osnovo.
Tvegam, da me bo spet kdo nahrulil, da sem slovencelj, ki hoče, da sosedu krava crkne, pa vseeno:
1% davek na nepremičnine bi zelo blagodejno vplival na navedeni problem. Verjetno bi delovala že napoved davka.
Ker pa je problem zadolženih gradbincev tako velik, da lahko s seboj potunka banke, se stanje neplačil tolerira, odlaga, refinancira.... Če bi bil neplačnik samo Janko gradnje bi banke na hitro pobasale nepremičnino in jo prodale z izgubo. Če pa govorimo o 1 milijardi EUR izgub potem ga pa ni junaka, ki bi ugriznil v kislo jabolko. Kupci pa tudi niso več idioti, da bi kupovali nepremičnine za 3000 EUR na kvadrat, če je stroškovna cena z zemljo vred jurja.
Vinci je napisal(a):
Jaz te bom nahrulil, ker si to preveč iz riti izstrelil. Davek na kakšno osnovo? Če opletaš s stopnjo, moraš najprej opredeliti davčno osnovo.
Vzgojno nahruljen! Hvala, bom bolj natančen.
Glede na to, da je država dala precej denarja (se mi ne da iskati podatka koliko) za cenitev nepremičnin, mislim, da bi bil model obdavčitve:
Osnova: ocenjena vrednost nepremičnine, zmanjšana za splošno olajšavo (ki zmanjšuje ocenjeno vrednost nepremičnine) v višini 30.000 EUR (več ali manj je stvar politične debate) za vsakega državljana, ki ima prijavljeno stalno prebivališče na tej nepremičnini. (Bodi pozoren na psihološki učinek, ki ga ima takšna splošna olajšava v EUR vrednosti za razliko od m2 olajšave na argument ne morete vzeti meni, revežu ... ker imam samo za 500.000 EUR nepremičnin). Verjetno bi bil sicer tudi sam penast, ko bi dobil prvo položnico za ta davek, samo če Slovenci vsak mesec stoično preživimo pogled na plačilni list (in vidimo koliko časa delamo za državo), potem bi se verjetno navadili tudi na to položnico.
Stopnja: 1%
Izjeme / druge olajšave na minimum oz. prepovedati.
Zanimivo branje: http://aux.zicklin.b....81_92.pdf< /a>
JanezNovak131 je napisal(a):Hhhhhhhh ... pa kakšen 1 %. Govori se od 0.1 do 0.5% pa bo cela štala zaradi vrednosti, ki je bila na trgu 1. julija 2009 - 80 odstotkov tržne vrednosti nepremičnine naj bi bila osnova za izračun davka
Tvegam, da me bo spet kdo nahrulil, da sem slovencelj, ki hoče, da sosedu krava crkne , pa vseeno:1% davek na nepremičnine bi zelo blagodejno vplival na navedeni problem. Verjetno bi delovala že napoved davka.
Koliko % letno naj bi zaradi tega davka šle nepremičnine navzdol ?
Ta davek naj bi stopil v veljavo 2011, do takrat pa bojo cene tam kjer so ?
PS: Cene bodo zgrmele dol kt pri norcih, 15.12.09 se obeta tudi novi prostorski plan za Ljubljano, še se bo zidalo :-) drugače pa bomo rušili ...
mate3000 je napisal(a):
" Jebiga take so cene. Preijatelji kupujejo hišo v okolici Lj in pravijo da ponudbe ni? Prodajajo ene in iste hiše že leto ali dve in nihče noče spustit cene niti za ped. Prodajalec ene ogledane hiše se jim spoh ne oglaša na telefon, drugi pravi da ima full zanimanja in ne bo spustil niti za 1kE,..pa razumi trg če moreš!
Ne zaradi cene, za crknit od smeha je dikcija oglasa: "lepa je, da jemlje sapo, pa tudi poceni je. vse pripravljeno za pridobitev gradbenega dovoljenja" (=vključno z dovoljenjem na priključitev na javno infrastrukturo, kot je na primer greznica)... ne moreš verjeti, če ne vidiš na lastne oči.
bicyclebarricade je napisal(a):Logično bi bilo, da bi se takoj pocenile za cca. 20x znesek povečanja davkov, če je vse ostalo nespremenjeno. Tistle plan za Ljubljano bo pa pomoje tudi malo pretresel sceno, samo je vprašanje, če bo že tedaj aktualen, kot navajaš. Vsekakor pa bodo cene parcelam 2010 šle še precej dol. Z njimi pa tudi drugo.
Koliko % letno naj bi zaradi tega davka šle nepremičnine navzdol ?
Ta davek naj bi stopil v veljavo 2011, do takrat pa bojo cene tam kjer so ?
PS: Cene bodo zgrmele dol kt pri norcih, 15.12.09 se obeta tudi novi prostorski plan za Ljubljano, še se bo zidalo :-) drugače pa bomo rušili ...
Očitno nihče ne mara stanovanj v Ljubljani po ceni nižji od 2000 Eur za kvadrat. Je prepocen.
Ja, minister, v teh časih je potrebno ustavit vse investicije. Ni investicij, ni dela, ni zaposlitev, ni davkov in ni politikov. Samo, da to dočakamo bo pa dolga.
www.finance.si/26588...pa-vi%B9je
beduina je napisal(a):
Bravo oldpunca. Dodal bi le, da se motijo tako banke kot gradbinci, da bo drugo leto ali čez dve leti boljše. Ne bo. Noben več ne bo v LJ kupoval stanovanja po več kot 2,5 k/m2 (razen kakšnih izjemnih lokacij). Samo dolgovi bodo večji. Problem je v tem, da je 5 mlrd. najbrž dovolj velika vsota, da si tudi naše banke ne morejo več sposojati in jim zmanjkuje denarja za druge stvari.
podpisem obema!
Strani: 1