Izbrani forum: Borza
Izbrana tema: CICG
Strani: 1 ... 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 ... 191
sporočil: 5.172
Samo za obstoječe obresti državnega dolga plačujemo po milijardo
eur letno, zdaj se bomo še zadolžili in bo tega še več, še enkrat
vprašam, kaj bo tukaj pomagalo enkratna prodaja CICG, kjer bi
dobili 40 mio eur? To je brez veze....
Zadnja sprememba: alain 18.03.2020 16:26
Ojoj kako smo napeti, kar takoj obtožbe o laži in ne mogoče ocena
iz glave???? Verjamem da si jezen sam nase, ker nisi prodal takrat,
ko je bil čas, samo nisem ti jaz kriv za to. Sem preveril res je za
obresti plačujemo 740 mio, moj podatek je bil pač iz glave iz pred
parih let, ko so bile obresti višje. Ampak kaj to spremeni v tej
debati? Ali podpiraš prodajo CICG zdaj, da država dobi ušivih 40
mio eur????????
sporočil: 6.715
Zadnja sprememba: philips 18.03.2020 17:58
Sicer pa Kronos že tri dni raste. Sicer so finančni kazalci
neprimerljivi (slabši), ampak ziher je neki narobe CICG.Venator zadnje dni ni občutno padel
Prodaj dokler se se da prodat, ker bo se bistveno slabse. O tem
govorim ze en mesec, pa sem baje panicar:
www.finance.si/89593...astrofalne
sporočil: 124
CICG pade sigurno do 70 EUR na lot. Pa ne zato, ker je slabo
podjetje, ampak zato ker bodo res posledice koronavirusa
katastrofalne. To bo najhujša kriza po 2.svetovni vojni. Še denar
bo zgubljal na vrednosti, kaj šele delnice.
Jaz sem prodal vse lote CICG, žal z izgubo seveda, ampak zdej
mirneje spim. Težko je gledat, ko je vsak dan vse rdeče. Bo pa
sigurno zopet lepa priložnost za ustvarjanje profita.
sporočil: 169
Folk ne dojema da bo to en ogromen downfall. Za vse. Huge L. To ne
bo minilo v 14 dneh, ne dveh mesecih. Ce hočemo nazaj v zivljenje
pa bomo hodili okoli v skafandrih. Dolgovi bodo enormni, in le
hiperinlfacija jih lahko izbriše. Ceprav dvomim da bo sistem
vrednosti, denarja in vsega sploh preživel to krizo.
sporočil: 1.582
Proizvodnja in potrošnja se bodo bolj počasi normalizirale.
Zdravstveno stanje hitreje. Glede na izvedene ukrepe pri nas in po
Svetu bo kmalu veliko manj okužb. Ko bodo naši odprli izolacije za
potencialno okužene in okužene ter bolnišnico le za obolele, bo
hitro bolje. Osebje ne more hodit dmomov. Iz kužnega območja se
lako pride ven le skozi karanteno.
Blago pa bo našlo pot. Če ne drugače - šverc komerc. Le plače in dohodki se bodo zmanjšali, ker ni proizvodnje in zato tud potrošnje ne bo.
Posamezne lokacije bodo v karanteni, a bo karanten vedno manj in bodo manjše.
Ukrepanje infekologov in testiranja dajejo rezultat. Zelo majhno povečanje števila okuženih. Procent je vsak dan nižji. Upam, da tako tudi ostane in se začnejo odpuščat ozdravljeni.
Blago pa bo našlo pot. Če ne drugače - šverc komerc. Le plače in dohodki se bodo zmanjšali, ker ni proizvodnje in zato tud potrošnje ne bo.
Posamezne lokacije bodo v karanteni, a bo karanten vedno manj in bodo manjše.
Ukrepanje infekologov in testiranja dajejo rezultat. Zelo majhno povečanje števila okuženih. Procent je vsak dan nižji. Upam, da tako tudi ostane in se začnejo odpuščat ozdravljeni.
Kitajci so baje odprli šole. Sedaj je kr pomemben mejnik za
človeštvo se mi zdi. Videlo se bo, če se bo sedaj število okužb
povečalo ali zmanjšalo na Kitajskem. Če se bo povečalo oziroma
prišlo zopet do epidemije, pol smo ga n.....
Zadnja sprememba: philips 18.03.2020 22:00
[Matejjjj]Mogoče imata prav, toda za malo perspektive, Dow je zfaj tam kot je bil ob Trumpovi prisegi.
Folk ne dojema da bo to en ogromen downfall. Za vse. Huge L. To ne bo minilo v 14 dneh, ne dveh mesecih. Ce hočemo nazaj v zivljenje pa bomo hodili okoli v skafandrih. Dolgovi bodo enormni, in le hiperinlfacija jih lahko izbriše. Ceprav dvomim da bo sistem vrednosti, denarja in vsega sploh preživel to krizo.
sporočil: 652
mal mi je hecen tole:
Naročil imamo več kot dovolj.
s tem:
Del zaposlenih na dopustu, del jih bo na čakanju
»Del zaposlenih v teh dneh lahko koristi višek ur, na podlagi dogovora, lanskoletni in letošnji dopust, nekateri bodo napoteni na čakanje na delo ali na opravljanje dela na domu. Zdravi zaposleni so naša primarna odgovornost, zato se poslužujemo vseh razpoložljivih oblik, ki jim bodo to omogočile, so še povedali v Cinkarni Celje.
A v normalnih razmerah, jih je tolk preveč, da so tko lepo pripravljeni na korono, kljub naročilom več kot dovolj? mal za hec...
Naročil imamo več kot dovolj.
s tem:
Del zaposlenih na dopustu, del jih bo na čakanju
»Del zaposlenih v teh dneh lahko koristi višek ur, na podlagi dogovora, lanskoletni in letošnji dopust, nekateri bodo napoteni na čakanje na delo ali na opravljanje dela na domu. Zdravi zaposleni so naša primarna odgovornost, zato se poslužujemo vseh razpoložljivih oblik, ki jim bodo to omogočile, so še povedali v Cinkarni Celje.
A v normalnih razmerah, jih je tolk preveč, da so tko lepo pripravljeni na korono, kljub naročilom več kot dovolj? mal za hec...
sporočil: 134
Pri CICG je vse vec stabilnih/dolgorocnih latstnikov - 20 eur
dividende (polovicna ebidta) na 130 je 15% donos. V casu pred nami,
ko je ekstra printanje denarja dejstvo in v casu ko je na bankah 20
milijard je to ocitno varen pristan seveda s svojimi
tveganji.
Cena gre lahko seveda dol, ampak ne pricakujem vec toliksnega obsega trgovanja.
Zadnja sprememba: alain 19.03.2020 11:55
Ko in če boš v zda gledal scenarij Italije čez cca mesec in pol,
potem ne bo nobena delnica obstala na obstoječih nivojih, žal....pa
da ne bom sam pameten:
www.scribd.com/docum...16-03-2020
sporočil: 210
poleg odgovora od jezdeca, je verjetno treba dodati še prodajo,
nabavo, HR, računovodje ipd., oklestili so verjetno tudi proizvodne
in spremljevalne ekipe na nivo, ki ni dolgoročno vzdržen (12-urni
delovnik brez upoštevanja "običajnih" bolniških, porodniških,
dopustov) in je primeren samo za tole izredno situacijo.
V proizvodni firmi pač lahko za kratek čas postrgaš rezerve pri tem, kdo je prisoten, kdo pa dela od doma ali je na čakanju.
V proizvodni firmi pač lahko za kratek čas postrgaš rezerve pri tem, kdo je prisoten, kdo pa dela od doma ali je na čakanju.
sporočil: 134
Ja, saj nisem napisal da bo obstala na istih ravneh oziroma da ne
more pasti.
Pogled na knjigo naročil trenutno razkriva da ni več tolikšnega prodajnega pritiska (kot je bil v preteklih dveh tednih), kar bi pripisal da je vse več lastnikov, ki nimajo problema prezimiti v tej delnici.
To ni kontra tvoji napovedi. Mogoče edino kontra povsem črnim scenarijem, kjer dobiš občutek da je vse za odpis.
Pogled na knjigo naročil trenutno razkriva da ni več tolikšnega prodajnega pritiska (kot je bil v preteklih dveh tednih), kar bi pripisal da je vse več lastnikov, ki nimajo problema prezimiti v tej delnici.
To ni kontra tvoji napovedi. Mogoče edino kontra povsem črnim scenarijem, kjer dobiš občutek da je vse za odpis.
[matejtomazin]Se strinjam Matej, po moje je cinkarna tudi kul, samo nizka likvidnost je pa tudi kurba kot veš in lahko potisne tečaj še zelo dol...
Pri CICG je vse vec stabilnih/dolgorocnih latstnikov - 20 eur dividende (polovicna ebidta) na 130 je 15% donos. V casu pred nami, ko je ekstra printanje denarja dejstvo in v casu ko je na bankah 20 milijard je to ocitno varen pristan seveda s svojimi tveganji.
sporočil: 934
[gorans]prilika za povečevanje pozicij kdor si lahko privošči.
> [matejtomazin]
> Pri CICG je vse vec stabilnih/dolgorocnih latstnikov - 20 eur dividende (polovicna ebidta) na 130 je 15% donos. V casu pred nami, ko je ekstra printanje denarja dejstvo in v casu ko je na bankah 20 milijard je to ocitno varen pristan seveda s svojimi tveganji.
>
> Cena gre lahko seveda dol, ampak ne pricakujem vec toliksnega obsega trgovanja.
Se strinjam Matej, po moje je cinkarna tudi kul, samo nizka likvidnost je pa tudi kurba kot veš in lahko potisne tečaj še zelo dol...
[Maticek]ja tudi lastna likvidnost je še večja kurba lahko:)
> [gorans]
> > [matejtomazin]
> > Pri CICG je vse vec stabilnih/dolgorocnih latstnikov - 20 eur dividende (polovicna ebidta) na 130 je 15% donos. V casu pred nami, ko je ekstra printanje denarja dejstvo in v casu ko je na bankah 20 milijard je to ocitno varen pristan seveda s svojimi tveganji.
> >
> > Cena gre lahko seveda dol, ampak ne pricakujem vec toliksnega obsega trgovanja.
>
> Se strinjam Matej, po moje je cinkarna tudi kul, samo nizka likvidnost je pa tudi kurba kot veš in lahko potisne tečaj še zelo dol...
prilika za povečevanje pozicij kdor si lahko privošči.
sporočil: 934
[gorans]to me je pa prejšnja kriza naučila. samo denar, ki ga lahko pogrešam neomejeno časa.
> [Maticek]
> > [gorans]
> > > [matejtomazin]
> > > Pri CICG je vse vec stabilnih/dolgorocnih latstnikov - 20 eur dividende (polovicna ebidta) na 130 je 15% donos. V casu pred nami, ko je ekstra printanje denarja dejstvo in v casu ko je na bankah 20 milijard je to ocitno varen pristan seveda s svojimi tveganji.
> > >
> > > Cena gre lahko seveda dol, ampak ne pricakujem vec toliksnega obsega trgovanja.
> >
> > Se strinjam Matej, po moje je cinkarna tudi kul, samo nizka likvidnost je pa tudi kurba kot veš in lahko potisne tečaj še zelo dol...
>
> prilika za povečevanje pozicij kdor si lahko privošči.
ja tudi lastna likvidnost je še večja kurba lahko:)
Bomo raje povečevali pozicije pri ceni okoli 70 EUR na lot. Bo
kmalu prišel ta čas, samo polako....
sporočil: 1.582
Je sezona, ko se Cinkarnarji ukvarjajo z agro programom. Štihanje,
oranje, frezanje, sajenje fižolovk, ure, star dopust, nov dopust
... pridejo prav. J-le. Da daš ljudi na čakanje je strateški
manever. Če kdo zboli, imaš rezervo. Je malo dražje, a brez tega ne
gre. Če bi vsi tako načrtovali se ne bi dost poznal. Cinkarna vozi
po želenici in za tovorne vlake ni ovir.
Pozdravljeni CICG prijatelji, evo mene nazaj v poziciji, 123 eur je
bila dobra vstopna točka:-) Sej sem ves čas govoril, da je CICG
najboljša firma na svetu:-))))))
sporočil: 924
[alain]Zanimivo in kupil si točno en trgovalni dan po tem, ko si napovedoval nadaljnje hude padce in skoraj konec sveta... :)
Pozdravljeni CICG prijatelji, evo mene nazaj v poziciji, 123 eur je bila dobra vstopna točka:-) Sej sem ves čas govoril, da je CICG najboljša firma na svetu:-))))))
[alain]Zdaj je, ko si spet delničar :)
Pozdravljeni CICG prijatelji, evo mene nazaj v poziciji, 123 eur je bila dobra vstopna točka:-) Sej sem ves čas govoril, da je CICG najboljša firma na svetu:-))))))
sporočil: 2.152
[bostjan50]Sofizem. Namerno zavajajoča trditev :)
> [alain]
> Pozdravljeni CICG prijatelji, evo mene nazaj v poziciji, 123 eur je bila dobra vstopna točka:-) Sej sem ves čas govoril, da je CICG najboljša firma na svetu:-))))))
Zanimivo in kupil si točno en trgovalni dan po tem, ko si napovedoval nadaljnje hude padce in skoraj konec sveta...
Zadnja sprememba: philips 25.03.2020 10:11
[bostjan50]Je prebral da sami maske šivajo. Pa da proizvodnja nemoteno teče, da imajo naročila. Ampak pomje so bile maske pomembne za Alaina
> [alain]
> Pozdravljeni CICG prijatelji, evo mene nazaj v poziciji, 123 eur je bila dobra vstopna točka:-) Sej sem ves čas govoril, da je CICG najboljša firma na svetu:-))))))
Zanimivo in kupil si točno en trgovalni dan po tem, ko si napovedoval nadaljnje hude padce in skoraj konec sveta... :)
Strani: 1 ... 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 ... 191