Izbrani forum: Glavni forum
Izbrana tema: članek Jelušičeva bo mladim družinam predala vojaška stanovanja
Teme v drugih forumih o teh vsebini: Nepremičnine (3)
Strani: 1
ZM
Sicer je, ce je toliko stanovanj praznih, res totalno neumno, in bi katera od prejsnjih vlad lahko poskrbela za zasedenost ze prej.
Ampak poteza pa cist populisticno verjetno pahorju pride prav.
terminator je napisal(a):
Bravo ministrica. Ko berem nekatere komentarje pa je več kot očitno, da so nekateri že tako nevoščljivi, da še sebi ali svojim otrokom ne bi privoščili da bi jim šlo bolje. Verjamem da bodo mlade družine ki bodo stanovanja dobile v najem tega zelo vesele in da bo s tem rešen marsikateri stanovanjski problem.
Jaz sem se le obregnil v naslov. "Podariti" nekaj pomeni dati nekom nekaj neodplačno v last.
0219K21 je napisal(a):
Jaz sem se le obregnil v naslov. "Podariti" nekaj pomeni dati nekom nekaj neodplačno v last.
Se strinjam, čeprav je po mojem izraz podarja novinarski senzacionalizem ali pa navijaško-reklamni populizem ;-).
terminator je napisal(a):Nevoščljivost ? Man o man. Glej, če ima država 130 stanovanj viška, naj jih proda. Za pravo ceno bodo našli kupce.
Bravo ministrica. Ko berem nekatere komentarje pa je več kot očitno, da so nekateri že tako nevoščljivi, da še sebi ali svojim otrokom ne bi privoščili da bi jim šlo bolje. Verjamem da bodo mlade družine ki bodo stanovanja dobile v najem tega zelo vesele in da bo s tem rešen marsikateri stanovanjski problem.
Glede na dosedanje izkušnje z pomočjo države tistim, ki jo potrebujejo, pa je toliko slabih izkušenj (korupcija, veze, neupravičeni prejemniki ... ) da gre to folku pošteno na živce in je sit tega sranja. Zato se jaz vsakokrat, ko se država igra socialo in dobrotnika, najprej primem za žep, če je denarnica še notri.
muruc je napisal(a):Sodec po kar nekaj mojih znancih je biti "mlada druzina", locirana v rovtah in obesen na socialne transferje postala kar modna muha v nekaj letih. Korist je itak veckratna: stanovanje je cenejse (pri starsih je itak zastonj), socialnih pomoci ti ne ukinejo, ker itak dela ne dobis tudi ce posiljas prosnje, iz vukojebine pa te ne morejo prisilno nagnati iskati delo v vecje mesto. Zakaj bi bil v mestu, najemnik v garsonjeri ali skromni sobici, ali v stanovanju, ki si ga delis se z dvema sotrpinoma, delal od 7 do 5, ce lahko v rovtah naredis druzino, zivis na 100-150 m2, obdelujes vrt za hrano, ostale prihodke pa casti drzava. Priceless.
MILWAL A so samo v lj. mlade družine? Seveda vsi bi živeli v lj kaj je narobe pa z brežicami,pivko, postojno
OD besed k dejanjem, ne pa da novinarji pišejo hvalnice, potem pa spet ne bo nič in bodo stanovanja prazna še deset let
bc123a je napisal(a):
Sodec po kar nekaj mojih znancih je biti "mlada druzina", locirana v rovtah in obesen na socialne transferje postala kar modna muha v nekaj letih. Korist je itak veckratna: stanovanje je cenejse (pri starsih je itak zastonj), socialnih pomoci ti ne ukinejo, ker itak dela ne dobis tudi ce posiljas prosnje, iz vukojebine pa te ne morejo prisilno nagnati iskati delo v vecje mesto. Zakaj bi bil v mestu, najemnik v garsonjeri ali skromni sobici, ali v stanovanju, ki si ga delis se z dvema sotrpinoma, delal od 7 do 5, ce lahko v rovtah naredis druzino, zivis na 100-150 m2, obdelujes vrt za hrano, ostale prihodke pa casti drzava. Priceless.
Bodi previden, s kom se družiš, da te ne bodo začeli prištevati med opisane lenuhe in izkoriščevalce.
Miran77 je napisal(a):
Podarila bi jih lahko kvečjemu, če bi bila stanovanja v njeni osebni lasti - pa niso. So last slovenske države, slovenska država pa je last njenih državljanov. Logično bi bilo torej, da se mladim družinam omogoči uporaba VSEH 500 nezasedenih stanovanj, ne le 130-ih.
Dal sem ti 5* za 1.in 2. stavek. Tretji stavek pa za mene ni logičen. In tudi ni. Sorry stari, ne podpiram idej spoštovane vojakinje. Lep dan.
partizan1945 je napisal(a):
Po informacijah iz zanesljivih virov (beri: eden izmed poslancev) naj bi bila dana pobuda za 937 stanovanj.
Mlade družine so povsod po Sloveniji - mimogrede. Tale delitev vojaških stanovanj ni po mojem okusu. Koga vse ima naša spoštovana vojakinja v mislih pa ne vem. Lep dan.
Strani: 1