Izbrani forum: Nepremičnine
Izbrana tema: CHF
Strani: 1 ... 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 ... 32
sporočil: 389
[fdre5572]Zakreditentiranci v CHF plačujejo precej manjše anuitete kot pa v letih 2007/2008.
Skratka godi se jim ravno nasprotno od tega, kar doživljajo zakreditiranci v CHF.
Pač Libor CHF je nizko in tam bo ostal še kakšno leto, dve.
sporočil: 49
Precej manjše ne, v mojem primeru trenutno nekje 5% manj kot leta
2008, ko je bil LIBOR najvišje in je obrok dosegel tudi višek,
potem je dobro leto dni padal in padel skoraj na rang iz leta 2006,
sedaj pa je zaradi valutnega razmerja obrok 20% večji kot leta
2006, ko sem začel odplačevat kredit.
sporočil: 389
Gre se bolj za to, da v kolikor ne misliš odplačat glavnice (to
velja tako ali tako za veliko večino), so bili za kreditirance v
CHF že precej slabši časi, pa ni nihče kaj dosti pisal o tem.
Če prešaltaš v EUR, si zacementiraš višino glavnice, pa kmalu tudi pričakuješ precej višji Euribor in višje anuitete. Jebeš, imet kredit je kurac v teh časih, hehe.
Če prešaltaš v EUR, si zacementiraš višino glavnice, pa kmalu tudi pričakuješ precej višji Euribor in višje anuitete. Jebeš, imet kredit je kurac v teh časih, hehe.
sporočil: 3.507
[fdre5572]Ja takoj ko si se začel zanimati je šef zaznal da se povpraševanje vrtoglavo povečuje :))))
> [hariharihari]
> > [rantlo]
> > To stanje je zgolj začasno. Tudi Švica ne more brez EU in njeni izdelki postajajo vse dražji.
>
> Ne zgleda, da bi jim bilo kaj hudega. Gradbeništvo cveti, navadni ljudje so zadovoljni,
> posli lepo tečejo, imajo ogromno turistov,...
> Edina stvar, ki jih moti so Nemci, ki delajo na črno v Švici in jim s tem na nelojalen način zbijajo ceno.
> Dela jim pa ne jemljejo, ker ga je več kot dovolj.
>
> p.s. : moji sveži vtisi
Skratka godi se jim ravno nasprotno od tega, kar doživljajo zakreditiranci v CHF.
Sem se ravno v petek menil za eno novogradnjo, prodajalec bi bil pripravljen spustiti na dva jurja, jaz ponudim jurja osemsto, reče, da bo moral vprašati šefa.
Me danes pokliče in reče dva tisoč petsto. Potem, ko mi je ta isti prodajalec ponujal isto stanovanje za prejšnji teden za dva tisoč.
Razumi, če moreš.
sporočil: 1.666
[rantlo]forum.finance.si/?m=...012&single
No danes je že nad 1.22, tako da je panika odveč, vsaj zaenkrat.
Malo sem vraževeren. Si sure ?
Nobene panike ni. Samo občutek pa tudi ni dober, če sem iskren, ko
evro tone in tone. Pa ne zaradi višanja obroka, predvidevam da ima
vsak rezerve do 1:1, ampak zaradi negotovosti, če bo € sploh
preživel ...
sporočil: 75
Če misliš da v naslednjih 10-20 letih evro ne bo preživel si je
bolje zabetonirati danes ceno in čao miki. Lahko pa sproti tekom
let betoniraš in čakaš na neznano ceno, ki jo boš plačal za kredit.
Dokaj fukiš situacija.
sporočil: 38
sam sem svoj pogled že opisal
ampak meni je bad, ko mi je glavnica gledano v evrih zrasla v petih letih, in bi sedaj recimo konventiral kredit v evrskega s fiksno mero, da bi imel psihičen mir, ampak če pomislim, da sem toraj 4 leta plačeval nič...
to pa jezi
ampak meni je bad, ko mi je glavnica gledano v evrih zrasla v petih letih, in bi sedaj recimo konventiral kredit v evrskega s fiksno mero, da bi imel psihičen mir, ampak če pomislim, da sem toraj 4 leta plačeval nič...
to pa jezi
sam sem svoj pogled že opisal
to pa jezi
to pa jezi
Ne gre za to da bi naslednjih 20let čakal in trepetal če bo €
preživel, ampak zgolj, da bi dočakal v naslednjih letih vsaj
razmerje 1.4 (lahko tudi več :) pa takrat z manjšim minusom
pretvoril v € kredit zaradi manj sekirancije oz. kaj bo če
bo.
Mi je pa sedaj jasno, kredit MORA biti v valuti kot je plača ... tak da ob prvi bolj ugodni priliki. :)
Mi je pa sedaj jasno, kredit MORA biti v valuti kot je plača ... tak da ob prvi bolj ugodni priliki. :)
saj veš, če bo res kdaj 1,4 bomo rekli, uh še malo, saj veš, povsem
drugače bi bilo, če bi bilo sedaj 2,0:-)
jasno, kredit mora biti v valuti plače, zelo zelo smo se zmotili
sporočil: 4.441
Ja... kaj pa če bi bilo zdele 1:1 :-) Pa s tendenco da švicar še
poraste - a bi kej švical al kaj bi? Resno, vsi imetniki kreditov
se morate poment sami s sabo, ne samo upat ker ste huj ko pokeraši.
Pri 1:1 več ne bi švical, ker več ne bi mogel kaj ukrenit. Pač bi
čakal da se zgodi kar se ima za zgodit. Bi se pa tolkel po glavi -
kaj mi je blo tega treba.
Najhuje je, ko je še možnost zamenjave, ampak pojest 70.000€ izgube v petih letih, pa spet it na polnih 25let kredita, z možnostjo da EURIBOR krepko zraste, itd, itd.
Če bi bil dovolj pameten se že v štartu ne bi spravil v takšno situacijo.
Najhuje je, ko je še možnost zamenjave, ampak pojest 70.000€ izgube v petih letih, pa spet it na polnih 25let kredita, z možnostjo da EURIBOR krepko zraste, itd, itd.
Če bi bil dovolj pameten se že v štartu ne bi spravil v takšno situacijo.
saj veš, če bo res kdaj 1,4 bomo rekli, uh še malo, saj veš, povsem
drugače bi bilo, če bi bilo sedaj 2,0:-)
sporočil: 914
Zdej si me pa našel. Mene so takrat vsi sveto prepričevali (vsaj 5
bančnikov in ne vem kdo še), da ne bo šel pod 1.40. Pa takrat ni
držalo.
Sam imam dvovalutni kredit, poigravam se z mislijo, da bi zamenjal nazaj na CHF, kar mi pogodba omogoča, vendar ne vem, kaj bo naprej. Še posebej zato, ker vsakodnevno strašijo z Grčijo, Portugalsko. Osebno bi imel rajši kredit v CHF, ker je LIBOR CHF bistveno nižji, kot EURIBOR, ki je v zadnjih mesecih dobesedno podivjal.
Če bi vedel, da bi tečaj ostal 1,20 in bi se počasi popravil nazaj na 1,40, bi zamenjal.
Sam imam dvovalutni kredit, poigravam se z mislijo, da bi zamenjal nazaj na CHF, kar mi pogodba omogoča, vendar ne vem, kaj bo naprej. Še posebej zato, ker vsakodnevno strašijo z Grčijo, Portugalsko. Osebno bi imel rajši kredit v CHF, ker je LIBOR CHF bistveno nižji, kot EURIBOR, ki je v zadnjih mesecih dobesedno podivjal.
Če bi vedel, da bi tečaj ostal 1,20 in bi se počasi popravil nazaj na 1,40, bi zamenjal.
Ti boš prej ko slej šel nazaj v CHF. Če ne pri 1.15 ali 1.1 pa
potem če bo šel na 1.25 ali 1.3 ali 1.4. Samo izračunat moraš pri
katerem tečaju ti je ugodneje:)
Zadnja sprememba: anon-197621 16.06.2011 11:36
1.1960če bo šlo še nižje, rečmo do 1.15, zna bit kar velik odboj navzgor, vsaj ponavadi je bilo tako:)
sporočil: 3.523
[bondy]forum.finance.si/?m=...359&single
tudi ze 1.1843... grozljivo
forum.finance.si/?m=...935&single
Zdej se pa že odloči :)
sporočil: 3.465
mene osebno to ne zadane, samo ne predstavljam pa si sosede, ki je
vzela kredit v CHF in pripovedala kako ima ugoden kredit...
sporočil: 48.253
[bondy]ja, ko bo streznitev ("kako mi je lahko glavnica zrasla, saj vsak mesec odplacujem, to je krivica, kje je pravna drzava!!"), bo pa neprijetno.
mene osebno to ne zadane, samo ne predstavljam pa si sosede, ki je vzela kredit v CHF in pripovedala kako ima ugoden kredit...