Izbrani forum: Nepremičnine
Izbrana tema: rast cen v mestih zda
Strani: 1
sporočil: 27.844
Zadnja sprememba: crt 31.12.2009 09:08
da bo se malo z druge platiwww.bespokeinvest.co...-lows.html
vendar s tole spremljavo, da bo za vsakogar nekaj
www.calculatedriskbl...cheap.html
sporočil: 1.102
Hvala za povezavo na blog. Zelo poučno branje. Veliko ekonomistov
zjebe "ceteris paribus" - v tem primeru predpostavijo, da bo denar
ostal đabe (nizke obresti).
Zanimiv je tudi ta link - www.globalpropertygu...nd-Q2-2009 - v Rigi so šle cene dol 60%.
Ali obstaja vsaj približen Case-Shiller za Slovenijo ali so naši podatki enostavno preveč zanič?
Že dolgo iščem tudi primerjavo koliko časa mora povprečen Slovenec, Italjan, Avstijec, Nemec (s povprečno plačo)...delati, da si lahko privošči (povprečen) m2?
Bi bil zelo hvaležen.
Zanimiv je tudi ta link - www.globalpropertygu...nd-Q2-2009 - v Rigi so šle cene dol 60%.
Ali obstaja vsaj približen Case-Shiller za Slovenijo ali so naši podatki enostavno preveč zanič?
Že dolgo iščem tudi primerjavo koliko časa mora povprečen Slovenec, Italjan, Avstijec, Nemec (s povprečno plačo)...delati, da si lahko privošči (povprečen) m2?
Bi bil zelo hvaležen.
Zadnja sprememba: crt 31.12.2009 10:15
[JanezNovak131]po moje googlaj nekaj v tem smislu: house price to income ratio world
Bi bil zelo hvaležen.
no, nekaj je ze na tem sajtu, ki si ga sam navedel, samo nic ne pise, od kdaj so podatki, pa kot income so steli gdp na glavo prebivalca, ne povprecne place.
www.globalpropertygu...dp-per-cap
mogoce je tudi tole zanimivo... zahteva nekaj koncentracije
manyeyes.alphaworks....come-ratio
sporočil: 1.102
[crt]
> [JanezNovak131]
> Že dolgo iščem tudi primerjavo koliko časa mora povprečen Slovenec, Italjan, Avstijec, Nemec (s povprečno plačo)...delati, da si lahko privošči (povprečen) m2?
> Bi bil zelo hvaležen.
po moje googlaj nekaj v tem smislu: house price to income ratio world
no, nekaj je ze na tem sajtu, ki si ga sam navedel, samo nic ne pise, od kdaj so podatki, pa kot income so steli gdp na glavo prebivalca, ne povprecne place.
www.globalpropertygu...dp-per-cap
mogoce je tudi tole zanimivo... zahteva nekaj koncentracije
manyeyes.alphaworks....come-ratio
Hvala, zelo zanimivo. Garbage in garbage out primer glede podatkov. Razen, če imamo v Lj povprečno plačo 1100 EUR v Mariboru pa 500 EUR in manj :)
sporočil: 3.465
Črt glede na to da sem trenutno v Ameriki, moram reči da me tile
tvoji podatki ne prepričajo ;)
[bondy]ti podatki niso moji, tako da no worries.
Črt glede na to da sem trenutno v Ameriki, moram reči da me tile tvoji podatki ne prepričajo ;)
Strani: 1