Izbrani forum: Nepremičnine
Izbrana tema: članek Kdo kupi meter poslovnega prostora za tri tisoč evrov?
Teme v drugih forumih o teh vsebini: Glavni forum (21)
Strani: 1
jager je napisal(a):
Haha, kakšno dejavnst pa imajo tile, ki kupujejo po 3000/m? Mešanje megle oz. finančni inženiring + tajkunski holding + ??? Vsaj davkarija ne bo imela težkega dela, samo naprintajo lastnike in dejavnosti in takoj je razvidno kje nekaj ne klapa kot bi moralo, hehe.
... hja, če bi koko na kile prodajali, bi se jim mogoče splačalo ... khmm, mogoče pa bodo ...
P.S. Imam kar nekaj ponudb podizvajalcev, ki rabijo likvido (cene močno pod oglaševanimi) Pa lep dan!
Sedaj, ko se je trend obrnil, in se pravzaprav nič ne proda, država nima interesa v nedogled gledati šopirjenje in pri tem nič pospraviti v blagajno. kakšno leto lahko tolerira, da se nič ne proda, potem pa bo potrebno pobrati davek, če si kaj prodal ali pa če nisi nič prodal.
Dejstvo je, da je prostorov in stanovanj dovolj, kupna moč pa premajhna za tak nivo.
Da pa bi moral 15€ plačat za najem, pa rajši nič ne delam, in se vlečem tako kot drugi...
reketar je napisal(a):Jasno, da so kupci za tako ceno lahko le iz D.U.!
Rotonda, če se ne motim, je tam večino prodanih prostorov že pred časom kupil Uradni list RS, primopredaja bi se morala zgoditi pred kakšnim letom...torej so na račun penalov dejansko plačali bistveno manj kot 3000 Eur/m2. :-)
Malo podmažeš ta pravega, pa je. Mal tebi, mal meni, pa je vsem luštno.. pa kaj, saj ni moj denar..
Poslovnih prostorov v Ljubljani je na voljo povsod dovolj, potem pe vidim polaganje temeljnega kamna za 100 metrsko stolpnico v BTC-ju, pa t.i. "partnerstvo Šmartinska" še dodatnih 6 stolpnic... ...same pisarne.
Pa kdo zaboga bo kupil/najel vse te pisarne? Katera panoga potrebuje toliko pisarniškega osebja???
spiderman je napisal(a):Nekaj je bilo rečeno, da bomo balkanska Švica. Torej bodo banke.
Meni tudi nič ni jasno.
Poslovnih prostorov v Ljubljani je na voljo povsod dovolj, potem pe vidim polaganje temeljnega kamna za 100 metrsko stolpnico v BTC-ju, pa t.i. "partnerstvo Šmartinska" še dodatnih 6 stolpnic... ...same pisarne.
Pa kdo zaboga bo kupil/najel vse te pisarne? Katera panoga potrebuje toliko pisarniškega osebja???
samoiniciatiuc je napisal(a):Meni se tudi zdi, da bosta kupila dva kvadratna metra. Oba skupaj, pa še babica bo posodila...
Moj prijatelj, k je nepremičninski agent, uspešen, dosti je prodal že, torej je rekel, 'ti kar še malo počakaj boš pol dva kupil za ta denar'.
Strani: 1