Izbrani forum: Nepremičnine
Izbrana tema: cena m2 do 3 gradbene faze
sporočil: 1.350
155m2 je neto površina... kleti ni, so pa temelji precej
globoki... dosti nanesejo tudi terase in balkoni pa streha
tudi ni najbolj enostavna... približno 2.500€ znašajo
rušitvena dela, ker gre za nadomestno gradnjo (na tej lokaciji ni
več prostih parcel ;)
sporočil: 1.881
bisana je napisal(a):Kaj pa boš pa počel na 400 m2? Imaš družino z 10 člani ali boš imel sobo za biljard, sobo za šah, sobo za tarok itd? Jaz sem bolj pristaš manjše površine z boljšim arhitektom...ne verjamem v gromozanske sobe.
Jaz iz navedenega razumem, da ima hiša pritličje in nadstropje in je v obeh etažah skupaj 155m2. Predvidevam, da to predstavlja netto tlorisno površino, zato sem tudi jaz navedel netto, da je primerljivo.
Sicer pa moja cena 165 EUR/m2 predstavlja 3 g.f. brez ostrešja in kritine, kot sem omenil. Predvidevam, da bo ostrešje in kritina ( pa še kar sodi k strehi ) vključno z 8 Velux okni cca. 14.000 EUR, kar pa je še dodatnih 37,5 EUR/m2. (14.000 EUR / 400 m2 ) Torej 3 g.f. bo predvidoma 202,5 EUR, kar pa je v razponu cen, ki jih je navedlo že veliko forumašev ( od 150 - 250 ) in kot takšna ne izstopa od ostalih. Seveda razen našega tajkuna :)))) On seveda zida za 477 EUR/m2, ker seveda uporablja boljši beton od nas ta navadnih :))))
sporočil: 25
BOR je napisal(a):
Kaj pa boš pa počel na 400 m2? Imaš družino z 10 člani ali boš imel sobo za biljard, sobo za šah, sobo za tarok itd? Jaz sem bolj pristaš manjše površine z boljšim arhitektom...ne verjamem v gromozanske sobe.
Žena hoče imeti 4 otroke. Sicer pa je v tej kvadraturi tudi kvadratura od garaže ( 48 m2 ). Ja pa malo klubske sobe, da bomo lahko s prijatli kje kaj spili, pa vinoteka, pa vse takšne in drugačne potrate ( savna, ...). Hiša je v bistvu 122 m2 v etaži, kar pa je čisto OK. V kleti bo bolj luksus program, kot sem ti prej opisal, v mansardi bodo sobe za otroke in v pritličju bova z ženo imela midva eno veliko stanovanje.
sporočil: 1.881
tycoon2 je napisal(a):
155m2 je neto površina... kleti ni, so pa temelji precej globoki... dosti nanesejo tudi terase in balkoni pa streha tudi ni najbolj enostavna... približno 2.500€ znašajo rušitvena dela, ker gre za nadomestno gradnjo (na tej lokaciji ni več prostih parcel ;)
Glede na površino si mogoče pristaš "The Not So Big House" :
www.amazon.co.uk/Not...602&sr=8-9
sporočil: 3.523
bisana je napisal(a):A ti jih nočeš 4 ali kako? :)
Žena hoče imeti 4 otroke . Sicer pa je v tej kvadraturi tudi kvadratura od garaže ( 48 m2 ). Ja pa malo klubske sobe, da bomo lahko s prijatli kje kaj spili, pa vinoteka, pa vse takšne in drugačne potrate ( savna, ...). Hiša je v bistvu 122 m2 v etaži, kar pa je čisto OK. V kleti bo bolj luksus program, kot sem ti prej opisal, v mansardi bodo sobe za otroke in v pritličju bova z ženo imela midva eno veliko stanovanje.
blink je napisal(a):
A ti jih nočeš 4 ali kako? :)
Trenutno sva na dveh in je še vse OK tako, da nadaljujem. Ja hočem, samo nočem biti suženj.
sporočil: 1.350
BOR je napisal(a):Za več se ni dalo dobit gradbenega dovoljenja... itak s to hišo ne rešujem svojega stanovanjskega problema, če to misliš ;)
Glede na površino si mogoče pristaš "The Not So Big House" :
http://www.amazon.co.uk/Not-So-Big-House-Bluepri nt/dp/1561583766/ref=sr_1_9?ie=UTF8&s=books&qid=12 38439602&sr=8-9
sporočil: 10.178
Zadnja sprememba: anon-89 30.03.2009 23:13
BOR je napisal(a):
Jaz pa(kot nepoznavalec) imam občutek, da je problem (tudi) v tem, kako kdo meri kvadratne metre. Torej: tistih 155 m2 je tloris ali celotna uporabna površina s kletjo in mansardo ali...???
tajkun ima tloris 7.5*10, brez kleti, a globokimi temelji, z veliko terasami in balkoni(hmm, glej tloris), in komplicirano streho(hmm, glej tloris). ob tem pa plačuje gradbenike vsaj 2x več kot vsi ostali. sedaj pa ti kot nepoznavalec povej kaj si misliš?:)
bisana je napisal(a):
Žena hoče imeti 4 otroke. Sicer pa je v tej kvadraturi tudi kvadratura od garaže ( 48 m2 ). Ja pa malo klubske sobe, da bomo lahko s prijatli kje kaj spili, pa vinoteka, pa vse takšne in drugačne potrate ( savna, ...). Hiša je v bistvu 122 m2 v etaži, kar pa je čisto OK. V kleti bo bolj luksus program, kot sem ti prej opisal, v mansardi bodo sobe za otroke in v pritličju bova z ženo imela midva eno veliko stanovanje.
kdo pa hoče biti s prijatelji doma? enkrat ali 2x je mogoče res super, potem je pa veliko bolje kidnit, še posebej, če imaš doma 4 otroke in ženo.;)
sporočil: 6.161
Bob je napisal(a):
tajkun ima tloris 7.5*10, brez kleti, a globokimi temelji, z veliko terasami in balkoni(hmm, glej tloris), in komplicirano streho(hmm, glej tloris). ob tem pa plačuje gradbenike vsaj 2x več kot vsi ostali. sedaj pa ti kot nepoznavalec povej kaj si misliš?:)
Malo iz konteksta. A si že nabavu akvalunge, masko in plavutke?
mimoidoci je napisal(a):
Malo iz konteksta. A si že nabavu akvalunge, masko in plavutke?
zaradi naraščajočih rek ali utapljajočih tajkunov?
sporočil: 6.161
Bob je napisal(a):
zaradi naraščajočih rek ali utapljajočih tajkunov?
Ja pizda no, tista tvoja vas ni ravno vsak dan na TV. Izrazil sem pač skrb na svoj žalosten način :)
sporočil: 2.080
bisana je napisal(a):
Trenutno sva na dveh in je še vse OK tako, da nadaljujem. Ja hočem, samo nočem biti suženj.
Lepo, nekdo skrbi za pokojniski sistem :)
mimoidoci je napisal(a):
Ja pizda no, tista tvoja vas ni ravno vsak dan na TV. Izrazil sem pač skrb na svoj žalosten način :)
no vidiš, če človek ne gleda tv, ne ve niti, da je pod vodo.;)
p.s. ko bo mene zalilo, vsaj dela ljubljane zagotovo ne bo več.:)
Bob je napisal(a):
kdo pa hoče biti s prijatelji doma? enkrat ali 2x je mogoče res super, potem je pa veliko bolje kidnit, še posebej, če imaš doma 4 otroke in ženo.;)
Kasneje, ko bodo starejši bo to postala res boljša opcija. Sedaj bomo pa kar v kleti žurali, ko bodo otroci spali.
sporočil: 1.666
Zadnja sprememba: anon-182910 31.03.2009 11:42
Bob je napisal(a):
Odvisno, če imaš ženo vzgojeno tako kot se reče, potem ni problema :))
sporočil: 271
Pa še žena bo lahk kakšnega omladinca pripeljala v klet da se mož
ne bo po nepotrebnem budil :)
LeQuack je napisal(a):
Pa še žena bo lahk kakšnega omladinca pripeljala v klet da se mož ne bo po nepotrebnem budil :)
Kaj to ti iz lastnih izkušenj ????