Strani: 1

FIN-379669 sporočil: 9.186
[#3077308] 09.02.26 10:51
Odgovori   +    1
50% podjetij oz. podjetnikov bi plačalo lepo članarino, če se nato delovanje zbornice konkretno pozna v dobrobiti njegovega žepa oz. parcialnih interesov.

50% podjetij oz. podjetnikov bi plačevalo ne preveč visoko članarino, vendar morda za vse sedaj še ni pravi čas za včlanitev. Pač, tudi na članarini bi lahko prišparali... npr., saj je znano, da zbornice delajo le za interes določenih posvečenih. Kao.

Kako v takem duhu delovati... to je zagotovo umetnost in zraven še biti učinkovit. Umetnost na kvadrat.
davidkranj sporočil: 15
[#3077313] 09.02.26 11:14
Odgovori   +    9
Žal za celoten javni sektor to ne velja. Npr. v Policiji jih je dejansko precej manj. V letu 2023 in 2024 se je število policistov zmanjšalo za dobrih 800, v 2025 za okoli 70. V letu 2026 se pričakuje vsaj - 400. Pogoje za upokojitev jih ima 1300. Res ne vem, kje se ti uslužbenci zaposlujejo?
londra sporočil: 455
[#3077314] 09.02.26 11:25
Odgovori   +    1
Problem gospodarske zbornice je organiziranost: ni centralizirana in ne decentralizirana! Če so osnova območna zbornica, so regionalna podjetja člani te zbornice ( ne pa da ''pomembna ''podjetja ta nivo preskakujejo in se pokazejo le v Ljubljani)! Centrala pa naj bo krovna zbornica območnih zbornic in panožnih združenj.
oracle7 sporočil: 42
[#3077316] 09.02.26 11:27
Odgovori   +    22
Se bojim, da bo večletno demoniziranje podjetnikov in menedžerjev imelo kar dolgoročne posledice. Take antipropagande za pojetništvo, kot jo je izvajala ta vlada, si verjetno nihče nikoli ni mogel niti predstavljati. Hlapčevstvo predstavniških organizacij gospodarstva je zelo težko razumeti, še težje pa sprejmeš molk prizadete večine.
Račun za vse to bo prišel zelo kmalu, žal pa mu bodo sledili še številni računi. Največ bodo žal plačali naši otroci. V državi z razsutim gospodarstvom, kjer je si kot podjetnik ali menedžer, avtomatsko oklican za kriminalca, skopuha, izkoriščevalca, nateguna itn ... jih pač ne čaka ravno prijazno življenje.
primvla sporočil: 1.262
[#3077325] 09.02.26 13:09 · odgovor na: oracle7 (#3077316)
Odgovori   +    1
mogoce se je tut za vprasat, zakaj si avtomatsko oklican...
slovenecnb1 sporočil: 6.530
[#3077366] 09.02.26 17:01 · odgovor na: londra (#3077314)
Odgovori   +    2
[londra]
Problem gospodarske zbornice je organiziranost: ni centralizirana in ne decentralizirana! Če so osnova območna zbornica, so regionalna podjetja člani te zbornice ( ne pa da ''pomembna ''podjetja ta nivo preskakujejo in se pokazejo le v Ljubljani)! Centrala pa naj bo krovna zbornica območnih zbornic in panožnih združenj.
Ta gzs je kot ozs samemu sebi namen ni javni sektor ampak delajo enako učinka nobenga skratka prodajanje megle brez koristi imajo kar pravo ime da se samo dimi..
7175S sporočil: 2.764
[#3077367] 09.02.26 17:40
Odgovori   +    17
Skoraj vsa interesna združenja v Sloveniji so še vedno ostaline nekdanjega komunajzarskega sistema, kjer so bila za vodenje teh interesnih združenj največkrat primerni le strogo preverjeni odkriti ali pa celo prikriti komunajzarji, največkrat tudi sodelavci UDBE, ali pa so te vodje in direktorje z nečim podkupili ali pa jih zaradi dolgih prstov držali za kohones. To se je pokazalo tudi pri Pečečniku. Še dandanes za večino planinskih društev ni sprejemljiv predsednik z "desnimi" pogledi, obisk Dražgoš pa je do nedavnega bil za PD dokaz, da so na pravi strani. Če to velja za planinska društva, potem vemo kakšen je interes kučanistov v večjih in bolj pomembnih interesnih združenjih, da ne govorimo o komunajzarskih sindikatih, ki so vsakokrat s "pesmijo" pospremili stečaje podjetij in odhod delavcev na Zavod za zaposlovanje, ker so jih izcuzali kučanovi direktorji F 21. Pa Zveza društev upokojencev, ki pritlehno sodeluje s komunajzarji v stalni prevari in utišanju večine upokojencev itd. Primerov, kako nas hudodelska združba KPS in KPJ še vedno obvalduje in nas ropa, je za cel roman.
FIN-228888 sporočil: 10
[#3077383] 10.02.26 06:01
Odgovori   +    9
Treba je razumeti "Kako delovati da bi delovalo (KDD)". Zato je potrebna modrost, ki se manifestira skozi voditeljstvo in vodenje.

Voditeljstvo mora zanti argumentirano ločevati posledice od vzrokov. To pa lahko dobro razumeš le ob dovolj širokem pogledu na svet in ob trpljenju konkurenčnega primeža.

Golobov GEN-i nikoli ni zares delal na konkurenčnem trgu, zato ga sploh ne razume. Elektriko je od JEK kupoval po monopolno predpisano niski ceni. To mu je omogočalo neizmerno procesno zapravljanje, poskušanje in eksperimentiranje in kot on pravi "Učenja na lastnih napkah".

Tak model delovanja je prenesel tudi v Vlado, ki namesto da bi delovala, se pravi razumela KDD, eksperimentira na vsakem koraku kot najmanjši začetniški obrtnik...
FIN-542731 sporočil: 743
[#3077395] 10.02.26 08:39 · odgovor na: primvla (#3077325)
Odgovori   +    8
[primvla]
mogoce se je tut za vprasat, zakaj si avtomatsko oklican...
Mogoce zato, ker v Sloveniji delo ni vrednota (temveč "le" zajamčena služba), ker si as, če državo "nategneš" in dobivaš socialne prejemke (tudi) na goljufiv način, hkrati pa zraven fušaš, ker lahko povprečnega Slovenceljna kupiš za 10 EUR, ker Slovenceljni izvolijo zafrustriranega narcisoidnega maščevalnega fantka, ki vstopi v politiko izključno zato, ker so ga našutirali iz dobro plačane službe, ker v Sloveniji prevladujejo prišlepanci na proračun, ker je beseda "svoboda" dobila negativen prizvok ...

Skratka, patologija slovenske narodne zavesti in vrednot je precej izrojena. To se vidi že ob praznikih, koliko slovenskih zastav je izobešenih.

"Svoboda" kapitalu ter zavednim in ustvarjalnim Slovencem :)).
slavka.vrecek.kirn sporočil: 3
[#3077404] 10.02.26 09:58
Odgovori   +    2
Zakaj je potrebno novo združenje? Imamo gospodarsko zbornico, ki pobira članarino in za to naredi kaj? In kaj ima Janša pri uničevanju Slovenije, ki ga je orkestrirala Levica pod dopustujočim Golobom? So volitve blizu in čas za demage kontrol?
1357 sporočil: 7.614
[#3077417] 10.02.26 11:35
Odgovori   +    3
Ko sem prebral tale tekst, sem bil najprej kar malo zgrožen. Zgrožen nad dejstvom, da se je pod ta tekst podpisal glavni in odgovorni urednik najstarejšega dnevnega poslovnega medija v državi. Kaj me je zmotilo? Predvsem avtorjeva neodločnost da reče bobu bob in razno raznim "poslovnim komitetlijam" direktno v obraz pove kdo je kdo. Celo nasprotno, pred kratkim je celo sodeloval posredno v demontaži edinega poslovnega združenja domačega realnega kapitala, SBC. Ker nimam dovolj podatkov se bom na tej točki ustavil in ne bom špekuliral o vzrokih za demontažo SBC, predvsem v čigavem interesu je to. Zakaj je SBC tako pomemben po moji presoji? Zato,ker edini predstavlja realne lastnike, tiste, ki v svojih žepih najbolj občutijo vse legistraturne blode in zablode za razliko od vseh ostalih združenj ( GZS, OZS, TZS, združenje delodajalcev,...), ki so vsa predvsem združenja prej omenjenih "poslovnih komitetlij", odsluženih poslovnih aparatčikov, ki so direktno ali indirektno zatočišče pred zavodom za zaposlovanje našli v teh združenjih. Beseda Tiborja Šimonke, Mariče Lah ali Brodnjaka iz NLB nima in ne more imeti enake ali celo večje teže od besede Igorja Akrapoviča, Iva Boscarola, Mihe Blažiča ali družine Pavlinjek. To bi avtor tega teksta moral vedeti, morda ve, ampak iz njegovega teksta to ni razvidno.
odvisnik sporočil: 3.917
[#3077436] 10.02.26 13:27 · odgovor na: 1357 (#3077417)
Odgovori   +    0
[1357]
Ko sem prebral tale tekst, sem bil najprej kar malo zgrožen. Zgrožen nad dejstvom, da se je pod ta tekst podpisal glavni in odgovorni urednik najstarejšega dnevnega poslovnega medija v državi. Kaj me je zmotilo? Predvsem avtorjeva neodločnost da reče bobu bob in razno raznim "poslovnim komitetlijam" direktno v obraz pove kdo je kdo. Celo nasprotno, pred kratkim je celo sodeloval posredno v demontaži edinega poslovnega združenja domačega realnega kapitala, SBC. Ker nimam dovolj podatkov se bom na tej točki ustavil in ne bom špekuliral o vzrokih za demontažo SBC, predvsem v čigavem interesu je to. Zakaj je SBC tako pomemben po moji presoji? Zato,ker edini predstavlja realne lastnike, tiste, ki v svojih žepih najbolj občutijo vse legistraturne blode in zablode za razliko od vseh ostalih združenj ( GZS, OZS, TZS, združenje delodajalcev,...), ki so vsa predvsem združenja prej omenjenih "poslovnih komitetlij", odsluženih poslovnih aparatčikov, ki so direktno ali indirektno zatočišče pred zavodom za zaposlovanje našli v teh združenjih. Beseda Tiborja Šimonke, Mariče Lah ali Brodnjaka iz NLB nima in ne more imeti enake ali celo večje teže od besede Igorja Akrapoviča, Iva Boscarola, Mihe Blažiča ali družine Pavlinjek. To bi avtor tega teksta moral vedeti, morda ve, ampak iz njegovega teksta to ni razvidno.

Sbc se je sam odstavil, ko je pokazal svojo pravo luc.
Ne vem ce je slo za kako rusenje.
Si mal prevec teoretik zarote ;).

Je pa dobro, da se je vse zgodilo hitro in lahko sedaj zacno z novim odborom.
V sloveniji se se vedno premalo pogovarjamo in prevec mislimo ;).
[#3077445] 10.02.26 14:29 · odgovor na: odvisnik (#3077436)
Odgovori   +    2
SBC je praktično edini pravi predstavik domačega kapitala napram ostalim deležnikom v družbi, ostale tovrstne organizacije so bolj ali manj izpostave tujega kapitala ali pa obskurna cehovska združenja. Pustimo zdaj J. Pečečnika ob strani, o tem pozneje.
Poreklo kapitala je pri pogajanjih z ostalimi deležniki v družbi zelo pomembno, domači lastniki kapitala imajo na stvari povsem drugačen pogled, vsaj srednjeročen, od tujih lastnikov kapitala, ki jih v končni fazi zanima zgolj ali izključno maksimalizacija dobička v čim krajšem času v takšni ali drugačni obliki in čim nižje davčne obremenitve le tega.
O zadevi Pečečnik je avtor teksta sigurno bil kot glavni in odgovorni urednik ves čas obveščen in dopustil dogjanje da se je zgodilo kot se je zgodilo, kar pa meče precej čudno luč tako na njega kot na medij, ki ga vodi in upravlja. Ta primer je bil tudi njegov izpit zrelosti, na katerem je padel. Če bi deloval po poslovno etičnem kodeksu in v korist svojega medija, bi zadevo uredil brez medijskega cirkusa, kar bi bilo najbolje za vse. Zakaj se ni odločil za to pot temveč za mediski cirkus v slogu cenenih bulevarskih medijev ve najbolje on sam.
Da je domači realni kapital neorganiziran in posledično ni sogovornik v družbi je vsekakor interes nekoga, koga nočem špekulirati, takšne stvari se nikoli ne zgodijo brez interesov. To ni teorija zarote temveč v zgodovini mnogokrat potrjena ralnost, medijski pogrom pa idelano orodje za izvedbo.
[#3077459] 10.02.26 16:07 · odgovor na: 1357 (#3077445)
Odgovori   +    0
[1357]
SBC je praktično edini pravi predstavik domačega kapitala napram ostalim deležnikom v družbi, ostale tovrstne organizacije so bolj ali manj izpostave tujega kapitala ali pa obskurna cehovska združenja. Pustimo zdaj J. Pečečnika ob strani, o tem pozneje.
Poreklo kapitala je pri pogajanjih z ostalimi deležniki v družbi zelo pomembno, domači lastniki kapitala imajo na stvari povsem drugačen pogled, vsaj srednjeročen, od tujih lastnikov kapitala, ki jih v končni fazi zanima zgolj ali izključno maksimalizacija dobička v čim krajšem času v takšni ali drugačni obliki in čim nižje davčne obremenitve le tega.
O zadevi Pečečnik je avtor teksta sigurno bil kot glavni in odgovorni urednik ves čas obveščen in dopustil dogjanje da se je zgodilo kot se je zgodilo, kar pa meče precej čudno luč tako na njega kot na medij, ki ga vodi in upravlja. Ta primer je bil tudi njegov izpit zrelosti, na katerem je padel. Če bi deloval po poslovno etičnem kodeksu in v korist svojega medija, bi zadevo uredil brez medijskega cirkusa, kar bi bilo najbolje za vse. Zakaj se ni odločil za to pot temveč za mediski cirkus v slogu cenenih bulevarskih medijev ve najbolje on sam.
Da je domači realni kapital neorganiziran in posledično ni sogovornik v družbi je vsekakor interes nekoga, koga nočem špekulirati, takšne stvari se nikoli ne zgodijo brez interesov. To ni teorija zarote temveč v zgodovini mnogokrat potrjena ralnost, medijski pogrom pa idelano orodje za izvedbo.

Po moje je bila to le pececnikova nerodnost, ki je verjetno res komu koristila.
Ni pa bila nek vnaprej dolocen scenarij.

Glede na splosno klimo ni nekaj nepricakovanega.

Podobno kot shod v nm in kasnejsa sutarjeva zakonodaja
[#3077463] 10.02.26 16:48 · odgovor na: odvisnik (#3077459)
Odgovori   +    1
Ljudje se sicer radi zabavamo ampak v osnovi imamo pa predvsem radi mir. Enako je tudi pri poslovanju, čim manj cirkusantstva tem boljši rezultati.
Za Šutarjev zakon so pa poleg količine ljudi na zborovanju pomembni še drugi dejavniki, predvsem politične narave. In ob dejstvu kakšen egomaniak je aktualni premier je bila meni precej pričakovana reakcija ta zakon in vse dogajanje. Zelo pomemben podatek je tudi to da je Novo Mesto eno izmed LDS-ovih trdnjav, Gibanje Svoboda je pa samo zadnji izmed mnogih klonov nekdanje LDS. Politično sporočilo je več kot jasno tudi z nedavno razglasitvijo nevarnih con in predhodni mlačnen odziv na dogajanje v Ribnici se glasi:"Na mojem terenu se bo igralo po mojih notah, za ostala področja me pa ne briga."
[#3077468] 10.02.26 18:09 · odgovor na: 1357 (#3077463)
Odgovori   +    0
[1357]
Ljudje se sicer radi zabavamo ampak v osnovi imamo pa predvsem radi mir. Enako je tudi pri poslovanju, čim manj cirkusantstva tem boljši rezultati.
Za Šutarjev zakon so pa poleg količine ljudi na zborovanju pomembni še drugi dejavniki, predvsem politične narave. In ob dejstvu kakšen egomaniak je aktualni premier je bila meni precej pričakovana reakcija ta zakon in vse dogajanje. Zelo pomemben podatek je tudi to da je Novo Mesto eno izmed LDS-ovih trdnjav, Gibanje Svoboda je pa samo zadnji izmed mnogih klonov nekdanje LDS. Politično sporočilo je več kot jasno tudi z nedavno razglasitvijo nevarnih con in predhodni mlačnen odziv na dogajanje v Ribnici se glasi:"Na mojem terenu se bo igralo po mojih notah, za ostala področja me pa ne briga."

Ce ti je pravo in pravila blizu, ti take instant resitve zakonodaje verjetno niso ?

Verjamem da Nm kotira visoko pri LDS, ampak dvomim da bo tako tudi vnaprej.
miholinc sporočil: 54
[#3077469] 10.02.26 18:13 · odgovor na: odvisnik (#3077459)
Odgovori   +    0

Po moje je bila to le pececnikova nerodnost, ki je verjetno res komu koristila.
Ni pa bila nek vnaprej dolocen scenarij.

Glede na splosno klimo ni nekaj nepricakovanega.

Podobno kot shod v nm in kasnejsa sutarjeva zakonodaja
Tako neumen pa pečečnik spet ni, da bi naredil takšno 'nerodnost'. To je bilo po moje narejeno po skrbno pripravljenem scenariju z ustrezno medijsko pokritostjo.
Do sedaj sem ga imel za dokaj korektnega in ne vem zakaj je dušo prodal tako poceni...
[#3077471] 10.02.26 18:27 · odgovor na: miholinc (#3077469)
Odgovori   +    0
[miholinc]
>
> Po moje je bila to le pececnikova nerodnost, ki je verjetno res komu koristila.
> Ni pa bila nek vnaprej dolocen scenarij.
>
> Glede na splosno klimo ni nekaj nepricakovanega.
>
> Podobno kot shod v nm in kasnejsa sutarjeva zakonodaja

Tako neumen pa pečečnik spet ni, da bi naredil takšno 'nerodnost'. To je bilo po moje narejeno po skrbno pripravljenem scenariju z ustrezno medijsko pokritostjo.
Do sedaj sem ga imel za dokaj korektnega in ne vem zakaj je dušo prodal tako poceni...

O pececniku sem slisal ze marsikaj.
Tako od zaposlenih kot druzinskih povezav.

Je cisto povprecen dolenjski kmet ;)
In njega jebal nebo noben ;).

Lahko pa mu je kdo kaj obljubil oz se je sam zarekel komu.
Glede na to kar sem slisal o njem ni nekaj nepricakovanega.
Po moje se ni prodal. Ampak mu je to le posel.
[#3077488] 11.02.26 06:15 · odgovor na: odvisnik (#3077468)
Odgovori   +    1
Res je meni Šurtarjev zakon ni všeč, predvsem zato ker je bil sprejet ad hoc, s premalo racionalnega premisleka. Tudi opozoril sem na glavno nevarnost, zakon velja na celem področju države in za vse državljane.

LDS, in njegovi kloni, je močan povsod tam kjer je standard relativno visok ter prebivalstvo s sorazmerno dobro izobrazbo. Oboje skupaj je pogoj za funkcioniranje kakršno je ker je edina ideologija teh ljudi stanje na TRR in imovinski kartici na podlagi tega rezultata se odločajo ali se bodo udeležili volitev ali ne, od udeležbe na volitvah je pa odvisen rezultat te opcije na vsakršnih parlamentarnih volitvah, ki jih edine zanimajo, ker imajo vpliv na njihov TRR in imovinsko kartico, ostale volitve so za njih bolj ali manj nepomembne in se jih tudi zato sorazmerno slabo udeležujejo in imajo tudi kandidati te opcije na teh volitvah realtivno slabe rezultate tako na državni kot lokalni ravni.
pcs sporočil: 5.559
[#3077542] 11.02.26 23:17 · odgovor na: 1357 (#3077417)
Odgovori   +    0
[1357]
Celo nasprotno, pred kratkim je celo sodeloval posredno v demontaži edinega poslovnega združenja domačega realnega kapitala, SBC. Ker nimam dovolj podatkov se bom na tej točki ustavil in ne bom špekuliral o vzrokih za demontažo SBC, predvsem v čigavem interesu je to.
Joc je bil za to kriv čisto sam, upam lahko le, da drugi člani združenja nimajo enakega modusa operandi.

Lp,
M

Strani: 1