Izbrani forum: Glavni forum
Izbrana tema: članek Objavljene so subvencije za e-kolesa: do 500 oziroma tisoč evrov na kolo
Strani: 1
sporočil: 2.010
Istočasno bi kahko subvencionirali tudi navadna kolesa. Konec
koncev so okolju še manj potratna kot e kolesa.
sporočil: 82
[peterw]Se strinjam!
Istočasno bi kahko subvencionirali tudi navadna kolesa. Konec koncev so okolju še manj potratna kot e kolesa.
sporočil: 6.022
[peterw]Ta domet pameti v EU pa bodo rabil vsaj še 50 let da bodo pogruntal da je brez baterije najbolj okoljski in zdravju koristen.
Istočasno bi kahko subvencionirali tudi navadna kolesa. Konec koncev so okolju še manj potratna kot e kolesa.
sporočil: 75
[0430ABAKU]Subvencija znaša največ 30 odstotkov maloprodajne cene z vključenim DDV.
Za e-bicikel sem dal 800€ na cafago.com.
Bom dobil 500€?
sporočil: 1.643
[peterw]Absolutno, danes sem šel na en tak kolesarski izlet in ko te prehitevajo takšni električarji, si misliš da je svet res nepravičen, torej obratno, naj plačajo za to uživanje :)
sporočil: 49
Ja, ali pa še boljše -- nej subvencionirajo kolesarske steze
občinam, pa javne kolesarnice v strnjenih naseljih, pa mogoče pot v
službo s kolesom (kolesarska kilometrina naj bo višja kot
avtomobilska, recimo) ... na eni strani se subvencionira en kup
vprašljivih stvari (e-kolesa, računalniki, covidni dodatki, tudi
razne subvencije gospodarstvu so po mojem vprašljive, nej se rajši
nagrajuje produktivnost z nižjo davčno stopnjo, ali kaj podobnega),
na drugi strani se pa premalo pozornosti namenja spremljanju
učinkov teh subvencij.
Glede na to koliko denarja dajemo kot skupnost raznim subvencijam bi rad videl malo return on investment v te subvencije ... zakaj naj bi kot skupnost vlagali denar v to? Kaj dobimo ven? Od te subvencije, ugibam, bomo dobili predvsem višje cene e-koles :)
Glede na to koliko denarja dajemo kot skupnost raznim subvencijam bi rad videl malo return on investment v te subvencije ... zakaj naj bi kot skupnost vlagali denar v to? Kaj dobimo ven? Od te subvencije, ugibam, bomo dobili predvsem višje cene e-koles :)
sporočil: 1.144
[0531Zavar]He he. Res ne vem, kakšna je to podnebna pravičnost, če reveži na nožni pogon plačujemo subvencije bogatim prascem na električnih biciklih :))
> [peterw]
> Istočasno bi kahko subvencionirali tudi navadna kolesa. Konec koncev so okolju še manj potratna kot e kolesa.
Absolutno, danes sem šel na en tak kolesarski izlet in ko te prehitevajo takšni električarji, si misliš da je svet res nepravičen, torej obratno, naj plačajo za to uživanje :)
Ne vem, če je to dovolj trajnostno, prebujeno in od-rastlo.
Strani: 1