Izbrani forum: Glavni forum
Izbrana tema: članek Usodni torek: demokracija ali fašizem?
Strani: 1 2
sporočil: 824
seveda schroder ...kot je mark '3 dni do kijeva' milley po upokojitvi z mesta vrhovnega poveljnika kajbojske vojske postal senior adviser v jp morganu pri njihovem 15 miljardnem poslu "obnove" (beri pralnica davkoplacevalskega denarja) ukrajine z blackrockom? svabi so dobili vsaj energijo v paktu z enim hudicem, ukrajinci (kolkr jih je ostalo) pa prst v rit s tadrugim (aja, ne, sori, v primeru kamale bo to demokratski pravicen mir...).
sporočil: 100
Zadnja sprememba: Bogomir1 03.11.2024 22:13
No, hvala za razlago. Zdaj te bolje razumem. Imaš pravico do
svojega mnenja. Si pač bolj čustven človek. Jaz sem pa mnenja, da
to vse kar naštevaš ni in ne more biti dovolj velik vzrok za vojno
in vse grozote, ki se zdaj dogajajo. Kljub tvoji agresivnosti upam,
da se bo čim manj ljudi strinjalo s teboj.P.s.:
[najobj]Uporabljena metoda se imenuje projekcija. To kar počneš sam, projeciraš na druge. V tem primeru na mene, če tvojega mnenja ne sprejmem.
... sem razloge za svoje razmišljanje na totem forumu napisal že neštetokrat in jih tebi še enkrat - noben ni tako slep kot tisti, ki noče videt in noben ni tako gluh kot tisti, ki noče slišat - ne bom ponavljal, ...
V veliki meri se pojavlja v ameriški kampaniji, pri nas pa jo uporablja predvsem slovenska Levica.
sporočil: 1.344
Zanimivo mi je kako si povezal agresijo in čustvenost. Da je nekdo
bolj čustven lahko tudi bolj agresiven.
Verjetno gre tu bolj za obrambno agresijo.
[]Strinjam se s teboj. Menim pa, da ni toliko pomembno koliko časa nastaja in traja prevelika odvisnost in ne kako nastaja. Politično vodstvo države bi moralo pravočasno oceniti tveganje in reagirati, razen če javno ali prikrito ne razmišlja o neki obliki združevanja in delitvi dela s ponudnikom poceni storitev ali blaga. V EU je to težavo opaziti skoraj v polovici držav, ki so bile pod znatnim ruskim vplivom.
> [Bogomir1]
> Čeprav Nemčija sedaj bolje premaguje težavo od napovedi, bi država morala prej spregledati strateško nevarnost vsake prevelike enostranske odvisnosti in le to primerno omejiti.
ta prevelika odvisnost je nastala nacrtno in zanjo je bil schroder nagrajen s sinekuro v rosneftu (poleg ostalega) - opis razvoja njegove posebne ljubezni do putina ("vzornega demokrata") na primer tukaj: www.nytimes.com/2022...nergy.html . v zadnjih dneh drugega mandata je podpisal pogodbo z gazpromom za ns1 in se prakticno takoj pojavil v njegovem upravnem odboru.
seveda schroder ni edini nemski politik, uglasen na to melodijo - za posebne odnose nemcije do rusije so naceloma jasni zgodovinski razlogi, enostavno to, da je bilo pol nemcev defacto pod rusijo in so zato zahodni nemci ves cas cutili potrebo vzdrzevati bolj mehke in odprte odnose. potem je nemcija postala celovita, tiste osnovne razloge pa je zamenjala cisto navadna korupcija, ki jo je bilo enostavno marketinsko skriti pod plasc zgodovinske inercije.
Če so odnosi pošteni in je na obeh straneh urejena enakovredna regulativa, so tveganja majhna. Žal se nekatere države intenzivno poslužujejo politike nizkih cen, pod vrednotenja valute in kopiranja tehnologije. Lep primer je Kitajska. Nekoč je bila to Japonska. Japonski turisti so v trumah obiskovali evropske tovarne (najbrž tudi ameriške). Puhov motor so kopirali do zadnje podrobnosti vključno z nepotrebno luknjico.
[odvisnik]Nisem ravno psiholog in morda nimam čisto prav, pa vendar.
Zanimivo mi je kako si povezal agresijo in čustvenost. Da je nekdo bolj čustven lahko tudi bolj agresiven.
Če je v začetku odločitve o pripadnosti neki skupini bodisi športni ali politični v danem trenutku bolj primerna logična opredelitev kot čustvena, prevladuje kasneje predvsem čustvena pripadnost. Če je skupina ali njeno stališče v kateremkoli smislu ogroženo, nastopi obrambna reakcija. To je lahko umik ali agresija. Težje posameznik spremeni vsebinsko opredelitev skupine, razen, če ni idejni vodja. Menim, da tako pač deluje večina današnjih ljudi. To velja tudi, če človek ni formalno član in se le identificira z neko idejo oz. stališčem. V tem se počuti bolj varnega oziroma in ima občutek, da je njegova opredelitev manj ogrožena, za razliko od tega, da bi imel občutek duhovne osamljenosti. Za tako stališče ima v naši družbi tudi vso pravico. V nekaterih družbah pa se sme razkazovat le ena vrsta opredelitve.
Na srečo obstajajo tudi ljudje, ki so sposobni živeti ustvarjalno v do neke mere negotovem okolju in lahko ob ustreznih argumentih spremenijo svoja stališča in to ne samo formalno ampak tudi dejansko.
sporočil: 523
Glede na to, da pišete, da o Trumpu vemo že vse, predvsem navedete
cel spisek negativnega, vas prosim, da si na spletu pogledate xy
posnetkov Kamale, ki je na ravni študenta v prvem letniku fakultete
na študiju, ki ga je popolnoma zgrešila. V vsakem govoru, ki ni
strogo naučen, govori lapsuse, ne odgovori na vprašanje, ponavlja
ene in iste stavke o sebi, svoji mami... Naravnost grozljivo, da je
lahko oseba s takim vedenjem in inteligenco kandidatka za
predsednico ZDA. Tudi kot naučeno lutko globoke države si je ne
predstavljam v isti sobi z drugimi svetovnimi voditelji.
sporočil: 54
[gregor2]Prej se stepejo, prej imamo vsaj možnost, da naženemo njihove 'NVO izbrance' in *neimenovane*, ki nam odrejajo samodestruktivna z vsako pametjo skregana pravila in ustvarjajo vojne ter milijonske trume sumljivih prebežnikov.
V Ameriki se opazi počasna erozija moči federalnih struktur. Kam to vodi imamo mi iz ex yu prav veliko izkušenj. Nekako veje občutek o nikoli koncani državljanski vojni...
Ekonomija se tudi lahko pobere, ko se enkrat ločimo od te kanibalske greznice.
sporočil: 32.293
Zadnja sprememba: najobj 04.11.2024 13:14
[Bogomir1]... alzo, če skrajšam in se vrnem k bistvu, glede na tvoj odnos je to www.youtube.com/watc...e49860510f za tebe dobro, meni pa se gnusi, ampak hvalabogu smo ljudje različni ...
No, hvala za razlago. Zdaj te bolje razumem. Imaš pravico do svojega mnenja. Si pač bolj čustven človek. Jaz sem pa mnenja, da to vse kar naštevaš ni in ne more biti dovolj velik vzrok za vojno in vse grozote, ki se zdaj dogajajo. Kljub tvoji agresivnosti upam, da se bo čim manj ljudi strinjalo s teboj.
P.s.:
> [najobj]
> ... sem razloge za svoje razmišljanje na totem forumu napisal že neštetokrat in jih tebi še enkrat - noben ni tako slep kot tisti, ki noče videt in noben ni tako gluh kot tisti, ki noče slišat - ne bom ponavljal, ...
Uporabljena metoda se imenuje projekcija. To kar počneš sam, projeciraš na druge. V tem primeru na mene, če tvojega mnenja ne sprejmem.
V veliki meri se pojavlja v ameriški kampaniji, pri nas pa jo uporablja predvsem slovenska Levica.
P.S.: ker mi očitaš agresivnost - ne, v športu nisem čustven navijač, ampak tako kot glasba mi je šport preprosto všeč - to forum.finance.si/?m=...520&single sem na totem forumu napisal dva dni pred začetkom vojne, to forum.finance.si/?m=...994&single pa sem napisal nekaj dni po začetku vojne, zdaj pa ti razmišljaj, kdo je agresiven in zakaj ... aja, in če si mogoče pozabil, kljub pokroviteljskem trepljanju po ramenih tudi Slovenci smo Slovani in če te spomnim na prostodušno izjavo "Mislim, to je popolna vojna za nas (smeh). Umirajo Rusi in Ukrajinci. Noben Američan ne umre, mi pa izpademo dobro." nediplomatskega diplomata Mussomelija ... evo, in zdaj samo upam, da ti ne rabim razlagat, kaj za naše gospodarje na "demokratičnem" zahodu pomenimo Slovenci in kje v njihovem za njih večvrednem svetu je naše mesto ...
Strani: 1 2