Izbrani forum: Borza
Izbrana tema: Salr
Strani: 1
sporočil: 497
Pozdravljeni. Kakšen je davek na dividende? Za 14 komadov sem dobil
220€ dividenda je 22€?
sporočil: 2.857
Pozdravljeni,
Ob kateri ceni bi vam bil SALR zanimiv za nakup (če sploh)?
Trenutno je 680 EUR, ob korona-korekciji je padla na 550 EUR, zadnje dve leti je cena krepko nad 500 EUR (dec 2016 nad 400 EUR jan 2018 nad 500 EUR).
Ob kateri ceni bi vam bil SALR zanimiv za nakup (če sploh)?
Trenutno je 680 EUR, ob korona-korekciji je padla na 550 EUR, zadnje dve leti je cena krepko nad 500 EUR (dec 2016 nad 400 EUR jan 2018 nad 500 EUR).
Zadnja sprememba: Rokc5 25.05.2020 10:06
Se pravi to niso navadne delnice? Lahko kdo pojasni kaj je razlika
med delnicami KRKG in SALR (delnice na prinosnika)?
Res hvala za pojasnila.
Zanima me še, ali je kakšna omejitev glede nakupa/prodaje delnic, po kakšni ceni ali jih pač normalno prodajaš in nakupuješ?
So pa verjetno manj likvidne glede na nizko število delničarjev? Kar je lahko problem - kakšno je vaše mnenje?
Zdi se, da sem najboljši čas za nakup SALR že zdavnaj zamudil......
Zanima me še, ali je kakšna omejitev glede nakupa/prodaje delnic, po kakšni ceni ali jih pač normalno prodajaš in nakupuješ?
So pa verjetno manj likvidne glede na nizko število delničarjev? Kar je lahko problem - kakšno je vaše mnenje?
Zdi se, da sem najboljši čas za nakup SALR že zdavnaj zamudil......
sporočil: 90
Zgolj kot zanimivost.. od lani je delnice +100% . Najbrz tega nihce
ni pricakoval, ali?
Glede dobiska in dividend se mi zdi tudi zanimivo koliko malo se je razdelilo:
"bilančni dobiček v znesku 39.415.731,66 EUR se uporabi za izplačilo dividend
v znesku 5.740.625,00 EUR. Tako znaša dividenda na navadno kosovno delnico 55,00 EUR (v znesku je že upoštevana vmesna dividenda v višini 25,00 EUR, ki je bila izplačana v mesecu januarju leta 2021).
Preostali del bilančnega dobička ostane nerazporejen; "
Glede dobiska in dividend se mi zdi tudi zanimivo koliko malo se je razdelilo:
"bilančni dobiček v znesku 39.415.731,66 EUR se uporabi za izplačilo dividend
v znesku 5.740.625,00 EUR. Tako znaša dividenda na navadno kosovno delnico 55,00 EUR (v znesku je že upoštevana vmesna dividenda v višini 25,00 EUR, ki je bila izplačana v mesecu januarju leta 2021).
Preostali del bilančnega dobička ostane nerazporejen; "
sporočil: 75
[primozxy]Nelikvidno, pač s tisoč eur povečaš ali znižaš marketcap za več milijonov ;-)
Salus skok kot na ameriški borzi...
Hudo 2000€
Prodaj eno delnico, pa bo tečaj že nazaj.
sporočil: 497
Naj mi nekdo razloži dodali so 1000 delnic cena njih naraste? A ni
to v bistvu da razvrednoti podjetje? Lp
sporočil: 340
podjetja ne razvrednoti, razvrednoti pa delničarje.
Ob prometu 10 delnic na teden, se je škoda pogovarjati o vrednosti delnice na borzi.
Vseeno pa mislim, da ima Salus dobro vodstvo in se lepo širijo in prevzemjo druga manjša podtjetja, tudi nadzorniki kot vodstvo so močno vpeti v lastništvo in lepo skrbijo za svojo naložbo.
Ob prometu 10 delnic na teden, se je škoda pogovarjati o vrednosti delnice na borzi.
Vseeno pa mislim, da ima Salus dobro vodstvo in se lepo širijo in prevzemjo druga manjša podtjetja, tudi nadzorniki kot vodstvo so močno vpeti v lastništvo in lepo skrbijo za svojo naložbo.
Strani: 1