Izbrani forum: Borza
Izbrana tema: POSR
Strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11
sporočil: 62
Se strinjam z oceno glede velikosti dividende. Kot pozitivni
dejavnik vidim, da je pričel rasti obseg zavarovalniškega trga, kar
pomeni, da bomo videli tudi organsko rast prihodkov POSR in s tem
tudi upam da dobička. Z nakupom Vite pa vidim zadevo bolj v luči
povečanega obsega poslovanja ter sinergijske učinke in glede na to,
da bo nakupna cena ugodna dobro alokacijo prostega kapitala, ki ga
imajo na voljo v POSR.
Tudi če pogledam cene ostalih zavarovalnic so le te vrednotene višje od POSR (pa ne gledam ZVTG).
Vse to mi govori, da lahko kupim POSR za nekaj let, saj bodo kazalci, če cena delnice ostane tu kjer je še bolj ugodni, dividenda pa še višja. Pa že trenutna velikost divedende mi več kot ustreza.
Tudi če pogledam cene ostalih zavarovalnic so le te vrednotene višje od POSR (pa ne gledam ZVTG).
Vse to mi govori, da lahko kupim POSR za nekaj let, saj bodo kazalci, če cena delnice ostane tu kjer je še bolj ugodni, dividenda pa še višja. Pa že trenutna velikost divedende mi več kot ustreza.
sporočil: 803
Glede na to, da Vita še ni vključena v plan, bo tole čisto OK:
seonet.ljse.si/?doc=...c_id=68895
Dividendna politika realno brez nekih sprememb.
Dividendna politika realno brez nekih sprememb.
sporočil: 81
Med kupci v zadnjem letu med drugimi tudi člani uprave in
nadzorniki. Objave na seonetu. Tukaj se zna letos kaj zgodit.
Preberi si zgoraj tomazinov reply. Vse jasno ko beli dan. Edini
večji risk (ki pa pri insurancu itak vedno je, pri RE pa še toliko
bolj), so večje naravne katastrofe od planiranih.
sporočil: 5.172
Bodimo realni, taki ki kaj insajdersko vejo, ne kupujejo na svoje
ime, tako da so uradni nakupi članov uprav in nadzornikov le
metanje peska v oči, sploh pri dejansko kupjenih količinah....
Sem se še malo založil danes, preden odfrči to še višje. Zdaj pa da
vidimo, do kam bo to kaj prisopihalo :)
Glede na to, da je uradni info v zvezi z Vito ze kak dober mesec
znan, bi lahko bil to naslednji trigger, ja :)
sporočil: 5.172
Bog ve, kakšna pozavarovanja bodo začela padati, ob tem da jim pada
vrednost naložbenega portfelja....
sporočil: 134
14% delnic spremenilo lastnika (iz zb fiduciarni na interkapital
vrijednosni papiri d.o.o). ali se adris umika ali pa se pripravlja
nov val konsolidacije. mogoce pa je samo prestavil delnic, ampak
potem ne bi zadnje tedne videli tako nakupno razpolozene
vlagatelje.
ko je kriza se delajo poteze.
ko je kriza se delajo poteze.
Naj te Q1 ne radosti pretirano. Takole v zvezi z zavarovalnicami na
splošno zadevo vidi AZN, zato tut teži glede izplačil dividend:
seonet.ljse.si/file....ntID=43451
"Omenjeni podatki se nanašajo na prvi kvartal leta 2020 in zato ne vsebujejo vseh posledic epidemije, ki se bodo pokazali šele v prihodnjih mesecih. Prav tako se ponovno kaže negativen trend pri gibanju netvegane krivulje obrestne mere, ki jo EIOPA zaradi trenutne situacije objavlja vsakih 14 dni."
Če te pa srbi, pa kupi, tako kot del uprave Save Re po objavi Q1 rezultatov :) seonet.ljse.si/?doc=...c_id=70558
Če prav računam, sta plačala po 15.7 oziroma 15.8, medtem ko so ble danes te količne na voljo med 15.2 in 15.3
"Omenjeni podatki se nanašajo na prvi kvartal leta 2020 in zato ne vsebujejo vseh posledic epidemije, ki se bodo pokazali šele v prihodnjih mesecih. Prav tako se ponovno kaže negativen trend pri gibanju netvegane krivulje obrestne mere, ki jo EIOPA zaradi trenutne situacije objavlja vsakih 14 dni."
Če te pa srbi, pa kupi, tako kot del uprave Save Re po objavi Q1 rezultatov :) seonet.ljse.si/?doc=...c_id=70558
Če prav računam, sta plačala po 15.7 oziroma 15.8, medtem ko so ble danes te količne na voljo med 15.2 in 15.3
sporočil: 924
Ne vem kako je čebron kupil po 14,4 eur, napaka v objavi ali mimo
borze?
Dne 22. 5. 2020 je Marko Jazbec, predsednik uprave Save Re, d.d., kupil 1.000 lotov POSR v skupni vrednosti 15.300,00 EUR, kar predstavlja 0,0058 % vseh delnic in 0,0065 % delnic z glasovalnimi pravicami v osnovnem kapitalu družbe. Po opravljeni transakciji ima Marko Jazbec 7.500 delnic POSR, s tem pa se je delež njegovih glasovalnih pravic povečal z 0,0419 % na 0,0484 %.
Dne 25. 5. 2020 je Srečko Čebron, član uprave Save Re, d.d., kupil 500 lotov POSR v skupni vrednosti 7.200,00 EUR, kar predstavlja 0,0029 % vseh delnic in 0,0065 % delnic z glasovalnimi pravicami v osnovnem kapitalu družbe. Po opravljeni transakciji ima Srečko Čebron 3.200 delnic POSR, s tem pa se je delež njegovih glasovalnih pravic povečal z 0,0174 % na 0,0206 %.
Dne 22. 5. 2020 je Marko Jazbec, predsednik uprave Save Re, d.d., kupil 1.000 lotov POSR v skupni vrednosti 15.300,00 EUR, kar predstavlja 0,0058 % vseh delnic in 0,0065 % delnic z glasovalnimi pravicami v osnovnem kapitalu družbe. Po opravljeni transakciji ima Marko Jazbec 7.500 delnic POSR, s tem pa se je delež njegovih glasovalnih pravic povečal z 0,0419 % na 0,0484 %.
Dne 25. 5. 2020 je Srečko Čebron, član uprave Save Re, d.d., kupil 500 lotov POSR v skupni vrednosti 7.200,00 EUR, kar predstavlja 0,0029 % vseh delnic in 0,0065 % delnic z glasovalnimi pravicami v osnovnem kapitalu družbe. Po opravljeni transakciji ima Srečko Čebron 3.200 delnic POSR, s tem pa se je delež njegovih glasovalnih pravic povečal z 0,0174 % na 0,0206 %.
sporočil: 440
Sem ravno odprl vabilo na skupščino POSR pa bi vas vprašal, če mi
lahko opiše kdo, kaj se tam dogaja. Imam precej razpršen portfelj,
zato vsako leto dobim kar nekaj teh vabil. Itak nikoli ne grem, ker
niti nisem poučen, da bi glasoval o dobičkih, niti nisem informiran
dovolj, da bi glasoval o razrešnicah uprave, itd.
Me pa vedno firbec matra, kako je tam? Je to strogo uradna zadeva ali je bolj sproščeno, z litrom na mizi in kanapeji, če se malo pohecam.
Res bi bil hvaležen, če bi kdo, ki hodi na te dogodke malo opisal, kako izgleda. Pa ne mislim samo na POSR, tudi ostale, recimo naše...
Me pa vedno firbec matra, kako je tam? Je to strogo uradna zadeva ali je bolj sproščeno, z litrom na mizi in kanapeji, če se malo pohecam.
Res bi bil hvaležen, če bi kdo, ki hodi na te dogodke malo opisal, kako izgleda. Pa ne mislim samo na POSR, tudi ostale, recimo naše...
sporočil: 1
čas vnosa: 10.06.20 09:42
Mene tudi zanima kako to zgleda... Ali je tam večinoma samo uprava
podjetja in večji delničarji? Je bol sproščeno vzdušje in dobra
družba?
Jaz sem bolj kot ne začetnik z vlaganjem v delnice in sem danes dobil vabilo od KRKG. Seveda nimam namena iti, ampak sem radoveden...
Jaz sem bolj kot ne začetnik z vlaganjem v delnice in sem danes dobil vabilo od KRKG. Seveda nimam namena iti, ampak sem radoveden...