Izbrani forum: Borza
Izbrana tema: KRKG - Krka
Strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 ... 53
sporočil: 6.775
Zadnja sprememba: tilenrexi 12.08.2014 21:54
[minimaxyard]Teletrader ima manj slabe charte. Celo HTML5 podpirajo. :)
Mi je pa tale investing.com živcev požrl
www.teletrader.com/k...s-14903887
[Mitjek]
Kako daleč je pa z odprtjem tretje tovarne v Rusiji ?
A ni tik pred z(d)ajci ?!
V H1 pročilu podrobneje omenjajo samo tri največje projekte - Krka-Rus 2,
Sinteza 1 in Notol 2. Krka-Rus 2 obratuje od konca 2013.
Katero tretjo tovarno misliš?
sporočil: 161
Currency positions in the first quarter were not hedged.Zdej vprašanje je al namenoma niso hedgali fx exposurja al nikoli ne hedgajo ker se tega ne grejo. Če je to slednje potem so pa res kekci.
Zadnja sprememba: tilenrexi 12.08.2014 22:23
V H1 2014 reportu piše;Currency positions were not hedged in the first half of the year. We strive to decrease our exposure to exchange rate fluctuations by using natural hedges.
---
Rusom povišice v evrih zgleda ne smrdijo. :)
sporočil: 596
Po mojem mnenju krka zaenkrat po pričakovanjih. Res da so zgubili
tožbo, kjer morajo plačati 10 milijonov, vendar so bile oblikovane
rezervacije v višini 50 milijonov. Zaenkrat poslujejo dobro,
ostajajo pa problem valutne izgube
Bom pa z zanimanjem pogledal kako bo vplival ukrajinsko-ruski spor v letnem poročilu. Sam sem mnenja da ta spor ne bo vpival drastično na poslovanje, glede nato da ima krka tovarne v Rusiji in tam proizvaja zdravila oz da KRKA-RUS 2 že deluje. Trg pa je itak že korigiral ceno delnico navzdol. Poleg tega posvečajo vse več pozornosti tudi na trg srednje Azije, kjer vzpostavljajo novo prodajno regijo Čezmorsko tržišče.
Bom pa z zanimanjem pogledal kako bo vplival ukrajinsko-ruski spor v letnem poročilu. Sam sem mnenja da ta spor ne bo vpival drastično na poslovanje, glede nato da ima krka tovarne v Rusiji in tam proizvaja zdravila oz da KRKA-RUS 2 že deluje. Trg pa je itak že korigiral ceno delnico navzdol. Poleg tega posvečajo vse več pozornosti tudi na trg srednje Azije, kjer vzpostavljajo novo prodajno regijo Čezmorsko tržišče.
sporočil: 40
V NLBju so znižali ciljno ceno iz 67€ na 65€:
www.nlb.si/doc/borza...-08-13.pdf
www.nlb.si/doc/borza...-08-13.pdf
Se že začenja. Priprave na korekcijo, da slučajno ne bi rekli, da
ni bilo opozoril. :)
Razpoloženje zelo fajn. Rezultati pa bodo takšni kot bodo, bomo
videli. Se ne obremenjujem.
sporočil: 1.135
[tilenrexi]Jaz bi rekel nakupna, in sicer škatlice aspirina ( ups, niso od Krke :))
Prodajna akcija? Nakupna akcija? ;)
sporočil: 51
Hm... Slabo kaže...
Ocenjeni dobiček v letu 2014 je na ravni lanskoletnega.
Načrtovani dobiček za leto 2015 bo na ravni dobička leta 2014.
:-)
lp
Ocenjeni dobiček v letu 2014 je na ravni lanskoletnega.
Načrtovani dobiček za leto 2015 bo na ravni dobička leta 2014.
:-)
lp
Zadnja sprememba: tilenrexi 09.11.2014 15:42
Ne morem verjet, kako hecni so ti naši analitiki. Ponavadi jih je
polnih ust Krke, sedaj pa kar nič. Me zanima, kateri bodo prvi
potegnili glavo iz peska. Čakam, čakam...
sporočil: 3
čas vnosa: 18.11.14 15:02
Lep pozdrav, sem novi na forumu in tudi novi v teh vodah. Prejšnja
leta sem svoj denar vlagal v depozite, ki pa zadnja leta močno
znižujejo obrestne mere, zato sem razmišljal nekaj denarja vložiti
v delnice.
Prosil bi če mi lahko poveste kakšni so stroški, obresti in podobne zadeve.
Primer: sam imam za začetek namen kupiti 100 delnic Krke, na katere stroške moram misliti?
V osnovi ko kupiš delnice je kakšen strošek? Potem v primeru Krke in letnemu izplačilu dividend, je le to obdavčeno s 25%? kakšen je strošek ob prodaji delnic?
Vglavnem prosil bi za čimveč informacij, če pa je slučajno že kje vse skupaj razloženo pa bi prosil za link in se lahko objava zbriše. Hvala
Prosil bi če mi lahko poveste kakšni so stroški, obresti in podobne zadeve.
Primer: sam imam za začetek namen kupiti 100 delnic Krke, na katere stroške moram misliti?
V osnovi ko kupiš delnice je kakšen strošek? Potem v primeru Krke in letnemu izplačilu dividend, je le to obdavčeno s 25%? kakšen je strošek ob prodaji delnic?
Vglavnem prosil bi za čimveč informacij, če pa je slučajno že kje vse skupaj razloženo pa bi prosil za link in se lahko objava zbriše. Hvala
sporočil: 8.271
Izbereš si banko, niti ni nujno, da je matična, odpreš trgovalni
račun za vrednostne papirje, domače, lahko pa tudi tuje.
Tam ti bodo dali tudi več informacij. Kakor se boš dogovoril. Lahko si urediš tudi za elektronsko poslovanje, lahko pa čisto neelektronsko, na telefonski klic in plačilo preko univ. plačilnega naloga.
Nekaj plačaš za ležarino vrednostnih papirjev, okoli 16 evrov na leto, ali pa nekaj takega, nekaj pri nakupu, storitev ti zaračunajo, tudi nekaj malega, obresti praktično ni, od bruto devidende moraš odšteti 25%,...
Strošek ob prodaji? Tudi nekaj malega za storitev, se mi zdi, ... ostalo je pa odvisno od, mislim da od časa, če jih imaš več kot 2 leti, vsaj včasih je bilo tako, in pa od dobička oziroma razlike v ceni, ... to ti bodo tudi kaj več povedali tam, pri brokerju se pozanimaj, ko boš odpiral trgovalni račun,...
l.p.
Tam ti bodo dali tudi več informacij. Kakor se boš dogovoril. Lahko si urediš tudi za elektronsko poslovanje, lahko pa čisto neelektronsko, na telefonski klic in plačilo preko univ. plačilnega naloga.
Nekaj plačaš za ležarino vrednostnih papirjev, okoli 16 evrov na leto, ali pa nekaj takega, nekaj pri nakupu, storitev ti zaračunajo, tudi nekaj malega, obresti praktično ni, od bruto devidende moraš odšteti 25%,...
Strošek ob prodaji? Tudi nekaj malega za storitev, se mi zdi, ... ostalo je pa odvisno od, mislim da od časa, če jih imaš več kot 2 leti, vsaj včasih je bilo tako, in pa od dobička oziroma razlike v ceni, ... to ti bodo tudi kaj več povedali tam, pri brokerju se pozanimaj, ko boš odpiral trgovalni račun,...
l.p.
Zadnja sprememba: tilenrexi 19.11.2014 10:07
[mzidar8]Takrat, ko bo rubelj padal počasneje od rasti prodaje in ko bo dividenda vsaj 4%.
Pri kateri ceni bo pa Vam zanimiva? :)
čas vnosa: 19.11.14 10:16
Hvala za hiter odgovor, mi bo kar olajšalo odločitev.
[tilenrexi]Sam se ravno ne spoznam v te zadeve, vendar glede na ceno pred krizo in ceno sedaj mam obcutek da ne bi smela delnica veliko vec padati. Ali se motim? Katere bi se pa bolje splačalo?
Zakaj Krka?
čas vnosa: 19.11.14 10:49
[tilenrexi]Sam se ravno ne spoznam v te zadeve, vendar glede na ceno pred krizo in ceno sedaj mam obcutek da ne bi smela delnica veliko vec padati. Ali se motim? Katere bi se pa bolje splačalo?
Zakaj Krka?
sporočil: 8.271
[Ma8tej]Krka je najbolj likvidna delnica pri nas, res pa je, da že nekaj časa ceplja na mestu. Upam, da sedaj, ko so končali to naložbo v Rusiji, se bo kaj spremenilo. Na bolje.
> [tilenrexi]
> Zakaj Krka?
Sam se ravno ne spoznam v te zadeve, vendar glede na ceno pred krizo in ceno sedaj mam obcutek da ne bi smela delnica veliko vec padati. Ali se motim? Katere bi se pa bolje splačalo?
tilenrexi bi ti verjetno predlagal delnico zavarov. triglav. Dober donos, lepa, solidna cena...
Nekateri pa celo priporočajo Gorenje. Ta še niti nima dividend, za enkrat, ima pa potencialno kapitalsko donosnost,.... ta je tudi pomembna ravno tako, kakor dividendna donosnost, .... pobrskaj malo po komentarjih tukaj na forumu borze,...
Nekaj osnovnih informacij dobiš na Ljubljanski borzi, če pa še klikneš na posamezno delnico se ti pokaže še nekaj osnovnih podatkov,...
npr. za Zav. Triglav:
www.ljse.si/cgi-bin/...TG&doc=818
Drugače pa napovedujejo za delniške trge, tudi tuje, v teh časih kar precej mogočo voatilnost, rast in padanje tečajev, zato pa ni ravno zanemarljiva dividendna donosnost,...
l.p.
Zdravo. Jaz bi razmislil, če nebi denarja naložil v kak zanimiv
ETF, kot pa v posamezno delnico, predvsem zaradi večje
razpršenosti. Sicer trenutno imam samo slo delnice, bom pa v bodoče
kupoval tudi ETF-je. Odvisno kaj ti je bolj pomembno, kapitalski
donos, ali da dobiš vsako leto dober cash flow.
Imam trgovalni račun, s katerim sam trgujem, strošek me pride okoli 20 evrov + nekaj evrov je še za tujino. Prav tako pri vsakem nakupu delnic, je še nekaj provizije na borzi, ravno tako je provizija pri nakupu ETF. Če prodaš delnice prej kot v petih letih si obdavčen s 25%, se pa vsakih pet let zmanjša obdavčitev za 5%. Dividende so prav tako obdavčene s 25%. Lahko pa uveljavljaš ob prodaji delnic normiran strošek, 1% glede prodajne cene in 1% nakupne cene s čemer zmanjšaš davčno osnovo. Mislim pa da ti to davčna avtomatsko prizna, sicer ne vem, ker še nisem prodajal.
Ti pa bodo tu gor svetovali, katere so delnice so zanimive.
Imam trgovalni račun, s katerim sam trgujem, strošek me pride okoli 20 evrov + nekaj evrov je še za tujino. Prav tako pri vsakem nakupu delnic, je še nekaj provizije na borzi, ravno tako je provizija pri nakupu ETF. Če prodaš delnice prej kot v petih letih si obdavčen s 25%, se pa vsakih pet let zmanjša obdavčitev za 5%. Dividende so prav tako obdavčene s 25%. Lahko pa uveljavljaš ob prodaji delnic normiran strošek, 1% glede prodajne cene in 1% nakupne cene s čemer zmanjšaš davčno osnovo. Mislim pa da ti to davčna avtomatsko prizna, sicer ne vem, ker še nisem prodajal.
Ti pa bodo tu gor svetovali, katere so delnice so zanimive.
sporočil: 136
Zadnja sprememba: anon-148375 21.11.2014 12:27
Mislim pa da ti to davčna avtomatsko prizna, sicer ne vem, ker še nisem prodajal.
Tako je, 1% se prizna pri pridobitvi VP in prav tako pri odsvojitvi.
[tilenrexi]
13.08.14 20:20
Se že začenja. Priprave na korekcijo, da slučajno ne bi rekli, da ni bilo opozoril. :)
Zadnja sprememba: anon-48757 27.11.2014 21:17
[tilenrexi]Glede na strategijo in strukturo nakupov bi rekel da res ;)
Colarič danes med glavnimi kupci? ;)
Zanimivo bo pa vsekakor še dalje, saj bo spodnja novica tudi vplivala na KRKG: "Cene nafte strmoglavile po odločitvi Opeca o ohranitvi kvot "