Izbrani forum: Borza
Izbrana tema: CICG
Strani: 1 ... 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188
Pri odkupu lastnih delnic omejitev cene navzgor max €290 (!?)
To se mi zdi precej nizko.
Mimogrede, a kdo ve kdaj naj bi delnico "splitali?"
[Rokc5]
Split delnice CICG, kdaj, kje???
Pod peto točko prve alineje nekaj namigujejo...
Nakupna cena pridobljenih lastnih delnic ne sme biti nižja od 140 €/delnico in ne višja od 290
€/delnico. Po razdelitvi delnic nakupna cena delnic ne sme biti nižja od 14,00 €/delnico in ne
višja od 29,00 €/delnico.
Saj morda to pomeni kaj drugega. Naj me nekdo popravi ;)
[peterw]Split delnice 1:10 je bil pod točko 5.1 na dnevnem redu skupščine, predlog je bil izglasovan z 99,8%. Za split se torej ve vsaj od 13.5., ko je bil objavljen sklic skupščine. Slabo vi spremljate vaše naložbe ;)
> [Rokc5]
> Split delnice CICG, kdaj, kje???
Pod peto točko prve alineje nekaj namigujejo...
Nakupna cena pridobljenih lastnih delnic ne sme biti nižja od 140 €/delnico in ne višja od 290
€/delnico. Po razdelitvi delnic nakupna cena delnic ne sme biti nižja od 14,00 €/delnico in ne
višja od 29,00 €/delnico.
Saj morda to pomeni kaj drugega. Naj me nekdo popravi ;)
[chef]
O, hvala. Se morda ve kdaj naj bi prišlo do delitve? Malenkost sem zadremal, ja :)
Split delnice 1:10 je bil pod točko 5.1 na dnevnem redu skupščine, predlog je bil izglasovan z 99,8%. Za split se torej ve vsaj od 13.5., ko je bil objavljen sklic skupščine. Slabo vi spremljate vaše naložbe ;)
[peterw]Tega ne vem, pri Krki je trajalo dva meseca (5.7.2007 sklep, 1-3.9.2007 cepitev v KDD). Bo najbrz prej pri Petrolu pa bos lahko okvirno videl.
> [chef]
>
> Split delnice 1:10 je bil pod točko 5.1 na dnevnem redu skupščine, predlog je bil izglasovan z 99,8%. Za split se torej ve vsaj od 13.5., ko je bil objavljen sklic skupščine. Slabo vi spremljate vaše naložbe ;)
O, hvala. Se morda ve kdaj naj bi prišlo do delitve? Malenkost sem zadremal, ja :)
Cinkarna Celje: Že ob večjih redukcijah plina proizvodnja ne bo možna
Tudi celjska Cinkarna plina ne more zamenjati s kurilnim oljem: »Tudi s predelavami tehnično in prostorsko na vseh pozicijah ta možnost ne obstaja. Na ključni poziciji peči, v katerih kalciniramo naš material, je zamenjava možna in se nanjo tudi pripravljamo,« pravi članica uprave in tehnična direktorica Nikolaja Podgoršek Selič. »Problem so dolgi dobavni roki in verjetno tudi potreben čas za pridobivanje potrebnih dovoljenj. Zamenjava energenta na tej poziciji bi nam omogočila proizvodnjo v primeru delnih redukcij. V primeru večjih ali popolnih redukcij dobave plina pa proizvodnja ne bo možna,« pravi.
In to še ni vse: če se Cinkarna ustavi, se ne more zagnati takoj, ko dobijo novo zalogo energenta: »Ustavljanje traja najmanj 14 dni, enako tudi vnovični zagon. Ustavitev sredi zime bi povzročila velike težave in materialno škodo tudi zaradi zmrzovanja zastalega materiala v proizvodnji liniji,« pravi sogovornica.
Razdelitev (razdružitev) delnic: vsaka navadna imenska kosovna delnica z oznako CICG se razdeli na 10 navadnih imenskih kosovnih delnic z isto oznako CICG. Zadnji dan trgovanja 12.8.2022- zadnji dan trgovanja pomeni zadnji dan trgovanja z delnicami, ki bodo udeležene v korporacijskem dejanju (t.j. razdeljene).
Po tem bo "vitka" delnica privlačnejša. Navali narod ;)
[joze.cvelf0000]BKS, po mejlu, če si njihov komitent in če si lastnik dotičnih VEP seveda
Kje pa je bilo to objavljeno. LPk.
[peterw]Sem dobil obvestilo. Kako pa se preračuna nakupna cena za nazaj? Naredimo kar sami in delimo z 10? LP
> [joze.cvelf0000]
> Kje pa je bilo to objavljeno. LPk.
BKS, po mejlu, če si njihov komitent in če si lastnik dotičnih VEP seveda
Po moje da.
Samo kratkoročni odboj in dip če bo recesija?
www.finance.si/90062...a?src=live
Pa ajde, OK razumem. Ampak, če pa pogledaš malo po firmah pa vse laufa na polno. Manjka surovin, manjka delavcev, cene vsega gredo gor pa to skoraj nikomur ni kaj dosti mar...
Kam bo tole zapeljalo? 25 let se že pletem po tem privatniško poslovnem svetu in vsega hudiča sem že dal čez. Ampak tule, v tej situaciji se pa prvič počutim, kot nag sredi ulice. Čisto nič mi ni več jasno in čisto nič več ne znam, niti ne upam predvidevati. Tole je ratalo čisto gemblanje, tako v industriji, kot pri delnicah. Samo ta teden KRKG en dan iz 89 na 98, naslednji dan "tras" na 95 ali celo 94. Pa to nima več nobenega smisla, ne logike zadaj. CICG tudi, raste v tri krasne, brez vsake logične podlage, potem pa pride takale sodba, da je TiO2 čist OK, se pa na borzi sploh ne trguje z njo!? Pa razumi, kdor more...
Verjetno velika volatilnost CICG-a pol.
Bo potrebno dokupit ampak long-term bom CICG imel za max 5% portfelja (izjemoma 10%).
www.finance.si/90064...a?src=live
Kako to, da si se že 10 let nazaj odločil za nakup CICG? Imaš veliko pozicijo CICG-ja v portfelju ali manjšo? Jaz vseeno zaradi volatilnosti s CICG-jem ne mislim iti čez 5% mojega portfelja (trenutno je malce več, če bom dokupoval bo šlo gor, ampak dolgoročno ne bom gradil neke ogromne pozicije). LP
Če bo sprejeta omenjena nova dividendna politika o razdelitvi dobička v višini 50% - prej 75%, bo dividenda še vedno visokih 2,5€ (tj. 25€ bi bila pred cepitvijo).
Drugače pa bi ob 40,5 mio € dobička in 75% delitvi dobička razdelili 4,75€ na delnico.
Ta bi bila pa res top! ;)
Bravo CICG - upam, da so/bodo zaposleni (in tudi delničaji) primerno nagrajeni!
Hvala!
(hvala za info)
[r-fin]Po moje ne dokopujejo.
Ima morda kdo vpogled - CIC še odkupuje lastne delnice ali so povsem ustavili?
(hvala za info)
Na seonet-u bi objavli.
Gradbeni sektor bo zelo iskana dejavnost se mi zdi...
Strani: 1 ... 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188