Izbrani forum: Borza
Izbrana tema: Korekcija - pripravimo se za vstop na trg
Strani: 1 ... 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115
sporočil: 8.460
Se pravi naslednji teden cez.4250 na sp;).
Ja korekcija bi morala bit.
Za kaj hujšega pa zaenkrat moja kugla ne kaže.
Ja korekcija bi morala bit.
Za kaj hujšega pa zaenkrat moja kugla ne kaže.
sporočil: 5.493
[jani1974]Jaz sem prodal nekaj malega včeraj ker sem bil na tem konkretnem papirju po lastni neumnosti v eni podobni situaciji enkrat že "neprostovoljni srednjeročni vlagatelj".
> [ljsefan]
> Je pri gringotih v nadaljevanju pričakovat bolj resno spuščanje iz balončka al gre prej za kak pre-weekend bear party?
Meni je rahlo sumljivo tole.
Bom najbrž kaj prodal v ponedeljek.
Lp,
M
sporočil: 803
Zna bit ja, da bo še kak kaboom.
Tudi tale bi rad stisnil na bremzo čimprej: live.finance.si/8976...2?src=live
"Guverner nemške centralne banke Jens Weidmann je za nemški Handelsblatt povedal, da vidi normalizacijo monetarne politike v letu 2022."
Medtem pa delta sev na Kitajskem v novem supply chain shortage galopu: www.news.com.au/worl...92ee597a91
"This will have a serious knock-on effect for the global supply chain which in turn will have a major economic impact around the world, almost certainly leading to goods shortages and possibly leading to higher inflation and even a rise in interest rates."
Tudi tale bi rad stisnil na bremzo čimprej: live.finance.si/8976...2?src=live
"Guverner nemške centralne banke Jens Weidmann je za nemški Handelsblatt povedal, da vidi normalizacijo monetarne politike v letu 2022."
Medtem pa delta sev na Kitajskem v novem supply chain shortage galopu: www.news.com.au/worl...92ee597a91
"This will have a serious knock-on effect for the global supply chain which in turn will have a major economic impact around the world, almost certainly leading to goods shortages and possibly leading to higher inflation and even a rise in interest rates."
[jezdec666]Delnice niso ravno bajta, da bi jo moral imeti.
Se pridružujem, edino kar me skrbi, da sem pred enim malo večjim nakupom, tak da bo skoraj ziher kabooom, ko :om šel noter.
No še bajte ne rabiš imet v lasti,če se bojiš potresa.
Sam se v primeru, da nisem ziher o smeri posluzujem vstopa po tretjinah ali manj.
sporočil: 6.570
[hostamox]Opozorilo: ker je zjutraj DAX začel rasti, nisem nič prodal.
Se pravi naslednji teden cez.4250 na sp;).
Gud, do nadaljnega si lahko miren :) Kristinca še vedno pravi, da
ne bi bremzala:
www.reuters.com/busi...021-06-21/
"A sustained rise in market rates could translate into a tightening of wider financing conditions that are relevant for the entire economy," she said, repeating her June 10 policy statement. "Such a tightening would be premature and would pose a risk to the ongoing economic recovery and the outlook for inflation."
Kako in v katero smer bodo pa kaj pri FEDu usklajeni ta teden s svojimi izjavami, bo pa tudi jasno :)
"A sustained rise in market rates could translate into a tightening of wider financing conditions that are relevant for the entire economy," she said, repeating her June 10 policy statement. "Such a tightening would be premature and would pose a risk to the ongoing economic recovery and the outlook for inflation."
Kako in v katero smer bodo pa kaj pri FEDu usklajeni ta teden s svojimi izjavami, bo pa tudi jasno :)
[jezdec666]Brez veze dividende, navali rajš na kojne :D Trenutno jih maš že pod drajcig :D
Moj hobi je še vedno pobiranje dividend in rabim še par poslov z 0, da bo malo manj davkov.
sporočil: 440
Zadnja sprememba: Dynisco 24.06.2021 15:03
Kje se da pogledati presečne datume. Na prejšnji strani LJSE se mi
zdi, da je bilo, tule pa ne najdem?
sporočil: 75
Ko klikneš na delnico imaš na strani Instrument pod
Dividenda.
Ampak podatki se osvežijo šele po presečnem datumu oz. izplačilu in ne že ob sprejetju sklepa.
Za CICG vidiš 2021, na KRKG pa še vedno 2020.
Tako da ti to verjetno ne koristi, ker vidiš presečni datum šele po tem, ko se je že zgodil ;-)
Ampak podatki se osvežijo šele po presečnem datumu oz. izplačilu in ne že ob sprejetju sklepa.
Za CICG vidiš 2021, na KRKG pa še vedno 2020.
Tako da ti to verjetno ne koristi, ker vidiš presečni datum šele po tem, ko se je že zgodil ;-)
sporočil: 440
Hvala, ravno to sem iskal. Saj datumi so večinoma tam nekje, kot
lanski. Če ni tako, kot zdaj zbrkano zaradi viroze.
sporočil: 2.857
Kaj pa menite o proti-cikličnih delnicah v ZDA? Npr. consumer
non-cyclical stocks? Target, CostCo, Procter&Gamble, PepsiCo,
CocaCola, Altria, ColgatePalmolive?
[Rokc5]Nisem preverjal vseh, ampak tiste ki sem, niso bile ob zadnji krizi nič kaj proti-ciklične.
Kaj pa menite o proti-cikličnih delnicah v ZDA? Npr. consumer non-cyclical stocks? Target, CostCo, Procter&Gamble, PepsiCo, CocaCola, Altria, ColgatePalmolive?
sporočil: 2.857
No ok, katere delnice pa bi se lahko ob padcih razkrile kot
proticiklične? Essentials, energetika, nafta, voda, higiena,
zdravje itd.?
[Rokc5]Ne vem, ampak jaz izhajam iz tega, da je v sumljivi situaciji zmeraj dobro pravočasno prodat :-)
No ok, katere delnice pa bi se lahko ob padcih razkrile kot proticiklične? Essentials, energetika, nafta, voda, higiena, zdravje itd.?
Je pa res, da si pri "proticikličnih delnicah" oziroma pri delnicah z dobrimi fundamenti lahko malo bolj siguren, da bodo po krizi spet zrasle nazaj.
Čeprav, po drugi strani, kdo bi si mislil za recimo letalske družbe tipa Lufthansa, da lahko tako naje**jo.
Če gre gor mora tudi dol.
Ne more samo gor, po moji kugli ne bi smelo nad 4500 na sp letos.
Za dnevne vzroke se je skoda spraševat.
Ne more samo gor, po moji kugli ne bi smelo nad 4500 na sp letos.
Za dnevne vzroke se je skoda spraševat.
[ljsefan]Mal se je jaz tudi začenjam bat...
Kaj pa dans vse tok rdeče? A se vsi bojijo Kristince popoldne al kaj?
Naj prodam, da bo šlo spet vse gor?
[ljsefan]Nimam cajta, se za višegrajce jutri pripravljam.
Stisn ji kak mail pred novinarsko. Sej vidva sta v kul odnosih :)
Ideja je, da spakamo in gremo.
In si priključimo Bosno, Srbijo in Makedonijo, ki jih Bruselj ne mara in bomo potem mi jedrne države in bomo imeli poceni delovno silo doli, ne pa tako kot zdaj, ko smo mi poceni delovna sila za tole Lagardovo & Co.
Zdaj pa delamo na vprašanju, ali zraven povabiti še Avstrijo, da lepo zaključimo Avstro-Ogrske meje, kot se spodobi in kot je pravično.
Bolj homeopatski vložek je bil, je pa vseeno totalen žur spremljat
to novodobno vesoljsko bitko.
M
M
[pcs]Tale srečka je bila unovčena. Za pivo bo :)
Bolj homeopatski vložek je bil, je pa vseeno totalen žur spremljat to novodobno vesoljsko bitko.
M
A kdo gleda Baidu? Ali kaj drugega od kitajcev?
M
[pcs]China Mobile.
A kdo gleda Baidu? Ali kaj drugega od kitajcev?
Baidu ne izplačuje dividend in takšni so meni malo sumljivi.
Bolj pametni od mene pa za Baidu pravijo:
RISK ANALYSIS
Earnings are forecast to decline by an average of 17% per year for the next 3 years
High level of non-cash earnings
Shareholders have been diluted in the past year