Izbrani forum: Borza
Izbrana tema: Korekcija - pripravimo se za vstop na trg
Strani: 1 ... 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 ... 115
The company was formerly known as Qingdao Haier Co., Ltd. and changed its name to Haier Smart Home Co., Ltd. in June 2019. Haier Smart Home Co., Ltd. was founded in 1984 and is based in Qingdao, China.
Hisense pa tudi kotira v Frankfurtu (GKE) in ima vse ekonomske kazalnike, ki sem jih gledal, boljše od Haierja.
Drugače pa ja, razlika v cenah delnic je res videti 2,35 EUR vs. cca. 4,13 EUR, samo vprašanje, kdaj se bo to poravnalo, pa da se ne bo poravnalo na 2,35 :-)
Ker na netu obstaja izračun, ki pravi, da je pri 4,13 EUR delnica 67% precenjena.
[milos6]a je to slovenski GME? dajmo zlovenci, premagajmo te komunjarske kapitaliste;-)
Hvala za idejo. Sva že 2, ki namakava noge.
namocim se jaz nozni palec noter.
Tako da vemo kaj pricakovat tekom naslednjega tedna:)?.
Zjutraj sem mal zajadral na you tube, ker je bil ravno Hendry omenjen.
Pa mi je algo takoj vrgel enih pet doomsdayerjev.Padec vsaj na pol.
Dokler bo tole nad 3700, je na to skoda mislit. Je pa res da od nekje 3500 do 2000 na sp je luft.
[hostamox]Držim.
Jani kupujes, prodajas ali drzis.
Ni šlo toliko dol, da bi spaničaril, čeprav je bilo par stvari že na -5%.
Posledično sem trenutno na +3%.
Zjutraj sem mal zajadral na you tube, ker je bil ravno Hendry omenjen.Jaz imam povprečni P/E 12 in >5% povprečno dividendo, tako da ravno najhitreje padajoče reči to ne bi smele biti. Ne rabim padala ampak samo poušter pod ritjo.
Pa mi je algo takoj vrgel enih pet doomsdayerjev.Padec vsaj na pol.
Dokler bo tole nad 3700, je na to skoda mislit. Je pa res da od nekje 3500 do 2000 na sp je luft.
Meni je sicer 50/50 alternativa doomsday scenarija, da bi pokupil vse, kar se še kje najde s podobnimi parametri, ker pri 0% obrestnih merah, na katere smo obsojeni...
Bitcoin ga tudi posteno pici navzdol...
[tommek]Jaz verjamem, da je lahko "nova normalnost", da bo povprečen P/E 30 namesto 15, ne verjamem pa, da je Teslin P/E 944 vzdržen.
Kako vidite negativno razpolozenje vlagateljev ameriskih nalozb? Upraviceno? Le kratkorocno ali zacetek dolgorocne korekcije? Bo prislo v evropo in SLO?
Bitcoin ga tudi posteno pici navzdol...
To so baloni tipa bitcoin, katerih namen je, da nekega dne počijo, ker je to del igre.
Če je bitcoin možna naslednja rezervna valuta, je hkrati tudi možna naslednja prepovedana valuta.
In če ima Tesla neko super baterijo tik pred zdajci, lahko da bo super baterijo jutri predstavila ena od drugih X firm, ki se s tem ukvarjajo. In če malo poyoutubaš kitajske avtomobile, bo, če bo firma X kitajska, Tesline zgodbe hitro konec.
Prebral sem tole: finance.yahoo.com/ne...48929.html
in če to drži, da se prodaja tech in kupuje value, bi to znalo kar zagrabit, ker panika je prej tukaj kot optimizem (plus sklada se z mojo zgornjo trditvijo da je vse to del igre).
Ampak za resen padec borz v celoti pa mora spet priti kak virus ven iz kitajskih laboratorijev.
Ali pa kakšno šortanje funta in default Anglije, na primer.
Čeprav najverjetnejši scenarij pa so kakšni zapozneli stranski učinki Covid cepiv in ustavitev cepljenja.
forum.finance.si/?sp...ial_type=1
Sta lahko ta dva katalizatorja, namreč višanje obresti za držanje denarja na banki ali pa vedno močna in manj prikrita inflacija, udarec v obliki negotovosti, ki bi zamajal trge?
[jani1974]
včeraj je ob odprtju ameriških borz zgledalo, da bo masaker, ker je bil cel tech trg krepko v rdečem. jaz sem svoje pozicije sicer zaprl, ampak mislim, da se bo danes negativen trend obrnil. pač dump&pump. veliki pač služijo na razlikah, na premikih trga.
Prebral sem tole: finance.yahoo.com/ne...48929.html
in če to drži, da se prodaja tech in kupuje value, bi to znalo kar zagrabit, ker panika je prej tukaj kot optimizem (plus sklada se z mojo zgornjo trditvijo da je vse to del igre).
[jezdec666]Hmmm, pa zgleda, da še nismo tako blizu. FED nadaljuje po začrtani poti. Ko bodo enkrat obrnili ploščo - ker enkrat jo pač bodo -, bo pa resno puklo. Ker se bo do takrat v 99 luftballonsih nabralo še več gamblerskega lufta ...
Ne zagrabi, pa ne zagrabi, da bi malo bolj konkretno sesulo se, z gledalo je res obetavno, potem pa nič. Ampak vseeno mislim, da smo zdaj bližje korekciji kot kadarkoli v zadnjih recimo 10 mesecih.
ibb.co/K0Q1HPj
V katere panožne delnice bi vložil denar? Imam nekaj na strani in razmišljam da bi vložil v kakšen sklad a se nisem še odločil v katerega. Kakšen dober predlog?
[bojan30]Zakaj pa sklad?
To je res, da en trgovalni dan ni pokazatelj, a tuji indeksi padajo že par dni. No bomo videli.
V katere panožne delnice bi vložil denar? Imam nekaj na strani in razmišljam da bi vložil v kakšen sklad a se nisem še odločil v katerega. Kakšen dober predlog?
Pred mnogimi leti so bili skladi zanimivi, ker fizične osebe iz Slovenije nismo imele pametnega dostopa do tujih delniških trgov, sedaj pa to ni več problem.
Sicer tocno na to racunam, drzim,nic ne prodajam, bom pa po zmoznostih dokupoval, predvsem ganjo :-)
LpA
[bobek13]No zdaj pa končno spet dogaja :)
Iz tvojih ust v bozja usesa :-)
Sicer tocno na to racunam, drzim,nic ne prodajam, bom pa po zmoznostih dokupoval, predvsem ganjo :-)
LpA
Ima kdo stekleno kroglo ali De-Loreana?
M
[pcs]Jap, jutri zna biti dan za ojacanje pozicij, al pa najkasneje ponedeljek... Drug teden se zacnejo earnings objave... Racunam da bodo moji "izbranci" zazigali :-)
> [bobek13]
> Iz tvojih ust v bozja usesa :-)
>
> Sicer tocno na to racunam, drzim,nic ne prodajam, bom pa po zmoznostih dokupoval, predvsem ganjo :-)
>
> LpA
No zdaj pa končno spet dogaja :)
Ima kdo stekleno kroglo ali De-Loreana?
M
DeLoreana pa zal nimam, pa bi ga z veseljem :-)
So take my words with a grain of salt :-)
Srecno izbiro zelim.
LpA
[hostamox]Držim in ne da še kar raste, še pospešilo je danes.
Jani kupujes, prodajas ali drzis.
Bo res nekaj hudo narobe :-)
Strani: 1 ... 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 ... 115