Izbrani forum: Glavni forum
Izbrana tema: članek Ali verjamete, da bodo managerji zaradi nižjih plač odhajali v tujino in zakaj ne?
Teme v drugih forumih o teh vsebini: Nepremičnine (1)
hahahah
kam bi pa šli - za nas je tujina itak samo ex yuga:))
Lahovnik je pravilno povedal,da na prste ene roke lahko presteje tiste ,ki so se v tujini uveljavili,pozabil je dodati ,da od leta 1945.
S tem nisem mislil nic proti ex-managerjem,dejstvo je tako,da v tujini v drzavnih firmah nimas dostopa,privatne pa hocejo,da pojes v 5 jezikih in to lepo.
Kolikor se spominjam, pa sem bil kar dolgo v gospodarstvu so vsi tako opevani managerji prišli v podjetja dobesedno golim in bosi. Spominjam se sedaj znanega in upoštevanega direktorja, ki je prišel v firmo, kot referent, s starim yugotom in so ga morali zaposleni ob 14 h porivati po dvorišču, da mu je vžgal in se je lahko odpeljal. Danes je kar naenkrat samopašni in samozadostni direktor velikega podjetja.
janez0 je napisal(a):Boris Nemšič.
Kdo si je to izmislil, da bodo naši managerji odhajali v tujino? Morda kot fizični delavci za 800 EVROV. Naši managerji v tujini nebi dobili niti službe, kaj šele, da bi bil to beg možganov. Rad bi vedel samo za en primer, ko je naš manager odšel v tujino in bil bolj plačan, kot pri nas.
baksus09 je napisal(a):
Naj mi prosim nekdo pove samo za enega slovenskega managerja, ki je odšel v tujino zaradi slabih delovnih pogojev doma (premajhne plače) in tam tudi uspel. Kolikor se spominjam, pa sem bil kar dolgo v gospodarstvu so vsi tako opevani managerji prišli v podjetja dobesedno golim in bosi. Spominjam se sedaj znanega in upoštevanega direktorja, ki je prišel v firmo, kot referent, s starim yugotom in so ga morali zaposleni ob 14 h porivati po dvorišču, da mu je vžgal in se je lahko odpeljal. Danes je kar naenkrat samopašni in samozadostni direktor velikega podjetja.
Marko Voljč se je povzpel po hierarhiji KBC.
Spomnim se tudi Slovenca, ki je bil direktor evropskega IBM-a.
:)
http://de.wikipedia....%A1i%C4%87< /a>
Ali verjamete, da bodo managerji zaradi nižjih plač odhajali v tujino in zakaj ne?
Ne verjamem, zakaj ne verjamem sem pa že napisal.
Saj imamo druga mesta za managerje (npr. Dob, MB zapori,LJ zapori, Bosna, Srbija, Goli otok)