Izbrani forum: Avto
Izbrana tema: članek Le vsakemu sedmemu Slovencu se sveti, kaj vse mu sporočajo kontrolne lučke
Strani: 1
sporočil: 3.720
[SATURN5]Pregrevanje je v redu. Prva faza. Naslednja so homicidne težnje...
Meni ob tejle sliki zasveti pregrevanje...je to kaj narobe?
varnostnaspletu.si/s...fullscreen
sporočil: 3.061
[pirhovec]Da veš, da nista zataknjena :)
Mene pa zanima, v čem je fora, da se pri vžigu avtomobila glavna dva kazalca (za hitrost in vrtljaje) zavrtita v desno do konca in nazaj?
sporočil: 1.301
[rafik]ne... izključno zaradi "lepšega" ...:))
> [pirhovec]
> Mene pa zanima, v čem je fora, da se pri vžigu avtomobila glavna dva kazalca (za hitrost in vrtljaje) zavrtita v desno do konca in nazaj?
Da veš, da nista zataknjena :)
se pa ne strinjam, s procentom tistih, ki so prepoznali simbol za prižgane meglenke... glede na to koliko bebcev jih ima prižgane takrat, ko ni treba (še posebej, ko nekdo ŽE vozi za njimi) in jih nima takrat, ko bi jih bilo pametno/potrebno met mislim, da se je v anketo prikradla ena velika napaka... ;)
sporočil: 3.061
[drugmirko]Ne drži, prjatu - ob kontaktu se kontrolne lučke prižigajo izkjučno z enim razlogom - da vidiš, da delajo.
> [rafik]
> > [pirhovec]
> > Mene pa zanima, v čem je fora, da se pri vžigu avtomobila glavna dva kazalca (za hitrost in vrtljaje) zavrtita v desno do konca in nazaj?
>
> Da veš, da nista zataknjena :)
ne... izključno zaradi "lepšega" ...:))
sporočil: 4.450
Kaj pomeni "trobenta" v simbolu 1?
Tega znaka še nisem videl, pa sem dal skozi kar nekaj različnih znamk avtomobilov.
Tega znaka še nisem videl, pa sem dal skozi kar nekaj različnih znamk avtomobilov.
sporočil: 963
Meni zasveti lučka, ko berem slovenske medije. In izjave slovenske
raje - politikov, volilcev, sindikalistov ... Trenutno sveti lučka
"stikalo off". To pomeni, da mora izklopiti računalnik :).
sporočil: 9.830
(X) Raziskava /.../ je pokazala, da TEMU še zdaleč NI TAKO
(>) (X) Raziskava /.../ je pokazala, da TO NI TAKO; da TO NE DRŽI, da TO NI RES
Besedna zveza "temu je/ni tako" je napačna, pravzaprav je traparija. Predstavljajmo si ustrezno vprašalnico: "KOMU ali ČEMU je tako?!?" oziroma "KOMU ali ČEMU je KAKO?!?", kar je še večja neumnost. Celo tolikšna, da je v praksi še nikoli nismo zasledili. Zaenkrat!
Po slovensko se edino reče: "To je tako", zanikamo pa lahko na več načinov, odvisno od konteksta in "teže" zanikanja: to ni tako; to je drugače; to ne drži; to ni res ...
LP, Hanibal Lector
* Tako je to v slovenščini. "Temu je tako" južno od Kolpe.
(>) (X) Raziskava /.../ je pokazala, da TO NI TAKO; da TO NE DRŽI, da TO NI RES
Besedna zveza "temu je/ni tako" je napačna, pravzaprav je traparija. Predstavljajmo si ustrezno vprašalnico: "KOMU ali ČEMU je tako?!?" oziroma "KOMU ali ČEMU je KAKO?!?", kar je še večja neumnost. Celo tolikšna, da je v praksi še nikoli nismo zasledili. Zaenkrat!
Po slovensko se edino reče: "To je tako", zanikamo pa lahko na več načinov, odvisno od konteksta in "teže" zanikanja: to ni tako; to je drugače; to ne drži; to ni res ...
LP, Hanibal Lector
* Tako je to v slovenščini. "Temu je tako" južno od Kolpe.
sporočil: 1.493
Zanimivo bi bilo preveriti tudi, koliko odstotkov voznikov pozna
vse prometne znake, ali pa vsaj tiste najbolj pogoste!
sporočil: 8.635
.................... in kaj je point te raziskave!več kot očitno
samo zapravljanje denarja!
sporočil: 2.989
Mogoče je namen koga osvestiti in s tem morda preprečiti kakšno
nesrečo ali hujše okvare.
Milijarde so na Cipru in Kajmanih, tebe pa skrbi (koristna) AMZS raziskava... :)
Milijarde so na Cipru in Kajmanih, tebe pa skrbi (koristna) AMZS raziskava... :)
sporočil: 9.830
[tasilo]
(>) (X) Raziskava /.../ je pokazala, da TO NI TAKO; da TO NE DRŽI, da TO NI RESPri kopiranju in lepljenju se mi je zgodila napaka, za katero se opravičujem. Spregledal sem jo. Pravilno je:
(>) Raziskava /.../
LP, Hanibal Lector
sporočil: 32.284
... Le vsakemu sedmemu Slovencu se sveti, kaj vse mu sporočajo
kontrolne lučke ...
... čuj, Matej ... evo, mene pa zanima, če se vsakemu sedmemu slovenskemu stručkotu za prometno zakonodajo sveti, da so dandanašnji zelo redki avtomobili, ki jim lahko sam zamenjaš žarnico, če ti crkne ... khmm, mi pa imamo rezervne žarnice še vedno kot obvezni del avtomobilske opreme in je samo od dobre volje policaja odvisno, ali te bo zaradi manjkajočih žarnic, ki jih na cesti sam itak ne moreš zamenjat, on olupil ali ne ...
P.S.: bil bi zelo hvaležen, če bi AvtoFinance za domačo nalogo to totalno glupost v naši zakonodaji malo raziskalo ...
... čuj, Matej ... evo, mene pa zanima, če se vsakemu sedmemu slovenskemu stručkotu za prometno zakonodajo sveti, da so dandanašnji zelo redki avtomobili, ki jim lahko sam zamenjaš žarnico, če ti crkne ... khmm, mi pa imamo rezervne žarnice še vedno kot obvezni del avtomobilske opreme in je samo od dobre volje policaja odvisno, ali te bo zaradi manjkajočih žarnic, ki jih na cesti sam itak ne moreš zamenjat, on olupil ali ne ...
P.S.: bil bi zelo hvaležen, če bi AvtoFinance za domačo nalogo to totalno glupost v naši zakonodaji malo raziskalo ...
sporočil: 481
Zadnja sprememba: anon-157995 29.10.2013 14:23
saj ne rabiš vsega vedeti.. ko kaj čudnega posveti oz. ne sveti se
ustaviš na varnem mestu in odpreš tisto bukvo :)drugače pa je škoda, da toliko časa hodimo v šolo samo zato, da so povsod ikone in simboli :)
Zadnja sprememba: najobj 29.10.2013 14:49
[alek14]
> [najobj]
> ... Le vsakemu sedmemu Slovencu se sveti, kaj vse mu sporočajo kontrolne lučke ...
>
> ... čuj, Matej ... evo, mene pa zanima, če se vsakemu sedmemu slovenskemu stručkotu za prometno zakonodajo sveti, da so dandanašnji zelo redki avtomobili, ki jim lahko sam zamenjaš žarnico, če ti crkne ... khmm, mi pa imamo rezervne žarnice še vedno kot obvezni del avtomobilske opreme in je samo od dobre volje policaja odvisno, ali te bo zaradi manjkajočih žarnic, ki jih na cesti sam itak ne moreš zamenjat, on olupil ali ne ...
>
> P.S.: bil bi zelo hvaležen, če bi AvtoFinance za domačo nalogo to totalno glupost v naši zakonodaji malo raziskalo ...
To težavo so zaznali tudi eurobirokrati in zapovedali, da bo v bodoče moralo biti na euro avtih možno preprosto menjati žarnice (razen morda specialnih LED in HiD).... čuj, ne vem sicer, kaj so zaznali evrobirokrati, vem samo, da ni neke velike razlike, če mi sredi noči - z eno delujočo bi se še upal peljati do prvega naselja - crkneta obe sprednji luči, ali pa če mi crkne mašina ... khmm, ker je namreč vlečna služba bolj ali manj vse, kar mi ostane ... eh, kje so dobri stari cajti ...
P.S.: če se prav spomnim, imam to vlečno službo kot posebno postavko v zavarovanju ...
sporočil: 48.253
Ne, ne prepoznam vseh kontrolnih luck v vozilu in bi bil zelo
vesel, da nehajo dajati proizvajalci v avte nove in nove simbole.
Simboli so nekaj vredni, ko jih je 10 ali 12. Navsezadnje ima
abeceda 25 crk in se jo ucijo otroci celo leto.
80 razlicnih simbolov je norost in tortura. Pac naj napisejo enostavno v anglescini, kaj je problem. Npr "brakes", "engine". Tisti pismeni bomo to razumeli. Tisti, ki ne znajo anglesko, bodo pa crkovali nekomu, ki zna, namesto da mu opisujejo kako izgleda simbol ki ga ne poznajo ("veste, rumen je, pa na eni strani ima eno vertikalno crtico, pa na drugi strani je malo ozji, kaj je to?") WTF!!!
80 razlicnih simbolov je norost in tortura. Pac naj napisejo enostavno v anglescini, kaj je problem. Npr "brakes", "engine". Tisti pismeni bomo to razumeli. Tisti, ki ne znajo anglesko, bodo pa crkovali nekomu, ki zna, namesto da mu opisujejo kako izgleda simbol ki ga ne poznajo ("veste, rumen je, pa na eni strani ima eno vertikalno crtico, pa na drugi strani je malo ozji, kaj je to?") WTF!!!
[bacco979]... čuj, pa saj ne manjkajo meni, ampak manjkajo tistim, ki so rekli, da mi ne smejo manjkat ...
Zakaj ti pa manjkajo, če jih ne moreš zamenjat? :)
P.S.: pri "tistih" seveda mislim na umanjkanje pameti in ne na žarnice, da ne bo pomote ...
sporočil: 1.123
Mah klinc pa lučke.
Bolj je nerodno, če ti pozabijo nazaj privijačiti pokrovček 7IO.
Bolj je nerodno, če ti pozabijo nazaj privijačiti pokrovček 7IO.
Strani: 1