Izbrani forum: Borza
Izbrana tema: Gorenje - (nes)- pametna naložba ?
Strani: 1
sporočil: 6.570
Pred kratkim sem zašel na neke hrvaške in srbske forume, kjer so o
Gorenjevih proizvodih znali povedati vse najslabše.
Res, da lepijo svoje logotipe sedaj že tudi na likalnike, ampak na dolgi rok se po moje to ne bo obneslo.
Res, da lepijo svoje logotipe sedaj že tudi na likalnike, ampak na dolgi rok se po moje to ne bo obneslo.
sporočil: 14
zadnjič sem bil v Šparu in so ponujali Gorenjeve ročne mešalnike.
Na njih je pisalo made in China. Od takrat naprej sem rekel: Hvala
lepa Gorenje.
lp
lp
Razlika je, ali je proizvod lastne konstrukcije, narejen na
Kitajskem v lastni tovarni, ali pa gre za nalepko na nečem
nikakršnim (kot so recimo Iskra ročna orodja s tastarim Iskra
logotipom).
sporočil: 916
[jani1974]Glavna stvar danes je znati produkt prodati, ne pa proizvesti.
Razlika je, ali je proizvod lastne konstrukcije, narejen na Kitajskem v lastni tovarni, ali pa gre za nalepko na nečem nikakršnim (kot so recimo Iskra ročna orodja s tastarim Iskra logotipom).
Primer : hladilnik Liebherr pod blagovno znamko Miele 30 % dražji, enak hladilnik, samo druga znamka
Z znamko se pač garantira za določen nivo kakovosti in če ta je, ne vidim problema.
[hariharihari]Višje zgoraj smo pisali o tem, da je ravno z nivojem kakovosti pri Gorenju vedno večji problem.
> [jani1974]
> Razlika je, ali je proizvod lastne konstrukcije, narejen na Kitajskem v lastni tovarni, ali pa gre za nalepko na nečem nikakršnim (kot so recimo Iskra ročna orodja s tastarim Iskra logotipom).
Glavna stvar danes je znati produkt prodati, ne pa proizvesti.
Primer : hladilnik Liebherr pod blagovno znamko Miele 30 % dražji, enak hladilnik, samo druga znamka
Z znamko se pač garantira za določen nivo kakovosti in če ta je, ne vidim problema.
Z nalepkami pa je sicer tako: če je razlika med proizvodi samo v nalepkah, jo bo najbolje odnesla najdražja znamka, ne pa najcenejša.
Na temo "prodajanja" in "proizvajanja" pa je tudi treba biti pazljiv...
sporočil: 2.361
[bnovljan]Na daljši rok zelo tvegano, lahko pa sanjamo o bajnem prevzemu. Na kratek rok dobre možnosti za zaslužek - recimo, če bi poleti začeli nakupovati lastne delnice.
Feedback od splošne raje, ter pro- playerjev.Je to investicija za prihodnost ali ne ?
Ps.: Spadam med splošno rajo in prav mogoče se motim.
sporočil: 279
[bnovljan]Trenutno na LJ borzi ni cajt za spraševanje , pač pa cajt za kupovanje ;-)
1 euro na delnico zaslužka ob vstopu takrt ko sem spraševal o.O
lp m
Strani: 1