Strani: 1

GV-1113 sporočil: 2.208
[#3074577] 20.12.25 13:30
Odgovori   +    14
Skrajni čas je, da se ljudstvo upre tem bedarijam, oziroma zasanjanim ideologom, ki vse to diktirajo.

Ključno je, da se na volitvah po vsej Evropi pomete z zelenimi in levimi strankami, ki forsirajo ta idiotski "zeleni" prehod. Ne uničujejo samo življenjskega standarda Evropejcev, ampak tudi evropsko gospodarstvo kot tako.

Če bo šlo tako naprej, bo Evropa le še naravni Disneyland z bogato zgodovino in lepo arhitekturo, kamor bodo hodili Azijci in Američani gledati trapaste domorodce, ki so uničili sami sebe.
FIN-544124 sporočil: 5.511
[#3074582] 20.12.25 15:19
Odgovori   +    9
Ehhhhhh, ubogi Kovačev Matija.

Očitno je teh okoljskih fanatikov povsod dovolj, da s svojo histerijo razogljičenja vsiljujejo ljudem nemogoče stvari.

Tako, kot je Evropska komisija morala popustiti sedaj, bo popustila še večkrat.

Glede na razmere je itak veliko vprašanje, če bo EU, vsaj taka, kot je sedaj, še sploh obstajala.

In vprašanje, kako bo sploh delovala.

Včeraj se je to lepo pokazalo okrog Ukrajine, ki je vreča brez dna.
comteo sporočil: 700
[#3074599] 14:02
Odgovori   +    1
Zadnja sprememba: comteo 21.12.2025 14:07
Že pred 2030 bo prodaja naftnih avtomobilov na ravni statistične napake. To je popolnoma jasno in vidno po vseh trendih.
2035 je itak bil le simbolni rok.

Od začetka govorim, da je ta prepoved nepotrebna in neživljenska.

Na eni strani izziva nevedneže in žrtve propagande fosilnega lobija, a na drugi strani prepovedati nekaj, kar se itak ne prodaja je izguba časa.

Komisija je ob objavi izjavila, da gre za simbolno dejanje, ki bi naj investitorjem potrdila, da bo treba investirati v elektro pogone ali propasti. Žal niso jih resno vzeli.

Zdaj je očitno, da so nas Kitajci prehiteli in da bomo do 2030 kupovali večinoma kitajska vozila, ker Evropa ne bo imeli konkurenčnih EV, a nafto, ki jo znamo narediti itak nobeden ne želi.

Enako, kot bi zdaj prepovedli fotoaparate na celuidni film. Nepoterbno. Neunmo. Neučinkovito.
Endimion sporočil: 11.110
[#3074603] 18:17 · odgovor na: comteo (#3074599)
Odgovori   +    5
Spoštovani Teo Bunta.

Povprečno osebno vozilo, registrirano v RS letno prevozi 26.174km. Imamo jih registriranih dober milijon.

Pri porabi 15kWh na 100km, bo povprečen avtomobil porabil 3.926kWh električne energije. Kompleten vozni park osebnih vozil bo nekako porabil 3.93TWh. Smiselno se vprašam, od kod bomo dobili manjkajočo energijo, in s čim jo bomo plačali.

Prosim, ne mi o solar. Ker ti z izračunom crn na urni ravni podatkov z borze BSP southpool dokažem, da je to na letni ravni en velik minus.

Dalje. Ker so EV že po vaše dejansko mainstream...zakaj državne spodbude za to? Ukinimo jih. Moja skromna predikcija je, da če ukinemo vse spodbude za EV, se prodaja sesuje za 90%. Čez noč.

In nenazadnje... prodaj to zgodbo 120 milijonom čehov, slovakov, Poljakov, Madžarov, Romunov, Bolgarov, Grkov, južnim Italijanom, pa še komu, ki nito slučajno danes nima denarja za tak prehod. Niti v Sloveniji ga nimamo. Penetracija EV vozil se je zgodila v bogatih EU državah, pa še tam pojema sapa.

Vse kar se bo zgodilo, je to, da bo folk manj menjaval vozila. Naš avtopark bo v celoti postajal starejši. Življenje pa dražje.

Skratka navijaš, da bi vsi manj imeli, in slabše živeli!
odvisnik sporočil: 3.617
[#3074605] 19:56 · odgovor na: Endimion (#3074603)
Odgovori   +    1
[Endimion]
Spoštovani Teo Bunta.

Povprečno osebno vozilo, registrirano v RS letno prevozi 26.174km. Imamo jih registriranih dober milijon.

Pri porabi 15kWh na 100km, bo povprečen avtomobil porabil 3.926kWh električne energije. Kompleten vozni park osebnih vozil bo nekako porabil 3.93TWh. Smiselno se vprašam, od kod bomo dobili manjkajočo energijo, in s čim jo bomo plačali.

Prosim, ne mi o solar. Ker ti z izračunom crn na urni ravni podatkov z borze BSP southpool dokažem, da je to na letni ravni en velik minus.

Dalje. Ker so EV že po vaše dejansko mainstream...zakaj državne spodbude za to? Ukinimo jih. Moja skromna predikcija je, da če ukinemo vse spodbude za EV, se prodaja sesuje za 90%. Čez noč.

In nenazadnje... prodaj to zgodbo 120 milijonom čehov, slovakov, Poljakov, Madžarov, Romunov, Bolgarov, Grkov, južnim Italijanom, pa še komu, ki nito slučajno danes nima denarja za tak prehod. Niti v Sloveniji ga nimamo. Penetracija EV vozil se je zgodila v bogatih EU državah, pa še tam pojema sapa.

Vse kar se bo zgodilo, je to, da bo folk manj menjaval vozila. Naš avtopark bo v celoti postajal starejši. Življenje pa dražje.

Skratka navijaš, da bi vsi manj imeli, in slabše živeli!

Tale cifra o 26k kilometrov na vozilo se mi zdi ogromna.
Po moje je realnejsa 16 ali celo manj ?

Strani: 1