Strani: 1

GV-1113 sporočil: 1.232
[#3059478] 03.04.25 13:22
Odgovori   +    2
Ne vem, zakaj ste najemnikom hišniki, ker vam zakonsko tega ni treba. Tekoča popravila so strošek in skrb najemnika in ne lastnika! To jaz posebej vnesem tudi v najemne pogodbe. Strošek lastnika je investicijsko vzdrževanje, ne pa tekoče!

Prijaznost je seveda OK, a po drugi strani moraš biti strog in v ničemer ne odstopati od dogovorjenega. Večina najemnikov (in ljudi nasploh) je narejenih tako, da testirajo meje in jih premikajo, če se da. In ko te imajo enkrat za "dobrega" človeka, si oplel.
FIN-307239 sporočil: 12
[#3059935] 10:42 · odgovor na: GV-1113 (#3059478)
Odgovori   +    1
Pisali ste, da imate letne pogodbe. Po mojem to ni v redu, saj so plačila lahko velik problem, najemodajalci pa nismo zaščiteni. Tudi sam oddajam nekaj stanovanj, in imam podobne neprijetne izkušne s plačevanjem najemnin. V mojih najemnih pogodbah je trajanje/veljavnost najemne pogodbe vedno enaka dejanskemu plačilu najemnine. Ni plačila, ni več pogodbe. Pogodba pa se avtomatsko podaljša za čas plačila (člen v pogodbi), za en mesec npr. Posebej člen je tudi krivdna odpoved, ki pokriva druge težave z najemniki, a to drugič, če bo interes.
odvisnik sporočil: 2.156
[#3059936] 10:51 · odgovor na: FIN-307239 (#3059935)
Odgovori   +    0
[FIN-307239]
Pisali ste, da imate letne pogodbe. Po mojem to ni v redu, saj so plačila lahko velik problem, najemodajalci pa nismo zaščiteni. Tudi sam oddajam nekaj stanovanj, in imam podobne neprijetne izkušne s plačevanjem najemnin. V mojih najemnih pogodbah je trajanje/veljavnost najemne pogodbe vedno enaka dejanskemu plačilu najemnine. Ni plačila, ni več pogodbe. Pogodba pa se avtomatsko podaljša za čas plačila (člen v pogodbi), za en mesec npr. Posebej člen je tudi krivdna odpoved, ki pokriva druge težave z najemniki, a to drugič, če bo interes.

To bi znalo bit problem s kakimi da ki, če se kdo vtakne v tvoje poslovanje.
Saj gre za kratkotrajno oddajanje, tudi problem s prijavo bivališča naj najbrž .
Če te dobijo v roke levičarji,ti jih bojo napeli ;).

Ni lažje oddat za eno leto, plačajo v naprej, ti pa jim daš nekaj popusta.
Po moje hodiš zelo po robu zakona in odnosa.
Ne bi hotel bit tvoj najemnik, pa sem najemal cca 15 let.
Srečo imaš, da je trg trenutno na tvoji strani.
0531Zavar sporočil: 1.960
[#3059938] 13:35 · odgovor na: FIN-307239 (#3059935)
Odgovori   +    0
[FIN-307239]
Sam imam 11 mesečno pogodbo, kao zaradi energetske izkaznice (nekoč prebral, če nimaš le te in oddajaš več od 11 mesecev si v kao nekem prekršku) :)
Sicer pa dobra fora, mislim to, da mi ne bo treba obnavljat te papirologije vsakih 11 mesecev.

Strani: 1