Izbrani forum: Glavni forum
Izbrana tema: članek Golob poslancem o nepremičninskem davku: Obremenili bi tiste, ki imajo več stanovanj
Strani: 1 2
sporočil: 23
Še prej bi bilo pa potrebno Avgijev hlev temeljito očistiti vseh
tistih, ki se imajo v hramu demokracije za božje odposlance ali
vsaj za čredne ovčarje. Bi bil hlev kar precej prazen.
sporočil: 110
Zadnja sprememba: Poletje3 25.10.2024 11:49
"Davek na premoženje je eden od številnih ukrepov, s katerimi bo
vlada po besedah Goloba stanje na stanovanjskem trgu poskušala
spremeniti v korist najemnikov" ...a naslednji korak bo pa
razlastninjenje v korist neplačnikov najemnin..."...prispeva svoj delež k družbeni blaginji na pravičen in socialno smiseln način." ...in kaj prispeva ta, ki vodi to vlado (razen svojih nebuloz).
sporočil: 53
[Poletje3]Pravkar si je levoročno prispeval +100% k svoji plači, zdaj pa že išče ljudi, ki bodo plačali dodatnih 1,5 milijarde minusa v proračunu..
"Davek na premoženje je eden od številnih ukrepov, s katerimi bo vlada po besedah Goloba stanje na stanovanjskem trgu poskušala spremeniti v korist najemnikov" ...a naslednji korak bo pa razlastninjenje v korist neplačnikov najemnin...
"...prispeva svoj delež k družbeni blaginji na pravičen in socialno smiseln način." ...in kaj prispeva ta, ki vodi to vlado (razen svojih nebuloz).
sporočil: 1.319
No, končno se bo začelo premikati na bolje tukaj. Prazna stanovanja
in hiše so neizkoriščen potencial, tako, kot nepozidane gradbene
parcele. Davek na to bi moral biti progresiven glede na število v
lasti.
na drugi strani pričakujemo da:
- se davek na prvo nepremičnino ne bo zviševal
- se delo konkretno razbremeni
- se uvedejo mehanizmi, ki bodo preprečevali izkoriščanje sistema / fiktivne prijave žlahtnikov na naslovih, z namenom zapolnitve, itd... slovenci pač rabimo palico?
- se najemniški trg poenostavi in najemodajalce pravno zaščiti
na drugi strani pričakujemo da:
- se davek na prvo nepremičnino ne bo zviševal
- se delo konkretno razbremeni
- se uvedejo mehanizmi, ki bodo preprečevali izkoriščanje sistema / fiktivne prijave žlahtnikov na naslovih, z namenom zapolnitve, itd... slovenci pač rabimo palico?
- se najemniški trg poenostavi in najemodajalce pravno zaščiti
sporočil: 17
Ah, to je pa preveč stvari naenkrat. Najprej bomo samo uvedli
dodatno obdavčitev. Ostalo, kar omenjaš, pa pride na vrsto v našem
tretjem mandatu.
sporočil: 660
Da bi potem Maljevac gradil socialna stanovanja za revne in
neizobražene Balkance, ki jih v praksi dobijo.
Slovenci bi skozi nepremičninski davek še dodatno plačevali za raznorodovanje Slovenije. In za množično priseljevanje folka z nizkim človeškim kapitalom.
Slovenci bi skozi nepremičninski davek še dodatno plačevali za raznorodovanje Slovenije. In za množično priseljevanje folka z nizkim človeškim kapitalom.
sporočil: 1.940
Ravno od včeraj sem si zapomnil citat iz enega filma: Ni pravično,
da imajo vsi enako. Pravično je, da ima vsak toliko, kolikor si
zasluži.
Seveda ni šlo za slovenski ampak za ameriški film.
sporočil: 1.319
[MF-208704]Ja, zakaj pa ne, saj je še sam golob povedal, da bo on predsednik vlade že zelo dolgo časa :)
Ah, to je pa preveč stvari naenkrat. Najprej bomo samo uvedli dodatno obdavčitev. Ostalo, kar omenjaš, pa pride na vrsto v našem tretjem mandatu.
Zdaj morajo najprej nekaj nabrati za višje plače posvečenih v JU, potem pa pridemo na vrsto mi drugi.
sporočil: 27.804
ne rece se v tretjem mandatu, temvec cez dva mandata.
in ker je lepo biti konsistenten, se potem tudi tega drzis - v vsakem mandatu velja, da cez dva.
in ker je lepo biti konsistenten, se potem tudi tega drzis - v vsakem mandatu velja, da cez dva.
sporočil: 32.285
Zadnja sprememba: najobj 25.10.2024 15:42
[0430ABAKU]... čuj, ker imam občutek, da prvi del citata leti na nore slovenski levičarje in ker sem po svojih vrednotah konzervativni gradualistični levičar, stavim gajbo pira, da za najbolj "povezovalnega" slovenskega politika Anžeta Logarja - stranka Levica je za njega preveč skrajna za povezovanje - najbolj skrajni slovenski levičar Miha Kordiš ne misli, da je pravično, da imajo vsi enako, ampak misli, da ni pravično, ker požrešni delodajalci zaradi pohlepa imeti samo za sebe čim več in zato svoje delavce gledajo kot čim nižji strošek, tako da delavci ne zaslužijo toliko, kot si zaslužijo ...
Ravno od včeraj sem si zapomnil citat iz enega filma: Ni pravično, da imajo vsi enako. Pravično je, da ima vsak toliko, kolikor si zasluži.
sporočil: 10.622
Najprej te bom vprašal, kako si lahko tako pokvarjen, da vse
prebivalce Slovenije, ki niso Slovenci, označuješ s tako
slabšalnimi pridevniki? Ja kaj pa si ti takega v življenju naredil,
kaj si zgradil? Koliko pravorodno slovenskih otrok imaš? Si ĥčeri
prepovedal da ti domov pripelje čefurja? Ali sinu čefurko? Najbrž
na vaših piknikih ni čevapov, ali pa jim rečete "lulčki"... ali pa
ajvarja! Da kake mekane rakije niti ne omenjam! A C službo vzameš
čefurja ali ne? Se mi je zdelo...
Kar se tiče "raznorodevanja" Slovenije... ja fukat začnite. Medtem ko klena Jožica kontemplira prvega otroka, jih ima Enesa iz Doboja, ki dela kot čistilka 3. Ker jim otroci pomenijo vrednoto! Slovenke in Slovenci pa zganjajo bon vivanstvo pa potovanja pa žuri, pa kaj vem kaj. Ampak to ni problem prišlekov. To je problem takih, kot si Ti.
Kar se tiče "raznorodevanja" Slovenije... ja fukat začnite. Medtem ko klena Jožica kontemplira prvega otroka, jih ima Enesa iz Doboja, ki dela kot čistilka 3. Ker jim otroci pomenijo vrednoto! Slovenke in Slovenci pa zganjajo bon vivanstvo pa potovanja pa žuri, pa kaj vem kaj. Ampak to ni problem prišlekov. To je problem takih, kot si Ti.
Ne skrbi zame, sem v življenju že kar veliko ustvaril in sem tudi
oče.
Sem pa tudi slovenski patriot in težko gledam, ko se odseljujejo naši najboljši in najbolj ustvarjalni sonarodnjaki, za naš denar pa se (subvencionirano!) priseljujejo čefurji (tvoj izraz!), še posebej izrazito pa muslimani, šiptarji in cigani.
Poanta je v tem, da bi morala Slovenija davčno razbremeniti naše najbolj ustvarjalne ljudi, da bi se splačalo ustvarjati tukaj. To pa bi lahko pokrila s prihranki od zmanjšanja socialnih izdatkov + rez za škodljive nevladnike in samoproglašene kulturnike.
Kar se mene tiče, lahko "čefurji" delajo tu, če ima Slovenija od njih korist. Sem pa zelo proti, da hodijo v Slovenijo na socialni turizem. Tako tu načrtno poskrkajo vse možne socialne transferje + koristijo brezplačno zdravstvo in šolstvo. Zraven pa poberejo še vsa neprofitna stanovanja.
In na takšnem čefurskem "poslovnem modelu", ki temelji na izčrpavanju slovenskih davkoplačevalcev, se množično razmnožujejo ter počasi prevzemajo kontrolo in oblast nad Slovenijo. Če pogledaš samo Zoki pašo Jankovića, ti je jasen ta balkanski koruptivni oblastniški vzorec.
Sem pa tudi slovenski patriot in težko gledam, ko se odseljujejo naši najboljši in najbolj ustvarjalni sonarodnjaki, za naš denar pa se (subvencionirano!) priseljujejo čefurji (tvoj izraz!), še posebej izrazito pa muslimani, šiptarji in cigani.
Poanta je v tem, da bi morala Slovenija davčno razbremeniti naše najbolj ustvarjalne ljudi, da bi se splačalo ustvarjati tukaj. To pa bi lahko pokrila s prihranki od zmanjšanja socialnih izdatkov + rez za škodljive nevladnike in samoproglašene kulturnike.
Kar se mene tiče, lahko "čefurji" delajo tu, če ima Slovenija od njih korist. Sem pa zelo proti, da hodijo v Slovenijo na socialni turizem. Tako tu načrtno poskrkajo vse možne socialne transferje + koristijo brezplačno zdravstvo in šolstvo. Zraven pa poberejo še vsa neprofitna stanovanja.
In na takšnem čefurskem "poslovnem modelu", ki temelji na izčrpavanju slovenskih davkoplačevalcev, se množično razmnožujejo ter počasi prevzemajo kontrolo in oblast nad Slovenijo. Če pogledaš samo Zoki pašo Jankovića, ti je jasen ta balkanski koruptivni oblastniški vzorec.
Sicer pa velja, da kdor bo uvedel nepremičninski davek, bo potem
izgubil volitve!
Tako da Holob, Mesečnik, Maljevac itd. SPOKAJTE!
Tako da Holob, Mesečnik, Maljevac itd. SPOKAJTE!
sporočil: 1.617
[GV-1113]Janković je v bistvu pravi Slovenec (rojen sicer v Srbiji, očetu Srbu in mami Slovenki, ampak od osnovne šole naprej živi v SLO), torej poreklo iz mešanega zakona in druga generacija, vendar ne živi od socialnih tansferjev, če razumeš in ima dva otroka (nekako v slovenksem povprečju tedanjih generacij).
Ne skrbi zame, sem v življenju že kar veliko ustvaril in sem tudi oče.
In ja, Janković je mafijec in izvolili so ga tudi čisti Slovenci in to v zelo velikem številu, ker imajo očitno od njega korist ali pa enostavno mislijo, da je biti mafijec kul, sploh če mafijec dela za splošno dobro in "socialo"...
Po drugi strani pa mislim, da je mantra o čefurjih, ki prihajajo v SLO na socialni turizem samo pravljica za lahkonoč. V podjetju, kjer delam npr. so Čistilke outsorcane preko enega čistilnega servisa in se ves čas menjavajo, niti ene same Slovenke nisem še srečal, vglavnem so iz Bosne, ampak tudi njih zmanjkuje. Ena starejša gospa mi je pojamrala, da nobena mlada ne ostane dolgo pri njih, ker gejo naprej v Avstrijo, Nemčijo ipd..
sporočil: 1.317
Kakega sposobnega poznaš, ki je šel ven.
Jaz skoraj nobenega, oz so se vsi vrnili.
Problem v sloveniji niso preveliki davki ipd.. Temveč čisto preprosto ljudje, ki mislijo da jim nekaj pripada, ali ker so podjetniki, ali ker so člani stranke, ali ker so slovenci, ali ker imajo dol izobrazbo.
Veliko povejo že slo pregovori molči in delaj, kdor molči desetim odgovori, uči se da ti ne bo treba delat itn.
S tako vzgojo, mentaliteto pač ne gre pričakovati preboja.
Tako da največji problem če že, je neumnost :).
Jaz skoraj nobenega, oz so se vsi vrnili.
Problem v sloveniji niso preveliki davki ipd.. Temveč čisto preprosto ljudje, ki mislijo da jim nekaj pripada, ali ker so podjetniki, ali ker so člani stranke, ali ker so slovenci, ali ker imajo dol izobrazbo.
Veliko povejo že slo pregovori molči in delaj, kdor molči desetim odgovori, uči se da ti ne bo treba delat itn.
S tako vzgojo, mentaliteto pač ne gre pričakovati preboja.
Tako da največji problem če že, je neumnost :).
Amerika ima svoja pravila.
Če jo primerjaš s slovenijo.
Je kot bi primerjal podjetje s 300 zaposlenimi in sp z 2.
In predstavljaj si da pri tem sp sef zasluži 9k, delavec pa 1 k.
To so zlo izjemni primeri, da gre skozi.
Tak s.p bo dobro deloval pri plači 4k in 2k, se pravi pravični :)
Če jo primerjaš s slovenijo.
Je kot bi primerjal podjetje s 300 zaposlenimi in sp z 2.
In predstavljaj si da pri tem sp sef zasluži 9k, delavec pa 1 k.
To so zlo izjemni primeri, da gre skozi.
Tak s.p bo dobro deloval pri plači 4k in 2k, se pravi pravični :)
Zadnja sprememba: crt 26.10.2024 09:48
[odvisnik]vecina mojih IT in ne-IT prijateljev slovencev je izven slovenije, prav tako brat. ne delajo kot hisniki.
Kakega sposobnega poznaš, ki je šel ven.
(to ne pomeni, da so na splosno skoraj vsi sli ali da je na splosno komaj kdo sel - pomeni samo, da ne gre prevec sklepati iz osebnih vtisov)
Prvič črt ti si čudak, verjetno tudi vsi tvoji prijatelji, torej
osebni bias :).
Tudi moj brat in sestra na pol sta v tujini. Po drugi strani pa so skoraj vsi sošolci iz srednje šole, faksa doma, podobno tukaj znanci iz okolice.
Da se razumemo, tudi mene dojema okolica na vasi kot čudaka :).
Ampak vztrajam in folk "jebem" nazaj. Tega ti tujina ne more dat:).
Tudi moj brat in sestra na pol sta v tujini. Po drugi strani pa so skoraj vsi sošolci iz srednje šole, faksa doma, podobno tukaj znanci iz okolice.
Da se razumemo, tudi mene dojema okolica na vasi kot čudaka :).
Janković je pravi čefur (in enako njegova sinova), pa čeprav je
imel morebiti mamo Slovenko. Prevzel je pač očetovo kulturno
identiteto in otroštvo preživel v Srbiji, kjer se je od malega učil
umetnosti "nadmudrivanja" in korupcijskih prijemov.
Razlike med Slovenci in njimi so že genetske, ker imamo Slovenci v glavnem mešanico srednjeevropskih genov, oni pa imajo precej turških. Zato so tudi naši karakterji povsem drugačni.
Še posebej nevaren pa je islam, ki je dejansko na misiji, da skozi nataliteto in priseljevanje na neki točki prevzame oblast, ukine demokracijo in človekove pravice ter v Evropi vzpostavi islamsko državo s šeriatskim pravom.
Ko sem v Kairu kramljal z domačini, so mi direktno povedali točno to. Da smo Evropejci slabiči in da bodo oni Evropo zavzeli brez vojne. S penisi. Samo politiki se še sprenevedajo okoli tega in naivnežem govorijo o neki kulturni obogatitvi.
Evo, zato sem ostro proti, da se ustvarjalnim SLovencem obdavči nepremičnine in da se s tem denarjem gradi socialna stanovanja za priseljence.
Razlike med Slovenci in njimi so že genetske, ker imamo Slovenci v glavnem mešanico srednjeevropskih genov, oni pa imajo precej turških. Zato so tudi naši karakterji povsem drugačni.
Še posebej nevaren pa je islam, ki je dejansko na misiji, da skozi nataliteto in priseljevanje na neki točki prevzame oblast, ukine demokracijo in človekove pravice ter v Evropi vzpostavi islamsko državo s šeriatskim pravom.
Ko sem v Kairu kramljal z domačini, so mi direktno povedali točno to. Da smo Evropejci slabiči in da bodo oni Evropo zavzeli brez vojne. S penisi. Samo politiki se še sprenevedajo okoli tega in naivnežem govorijo o neki kulturni obogatitvi.
Evo, zato sem ostro proti, da se ustvarjalnim SLovencem obdavči nepremičnine in da se s tem denarjem gradi socialna stanovanja za priseljence.
sem ze povedal, da lahko iz najine izmenjave predvsem sklepava, da
ni kaj dosti za sklepat iz najinih osebnih izkusenj. ti si zdaj k
temu dodal se, zakaj tako :))
To si islamisti mislijo, imeli bi evropo s svojo mentaliteto.
Podobno kot mi Švico s svojo.
Pač ne gre tako.
Tisto o genih si pa kaj preberi, preden pišeš.
Srednje evropski geni ne vem če glih obstajajo :)
siol.net/novice/svet...ost-584858
Pač ne gre tako.
Tisto o genih si pa kaj preberi, preden pišeš.
Srednje evropski geni ne vem če glih obstajajo :)
siol.net/novice/svet...ost-584858
[odvisnik]mogoce se glede tega...
ne, tudi to, da znas biti "slovenc" z vsem, kar to pomeni (kao fina verzija balkanca), ni moznosamovsloveniji.
po mojem opazovanju ljudje, ko gredo ven
- najprej opazijo, kaj vse je drugace
- potem se skozi cas naberejo tudi spoznanja, kaj vse je podobno
- potem ugotovijo, koliko novih sodrzavljanov je tako rekoc slovencev (ocene so lahko zanimivo visoke)
- in temu prilagodijo svoje vedenje in bivanje, ali pa grejo poskusit sreco nekam naprej...
Zadnja sprememba: crt 26.10.2024 15:54
[GV-1113]mama (hehe) ti je genetski karakter.
slovenci so kot masa zabiti kreteni, ki jih vsak pelje scat, in na to ponosni.
srbi so kot masa zabiti kreteni,ki jih vsak pelje scat, in na to ponosni.
ljudje so kot masa zabiti kreteni, ki jih vsak pelje scat, in na to ponosni.
no hard feelings, just how it works. algedonicni princip pa to.
kot posameznik pa imas moznost iskati taksne posameznike, ki jim uspeva se dovolj razlikovati od teh danosti (ali pac ne, ce se sam ne razlikujes) in od kod in s kaksnim rodovnikom so tisti, ki jih najdes, je lahko precej pisano.
Jep se čisto strinjam.
Nas župnik pravi da zato, ker grejo tvoji problemi s tabo, saj so vendar tvoji :) in jih novo okolje lahko le za nekaj časa prikrije.
Očitno grejo tudi "slovenci" z njimi v tujino :).
Podobno z locitvami, novi avti, potovanja ipd.
Ok mal pretiravam izpod oreha :).
P. S
Oreh je prispodoba za figovo drevo.:).
Nas župnik pravi da zato, ker grejo tvoji problemi s tabo, saj so vendar tvoji :) in jih novo okolje lahko le za nekaj časa prikrije.
Očitno grejo tudi "slovenci" z njimi v tujino :).
Podobno z locitvami, novi avti, potovanja ipd.
Ok mal pretiravam izpod oreha :).
P. S
Oreh je prispodoba za figovo drevo.:).
Zadnja sprememba: 0531Zavar 27.10.2024 16:15
[GV-1113]Džizs, otrok star 6 let se je naučil "umetnosti "nadmudrivanja" in korupcijskih prijemov."
Janković je pravi čefur (in enako njegova sinova), pa čeprav je imel morebiti mamo Slovenko. Prevzel je pač očetovo kulturno identiteto in otroštvo preživel v Srbiji, kjer se je od malega učil umetnosti "nadmudrivanja" in korupcijskih prijemov.
Sorry človek ampak ti nisi normalen :)
Razlike med Slovenci in njimi so že genetske, ker imamo Slovenci v glavnem mešanico srednjeevropskih genov, oni pa imajo precej turških. Zato so tudi naši karakterji povsem drugačni.Mislim, da je vsa teorija o genetiki in rasni arijski superiornosti lahko samo hrana za kakšen nov genocid.
To jaz mislim.
Res, da je bila Srbija pod Turki (mi pač nismo bili pod Turki, ker smo bolj severno. Če bi bili, bi bili sedaj bol turški od Turkov :)
Ampak so Srbi imeli svojo državo, ko smo Slovenci lahko samo sanjali o njej.
Nisem srbofil (ali katerekoli nacije *fil), ampak brez Srbije bi bila Slovenija danes v precej manjšem obsegu.
Pomoje bi nas večinoma pohrustali Italjani in Avstrijsci (za češnjico na tortici pa še Madžari).
Stara Jugoslavija (bivšA SHS) je bila v nacionalnem smislu zelo dobra alternativa za bodočo neodvisno Slovenijo,
in to pozabljate.
Danes bi ti (če bi bil pod Avstrijo, podobno kot kot so danes koroški Slovenci, užival morda sicer višji ekonomski standard, ampak bi govoril lepo nemščino.
Sicer nisem ziher, ampak mogoče bi bilo v današnjem stanju duha tukaj v Sloveniji, morda tako celo bolje.
Še posebej nevaren pa je islam, ki je dejansko na misiji, da skozi nataliteto in priseljevanje na neki točki prevzame oblast, ukine demokracijo in človekove pravice ter v Evropi vzpostavi islamsko državo s šeriatskim pravom.Let me guess, najbrž si precej zainvestiran v nepremičnine ? ;)
Zadnja sprememba: 0531Zavar 27.10.2024 16:38
[]Po moji teoriji smo ljudje zelo blizu šimpanzom* (to je gensko gledano najbolj sorodno bitje človeku).
> [GV-1113]
> Razlike med Slovenci in njimi so že genetske, ker imamo Slovenci v glavnem mešanico srednjeevropskih genov, oni pa imajo precej turških. Zato so tudi naši karakterji povsem drugačni.
mama (hehe) ti je genetski karakter.
slovenci so kot masa zabiti kreteni, ki jih vsak pelje scat, in na to ponosni.
srbi so kot masa zabiti kreteni,ki jih vsak pelje scat, in na to ponosni.
ljudje so kot masa zabiti kreteni, ki jih vsak pelje scat, in na to ponosni.
no hard feelings, just how it works. algedonicni princip pa to.
kot posameznik pa imas moznost iskati taksne posameznike, ki jim uspeva se dovolj razlikovati od teh danosti (ali pac ne, ce se sam ne razlikujes) in od kod in s kaksnim rodovnikom so tisti, ki jih najdes, je lahko precej pisano.
Edino kar nas ločuje od teh primitivnih bitij, je sistem, zakon, kultura, vzgoja.. skratka vsakodnevna vzgoja in propaganda (če tako hočeš).
*šimpanzi imajo zelo kruto hiearhijo, nov vodja tropa lahko pobije vse potomce rejšnjega vodje, osvoji vse alfa in beta samice v tropu, šimpanzi izvajajo tudi genocid nad nasprotujočimi tropi...
Da se vrnem na temo človeka - za ponovni zagon šimpanza je človeku je potrebno danes zaotoviti samo tri (med seboj) povezane pogoje da spet postane šimpanz:
1. Občutek ogroženosti in hkrati obutek superiornosti (nasproti drugim tropom naokoli)
2. Vzpostavitev črednega nagona ( posameznik se v čredi počuti bolj varno, če le uboga ukaze vodstva tropa; nasprotno se počuti v nevarnosti, če teh ukazov ne upošteva, ali se ne podreja tropu)
3. Kolaps vseh človeških standardov (moralnih, kulturnih, etičnih in vseh ostalih človeških idej, ki se tičejo empatije in podobnega). To pride počasi (predvsem povezano s točkama 1. in 2.) ampak pride.
Na koncu tega procesa človek postane - šimpanz :)
sporočil: 32.285
[GV-1113]... holy shit ! ... čuj, ker je zadnje cajte na totem forumu na prvem mestu energetika, me zanima, če mogoče veš, čigave gene je imel Nikola Tesla, ki je v energetiki na področju elektrike verjetno največji genij, ki se je kadarkoli rodil na našem planetu ...
Janković je pravi čefur (in enako njegova sinova), pa čeprav je imel morebiti mamo Slovenko. Prevzel je pač očetovo kulturno identiteto in otroštvo preživel v Srbiji, kjer se je od malega učil umetnosti "nadmudrivanja" in korupcijskih prijemov.
sporočil: 1.940
[0531Zavar]Glede na to, da imam nemški priimek, bi bilo to celo najbolj logično. Med starimi starši imajo kar 3 nemški priimek, le en ima hrvaškega.
Danes bi ti (če bi bil pod Avstrijo, podobno kot kot so danes koroški Slovenci, užival morda sicer višji ekonomski standard, ampak bi govoril lepo nemščino.
Tole nam že od otroštva predstavljajo kot nekaj najbolj groznega, kar bi se nam lahko zgodilo. Zakaj le?
Strani: 1 2