Izbrani forum: Glavni forum

Izbrana tema: članek Narod si je spisal obsodbo sam

Strani: 1 2

JankoSteharnik sporočil: 159
[#3080428] 09:43 · odgovor na: odvisnik (#3080424)
Odgovori   +    2
Zanimivo je razmišljati o Logarju in njegovih dejanjih. Če izhajamo iz sistema izobraževanja, ki ga je bil deležen s strani republikancev, je dejstvo, da njihov sistem ni primerljiv s politično dejavnostjo v Sloveniji. In to se vidi tudi v njegovih nastopih. Kot drugo - nagovarjal je le intelektualce in podjetnike. Ne zna pa uporabljati jezika povprečnih ljudi, delavcev, javnih uslužbencev, upokojencev... ti, kot za njega ne obstajajo. Kot tretje - nadel si je ime Demokrati. To je imel stranke, ki jo je davno ustanovil profesor Bučar in storil s svojo ekipi (Rupel, Omerza, Kacin, Bavčar,...) enako napako, kot jo je storil Logar. (Bučar je potem hitro in pametno stranko združil z LDS.) Tudi Logar se je obkrožil s kvalitetnim kadrom - iz profesorskih in podjetniških vrst. Mogoče premalo politikov, ki bolje razumejo funkcioniranje politične komunikacije - bi vsaj imel ob sebi alternativo. (Irglova to ni - dokaz rezultat.)

Sredina očitno ne obstaja. V svetu politike sredinske liberalne stranke ne uspejo. Svet je polariziran in takšne so tudi politike. Ali si za Real ali Barcelono. Že Atletico je problem, kje šele Deportivo...
Žal mi je - tako za Logarja, kot Prebiliča. Žal mi je, ker se očitno politika gradi na posameznikih - pri zmagovalcih in ekstremistih - kot sta recimo Stevanović ali včasih Jelinčič in Erjavec.... V Nsi ali SD verjetno niso volili Vrtovca in Hana! Zanimiva je tudi Levica - če bi ostala Kordiš in Vatovec in bi imeli aktivno "predsedstvo" večih oseb - bi verjetno - ob Vesni - lahko bili na 10% - kar je realna vrednost ekstremno levih umetnikov.

Čim prej drugi krog! Tako, kot je, ne bo funkcioniralo! Zakaj pa bi bilo drugič drugače? Mogoče nas reši še globlja kriza?
mimoidoci sporočil: 6.469
[#3080429] 09:46 · odgovor na: najobj (#3080417)
Odgovori   +    1
[najobj]
> > ... čuj, mimoidoči ... evo, da se ne boste preveč prepirali o GS, SDS in vplivu NSi na slovensko prihodnost, jaz sem na totem forumu tisti čudak, ki sem zaradi nasprotovanja v edini stvari poenoteni(!) kao levi in kao desni politiki, in sicer da moramo našim gospodarjem na "demokratičnem" zahodu brez ugovora plačevati 5% harač na BDP (= 3,5 milijarde evrov) za orožje NATO pakta vsako(!) naslednje leto v nedoločeni prihodnosti - s Putinovim odgovorom na namerno eskalacijo www.rtvslo.si/svet/v...zar/777851 nacifašističnega glumca iz Kijeva ob samovšečnem norcu iz Mar-a-Lago in židovskem mesarju iz Tel Aviva ni več daleč čas, ko z atomskim armagedonom prihodnosti za človeštvo na našem planeta sploh ne bo - volil na totem forumu sebi enakega čudaka Kordiša in svoj glas zavestno vrgel proč, si pa ne bom rabil očitat, da na volitvah nisem niti probal naredit nič ... no, če pa pozabim na svoj "prispevek" slovenski demokraciji preteklo nedeljo, me res zanima, kako si ti predstavljaš življenje v Sloveniji in komu(!) v itak podhranjenem zdravstvu, šolstvu in sociali - nič drugega "stroškovno" pomembnega na odhodkovni strani proračuna ne vidim - bo zaradi odrešilnega znižanja davkov katerakoli(!) vlada naslednja štiri leta vsako leto vzela nekaj milijard evrov - prosim, ne mi zdaj z NVO in Niko Kovač - da bo ob vsesplošnem untergangu gospodarstva EU zaradi pomanjkanja energije našim gospodarjem na "demokratičnem" zahodu plačala 5% harač na BDP za orožje NATO pakta ... khmm, o katerem v Sloveniji noben novinar nobenega politika ne upa vprašat nič, tako da sam med Golobom in Janšatom ne vidim nobene razlike, ker brez postavljenih vprašanj preprosto ne moreta odgovoriti nič, sama pa si brez privolitve naših gospodarjev na "demokratičnem" zahodu - WTF, o čem razen o božičnici in minimalni plači pri nas politiki sploh odločajo sami - resničnih vprašanj o prihodnosti življenja Slovencev nočeta postavljat, kaj šele da bi na kakrkoli "nevarnega" upala odgovarjati ...
> >
> > P.S.: če mi boš brez premikanja tarče (= 5% harač na BDP za orožje NATO pakta) kaj odgovoril, mi svoj odgovor namesto v povedih napiši v stavkih, ker poved - na semantično glupost besede "poved" namesto besede "stavek" sem alergičen - nekaj pove samo tistemu, ki napisano razume, medtem ko stavek sam po sebi ne rabi povedat nič, ker so sestavljene besede odvisne od razumevanja "sprejemnika", na kar "oddajnik" nima pretiranega vpliva ... khmm, in kar so razumeli slovenisti v času mojega šolanja, preden so zaradi tekmovanja v zbiranju doktoratov - formalna izobrazba je za višino plače v javnem sektorju najbolj pomembna - novodobni slovenisti z lektorji prevzeli komando nad slovenskim jezikom ...

> čuj, če imaš kakšno vprašanje ga kar napiši. Welcome. Pri tem poskušaj uporabiti čim krajšo poved, da ne rečem prosti stavek v vprašalni obliki brez odvisnih ali vrinjenih stavkov.

... evo, zdaj si najboljše pojasnil razliko, kaj pomeni beseda stavek in kaj pomeni beseda poved, ker moji stavki - ne upaš si jih razumeti, kaj šele odgovoriti - zaradi tvojega straha pred našimi gospodarji na "demokratičnem" zahodu tebi poslušnemu hlapcu niso povedali nič ... no, ampak ne se sekirat, ker prestrašen nisi edini, ampak si (zaenkrat) v večini ...
Pravilno je "zaradi tvojega strahu" in ne "zaradi tvojega straha".

Drugače pa: lepo je kramljati s teboj ker tvoj intelektualni limit in bonton segajo zgolj do izrazoslovja tipa "nacifašistični glumac", "židovski mesar", "norci iz EU" in k zavezi neskončnega ponavljanja in preigravanja istih dejstev. In potem sogovorniku obesiš še nerazumevanje realnosti in strah odgovarjanja - tebi.
odvisnik sporočil: 4.191
[#3080431] 09:54 · odgovor na: JankoSteharnik (#3080428)
Odgovori   +    0
Mi smo se dalec od krize.
Ko je kriza si lacen, te zebe in zdravstvo gre iz zepa.
mimoidoci sporočil: 6.469
[#3080434] 10:09 · odgovor na: FIN-379669 (#3080413)
Odgovori   +    3
[]
Gl. šparaj z energijo. Sicer pa NSI bi lahko na 8 alinej GS odgovorila s svojimi 24 alinejami programa, prevzela 3 ministrstva, imela xy sekretarjev in bila državotvorna. V vseh fazah postopka pogajanj in kasneje delovanja koalicije ima vedno opcijo "konstruktivnega" odhoda od skupne mize.
V življenju sem bil na nebroj pogajanjih in nobenega nisem zavrnil, četudi je bilo v naprej malo-nič izgledov za skupno rešitev. Sem pa tudi vstal od mize in predčasno šel proč, če sem doživel nespoštovanje z druge strani.
Ljudje so mnogokrat izključevalni, ker menijo, da si tako dvigujejo lastno ceno.
Čuj, ne zamerim ti, da svoja poslovna pogajanja primerjaš s političnimi dogovori. Pozabljaš le, da po štirih letih maltretiranj z Urško Klakočer, Leno Grgurevič, Tamaro Vonta in podobnimi tudi ti, pa tudi če imaš jeklenega, ne bi več skupaj češenj zobal. Od očitanja da lajaš, teatralnega dviganja krila, razlage da si slabše dojemljiv, do izklapljanja mikrofona, neskončnih opominov in odvzemanja besede. Od policijske preiskve pri ukrepanju KNOVS-a in afere DARS do zavrnitve praktično vseh amandmajev k šibki in čez noč spackani zakonodaji in kvazi reformam.

In potem že na prvi namig pritečeš v Kristalno palačo in se mirno vsedeš skupaj z idejnim vodjo tovrstnega komuniciranja. Ki ti je za povrh dan poprej še splagiral tvoj program - sicer je prekopiral le za dve strani tvojega materiala, ker se mu več ni dalo.

Strani: 1 2

vm-qetesh