Strani: 1 2

najobj sporočil: 32.686
[#3062571] 04.06.25 13:21 · odgovor na: tokio (#3062535)
Odgovori   +    1
Zadnja sprememba: najobj 04.06.2025 13:29
[tokio]
Ko bos dojel, da kot etazni lastnik, da ce pride do pozara ki bo ogrozil celotni blok, ali veter ki je odnesel celotno streho..primer se je zgodil v Kranju in seveda potresa. Da je edino pravilno da se blok zavaruje kot celota. V tistem trenutku se bos zavedal, da jaz od tega nimam popolnoma nič... V Kranju ker niso imeli zavarovanega bloka kot celoto so posamezniki morali placati 20k evrov za obnovo strehe... Al pa tko ce pride do skode pa imajo v najboljsem primeru vsi zavarovano gre v tem primeru za 50 odskodniskih zahtevkov. Ce ke polica ena gre za en odskodninski zahtevek... Kar se pa tice avtov in skod na cesti imas prav prometnih nesrec je bistveno vec kot potresov. Ampak ali lazje preneseš izgubo avtomobila ali stanovanja.
... OK, če pogledam na karto n1info.si/novice/slo...-najvecja/ potresne nevarnosti v Sloveniji, potem mene v Mariboru - čeprav pri potresih nikoli ne veš - lahko bolj skrbi izguba avtomobila kot stanovanja ... no, če pa prav razumem tvoje besede tukaj zgoraj "idetificirati visoka tveganja kar potres zagotovo je, saj Slovenija leži na potresnem območju in je samo vprašanje casa kdaj bo do katastrofalnega dogodka prišlo" in "tiste zgradbe ki pa niso zgrajene po letu 1970 pa se bodo ob unicijicem potresu sesule kot hisice iz kart... dejstvo" pa me vsekakor skrbi za Ljubljančane ... khmm, ki pa pravzaprav tudi ne bodo rabili skrbeti zaradi izgube avtomobila ali stanovanja, ampak bo nesrečnim Ljubljančanom pokopanim v sesutih hišicah iz kart za njihovo varnost odrešujoči - zakaj bi sicer takšen zakon sploh sprejemali - zakon o obveznem protipotresnem zavarovanju v večstanovanjskih stavbah poskrbel zgolj za njihova "stanovanja" na Žalah ...

Strani: 1 2