Izbrani forum: Borza
Izbrana tema: CICG
sporočil: 658
[Zlatko2013]Kaj pa potencialne odškodninske tožbe zaradi rakavih obolenj? Ne vem kako je s tem pri nas, vem pa da bi se v kakšnih drugih državah hitro pojavili mrhovinarski odvetniki, ki bi izstisnili nekaj € za prebivalce za leta življenja in pitja onesnažene vode.
Panika je bila očitno čisto nepotrebna glede okoljskih problemov.
sporočil: 51
[nmmute]Verjetno tisti ki prodajajo ;-)
Oddaja nezavezujočih ponudb je že bila....ve kdo kaj več o tem?
lp
sporočil: 119
čas vnosa: 12.12.14 23:06
A mislte da je mogoče, da bi prodaja propadla zaradi poročila o
osnaževanju&ostalih težavah ki so povezani s tem.??
sporočil: 161
[pinkfloyyd]A ti se s takimi odškodninami ne strinjaš? Verjetno nisi ravno sosed od Cinkarne, a?
Kaj pa potencialne odškodninske tožbe zaradi rakavih obolenj? Ne vem kako je s tem pri nas, vem pa da bi se v kakšnih drugih državah hitro pojavili mrhovinarski odvetniki, ki bi izstisnili nekaj € za prebivalce za leta življenja in pitja onesnažene vode.
Drgač pa do zdej sanacije ni blo, ker cel tisti cel Celja dobesedno stoji na truplih. Žal.
sporočil: 658
[mmz]Meni je vseeno, nisem sosed od Cinkarne in nimam delnic od Cinkarne. Mislim, da skupinske tožbe še ne obstajajo v Slo, tako da bo težko posamezniku izkašljati par 10k € za vsa izvedenska mnenja, ki bi bila potrebna pri takšni tožbi. Drugi problem je, da v Slo ne obstaja vladavina prava, tako da so tožbe riziko. Tretji problem pa je čas sojenja - 5-10 let.
> [pinkfloyyd]
>
> Kaj pa potencialne odškodninske tožbe zaradi rakavih obolenj? Ne vem kako je s tem pri nas, vem pa da bi se v kakšnih drugih državah hitro pojavili mrhovinarski odvetniki, ki bi izstisnili nekaj € za prebivalce za leta življenja in pitja onesnažene vode.
A ti se s takimi odškodninami ne strinjaš? Verjetno nisi ravno sosed od Cinkarne, a?
Drgač pa do zdej sanacije ni blo, ker cel tisti cel Celja dobesedno stoji na truplih. Žal.
sporočil: 51
[nmmute]www.sdh.si/sl-si/Novica/713
Oddaja nezavezujočih ponudb je že bila....ve kdo kaj več o tem?
12.12.2014
Prodajni postopek Cinkarne Celje, d. d., prehaja v drugo fazo
V postopku prodaje Cinkarne Celje, d .d., so bili na podlagi prejetih nezavezujočih ponudb nekateri investitorji povabljeni v drugo fazo prodajnega postopka. Koordinatorja prodajnega postopka družbe Cinkarna Celje, d. d., sta Modra Zavarovalnica in KD Skladi.
sporočil: 626
Kot sem pričakoval ni nihče odstopil. Govora je o množini, torej
vsaj trije kandidati, ki so iz panoge. Morda še kakšen sklad...
Super. Osebno sem itak napovedal kmalu ceno 200 EUR in prevzem po
minimalno 250 EUR. Bomo videli. Osebno imam skoraj raje nadaljnih
10 let dividendo 9%, kot pa, da bi zdaj zaslužil 25% (pri prevzemni
ceni 230 EUR) pa pol nič več. Zato upam, da ne bodo pristali na
prevzemno ceno pod 230 EUR.
čas vnosa: 14.12.14 11:10
Mislite, da je trenutna cena to to in je najboljsi trenutni možni
čas za nakup, ali bi še znala kj past?
Osebno mislim, da bo cena zdaj šla proti 200 EUR in da cena ne bo
šla pod petkovo več. Do uradne objave SDH je bila neka negotovost
in ni se vedelo kdaj in kako naprej. Uradno ni bilo niti napisano
ali je sploh prišla kakšna nezavezujoča ponudba. No zdaj je jasno,
da je velik interes, da so 3 ponudniki iz panoge, morda pa še kak
drugi. To je glavni razlog zakaj mislim, da bo šla cena gor v
kratkem.
čas vnosa: 14.12.14 18:07
hvala ti,, samo še nekaj...misliš da lahko težavici kot sta
"poročilo o osnaževanju & nekatere tožbe, preprečijo prodajo?
Poročilo o onesnaženju je bilo večinoma pričakovano. Edino
presenečenje je bilo za širšo javnost onesnaženje tal na področju
nove Cinkarne (sanacija je ocenjena na 10 EUR - 24 EUR na delnico).
Je pa povsem možno, da so potencialni interesenti tudi to že
vedeli, preden so oddali nezavezujoče ponudbe.
Glede tožb je bilo pa kot je meni znano že vse razrešeno. Tožba skupine 200 ljudi (to številko imam v glavi nisem pa zdaj preverjal) s katerimi se je Cinkarna Celje poravnala za okvirno 10 mio EUR. Kdorkoli je imel težave z zdravjem, ali pa je sosed Cinkarne Celje in hoče odškodnino, ker ne more pridelovati solate je že šel v tožbo. Je pa tudi sicer zelo težko dokazati škodo na zdravje. Rak je lahko posledica večih različnih dejavnikov.
Osebno mislim, da prodaje ne more ustaviti noben od teh dveh dejavnikov niti karkoli drugega, ker je interes kupcev prevelik, lastniki pa tudi precej potrebujejo denar.
Glede tožb je bilo pa kot je meni znano že vse razrešeno. Tožba skupine 200 ljudi (to številko imam v glavi nisem pa zdaj preverjal) s katerimi se je Cinkarna Celje poravnala za okvirno 10 mio EUR. Kdorkoli je imel težave z zdravjem, ali pa je sosed Cinkarne Celje in hoče odškodnino, ker ne more pridelovati solate je že šel v tožbo. Je pa tudi sicer zelo težko dokazati škodo na zdravje. Rak je lahko posledica večih različnih dejavnikov.
Osebno mislim, da prodaje ne more ustaviti noben od teh dveh dejavnikov niti karkoli drugega, ker je interes kupcev prevelik, lastniki pa tudi precej potrebujejo denar.
čas vnosa: 14.12.14 19:17
in koliko se potem pričakuje in je tudi realno dobiti za delnico v
najslabšem in najboljšem primeru ob prevzemu?
Najslabši primer 230 EUR, najboljši primer 300 EUR za
delnico.Pričakujem pa nekje vmes.250-270 EUR.
čas vnosa: 19.12.14 11:55
zgleda d je začela rast:)
edino kakšno novico v Financah pogrešam, da je SDH prešel v drugo fazo prodaje CICG.
edino kakšno novico v Financah pogrešam, da je SDH prešel v drugo fazo prodaje CICG.
Nic novega.Skrbni pregledi bodo verjetno do 15. januarja (ugibam),
potem pa do konca januarja 2015 zavezujoče ponudbe. Pol pa bomo
videli kok bo prevzemna cena. Ostajam pri svojih napovedih. Do
takrat pa bomo verjetno počasi lezli gor.
Slišal sem, da nekateri večji finančni vlagatelji ocenjujejo sanacijo nove Cinkarne na maksimalno 10 EUR na delnico. To se mi zdi super novica.
Slišal sem, da nekateri večji finančni vlagatelji ocenjujejo sanacijo nove Cinkarne na maksimalno 10 EUR na delnico. To se mi zdi super novica.
Aja še to. Kupci Alta Senior, Česnik, K8 od Česnika, Pavčič Tomo,
Boxaric Investments. Od top50 delničarjev je nekaj prodal le NLB
Skladi.
čas vnosa: 06.01.15 20:11
kakšna nova informacija glede cinkarne?... do kdaj naj bi trajal
skrbni pregled podjetja.. kaj je za pričakovat bolj proti koncu
meseca ali zna bit že kaj prej?
rastemo pa kr počasi ane, vlagatelji zgleda da (še)niso prepričani, tut bolj malo prometa je..
rastemo pa kr počasi ane, vlagatelji zgleda da (še)niso prepričani, tut bolj malo prometa je..
sporočil: 185
Ja dons je mal bolj opazna rast na 185,9 evra za delnico, sam
prometa je zadnje dni bolj malo...tko da jaz sem vseen optimist in
upam na 250 evrov za delnico he he
kaj je že komu kj prišlo na uho, kdaj bi znali bit rezultati
pregleda..pa kj glede višine sanacije??
sporočil: 6
čas vnosa: 16.01.15 12:06
Ravno v tem vidim smisel tega padanja, vlagatelji čakajo na
informacije glede pregleda, zato je tudi promet skoraj ničen.
js tut mislim tako...kdaj nj bi pa bli prbližno znani rezultati..
lohk pričakukjemo proti koncu meseca?
že 1 mesec prbližn traja to.. kok je blo pa pr ostalih podjetjih k so se prodala, kok časa je bil skrben pregled?
že 1 mesec prbližn traja to.. kok je blo pa pr ostalih podjetjih k so se prodala, kok časa je bil skrben pregled?
Približno 1 mesec traja skrbni pregled kot imam v spominu. Verjetno
je končan danes ali pa naslednji petek. To so moja ugibanja. Bo
verjetno kakšna novica na to temo do konca meseca. Glede padanja je
pa verjetno povezano delno tudi s padanjem tečajev drugih delnic na
naši borzi.
sporočil: 1.582
Mene to tud zanima. Bi pa rad vedel koliko ima Cinkarna vseh rezerv
in koliko je rezerv za okoljske zadeve. A ima tudi kake firme v
tujini, ki se dajo dobro prodat, al kak plac kot Helios v Beogradu,
tak za ene 20 milijonov €?
O vrednosti CICG. Če je dividenda 3%, če je 4%, če je 5%, če je poštena cena = 1,5 x letni promet, je Cinkarna vredna oho-ho. Mogoče bo tako ali pa še bolje kot pri Aerodromu...
O vrednosti CICG. Če je dividenda 3%, če je 4%, če je 5%, če je poštena cena = 1,5 x letni promet, je Cinkarna vredna oho-ho. Mogoče bo tako ali pa še bolje kot pri Aerodromu...