Izbrani forum: Borza
Izbrana tema: CICG
Strani: 1 ... 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 ... 188
Zanimiv podatek iz poslovnega poročila: "Skupno število delničarjev na zadnji dan v letu 2020 je znašalo 1.951, celotno število izdanih delnic pa znaša 807.977, od katerih je 21.751 lastnih delnic podjetja. Število delničarjev se je od začetka trgovanja na prostem trgu do zadnjega dne v letu 2020 znižalo za 62 %."
Jaz čakam na kakšen dip ...
Naletel na tujo stran ki je vse lepo opisano o podjetju tudi plače a je to mogoče? Ocenjujejo da je poštena cena čez 500€?
Mario Gobbo
Predsednik nadzornega sveta
23,27 tisoč €
Dušan Mestinšek
Predstavnik zaposlenih član nadzornega sveta
17,96 tisoč €
Luka Gaberšcik
Član nadzornega sveta
20,27 tisoč €
David Kastelic
Član nadzornega sveta
8,57 tisoč evrov
Jože Koštomaj
Član nadzornega sveta
7,86 tisoč €
Mitja Svoljsak
Član nadzornega sveta
[MAN-354355]Rezultati so super, sicer se je to že vedelo...
jutri objava rezultatov. Prosim za komentar.
Ni pa besedice trenutni situaciji...
[IT2017a1]Imajo pa opozorilo...
> [MAN-354355]
> jutri objava rezultatov. Prosim za komentar.
Rezultati so super, sicer se je to že vedelo...
Ni pa besedice trenutni situaciji...
Opozorilo: visoka rast cen surovin in energentov povečujejo tveganja
Ob objavi dobrih lanskih rezultatov pa v Cinkarni vlagatelje opozarjajo na tveganja zaradi vojne v Ukrajini, s to povezanimi sankcijami proti Rusiji in učinki na surovinskih trgih. Cinkarna je močno vezana predvsem na ceno plina, smo že opozorili.
"Visokokonjunkturne razmere na trgu pigmenta titanovega dioksida so dodobra pretresle surovinski trg in ekstraktivnemu sektorju še povišale, že zdaj visoko, pogajalsko moč. Visoko negotovost na strani evropskega energetskega trga pa v poslovno okolje vnaša trenutna geopolitična situacija. Višja raven cen energije v Evropi kot v Aziji in Severni Ameriki bi lahko močneje vplivala na konkurenčnost ponudbe evropskih proizvajalcev," pišejo iz družbe.
Koliko nam še manjka, koliko imate kaj še "streliva" (beri: cash-a) za "deployment" (beri dokupe)? Sam planiram dokupe v kratkem.
V končni fazi je praktično vseeno, morda samo majhna razlika v ceni....
Napiši pismo Golobu!! :))
Morda ti pa rata!? :)
[Rokc5]Jah, ne vem, zakaj bi bil na neki drugi strani!?? :)
FrRoSt: Nisem prepričan, če bo Golob na naši strani :)
Zdaj je že marsikdo razočaran, vsaj po njegovih začetnih besedah in dejanjih!? :)
Še enkrat, gre za politične (poslovne) odločitve in v končni fazi ne vem, zakaj teh delnic ne bi mogli pretopiti/ponuditi na borzi tudi malim delničarjem!?? Ampak hočejo nejti paketnega kupca!??
Vse je stvar volje! (IN POLITIKE!!!) :)
[0313EKINX]Se strinjam. To je nepotrebno, vsaj trenutno! Jaz sem imel v mislih paket delnic, ki išče novega lastnika, da bi se ponudil malim delničarjem; če se ne motim ga ima dubt!?
Pa, zakaj bi obstojecim malim delnicarjem Cinkarna prodala lastne delnice. To ni obicajna pot. Te delnice se preprosto umaknejo s trga. posledicno pa imamo tako mali delnicarji vecji procent lastnistva v Cinkarni. In tudi dividende so zato visje....
Profitira 10% takoj!! :) In v končni fazi ga lahko počasi proda malim delničarjem, če bo potreba... Ne vem, za kakšen znesek gre in koliko imajo na računu!? :) Verjetno kar precej!? :))
www.finance.si/90011...B-hoce-vec
Dividenda višja od predlagane tudi v Cinkarni:
live.finance.si/9001...i?src=live
Menda bo takrat vrednost delnice ponovno 320, samo vmes bo bila že 350, ali kako to gre!?? :lol
Po drugi strani pa DUTB kot dober gospodar mora poskrbeti, da se deleži v slabi banki odprodajo, ker njihovo državne na lagerju za davkoplačevalce ni optimalno.
Kot delničar upam, da Pečečniku uspe in dobimo močen lastniški steber v CICG.
1) Z vidika države in davkoplačevalcev je vsekakor v interesu, da ostane delež v državni lasti.
(a) zelo močna dividenda in lep pretekli pozitiven denarni tok je mogoče pričakovati tudi v prihodnje in (b) ob obstoječi bilanci in denarnem toku bi prodajna cena delnice morala biti vsaj 33% nad trenutno.
(c) Ergo, bi moral DUTB ali doseči znatno višjo prodajno ceno ali pa delež prenesti na SDH in počakati s prodajo.
To je z vidika države in za narodov blagor, ne z vidika malega investitorja (kot sem jaz ali ti).
2) Ne vem lih, če se je (z vidika malega delničarja) veseliti Pečečnika (ali podobnega) kot lastnika? Poklon za to kar je naredil s svojim projektom, čestitke. Vsaj po moje, pa je ta ideja odkupa deleža bolj delo "svetovalcev" (kupnino je treba nekam plasirat; vendar v tem primeru imam zanj boljši projekt ali dva, ko da jih nuca od mene ;) ), kot pa njegova razvojna ideja. Se bi znalo zgoditi, da bi v primeru prihoda takšnega lastnika dividende hitro upadle, posledično cena delnice. Kot mali delničar bi si morda moral bolj želeti v lastništvu kakšen pokojninski ali drug podoben sklad, katerega cilj je imeti kontinuiran dividendni denarni tok.
www.finance.si/90018...Avstrijcem
Strani: 1 ... 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 ... 188