Izbrani forum: Glavni forum
Izbrana tema: članek V koliko letih se povrne naložba v stanovanje?
Strani: 1
sporočil: 1
Pozdravljeni!
pri kalkulacijah donosnosti vedno pozabljate en, po mojem mnenju najpomembnejši moment, da investitorju banke z veseljem posodijo 80% investicije. In ko kalkuliraš z donostnost na 10 ali 15 let z 20-50% lastne udeležbe, je slika drugačna. Pa imejmo v mislih, da je trgovanje z delnicami na vzvod zaradi mnogo večje dinamike trga bistveno bolj tvegano, ugotovimo zakaj ljudje kot investicijo najprej izberemo nepremičnine. In ko dodamo v enačbo še precej znanja, ki ga mora investitor v delnice imeti, da sploh ve kaj dela...
Predlagam, da naslednjič obteh kalkulacija upoptevate tudi dejstvo, da je z nakupom nepremičnine najlažje povečati premoženje z najmanj tveganja.
LP
pri kalkulacijah donosnosti vedno pozabljate en, po mojem mnenju najpomembnejši moment, da investitorju banke z veseljem posodijo 80% investicije. In ko kalkuliraš z donostnost na 10 ali 15 let z 20-50% lastne udeležbe, je slika drugačna. Pa imejmo v mislih, da je trgovanje z delnicami na vzvod zaradi mnogo večje dinamike trga bistveno bolj tvegano, ugotovimo zakaj ljudje kot investicijo najprej izberemo nepremičnine. In ko dodamo v enačbo še precej znanja, ki ga mora investitor v delnice imeti, da sploh ve kaj dela...
Predlagam, da naslednjič obteh kalkulacija upoptevate tudi dejstvo, da je z nakupom nepremičnine najlažje povečati premoženje z najmanj tveganja.
LP
sporočil: 1.642
[]V zadnjih 10tih letih se kaže trend, da nepremičnine postajajo parkirišče odvečnega denarja (kot nekoč bančni depoziti).
Pozdravljeni!
LP
V tem smislu je naložba na daljši rok gotovo pozitivna, četudi odšteješ stroške, davke, morda prišteješ najemnine, če gre stanovanje v najem.
Pri kreditnem vlaganju bi bil malo bolj previden, namreč obrestne mere za dolgoročne stanovanjske kredite niso ravno nizke. Četudi je stanovanje v najemu, bo takšen investitor moral še doplačati razliko do mesečne anuitete kredita. Vendar je po 20tih letih lahko uspeh, namreč nepremičnina je tvoja, z minimalno inicialno udeležbo in tveganjem.
( Ob tem da je nepremičnina čez 20let realno dvakrat toliko vredna kot pred 20 timi leti, ampak to te itak ne zanima, če si najel kredit )
sporočil: 1.142
[]Recept za naložbe na borzi je preprost: kadar imaš viške denarja, kupi točke indeksnega etf-ja, npr. SPY. To je vse kar moraš vedeti in nič ni treba gledati tečajev ali novic. Nobeno drugo znanje ali delo ni potrebno.
...In ko dodamo v enačbo še precej znanja, ki ga mora investitor v delnice imeti, da sploh ve kaj dela...
Pri nepremičninah ni tako preprosto. Marsikaj je trdba vedeti o pravnem in fizičnem stanju nepremičnine. Sem večkrat kupoval in prodajal, ampak sem se pri tem zelo potrudil sam, pa še odlične poznavalce sem vprašal za nasvet. V nasprotnem primeru bi z lahkoto predrago kupil in prepoceni prodal.
Mislim, da je za večino populacije primeren nasvet: kupi nepremičnino v kateri boš živel, potem pa vlagaj na borzi (v ETF, če se nočeš igrati s posamičnimi delnicami).
sporočil: 1.511
A je to torej že tretji članek v enem tednu, ki želi povedati, da
so Slovenci bedaki, ki ves kapital vlagajo v nekaj, kar je slabo
donosno?
Upam, da gre le za propagando, plačano s strani tistih lobijev, ki se trudijo, da kratkoročnega oddajanja ne bi regulirali.
Upam, da gre le za propagando, plačano s strani tistih lobijev, ki se trudijo, da kratkoročnega oddajanja ne bi regulirali.
Strani: 1