Izbrani forum: Borza
Izbrana tema: Zvon 2
Strani: 1
sporočil: 236
Kratkoročne finančne obveznosti do bank so se v 2009 povečale za 43
mio.€. Prav zanima me katere banke so posodile ta denar? Kje sta
Vizjak in Janša, zakaj vaju zanima samo Jankovič?
Lp,
Urban
Lp,
Urban
Sedaj pa nagradno vprašanje za g.Kraševca: Koliko je vreden Zvon 2
holding?
Da malo pomagam s številkami: naložbe v delnice 68.8 mio.€ (sami biseri slovenskih podjetij), posojila dana Zvonu 1 holding 116.25 mio.€ in terjatve (verjetno za neplačane obveznosti) 46 mio.€. Na drugi strani pa imamo za 170.2 mio.€ obveznosti do bank.
Lp,
urban
Da malo pomagam s številkami: naložbe v delnice 68.8 mio.€ (sami biseri slovenskih podjetij), posojila dana Zvonu 1 holding 116.25 mio.€ in terjatve (verjetno za neplačane obveznosti) 46 mio.€. Na drugi strani pa imamo za 170.2 mio.€ obveznosti do bank.
Lp,
urban
sporočil: 443
[XDUSK]
Sedaj pa nagradno vprašanje za g.Kraševca: Koliko je vreden Zvon 2 holding?
Lp,
urban
Odgovor je čisto enostaven: toliko kot NF2R - 1,5 book-a! Pri tem se upošteva book, ki ga izračuna poslovodstvo!
In naj mi še kakšen bančnik razloži, kako je mogoče da zv2r dobil
kredite če ima samo za 68.8 mio.€ finančnih naložb in za 187.8
mio.€ hipotek. Kako so banke zavarovale svoje kredite?
lp,
Urban
lp,
Urban
sporočil: 2.665
[XDUSK]--www.youtube.com/watc...vE3yWQIs7U
In naj mi še kakšen bančnik razloži, kako je mogoče da zv2r dobil kredite če ima samo za 68.8 mio.€ finančnih naložb in za 187.8 mio.€ hipotek. Kako so banke zavarovale svoje kredite?
lp,
Urban
pri nas se vse dobi... nemogoce je mogoce...
Dogovor je sigurno tak: 10 mio.€ kredita za 1 odpustek in nebesa ne
uidejo. Če pa dajo 20 mio.€ dobijo dodatno še mašo.
P.S.
mogoče sem že preveč sarkastičen, vendar bilanca zv2r je res velika katastofa od poslovanja družbe.
P.S.
mogoče sem že preveč sarkastičen, vendar bilanca zv2r je res velika katastofa od poslovanja družbe.
sporočil: 2.665
[XDUSK]--in se ne razlikuje prav veliko od drugih financnih holdingov. se tisti, ki morda zgledajo v redu so zaradi incestnih odnosov, vzdrzevanj tecajev najvecjih nalozb na absurdnih nivojih glede na realno vrednost v cakanju na odresitev od zunanjih, visjih sil.
vendar bilanca zv2r je res velika katastofa od poslovanja družbe.
sporočil: 10.178
Zadnja sprememba: anon-89 01.04.2010 15:08
ko bi bile bilance čudne samo pri holdingih, bi še šlo. ker ima
take bilance 90% slovenskega gospodarstva, z bankami na čelu, pa se
moramo resno vprašati, kako se bo končalo. no, v bistvu se nam ni
potrebno več spraševati.;)
sporočil: 71
In the Beginning Were The Accountants
www.psyfitec.com/201...tants.html
...Now, however you look at it, the idea of naming something thats actually nothing is a pretty abstract idea. Its perhaps not too surprising that the ever practical Romans didnt come up with it because generally they were too busy refusing to be beaten at anything to spend any time doing anything as superfluous as thinking. Much like modern executives, really.
:)
www.psyfitec.com/201...tants.html
...Now, however you look at it, the idea of naming something thats actually nothing is a pretty abstract idea. Its perhaps not too surprising that the ever practical Romans didnt come up with it because generally they were too busy refusing to be beaten at anything to spend any time doing anything as superfluous as thinking. Much like modern executives, really.
:)
sporočil: 1.025
Urban, ce me spomin ne vara, je bila se pred kratkim SNOG ponosna
lastnica kar precej velikega dela ZV2R.
Ja res je in res je tudi da smo večino že prodali. Če ocenjujem, je
bila odločitev za to naložbo ena izmed največjih napak. To je
tipičen primer kako v številke ali vrednotenje ne moreš spraviti
neumnosti in neodgovorno ter neetično ravnanje uprave družbe.
Lp,
Urban
Lp,
Urban
sporočil: 1.025
Ja Urban,
se zgodi. Tudi sam sem se rahlo opekel pri tem holdingu. Pac, številke ali vrednotenje ne pomagajo proti in neodgovorno ter neetičnemu ravnanju uprave družbe.
se zgodi. Tudi sam sem se rahlo opekel pri tem holdingu. Pac, številke ali vrednotenje ne pomagajo proti in neodgovorno ter neetičnemu ravnanju uprave družbe.
sporočil: 18
Poslovanje Zvona dva holdinga je bilo obdobju zadnjih dveh let
zares škandalozno. Družba je bila žrtvovana za "reševanje" Zvona
ena holdinga. Dosedaj je bilo o tej temi v medijih prelitega
presenetljivo malo črnila.
Kar se tiče te naložbe v idu Krona Senior. Dobri upravljavci poleg dobrih odločitev kdaj naredijo tudi kako napako, kar je človeško in menim, da so v Kroni DUS upravljavci kakovostni.
Kar se tiče te naložbe v idu Krona Senior. Dobri upravljavci poleg dobrih odločitev kdaj naredijo tudi kako napako, kar je človeško in menim, da so v Kroni DUS upravljavci kakovostni.
sporočil: 112
HA, kako slatko sigurno vam je Urban prišepnil kako insajdersko (
kaj bodo v prihodnje žgali) da ste ga tako zelo pohvalili :)
Strani: 1