Izbrani forum: Glavni forum
Izbrana tema: članek Černobil Nataše Pirc Musar
Strani: 1
sporočil: 226
Zadnja sprememba: AlojzFerluga 05.08.2026 12:56
Dober znak demokracije je ko švedski kralj čaka na vlak in ima
smuči na ramenih ter gre smučat kot marsikdo drugi. To je
kultura.Ampak mi smo na Balkanu, tukaj je vse drugače.
sporočil: 4.761
[AlojzFerluga]Dokler ga prvi neuravnovesenec ne poci, ker se mu je ravno zazdelo tako...
Dober znak demokracije je ko švedski kralj čaka na vlak in ima smuči na ramenih ter gre smučat kot marsikdo drugi. To je kultura.
Ampak mi smo na Balkanu, tukaj je vse drugače.
sporočil: 1.657
Zadnja sprememba: alpha7B5sn 05.08.2026 13:52
Tudi npr. državni multimedijski portal MMC RTV SLO z vsemi svojimi
"žurnalisti_kami" (vključno onimi študentskimi), je dobro pokrival
prikrivanje podrobnosti zadevne nesreče, čeprav je praktično takoj
bilo očitno in smrdelo po tem, da nekaj (oziroma marsikaj) ni bilo
po predpisih.(Nisem se mogel zadržati.)
sporočil: 2.292
[AlojzFerluga]Že to, da nekdo dobi politično funkcijo le zato, ker se je rodil določenemu očetu, ni prav dober znak demokracije, pa četudi se vozi z vlakom ;)
Dober znak demokracije je ko švedski kralj čaka na vlak in ima smuči na ramenih ter gre smučat kot marsikdo drugi. To je kultura.
Ampak mi smo na Balkanu, tukaj je vse drugače.
[lojze1]Kralj je dobra trofeja za nekoga.
Kje si pa to pobral?
Sploh danes, ko je orozje z lahkoto dosegljivo in polno marginalcev, fanatikov.
Umor kakega voditelja v preteklosti, je verjetno pomenil izbris tako neurovnovesenca, atentatorja, kot njegovih bliznjih ali drzave.
Tega so se nazadnje sli nemci med 2 svetovno vojno.
Uboj ferdinanda pa je bil povod za prvo svetovno vojno in s tem tudi drugo.
Uboji voditeljev niso tako nedolzni, kot se nam trenutno zdi.
Zato so se skozi zgodivino uveljavile osebna varovanja nekaj zaradi strahu, nekaj pa enostavno zaradi potrebe po javnem miru.
sporočil: 9.587
Ne strinjam se z večino komentarjev na to temo.
Za sopotnici, če ne želita, da se njuni identiteti razkrije (ker nista sicer javni osebi), ni podlage, da se to razkrije. Posledično je logično, da oškodovanka ne bo terjala odškodnine - da se tudi nikoli ne razkrije njena identititeta. To je njena pravica.
Vse drugo v tej zgodbi: preverjanje krivca glede nesreče, varnostno preverjanje prijateljic Musarjeve , itd. je stvar organov pregona in obveščevalcev.
Javnost naj počaka na uradno poročilo in to je to. Potrebno je zaupati uradnim organom, ker le oni poznajo vsa dejstva primera.
Za sopotnici, če ne želita, da se njuni identiteti razkrije (ker nista sicer javni osebi), ni podlage, da se to razkrije. Posledično je logično, da oškodovanka ne bo terjala odškodnine - da se tudi nikoli ne razkrije njena identititeta. To je njena pravica.
Vse drugo v tej zgodbi: preverjanje krivca glede nesreče, varnostno preverjanje prijateljic Musarjeve , itd. je stvar organov pregona in obveščevalcev.
Javnost naj počaka na uradno poročilo in to je to. Potrebno je zaupati uradnim organom, ker le oni poznajo vsa dejstva primera.
Odlicen komentar.
Zadosti objektiven, kratek, jedernat, z ne prevec puhic in osebnih mnenj.
Bravo.
P.s
Ne spremljam medijev izven naslovov.
Se mi zdi skoda casa, ker moras isto novico preverit na vsaj 3do4 koncih, da dobis neko celostno sliko.
Tale komentar se mi zdi kar nepristranski..
Zadosti objektiven, kratek, jedernat, z ne prevec puhic in osebnih mnenj.
Bravo.
P.s
Ne spremljam medijev izven naslovov.
Se mi zdi skoda casa, ker moras isto novico preverit na vsaj 3do4 koncih, da dobis neko celostno sliko.
Tale komentar se mi zdi kar nepristranski..
sporočil: 861
[trocki]
> [AlojzFerluga]
> Dober znak demokracije je ko švedski kralj čaka na vlak in ima smuči na ramenih ter gre smučat kot marsikdo drugi. To je kultura.
> Ampak mi smo na Balkanu, tukaj je vse drugače.
Že to, da nekdo dobi politično funkcijo le zato, ker se je rodil določenemu očetu, ni prav dober znak demokracije, pa četudi se vozi z vlakom ;)
In kot pravi Trocki in Musarjevi - z rusko dačo naprej :))
In se normalen človek nasmehne, kot Musarjevička (sinonim za rusko carjevičko :)) trobezlja o morali, etiki in pravičnosti.
sporočil: 2.292
Zadnja sprememba: trocki 06.08.2026 11:04
[]Še bolj se normalen človek nasmehne, ko Peter Jambrek piše ustavno obtožbo zoper Musarco, ko pa je zanj ustavno sodišče irelevantno in je treba njegove odločbe ignorirati.
In se normalen človek nasmehne, kot Musarjevička (sinonim za rusko carjevičko :)) trobezlja o morali, etiki in pravičnosti.
Strani: 1