Izbrani forum: Glavni forum

Izbrana tema: članek Alfi prodaja Merkur Kanadčanom

Strani: 1

londra sporočil: 441
[#3068536] 15.09.25 12:15
Odgovori   +    5
z vsakim novim lastnikom je Merkur slabši! Prodajalci nezainteresirani, brezvoljni...!
MF-484504 sporočil: 186
[#3068537] 15.09.25 12:16 · odgovor na: londra (#3068536)
Odgovori   +    2
To ni res, prodajalci si želijo čimvečji dobiček in so presneto aktivni
odvisnik sporočil: 2.950
[#3068540] 15.09.25 12:35
Odgovori   +    3
i so za tri odstotke spet zrasli stroški nabave, na skoraj 172 milijonov evrov, to je več kot 30 odstotkov prihodkov od prodaje.

Če prav razumem so stroški prodanega blaga 170 milijonov, prihodki pa so cca 250 milijonov.
Ali vsaj 50 procentna marža na blago.
Ne vem.
Sam po moje se bi ta morala v času digitalizacije le manjšat, sploh v branži kjer roba ni pokvarljiva ali v trendu.
GV-1113 sporočil: 1.790
[#3068546] 15.09.25 13:12 · odgovor na: londra (#3068536)
Odgovori   +    19
Meni pa se zdi, da ti od tehničnih trgovin samo še v Merkurju kaj svetujejo.

V kakšnem Bauhausu ali Obiju nimajo niti časa, niti minimalnega znanja. Tam je že uspeh, če po desetih minutah sploh uspeš najti trgovca z oddelka.
Chimera sporočil: 84
[#3068548] 15.09.25 13:36 · odgovor na: GV-1113 (#3068546)
Odgovori   +    7
Čedalje bolj vprašljivo postaja, ali ta/ti skladi dodajo kakšen value firmam, v katere so vstopili.
FIN-510365 sporočil: 95
[#3068549] 15.09.25 14:48
Odgovori   +    1
Merkur ima vsaj ene toliko dobre izdelke, medtem ko Obi in Bauhaus prodajajo samo šaro.
FIN-544124 sporočil: 4.944
[#3068573] 15.09.25 22:22
Odgovori   +    0
Še en trgovec, ki ve, kako je treba.

Prihodki gor, dobiček dol.

Zakaj bi dajal denar tej potratno državi ?

Že dovolj DDV poberejo.
MAN-1465775 sporočil: 201
[#3068579] 07:28 · odgovor na: GV-1113 (#3068546)
Odgovori   +    2
Nevem kje smo zavozili oziroma kaj je narobe, da te v Nemčiji, Avstrriji , Italiji trgovec v trgovini pozdravi, pogleda v oči ko greš mimo, pri nas pa če se le da stran obrne ali pa izogne? In ko koga kaj vprašaš, prijazno odgovori, se malo pošali, svetuje ipd., pri nas pa po liniji najmanjšega odpora? Pa menda ja niso plače trgovcev 3x večje kot pri nas, ne morejo biti. Ste morda pomislili da je v narodu nekaj narobe, da smo mi sami težava, da se nas vsi izogibajo?
[#3068582] 08:55 · odgovor na: MAN-1465775 (#3068579)
Odgovori   +    0
[MAN-1465775]
Nevem kje smo zavozili oziroma kaj je narobe, da te v Nemčiji, Avstrriji , Italiji trgovec v trgovini pozdravi, pogleda v oči ko greš mimo, pri nas pa če se le da stran obrne ali pa izogne? In ko koga kaj vprašaš, prijazno odgovori, se malo pošali, svetuje ipd., pri nas pa po liniji najmanjšega odpora? Pa menda ja niso plače trgovcev 3x večje kot pri nas, ne morejo biti. Ste morda pomislili da je v narodu nekaj narobe, da smo mi sami težava, da se nas vsi izogibajo?

Kompleksno.

Za začetek bi mogoče pogledal vase, preden se "spraviš " na narod.

Vseeno smo po določenih lestvicah v vrhu, npr varnosti.
Kljub temu ,da nismo policijska država ali osamljen otok.

Kot drugo plače so vedno toliko pomebne kot je pomebno kaj lahko z njo kupiš oz dobiš.
In tu je po moje problem.

Zakaj bi bil trgovec prijazen, če ga furs terja za malenkosti, uradnik na ue mu očita, da je butec, ker ne pozna pravil, pri zdravniku čaka, v domu za starostnike je pa vprašanje kako bo.

Trgovec je tam ,ker mora bit ,ne ker želi in po vsej verjetnosti je še šefe budalo ali pa on ubersefe.

To je slorealnost in riba smrdi pri glavi in pri nas je to 30letna40, pa verjetno tudi prej ni bilo drugače.

Uber šefe so vedno postavljali drugi monarhija,cerkev, komunisti, politika.
Tu je srž problema.

Vsaj delna rešitev je v omogočanju boljše podjetniške klime.
Manj nadzora, manj davkov za začetnike in resne kazni za sajvsakvekatere, če ne pa lahko koga napišem;).
crt sporočil: 28.331
[#3068588] 09:14 · odgovor na: odvisnik (#3068582)
Odgovori   +    3
Zadnja sprememba: crt 16.09.2025 09:15
[odvisnik]
Zakaj bi bil trgovec prijazen, če ga furs terja za malenkosti, uradnik na ue mu očita, da je butec, ker ne pozna pravil, pri zdravniku čaka, v domu za starostnike je pa vprašanje kako bo.
evo ti ena iz ofsajda, ki bi pravzaprav morala dobro sesti na tvojo krscansko podlago.

zakaj to zgoraj?

zato, ker je v takih razmerah (ko je splosna izkusnja v drzavi, da te jebe to nasteto) biti prijazen mogoce najbolj konstruktivna stvar, ki jo lahko naredis v razmerju do drugih.

(podobno kot je v razmerju do samega sebe bolj konstruktivno se smejati kot se zapiti)
MAN-1465775 sporočil: 201
[#3068610] 12:09 · odgovor na: odvisnik (#3068582)
Odgovori   +    1
Torej če je trgovec jezen na politiko, furs, boga in nevem še koga, mora le to torej nositi stranka ? Zakaj ne gre k tistemu, ki mu povzroča težave?
[#3068615] 12:40 · odgovor na: MAN-1465775 (#3068610)
Odgovori   +    1
[MAN-1465775]
Torej če je trgovec jezen na politiko, furs, boga in nevem še koga, mora le to torej nositi stranka ? Zakaj ne gre k tistemu, ki mu povzroča težave?
Jep.

Malo težko gre Jožica iz Merkurja do direktorja fursa, goloba,ali boga.

Noben je ne bo poslušal oz uslišal.
Ti pa si ravno na mestu.

Posledica tega bo verjetno, da bo tudi v trgovinah več prijaznih aziatov, ker ti, direktor fursa, Golob pač živite svoje življenje.
[#3068621] 13:07 · odgovor na: crt (#3068588)
Odgovori   +    0
Zadnja sprememba: odvisnik 16.09.2025 13:23
[]
> [odvisnik]
> Zakaj bi bil trgovec prijazen, če ga furs terja za malenkosti, uradnik na ue mu očita, da je butec, ker ne pozna pravil, pri zdravniku čaka, v domu za starostnike je pa vprašanje kako bo.

evo ti ena iz ofsajda, ki bi pravzaprav morala dobro sesti na tvojo krscansko podlago.

zakaj to zgoraj?

zato, ker je v takih razmerah (ko je splosna izkusnja v drzavi, da te jebe to nasteto) biti prijazen mogoce najbolj konstruktivna stvar, ki jo lahko naredis v razmerju do drugih.

(podobno kot je v razmerju do samega sebe bolj konstruktivno se smejati kot se zapiti)

Se čisto strinjam.
A nimamo vsi crtovega procesorja v glavi, da pridemo do tega zaključka.

In pa pizdenje navznoter in prijazen nasmešek vedno prinaša obolenja.
V najboljšem primeru psihična v najslabšem onkoloska.

Pa še ena muslimanska
Veruj v Alaha, ampak kamelo pa le privezi ;).

Se pravi, realno stanje je še kako pomembno.
crt sporočil: 28.331
[#3068624] 13:39 · odgovor na: odvisnik (#3068621)
Odgovori   +    3
[odvisnik]
Se čisto strinjam.
A nimamo vsi crtovega procesorja v glavi, da pridemo do tega zaključka.
ja lej, jaz pac nisem verujoca oseba (v nobenem smislu) in moram vse sam, kdor pa zaupa nekim naukom in/ali voditeljem, si lahko pomaga s tem. saj se pa ja najdejo kaki s podobnim sporocilom.
In pa pizdenje navznoter in prijazen nasmešek vedno prinaša obolenja.
V najboljšem primeru psihična v najslabšem onkoloska.
ne govorim o tem, da se pretvarjaj. govorim o tem, da delaj na sebi, da najdes v razmerah kot so, lepe in prijazne drobtinice in da jih tudi dajes od sebe.

(to "delaj na sebi" je tudi nacin optimizacije tiste dobro znane enacbe "zadovoljstvo je pricakovanja minus realnost".)
[#3068637] 15:31 · odgovor na: crt (#3068624)
Odgovori   +    0
[]
> [odvisnik]
> Se čisto strinjam.
> A nimamo vsi crtovega procesorja v glavi, da pridemo do tega zaključka.

ja lej, jaz pac nisem verujoca oseba (v nobenem smislu) in moram vse sam, kdor pa zaupa nekim naukom in/ali voditeljem, si lahko pomaga s tem. saj se pa ja najdejo kaki s podobnim sporocilom.

Nima to veze z verujocimi, ti bi bili prijazni.
Je pa teh danes jako malo.
Čez palec malo manj kot je volilcev nsi :)

Danes so sporočila voditeljev jaz lahko, ti ne smeš, ali to je le za nas ipd.

Hec je, da še tisti, ki imate dobre procesorje te uporabljate bolj zase.
V smislu to sem jaz naredil in je moje.

To je neke vrste ameriški individualizem, ki pri nas rodi neprijaznost, namesto prijaznost kot v Ameriki.
Ampak to je spet druga tema ;).

Prijaznost bi mogoče spet prišla ob tvoji znani mantri, da je tole področje zmožno izvolit le diktatorje....
Za primerjavo Kitajci so zelo prijazni baje...

Strani: 1