Izbrani forum: Borza
Izbrana tema: CICG
Strani: 1 ... 185 186 187 188 189 190
sporočil: 76
OK. Saj te razumem in spoštujem tvojo oceno za CICG. Sam sem se
odločil drugače, kar se mi je zdelo preveč tvegano in nisemimel
glih dosti vložka, skratka pogršljivo.
Nekako pogled trga na CICG pokaže tudi prevzem Avstrijcev pred par leti. Ponujena cena je bila sramotno nizka .... ampak v kapitalizmu je tako. Cena odraža tudi prihodnjost družbe.
Kar se tiče primerjav multinacionalk z CICG pa raje pustimo ob strani.
Nekako pogled trga na CICG pokaže tudi prevzem Avstrijcev pred par leti. Ponujena cena je bila sramotno nizka .... ampak v kapitalizmu je tako. Cena odraža tudi prihodnjost družbe.
Kar se tiče primerjav multinacionalk z CICG pa raje pustimo ob strani.
sporočil: 284
50+ avtomobilskih modelov, 20+ motornih koles, stotine dodatkov in
lifestyle izdelkov, več digitalnih in povezanih storitev.
sporočil: 582
Potem pa malo poglej na stran CC. Samo masterbatche imaš na šestih
osnovah polimerov plus še toliko na tehničnih materialih in
aditive. Pa si pri compoundih že na kakih 200 produktih.
In omenjam samo masterbatche, ker nekaj malega o plastiki vem. V vse ostalo iz njihove ponudbe se sploh ne bom spuščal, ker ne izdelkov, ne njihovega namena uporabe ne poznam. So pa tam in vseh skupaj je fejst več, kot eden.
BTW si me pa dobro klofnil s paleto motorjev. Čisto so mi ušli iz glave, drugače bi itak dal kako drugo znamko za primerjavo... :)
In omenjam samo masterbatche, ker nekaj malega o plastiki vem. V vse ostalo iz njihove ponudbe se sploh ne bom spuščal, ker ne izdelkov, ne njihovega namena uporabe ne poznam. So pa tam in vseh skupaj je fejst več, kot eden.
BTW si me pa dobro klofnil s paleto motorjev. Čisto so mi ušli iz glave, drugače bi itak dal kako drugo znamko za primerjavo... :)
sporočil: 77
Opažam generalen trend, da so glede Ljubljanske borze najglasnejši
tisti, ki zaradi takega ali drugačnega razloga na Ljubljansko borzo
ne investirajo. Podobno je tudi zadnjih nekaj strani tega threada
polno skeptikov, ki se trudijo druge prepričati, da je nakup CICG
napaka. Vse OK, trg je vsakokratno soočanje kupcev in prodajalcev
in argumenti proti so tako valid, kot so za. So pa kvaziargumenti
spodnjega tipa bolj sami sebi namen:
- kako bi nekdo prodal 10m CICG (zakaj bi se pri postavljanju teze ustavil zgolj pri 10m, zakaj ne rečeš 100, ali morda 1000m CICG)? Mimogrede, CICG je relativno (glede na market cap) najbolj likvidna delnica na LJSE. Hrvaški pokojninski sklad je uspel brez težav kupiti več kot 5% družbe (in istočano nekdo prodati). Ampak ja, sigurno te ne zanima v "normalnem" okolju, ti delaš stress test na robnih scenarijih.
- svarim, da bo LJSE, če bo še naprej rasla, enkrat tudi padla in takrat bom car, ker sem na ta padec opozoril. Tukaj mi zmanjka argumentov, saj je to sigurno prav. Starejši kot bom, bližje smrti bom.
- CICG proizvaja samo en izdelek - daleč stran od resnice. Saj tudi NVIDIA dela samo čipe, če banaliziram. In potem? Pomembno je število aplikacij tega enega izdelka, če že želiš presojati tveganje določenega poslovnega modela.
- lahko bi še kaj poiskal, a se mi ne da. Nasploh je ta forum postal en kanal prikaza banalnosti razmišljanja številnih in namesto vira informacij za bralca je postal virutalen šank, kjer moraš biti dobro pijan, da lahko sodeluješ v diskusiji.
Na drugi strani pa je precej mimo občestva šla novica, da se iz evropske ponudbe tio2 trajno umika še ena kapaciteta.
www.tronox.com/trono...therlands/
- kako bi nekdo prodal 10m CICG (zakaj bi se pri postavljanju teze ustavil zgolj pri 10m, zakaj ne rečeš 100, ali morda 1000m CICG)? Mimogrede, CICG je relativno (glede na market cap) najbolj likvidna delnica na LJSE. Hrvaški pokojninski sklad je uspel brez težav kupiti več kot 5% družbe (in istočano nekdo prodati). Ampak ja, sigurno te ne zanima v "normalnem" okolju, ti delaš stress test na robnih scenarijih.
- svarim, da bo LJSE, če bo še naprej rasla, enkrat tudi padla in takrat bom car, ker sem na ta padec opozoril. Tukaj mi zmanjka argumentov, saj je to sigurno prav. Starejši kot bom, bližje smrti bom.
- CICG proizvaja samo en izdelek - daleč stran od resnice. Saj tudi NVIDIA dela samo čipe, če banaliziram. In potem? Pomembno je število aplikacij tega enega izdelka, če že želiš presojati tveganje določenega poslovnega modela.
- lahko bi še kaj poiskal, a se mi ne da. Nasploh je ta forum postal en kanal prikaza banalnosti razmišljanja številnih in namesto vira informacij za bralca je postal virutalen šank, kjer moraš biti dobro pijan, da lahko sodeluješ v diskusiji.
Na drugi strani pa je precej mimo občestva šla novica, da se iz evropske ponudbe tio2 trajno umika še ena kapaciteta.
www.tronox.com/trono...therlands/
CICG proizvaja samo en izdelek - daleč stran od resnice. 80%
prodaje predstavlja tio2
vse ostalo so samo pogledi na ceno delnice in prihodnost. Vsak ima svojo analizo, svoje delnice in svoje vstopne točke. Lepo to tudi analzira Maks.
Sam lahko povem, da me CICG pri teh tečajih ne zanima. Je zanimiva a zame preveč tvegana na preveč nelikividnem trgu. Povprečni dnevni promet je manj kot 50.000 EUR, kar sem že analiziral v preteklosti, od tega je 50% lastnega dokupa. Deal za 5 % je bil deal med big playerji. Mi smo stock suckerji :-)
vse ostalo so samo pogledi na ceno delnice in prihodnost. Vsak ima svojo analizo, svoje delnice in svoje vstopne točke. Lepo to tudi analzira Maks.
Sam lahko povem, da me CICG pri teh tečajih ne zanima. Je zanimiva a zame preveč tvegana na preveč nelikividnem trgu. Povprečni dnevni promet je manj kot 50.000 EUR, kar sem že analiziral v preteklosti, od tega je 50% lastnega dokupa. Deal za 5 % je bil deal med big playerji. Mi smo stock suckerji :-)
sporočil: 2.032
[Dynisco]Znamka je nekaj zaradi česar greš v drugo trgovino, če v prvi tega nimajo.
> [odvisnik]
> Ali titanov oksid iz cicg nosi značko CICG?
>
> Zaenkrat ne.
Daj malo mi prosim pomagaj tule, niti približno se mi ne sanja, kaj misliš s to značko?!
sporočil: 2.032
Noben ne pravi,da je cicg slaba naložba, pri trenutnih vrednotenja
je tam tam z nvidio,ali pa celo boljša.
Obstajajo pa tveganja,ki niso za vzeti vnemar.
Npr če preberem tvoj link,je šla konkurenca zapirati svoj obrat,ker so Kitajci prepoceni in ima kaj bolj pametnega za početi.
Prav tako je 5 procentov hrvaškega pokojninskega fonda super za upravljalce, malo manj pa za varčevalce.
Da moraš svojo pozicijo npr odmetavat en mesec ali dva, če želiš vse prodat je precej riskantno.
Če res nisi long term vlagatelj in ti je za ceno delnice vseeno.
V kar pa pri upravljalcih denarja dvomim.
Delnica ima potencial za omejeno rast in omejen padec.
Zaenkrat jo resuje lepa dividenda, če te ni.
Se potencial delnice lahko hitro izgubi.
Samo mnenje ;)
Obstajajo pa tveganja,ki niso za vzeti vnemar.
Npr če preberem tvoj link,je šla konkurenca zapirati svoj obrat,ker so Kitajci prepoceni in ima kaj bolj pametnega za početi.
Prav tako je 5 procentov hrvaškega pokojninskega fonda super za upravljalce, malo manj pa za varčevalce.
Da moraš svojo pozicijo npr odmetavat en mesec ali dva, če želiš vse prodat je precej riskantno.
Če res nisi long term vlagatelj in ti je za ceno delnice vseeno.
V kar pa pri upravljalcih denarja dvomim.
Delnica ima potencial za omejeno rast in omejen padec.
Zaenkrat jo resuje lepa dividenda, če te ni.
Se potencial delnice lahko hitro izgubi.
Samo mnenje ;)
Lepo napisano. Imaš analitični pristop na eni strani in malikovalce
na drugi strani :-)
sporočil: 566
Mislim da je povsod tvegano. Tako slo delnice kot usa ali druge. Na
usa imam nekje 500% donos nekje so podjetja bnkrotirala imam zgubo
100%. (Naprimer nikola). Saj ko se bo sesulo se bo čez cel svet,je
pa vprašanje kdaj in za koliko bomo prodali,če bomo. Poglej krko.
Jaz sem tako razmišljal zaradi vojne zato je nisem dokupil..
sporočil: 772
[primozxy] Saj ko se bo sesulo se bo čez cel svet,je pa vprašanje kdaj in za koliko bomo prodali,če bomo. Poglej krko. Jaz sem tako razmišljal zaradi vojne zato je nisem dokupil..Jaz sem pa Krko kupil ravno zaradi vojne. Ko se je zacela vojna v Ukrajini, sem mislil, da bo trajala max 1 leto. In cez 3 leta ne bo nihce vec vedel za vojno.
No, kot kaze sem se nategnil. Ampak, cena delnice je zrasla iz 74 EUR na 170. Pa se 3 dividende.... Pa naj se kdo rece, da je vedel :)