Izbrani forum: Borza
Izbrana tema: mnenje o temle življenskem zavarovanju
Strani: 1
sporočil: 8.460
www.kd-zivljenje.si/...=insurance
Fondpolica-ekskluziv
Tole ni oglasno sporočilo, če me črt slučajno vrže ven ...
Zanima me ali, po prebranem na strani tega ni zavedeno, ima polica že na začetku tudi neko odkupno vrednost.
in kako se obračunavajo obresti od začetnega vložka, vrednosti police (če vzamem kar njihov primer 18.000 eur začetni vložek, tvoja vplačila 15 let po 100 eur mesečno)
Če se je kdo slučajno kaj več zanimal o tej ponudbi. Ker z raznimi prodajalci se mi ravno ne da zgubljat časa, da bi izvedel kar hočem.
Pa še ponavadi ti ne znajo povedat, kar želiš.
Fondpolica-ekskluziv
Zanima me ali, po prebranem na strani tega ni zavedeno, ima polica že na začetku tudi neko odkupno vrednost.
in kako se obračunavajo obresti od začetnega vložka, vrednosti police (če vzamem kar njihov primer 18.000 eur začetni vložek, tvoja vplačila 15 let po 100 eur mesečno)
Če se je kdo slučajno kaj več zanimal o tej ponudbi. Ker z raznimi prodajalci se mi ravno ne da zgubljat časa, da bi izvedel kar hočem.
sporočil: 6.275
[hostamox]
www.kd-zivljenje.si/...=insurance
Fondpolica-ekskluziv
Odkupna vrednost je vezana na rast indexa Master Series. Na začetku torej ne more biti večja od tistega kar si vplačal minus vsi stroški (vstopa, prve premije, odprtja računa itd). Vrednost tvojih sredstev ne raste tako kot natečene obresti pri obrestnih instrumentih oz. depozitih, ampak v odvisnosti od omenjenega indeksa. Tisti informativni izračuni podani kot natečene obresti po posameznih stopnjah OM so komercialna finta v smislu kaj bi bilo, če bi bilo......
Zakaj je informacija o polici taka kot je? Komercialno še vedno najbolje pali finta o dolgoročni rasti delnic po neki izmišljeni stopnji, ki so jo pokazale namišljene raziskave svetovnih avtoritet in ki jo nato kar primerjajo z neko super OM, ki je vsekakor nad bančnimi depoziti, nad inflacijo in seveda kot taka vpliva na linearno rast nominale. Resnica je bila seveda do sedaj vedno drugačna. BTW, v indeksu Master Series imaš tudi zlato (trenutno all time high), japonske in kitajske delnice in obveznice evropskih držav, ki so zadnje čase zelo popularne pri shorterjih.
sporočil: 8.460
[mimoidoci]Glede obresti sem hotel vprašat bolj v smislu, začetne vrednosti tvoje police.
Vrednost tvojih sredstev ne raste tako kot natečene obresti pri obrestnih instrumentih oz. depozitih, ampak v odvisnosti od omenjenega indeksa. Tisti informativni izračuni podani kot natečene obresti po posameznih stopnjah OM so komercialna finta v smislu kaj bi bilo, če bi bilo......
Ker na omenjeni strani piše da je tvoja začetna vrednost 18,000 eur, če spet vzamem njihov primer in se od tega obračunavajo donosi.
In sam si predstavljam to kot neke vrste kredit, ki ti ga da BNP Paribas, ti pa ga potem odplačuješ prek mesečnih premij; oz obresti in glavnico in za stopnjo teh obresti me je zanimalo.
Sam si predstavljam takole, banka ima na voljo precej denarja, pa se odločijo naslednje
Strankam se ponudi produkt pri katerem ta denar prek strankinega življenskega zavarovanja vloži v indeks, ki ga sama upravlja.
S tem si zagotovi obresti na svoj denar, na omenjeni strani piše nekaj o dolžniškem vrednostnem papirju, če citiram " Zavarovanje je vezano na petnajstletni sestavljeni dolžniški vrednostni papir izdan s strani BNP Arbitrage Issuance BV, ki je del bančne skupine BNP Paribas" + še upravljalsko provizijo.
To gre najbrž skozi le v času nizkih obrestnih mer v času visokih pa teže.
npr 1% od 18000 je 180 se pravi mal manj kot dve mesečni premiji
5% pa je že 900 eur ali kar 9 premij.
Drugače pa hvala za odgovor in se opravičujem za moja malo premalo koncizna in mogoče preveč "laična" vprašanja : )
lp
sporočil: 588
Ravno danes me je klicala ena teta, da ma "slučajno" čas in mi
lahko vse razloži. Pa sem šel po tvojem linku, da vsakih nekaj let
ugotovim, če so kaj napredovali in potem vedno ugotovim, da čisto
nič. Komplet sistem je še vedno enak, torej jim zgleda deluje.
Edino kar je 100% zajamčeno je bogata provizija na začetku, vse
ostalo pa so nianes v slogu čez N let, ko mene več ne bo tam (SŠ
agent) boš ti pod popolnoma nemogočimi pogoji dobil nekaj kar se
danes tebi veliko zdi. A sve su ostalo nianse.
sporočil: 6.275
[rramirrez]
Ravno danes me je klicala ena teta, da ma "slučajno" čas in mi lahko vse razloži. Pa sem šel po tvojem linku, da vsakih nekaj let ugotovim, če so kaj napredovali in potem vedno ugotovim, da čisto nič. Komplet sistem je še vedno enak, torej jim zgleda deluje. Edino kar je 100% zajamčeno je bogata provizija na začetku, vse ostalo pa so nianes v slogu čez N let, ko mene več ne bo tam (SŠ agent) boš ti pod popolnoma nemogočimi pogoji dobil nekaj kar se danes tebi veliko zdi. A sve su ostalo nianse.
Res je. Produkt sicer deluje, čeprav je v samem bistvu idiotski. Če se hočeš zavarovati za primer smrti se zavaruješ posebej, če ti je do rasti nekih Master Series indeksov, jih kupuj posebej. Po možnosti brez posrednikov kar pri BNP. V primeru smrti je itak oboje od dedičev. Pa še ubijalskih provizij in premij se znebiš. Primer: Od mesečnih 35 EUR gre pri tej polici kar petina za zavarovalno premijo. Skoraj toliko, kot da vas čaka gotova smrt. HALO!
Glede na katastrofalen nivo domače finančne stroke, imamo pač toliko boljše tržnike, ki jim uspeva prodajati dobesedno jajca.
sporočil: 588
Ja zgleda idiotov (ops se opravičujem dragi bralci), ki to kupijo
pač noče zmanjkati, če malo pomislim to pa tudi ni slabo.
sporočil: 1
Zdravo tale debata je že kar stara, sam se 15 let vplačeval v
najboljših borznih letih, kjer je bil povprečni letni dons 10% , za
te donose so v prospektu otok obljubljali, na koncu pa še inflacije
v letih vlaganja nimam pokritih, imam kar nekaj neodgovorjenih
vprašanj, tukaj nekaj zelo smrdi. Kaj pa vi mislite, kaj narediti ?
Prepričan sem, da si danes takega produkta ne bi upali ponujati .
Strani: 1