Izbrani forum: Glavni forum
Izbrana tema: članek Test: BYD atto 3 - avto, ki ga kupite zaradi potrebe
Strani: 1
sporočil: 926
[Polo83]Napaka. Ta avto prevozi 300 z enim polnjenjem, samo, ce ga vozimo po hribu navzdol, z dobrim vetrom v hrbet. V idealnih razmerah trosi 18 KWh na 100 km. Ce pa imas malo tezjo nogo, vozis pozimi, pa prevozis okoli 150 km z enim polnjenjem.
Skrajšano...Kitajski električni avto za 35.000 eur z 300km dometa
Preprosto, ta avto je namenjen voznji po mestu. Vse kar je vec, je neumnost
sporočil: 505
Zaradi potrebe za po mestu za 30 jurjev tole na hitro skupaj dano
nekako triletno vozilce? Ne bo šlo, to popularnost in številke
električnih vozil ne bo izboljšalo.
sporočil: 1.741
Ne samo, da ne bo šlo, to je popolna idiotija! S takim torej iz LJ
niti v Portorož in nazaj ne moreš.
In ja, verjetno ima ta kitajska igrača res omejeno življenjsko dobo na 3 leta, max 4, potem pa odpad.
In dati za to 32k EUR ali pa 35k EUR? Pa še to s subvencijo slovenskih davkoplačevalcev!
Jure, res te ne razumem, da tole imenuješ relativno racionalen nakup!!!
In ja, verjetno ima ta kitajska igrača res omejeno življenjsko dobo na 3 leta, max 4, potem pa odpad.
In dati za to 32k EUR ali pa 35k EUR? Pa še to s subvencijo slovenskih davkoplačevalcev!
sporočil: 926
[GV-1113]
In ja, verjetno ima ta kitajska igrača res omejeno življenjsko dobo na 3 leta, max 4, potem pa odpad.No ja. Nisem preprican, da ima ta igraca zivljensko dobo 3 ali 4 leta. To pisejo tisti, ki ne marajo Kitajcev. No, med njimi sem tudi jaz.
Cena 32K EUR pa je pred subvencijo. Ko odstejes 7K EUR subvencije, prides na 25K EUR. No, saj tako sem jaz razumel.
Vseeno predrago za "jajca od Kitajca"
sporočil: 98
Kot pravim, relativno. Avto ponuja veliko, prostora, udobja in
tehnike je dovolj, tud vožnja ni slaba. Ampak velikost baterije pa
vseeno zmoti, če potrebujete avto, s katerim delate daljše
razdalje. In ja, omenjena Ford Puma bo cenejša.
sporočil: 45
Jure mislim, da si malo pomešal dvakrat imena Atto 2 in Atto 3 v
besedilu.
Drugače pa s takšnimi cenami po moje ne bo ravno navala na BYD.
Drugače pa s takšnimi cenami po moje ne bo ravno navala na BYD.
sporočil: 1.824
Za osnovno opremljeno vozilo boste morali v Nemčiji (v Sloveniji uradno še ni na voljo) odšteti 31.990 evrovZakaj pa bi bil v Sloveniji na voljo? Saj v naslovu piše, da se tak avto kupi zaradi potrebe, Slovenci pa kupujejo avto zaradi statusnega simbola. Sicer glede na standard ne bi imeli tak povprečen vozni park kot Nemci in mnogo boljši (dražji) od francoskega.
[GV-1113]Sicer ne sledim v popolnosti trgu z električnimi avti, a kot sem zaznal, tudi evropski avti v tem cenovnem rangu nimajo nič kaj večje avtonomije. Zato je po mojem idiotarija imeti kakršenkoli električni avto. Morda le, če ga rabiš za v službo in ga lahko polniš doma. A v tem primeru kupiš najcenejšega.
Ne samo, da ne bo šlo, to je popolna idiotija! S takim torej iz LJ niti v Portorož in nazaj ne moreš.
sporočil: 20
Dobro je navita cena tega kitajca, huda marža...za ta denar dobiš
že VW, Škoda električarje tega razreda!
sporočil: 2.841
[trocki]
> [GV-1113]
> Ne samo, da ne bo šlo, to je popolna idiotija! S takim torej iz LJ niti v Portorož in nazaj ne moreš.
Sicer ne sledim v popolnosti trgu z električnimi avti, a kot sem zaznal, tudi evropski avti v tem cenovnem rangu nimajo nič kaj večje avtonomije. Zato je po mojem idiotarija imeti kakršenkoli električni avto. Morda le, če ga rabiš za v službo in ga lahko polniš doma. A v tem primeru kupiš najcenejšega.
Vsekakor je dobro polniti doma, čedalje bolj pa bo verjrtna možnost polniti v službi.
Seveda tisti, ki jo bojo imeli.
Sodobni avti z motorji postajajo čedalje bolj komplicirani za dolgotrajno vecletno vožnjo, ev znajo presenetit z vzdrzljivostjo.
Ob spodbudah trenutno me čudi, da jih ni še več na cestah.
Za 20do 25k evrov dobiš že dober avto.
Sicer je res lahko problem avtonomija, a to se da navadit.
Tudi ko gledam obliko, so mi Ev na oko prijaznejši kot nova ice vozila.
[odvisnik]Mnogo ljudi nima možnosti polniti doma. Pa realnih 150 km dosega tudi ni nekaj, kar bi zadovoljilo večino ljudi, ki avta ne uporabljajo samo za v službo. Zato mene prav nič ne čudi, da električnih avtov ni več na cesti. Ne vem, kako bi se človek navadil na to, da ima avto, sa katerim ne more niti na nedeljski izlet.
Vsekakor je dobro polniti doma, čedalje bolj pa bo verjrtna možnost polniti v službi.
Seveda tisti, ki jo bojo imeli.
Sodobni avti z motorji postajajo čedalje bolj komplicirani za dolgotrajno vecletno vožnjo, ev znajo presenetit z vzdrzljivostjo.
Ob spodbudah trenutno me čudi, da jih ni še več na cestah.
Za 20do 25k evrov dobiš že dober avto.
Sicer je res lahko problem avtonomija, a to se da navadit.
Tudi ko gledam obliko, so mi Ev na oko prijaznejši kot nova ice vozila.
No, za tistega, ki stane 20k, je 150 km dosega najbrž vrh glave, ker te v njem začne vse boleti že mnogo prej ;)
[trocki]
> [odvisnik]
>
> Vsekakor je dobro polniti doma, čedalje bolj pa bo verjrtna možnost polniti v službi.
> Seveda tisti, ki jo bojo imeli.
>
> Sodobni avti z motorji postajajo čedalje bolj komplicirani za dolgotrajno vecletno vožnjo, ev znajo presenetit z vzdrzljivostjo.
> Ob spodbudah trenutno me čudi, da jih ni še več na cestah.
> Za 20do 25k evrov dobiš že dober avto.
> Sicer je res lahko problem avtonomija, a to se da navadit.
>
> Tudi ko gledam obliko, so mi Ev na oko prijaznejši kot nova ice vozila.
Mnogo ljudi nima možnosti polniti doma. Pa realnih 150 km dosega tudi ni nekaj, kar bi zadovoljilo večino ljudi, ki avta ne uporabljajo samo za v službo. Zato mene prav nič ne čudi, da električnih avtov ni več na cesti. Ne vem, kako bi se človek navadil na to, da ima avto, sa katerim ne more niti na nedeljski izlet.
No, za tistega, ki stane 20k, je 150 km dosega najbrž vrh glave, ker te v njem začne vse boleti že mnogo prej ;)
www.volkswagen.si/po...vtomobilov
Nisem uporabnik, ampak mislim, da glava ne boli ;).
Zadnja sprememba: trocki 11.08.2025 13:31
V tem linku ne vidim nobenega za 20k z DDV.Pa ta id3 stane 32.567€
www.volkswagen.si/id.3/id.3
[trocki]
V tem linku ne vidim nobenega za 20k z DDV.
Pa ta id3 stane 32.567€
www.volkswagen.si/id.3/id.3
20k je cena z vsemi ugodnostmi za podjetja.
Subvencija, brez DDV.
Za češnjo imaš še investicijsko olajšavo in nično boniteto;).
[trocki]Jep.
Nisem podjetje.
Ampak podjetij v Sloveniji imaš veliko.
Lahko ti ga kupi delodajalec npr.
Probaj mu predlagat.
Podjetje ti kupi avto, ti se odpoves povišico ali čim podobnim.
Ko podjetje avto zamortizira, ga ti odkupis.
Sicer malo siva cona.
Ampak ok, podjetje ti ne plačuje prevoza na delo npr.
Če si v js bo verjetno težka;).
OK, razumem to balkansko mentaliteto, da je treba na vsakem koraku
nategovati državo in temu reči "siva cona".
Ampak zakaj ne bi potem isto storil za bencinski avto, ki bi bil še cenejši?
Ampak zakaj ne bi potem isto storil za bencinski avto, ki bi bil še cenejši?
Strani: 1