2 uri
Orodja Erhart z optimiziranimi procesi do večje zmogljivosti proizvodnje
2 uri
TOP 101 Slovenski gradbeni mogotci: kdo je rušil rekorde, komu je šlo slabše in kdo naredi največ dobička
2 uri
Kateri bo najboljši humanoidni robot
2 uri
Oddajanje stanovanja ni pasivni dohodek
2 uri
Kupil sem delnico podjetja, ki je šlo iz kripta v umetno inteligenco
2 uri
Prevaranti imajo umetno inteligenco in instantna plačila. Imajo banke dovolj hitro obrambo?
6 ur
Pregled ameriških trgov: Delnice po okrevanju dosegajo rekordne vrednosti zaradi pozitivnih pogovorov z Iranom in tehnološkega razcveta
8 ur
Šircelj napoveduje: nižji davki na delo, morda novi kriptodavek, revizija plač v javnem sektorju ... 2
8 ur
Anthropic vložil dokumentacijo za težko pričakovano prvo javno ponudbo delnic
9 ur
Tadej Ostrc: Reorganizacija zdravstva ni privatizacija
9 ur
Najbolj brani članki danes
11 ur
Borzniki pozabili na bombe med ZDA in Iranom in dražjo nafto; Teheran prekinil pogovore z ZDA
11 ur
Valentin Hajdinjak: Alternative Natu ni, Slovenija mora izpolnjevati svoje zaveze 2
11 ur
Janez Cigler Kralj je novi kmetijski minister 2
12 ur
Dogodek Financ: Kaj loči lokalne igralce od globalnih zmagovalcev
14 ur
Decemberski posnetek danes kuri delnico IBM: +15% pred začetkom trgovanja
14 ur
Intereuropa krepi razvoj logističnih koridorjev v regiji
14 ur
Bencin in dizel bosta cenejša
14 ur
NLB še zvišala ponudbo za delnico Addika. Alta: Ostajamo pri ponudbi Raiffeisna 2
15 ur
Evropski trg gospodarskih vozil okreva, slovenski pa se ohlaja

Izbrani forum: Moje finance

Izbrana tema: članek Cene goriv v torek občutno navzdol

Strani: 1

abramovic sporočil: 5
[#3060352] 19.04.25 13:52
Odgovori   +    5
Se ena kraja. Vlada nas ima za teleta. Nafta na svetovnih trgih po isti ceni kot pred 4mi leti. Nafta bi morala biti med 1 in 1.1 eur!! Povsod nas molzejo
0531Zavar sporočil: 2.800
[#3060354] 19.04.25 14:17
Odgovori   +    2
Zadnja sprememba: 0531Zavar 19.04.2025 14:19
Cerne goriv so en takšen VIX moment. Ko se višajo zgleda na gospodarsko rast (in posledično tudi inflacijo), ko se nižajo pomeni gospodarski padec in (morda tudi deflacijo).

To je bila preteklost. Sedanjost je drugačna: padec cen nafte pomenitudi ohlajanje gospodarstva, ampak z razliko od takrat tudi rip off celotnega razreda, ker sedej se dejansko inflacija viša (pozabite na uradno inflacijo).

*Ta gnili kapitalizem, v svojih zadnjih izdihljajih ( IMPERIALIZEM, KOT ZADNJI ŠTADIJ KAPITALIZMA, kot sem zapisal v svoj zvezek zgodovine na prvi strani) folku pije kri dosti dosti bolj kot gnila Jugoslavija :)

* this is a joke.
Jugoslavija je zginla, kapitalizem pa še bo :)
skopusnik sporočil: 1.064
[#3060379] 21.04.25 09:33 · odgovor na: abramovic (#3060352)
Odgovori   +    1
Na ceno goriva obešajo razne zelene takse za izpust co2. Zelana norost iz nas dela reveže.

Strani: 1

vm-qetesh