Izbrani forum: Borza
Izbrana tema: NVDA
Strani: 1
sporočil: 467
Ja, saj spremljam že par dni tole. Ajde, malo so rezultati slabši
in malo je bilo tudi prevreto, ampak si pa nisem mislil, da bo tako
padalo.
sporočil: 55
Spremljam že dalj časa in sem pripravljen na vstop če gre se malo
na jug. Nekje med 60 in 90 je luknja za podporo, ce bomo imeli
srečo. Veselo bo. Hitri prsti naj bodo pripravljeni.
Zadnja sprememba: Dynisco 20.11.2024 19:21
A nimajo teli konferenco dons...?!Ni videti prav nobenega navdušenja.
Ja, nekako sem pričakoval malo več optimizma pred objavo
rezultatov. Da pa o razočaranju po objavi sploh ne govorim. A to
zdaj, če na četrt leta presegajo rezultate le po 5-10 posto je za
delničarje ogromno razočaranje?! Isto, kot prejšnje četrtje.
Rezultati presegli napovedi, delnica pa dol. Ni šanse, da gre enmu
tišlerju tole skup pa, če tudi ima še vse prste...
sporočil: 690
[Dynisco]
In kaj je tukaj cudnega? Napovedi so nekaj. Optimizem kupcev na je druga zadeva. Optimisticni kupci so verjeli, da bo podjetje mocno preseglo napoved analitikov in vodstva podjetja. In so kupovali kot nori in posledicno visali ceno. Rezultati pa so samo 5-q0% presegli napoved analitikov.... in optimisticni kupci so zaceli prodajati in posledicno nizati ceno.... simpl kt pasul. Vsak tislar, tudi tist, brez prstov, ti bo znal razloziti
sporočil: 27.957
ce tislar verjame, da dokler se rezultati izboljsujejo, mora tudi
cena delnice rasti ne glede na to, kaj je pocela doslej, potem ga
ni majstra, ki bi mu lahko razlozil drugace, pa naj bo gasilc ali
vodovodar.
Ajde, pa mi pol iz vajinih cehov razložita, čemu delnica po objavi
dobrih rezultatov nadpovprečno pade, se potem dvigne debelo nad
raven pred padcem in ob naslednji objavi dobrih rezultatov spet
pade?!?
In, če drži vzorec, bo spet priskakljala v naslednje četrt leta na ene +15% plusa od zdaj, ob objavi pa spet razočaranje nad pozitivnimi rezultati in ~5% dol.
Zastopim, da prevelika pričakovanja napumpajo ceno. Ampak, če je enkrat več, kot očitno, da so sanjarjenja o 50% četrtletjih mimo, bi pričakoval ali orenk padec, ali pa vsaj stagnacijo. Te konstantne rasti, ki je od začetka leta že čez 50%, vmes pa precejšnji padci ob objavah rezultatov nad pričakovanji...?!
Ja, tega pa ne kužim nikakor!
In, če drži vzorec, bo spet priskakljala v naslednje četrt leta na ene +15% plusa od zdaj, ob objavi pa spet razočaranje nad pozitivnimi rezultati in ~5% dol.
Zastopim, da prevelika pričakovanja napumpajo ceno. Ampak, če je enkrat več, kot očitno, da so sanjarjenja o 50% četrtletjih mimo, bi pričakoval ali orenk padec, ali pa vsaj stagnacijo. Te konstantne rasti, ki je od začetka leta že čez 50%, vmes pa precejšnji padci ob objavah rezultatov nad pričakovanji...?!
Ja, tega pa ne kužim nikakor!
Zadnja sprememba: crt 24.11.2024 20:34
mislim, da si predstavljas zadeve radikalno prevec mehanicno
(mehankarsko hehe).delnice grejo gor dol iz miljaunzt razlogov vsak dan, struktura igralcev je pa zeloooo razprsena:
- po eni strani denar, ki priteka v raznih dolgorocnih nacrtih neprestano in mora kupit delnice v indeksu in mu je cist vseeno po kolko
- po drugi zelo adrenalinski hedge in retail playerji, ki credoma kupujejo in prodajajo zadeve (kepa se zvali enako hitro gor in dol)
- po tretji vzpon trgovanja, ki ga opravlja sploh ne clovek
- ... etc etc
(skratka to ni slovenija...)
bolj kot je neka delnica "ljudska", vsem znana, vsem na oceh, bolj vlece vsaka po svoje vsaka od komponent zgoraj. in pomembnejsi je pri tem trend celotnega trga (ki je ze itak pomembna komponenta gibanja vsake delnice, le da bolj eksoticnih tolko manj zaradi bistveno ozje udelezbe in slabse informacijske ucinkovitosti).
glede na to je ziv cudez, da sploh kdaj gibanje zgleda tako, da bi se lahko komu zdelo racionalno, pricakovati to kratkorocno je pa sploh recept za zapit se (evo pa smo vkljucili se vinarje).
nisem ti razlozil, zakaj da se giblje tocno tako-in-tako, temvec sem ti razlozil, zakaj je brez veze pricakovati taksno razlago. mogoce se ti to ne zdi ni ok, ampak to je tisto, kar se da povedati.
splosni sentiment (nisi vprasal, ampak ce ti kaj nuca...) je trenutno zelo optimisticen, kar vidimo po tem, da zadeve z, kako bi se izrazil, najsirsim naborom moznih prihodnosti :) (beri: bolj je krneki bolj je kul) najbolj letijo. think pomlad 2021. nvda ne spada v grupo letecega shita, ker ni shit, jo pa tako kot vse ostalo ta sentiment ceteris paribus vlece gor, tj. karkoli je negativnega, rabi tolko vec, da se izrazi.
pa ne zdaj vparsat za krko, ker tam pa najbrz se zlasti ne bos zadovoljen z odgovorom (da je krka v bistvu organizirana stava na rubelj, ki ima slucajno zraven se neke tovarne).
sporočil: 690
(da je krka v bistvu organizirana stava na rubelj, ki ima slucajno
zraven se neke tovarne).
Crt, ce me spomin ne vara, ima Krka v Rusiji "samo" okoli 20% celotne prodaje. Torej, tudi ce rubelj pade na 1/2, za Krko ne bi smela zadeva predstavljati neke katastrofe.
Crt, ce me spomin ne vara, ima Krka v Rusiji "samo" okoli 20% celotne prodaje. Torej, tudi ce rubelj pade na 1/2, za Krko ne bi smela zadeva predstavljati neke katastrofe.
to je lahko mirno res in seveda tudi jaz ne pravim kategoricno, da
kakor rubelj, tako cela krka. vendar ce spremljas gibanje dobicka,
vidis po moje nazorno, da je bistveno zaznamovano s tem, kaj pocne
rubelj.
Ej Crt, hvala, da si si vzel toliko cajta za takle odgovor. Saj ne,
da prav vse razumem, ampak bom že...
Zadnja sprememba: crt 26.11.2024 09:25
lahko mi tudi v zs napises, kaj ti je ostalo cudnega.ni moja trditev, da vse razumem, vse znam in ti lahko vse razlozim, ni mi pa tezko prispevati, kar lahko.
sporočil: 517
Lahko tudi javno če ni skrivnost, ker verjetno nas je precej tukaj
ki radi kaj pametnega preberemo. Tudi od mene hvala.
ni skrivnost, samo forumski format vseeno ni najbolj praktis za
zadeve, ki so v bistvu chat, bomo naredili poplavo in bo ziher vec
takih, ki jih ne zanima, kot onih ki ja. trust me on this one, sem
ze velikokrat debelo gledal, kako nikogar ne zanimajo market
zadeve.
Hvala ti, bom z veseljem vprašal na zs. Trenutno ni nekega
konkretnega nerazumljivega dela, bolj kot celoto ne razumem vseh
teh vplivov na Nvda.
Ja, ni mehankarija pa mi potem zmanjka...
Ja, ni mehankarija pa mi potem zmanjka...
Strani: 1