Izbrani forum: Glavni forum
Izbrana tema: članek Pomre lahko polovica ovac v Sloveniji: koliko kmeta stane storitev cepljenja
Strani: 1
sporočil: 180
Od 25 eur za cepljenje prve ovce torej predstavlja strošek cepiva 1
eur (samo 4% celotne cene... zanimivo). Večino stroškov predstavlja
"delo" državnih služb in DDV. In vse naj plačajo kmetje... ...če
nočejo, ker država itak ne bo (pri tem bo celo služila - DDV), bo
pa obvezno...
sporočil: 2.876
[PAC89]Kdo pa pravi, da morajo cepit le veterinarji ;)
Veterinarji niso državna služba.
Sama aplikacija zdravila ni ravno neka stroka, stvar tehnika.
Ampak ok v Sloveniji ima vsak svoj vrtiček.
sporočil: 219
[odvisnik]Zakon?
> [PAC89]
> Veterinarji niso državna služba.
Kdo pa pravi, da morajo cepit le veterinarji ;)
Sama aplikacija zdravila ni ravno neka stroka, stvar tehnika.
Ampak ok v Sloveniji ima vsak svoj vrtiček.
A ti zdravnik izroči cepivo in se cepiš sam? Enako je s cepljenjem domačih živali, psa tudi ne moreš cepiti sam, ker nekdo s svojo licenco jamči, da je žival dejansko bila cepljena.
sporočil: 1.677
[Poletje3]Kdo naj pa plača, jaz? A so ovce moje?
Od 25 eur za cepljenje prve ovce torej predstavlja strošek cepiva 1 eur (samo 4% celotne cene... zanimivo). Večino stroškov predstavlja "delo" državnih služb in DDV. In vse naj plačajo kmetje... ...če nočejo, ker država itak ne bo (pri tem bo celo služila - DDV), bo pa obvezno...
Obvezno je pa zato, ker se drugače ne more "stimulirati" kmetov, da se to naredi. In potem vsi jamrajo, ko se kaj zgodi, da naj pa to pokrije država.
Podobno recimo, kot pri poplavah, toči, itd....mama država reši vse, odgovornost posameznika je pa kje?
sporočil: 2.876
[XDONA1]
> [Poletje3]
> Od 25 eur za cepljenje prve ovce torej predstavlja strošek cepiva 1 eur (samo 4% celotne cene... zanimivo). Večino stroškov predstavlja "delo" državnih služb in DDV. In vse naj plačajo kmetje... ...če nočejo, ker država itak ne bo (pri tem bo celo služila - DDV), bo pa obvezno...
Kdo naj pa plača, jaz? A so ovce moje?
Obvezno je pa zato, ker se drugače ne more "stimulirati" kmetov, da se to naredi. In potem vsi jamrajo, ko se kaj zgodi, da naj pa to pokrije država.
Podobno recimo, kot pri poplavah, toči, itd....mama država reši vse, odgovornost posameznika je pa kje?
To gre na prostem trgu, evropsko sploh pa slovensko kmetijstvo pa to ni.
Kot je že kdo kdaj zapisal.
Potlej prepoved sprehajanja po lastniških parcelah, nabiranja plodov,lovstvo, obvezno plačevanje škode po divjadi, če se je ne sme streljat itn.
sporočil: 180
[XDONA1]Slovensko kmetijstvo ni tržna ampak subvencionirana dejavnost (če bi bila tržna, je ne bi bilo več). In če cepljenje ni prioriteta vseh teh silnih subvencij in pomoči potem tudi njihovega ministrstva ne potrebujemo več.
> [Poletje3]
> Od 25 eur za cepljenje prve ovce torej predstavlja strošek cepiva 1 eur (samo 4% celotne cene... zanimivo). Večino stroškov predstavlja "delo" državnih služb in DDV. In vse naj plačajo kmetje... ...če nočejo, ker država itak ne bo (pri tem bo celo služila - DDV), bo pa obvezno...
Kdo naj pa plača, jaz? A so ovce moje?
Strani: 1