Izbrani forum: Glavni forum
Izbrana tema: članek Kdo potaplja evropsko kemijo: Kitajska, draga energija ali Bruselj
Strani: 1
sporočil: 3
Brezmejno neumnost evropske birokracije in politike je težko
dojeti, kaj šele njene posledice! Tukaj so sokrivci naši politiki,
ki molčijo. Odpovedati se poceni ruski energiji je ključni
dejavnik, ki uničuje in bo uničil popolnoma industrijo EU.
Odpovedati se na iracionalni osnovi, ki pa še temelji na lažeh. S
tem našo prohodnost. In mi to vsi kar mirno opazujemo.
Samomorilsko. Davki, trošarine, carine, tarife so neučinkoviti
poskus, ki samo potrjuje nekonkurenčnost. Kaj bodo počeli napi
otroci in vnuki?
sporočil: 2.873
Evropa je stara celina in proti azijskem tigru lahko kaj malo (v
tehnološkem smislu) ponudimo, Kitajec je v vsem močnejši, tehnično,
tehehnološko i proizvodneo, proti Kitajcu nam ni pomoči, razen
tega.
Lahko pa ponudimo evropsko civilizacijo kot turistično destinacijo (zemlja, zemlja , zemlja :)
Nič da delamo, samo da se sončimo :)
EU je za kitajce kit Disnyland (miljarda jih je), preden jih bomo vse ugostili bo minilo več desetčletij in triljarede prihodka .)
Lahko pa ponudimo evropsko civilizacijo kot turistično destinacijo (zemlja, zemlja , zemlja :)
Nič da delamo, samo da se sončimo :)
EU je za kitajce kit Disnyland (miljarda jih je), preden jih bomo vse ugostili bo minilo več desetčletij in triljarede prihodka .)
sporočil: 18
čas vnosa: 26.06.26 13:57
Sicer sem laik, ki sem delal v kemijski industriji kot elektro ing.
Moje videnje je, da če bi to industrijo energetsko optimizirali,
kar kitajci verjetno so, energija ne bi bila problem. 100 MW vsako
uro uide iz ene tovarne, kv obliki toplote. Pa si zamislite, kaj to
pomeni. In kako bi se to dalo optimirati. Tako pa samo stokanje,
jamranje in čakanje na božičnico in regres. Na koncu pa na temelni
dohodek, od katerega bodo največ imele banke.
sporočil: 4.602
[Algebra]
Sicer sem laik, ki sem delal v kemijski industriji kot elektro ing. Moje videnje je, da če bi to industrijo energetsko optimizirali, kar kitajci verjetno so, energija ne bi bila problem. 100 MW vsako uro uide iz ene tovarne, kv obliki toplote. Pa si zamislite, kaj to pomeni. In kako bi se to dalo optimirati. Tako pa samo stokanje, jamranje in čakanje na božičnico in regres. Na koncu pa na temelni dohodek, od katerega bodo največ imele banke.
Zadnjic sem nekaj spraseval ai o izdelavi antibiotikov in je prislo ven.
Da se kot prvo rabi ogromno energije in da so kitajska postrojenja 10 krat vecja kot evropska.
Tako da ce imas drazjo energijo, zahtevne okoljske predpise in mansi obseg bos tezko konkurencen.
Edina resitev kot jo vidim, so dodatne dajatve v obliki raznih taks, co2, okoljska , standardi v skladu u eu.
Podobno kot je pri uvozu hrane, zivali npr na eu trg.
sporočil: 33.333
Zadnja sprememba: najobj 30.06.2026 20:21
[Algebra]... čuj, ker si na totem forumu novi in si bil zgolj zaradi mojega drugačnega mnenja precej nesramen forum.finance.si/?m=...207&single , ti zadnjič nisem hotel odgovoriti, se pa vedno znova sprašujem, če v realnem življenju ljudje enako kot tukaj na totem forumu tudi takoj napadejo človeka, ki ga sploh ne poznajo ... no, če pa se vrnem k evropski kemijski industriji, pa bi ti o razlogih za untergang nemške kemijske industrije - tukaj forum.finance.si/?m=...268&single sem nekaj pisal o tem - na začetku vojne v nekdanji sovjetski republiki Ukrajini takrat šef nemškega kemijskega giganta BASF Martin Brudermüller - ne, zaradi bogokletne izjave ga očitno group.mercedes-benz....eller.html niso kompletno odžagali - lahko kaj več povedal od mene ...
Sicer sem laik, ki sem delal v kemijski industriji kot elektro ing. Moje videnje je, da če bi to industrijo energetsko optimizirali, kar kitajci verjetno so, energija ne bi bila problem. 100 MW vsako uro uide iz ene tovarne, kv obliki toplote. Pa si zamislite, kaj to pomeni. In kako bi se to dalo optimirati. Tako pa samo stokanje, jamranje in čakanje na božičnico in regres. Na koncu pa na temelni dohodek, od katerega bodo največ imele banke.
P.S.: kot sem zgoraj napisal, si na totem forumu novi in ker je glede na dobre stare cajte na praktično izumrlem forumu Financ novi forumaš res nekaj posebnega in ker si ti očitno še vedno v forumski čakalnici (= čas vnosa: 26.06.26 13:57, čas objave: 30.06.26 11:50) in čakaš na milost forumskega administratorja/cenzorja, ti kljub neprijetni izkušnji s tabo priporočam, da na toti forum.finance.si/?m=...413&single post napišeš en kratki post s svojim "problemom", da ti bo mogoče Črt kaj pomagal ... khmm, ker je res malo hecno, da plačaš naročnino (= dovolilnica za pisanje na forum) na Finance, napišeš post v skladu s pravili foruma, potem pa kot tukaj zgoraj štiri dni čakaš na milost, da ti bodo post objavili in bo tvoje razmišljanje videl še kdo in ga - temu je forum namenjen - eventualno tudi komentiral ...
Strani: 1