Strani: 1

FIN-544124 sporočil: 6.020
[#3078891] 04.03.26 17:14
Odgovori   +    1
Hmmmmmm, kulaki spet jamrajo.

Jaz ne bom plačeval več zato, ker je "kao" Slovensko.
MatevzGroboljsek sporočil: 403
[#3078902] 04.03.26 22:43 · odgovor na: FIN-544124 (#3078891)
Odgovori   +    1
[]
Hmmmmmm, kulaki spet jamrajo.

Jaz ne bom plačeval več zato, ker je "kao" Slovensko.

Se strinjam, vsako leto samo jamranje (tko kot vse ostale panoge), da pa bi se malce bolje zorganizirali, sami preko npr zadrug nastopali na trgu s sodobnim tržnim pristopom, to pa ne.
Moram kot potrošnik vsakega kmeta posebej najti, potem kontaktirati in preverjati ponudbo ter cene, ter potem se še usklajevati za prevzem.

Ker sami ne zmorejo, naj pa spet davkoplačevalci plačamo vse (v dodatnem denarju in času) ane?
primvla sporočil: 1.308
[#3078908] 05.03.26 07:31 · odgovor na: MatevzGroboljsek (#3078902)
Odgovori   +    2
slovenski - ne samo kmetje - smo prevec zaplankani. pri nas so prisli na idejo, da zgradijo skupno hladilnico za sadje, nakar noben ni zaupal not dat sadja, pa pol pride se vzdrzevanje, pa poloznice. deljena odgovornost je hudic, ce je druzbeni ideal individualizem, je boljs, da to (hladilnico npr) sfura privatnik...
0531Zavar sporočil: 2.567
[#3078914] 05.03.26 08:42 · odgovor na: primvla (#3078908)
Odgovori   +    1
[primvla]
slovenski - ne samo kmetje - smo prevec zaplankani. pri nas so prisli na idejo, da zgradijo skupno hladilnico za sadje, nakar noben ni zaupal not dat sadja, pa pol pride se vzdrzevanje, pa poloznice. deljena odgovornost je hudic, ce je druzbeni ideal individualizem, je boljs, da to (hladilnico npr) sfura privatnik...
Kolektivizacija se ni dobro obnesla še nikjer na svetu, človek je očitno gensko bolj ustvarjen in prilagojen osebnemu lastništvu. Še tam , kjer je dokazano ekonomsko in družbeno bolj koristno, da se vzdržuje javna storitev ali infrastruktura, vedno in znova prihaja do zlorab ali slabega ravnanja. Celo pri tako banalnih aplikacijah javne storitve kot je npr. čajna kuhinja v firmi, se vidi da zadeva enostavno ne deluje dobro, četudi se večina ljudi dobro vključi v skupnost, jih je vedno enih par ( mogoče zgolj eden ali dva), ki vse sfižijo :)
FIN-544124 sporočil: 6.020
[#3078953] 05.03.26 14:24
Odgovori   +    0
Malo prej sem bil v Hoferju in sem namerno pogledal določene izdelke za katere vem, da so Slovenski.

In še vedno so na policah.

Zato ne vem, kaj bi kmetje sploh radi.

Vsak trgovec se glede na svojo poslovno politiko, prosto odloča s kom in pod kakšnimi pogoji bo sodeloval.

Slovenski kulaki bi tudi rabili kakšno predavanje o osnovah ekonomije.

Strani: 1

vm-kiva