Izbrani forum: Glavni forum
Izbrana tema: članek Pečečnik odstopil kot predsednik SBC, odstopil tudi upravni odbor
Strani: 1
sporočil: 152
Pečečnika je kupil Golob z davkoplačevalskim denarjem za 25 mio
€.
5 mio € za maske + 20 mio € za stadion Bežigrad
5 mio € za maske + 20 mio € za stadion Bežigrad
sporočil: 9.171
Napako so naredili pri SBC že takrat, ko so Joca izvolili za
predsednika. Kaže, da slovenski podjetniki slovenske realnosti ne
razumejo kaj bolje kot malček bolje načitan povprečni volilec... le
kapnilo jim je šele sedaj.
Joc je lahko član tega kluba, predsednik ne. Je precej drugih kandidatov boljših, je pa gotovo, da pač najboljši ne žeijo kandidirati in si naprtiti še eno funkcijo poleg rednega dela.
Joc pa je svojo firmo prodal in imel ogromno časa se iti neko podjetniško "politiko". Vendar že dolgo ni pravo ime za vodenje takega kluba.
Nič nimam proti Jocu kot nekemu liku, a osebno sem imel vedno občutek, da ni za take reprezentativne funkcije... ker pač nima ustreznih osebnih kompetenc za to početi.
Joc je lahko član tega kluba, predsednik ne. Je precej drugih kandidatov boljših, je pa gotovo, da pač najboljši ne žeijo kandidirati in si naprtiti še eno funkcijo poleg rednega dela.
Joc pa je svojo firmo prodal in imel ogromno časa se iti neko podjetniško "politiko". Vendar že dolgo ni pravo ime za vodenje takega kluba.
Nič nimam proti Jocu kot nekemu liku, a osebno sem imel vedno občutek, da ni za take reprezentativne funkcije... ker pač nima ustreznih osebnih kompetenc za to početi.
sporočil: 5.792
In zakaj je sploh potreben nek klub pohlepnih kapitalistov ?
Da pridejo skupaj in ugotavljajo, kdo ima daljšega ?
Ajajaj.
Da pridejo skupaj in ugotavljajo, kdo ima daljšega ?
Ajajaj.
Še mimogrede.
Danes so res zanimivi časi, ko se je večino dobrega in normalnega obrnilo na glavo.
Če je nekoč kdo rekel ženski, ki jo je vsaj malo poznal in sta že prej kdaj komunicirala "hej, mačka", je bila večina žensk pozitivno presenečena.
Bile so vesele, da jih je nekdo opazil, nagovoril,...
Beseda "mačka" je veljalo za žensko, ki je bila lepa, dobra, očarljiva, atraktivna, vzbujala pozornost.
V glavnem nekaj posebnega v zelo pozitivnem smislu.
Smo večkrat za kakšno rekli, da je "huda mačka" ali, da je "dobra mačka".
To je bil, kompliment.
Danes pa kakšni feministki rečeš, da je lepa in te grdo gleda in že misli, da gre za "spolni napad".
No na srečo so še take, ki so pa vesele, da jih nekdo opazi in jim nameni lepo besedo.
In v ozadju ni nobenih slabih namenov.
Danes so res zanimivi časi, ko se je večino dobrega in normalnega obrnilo na glavo.
Če je nekoč kdo rekel ženski, ki jo je vsaj malo poznal in sta že prej kdaj komunicirala "hej, mačka", je bila večina žensk pozitivno presenečena.
Bile so vesele, da jih je nekdo opazil, nagovoril,...
Beseda "mačka" je veljalo za žensko, ki je bila lepa, dobra, očarljiva, atraktivna, vzbujala pozornost.
V glavnem nekaj posebnega v zelo pozitivnem smislu.
Smo večkrat za kakšno rekli, da je "huda mačka" ali, da je "dobra mačka".
To je bil, kompliment.
Danes pa kakšni feministki rečeš, da je lepa in te grdo gleda in že misli, da gre za "spolni napad".
No na srečo so še take, ki so pa vesele, da jih nekdo opazi in jim nameni lepo besedo.
In v ozadju ni nobenih slabih namenov.
sporočil: 6.517
Še vsako gasilsko društvo je bolj čvrsto kot tale klub prestižnih s
3500 eur članarine pa se mal zagunca pa vsi odstopijo in to naj bi
zastopal gospodarstvo....polizanci
sporočil: 11.152
20 mio za stadion ni dobi, ker tudi gradbenega dovoljenja
nima.
5 mio za maske mu je dal počivalšek.
5 mio za maske mu je dal počivalšek.
sporočil: 124
Se strinjam, da so zdaj neki drugi časi.. je pa odvisno od
okoliščin v katerih nameniš ženski nek kompliment. Ni isto če v
kavarni srečaš znanko s pozdravom "hey mačka". Ali pišeš spoštovani
novinarki. Stvar dobrega okusa
sporočil: 3.860
[]
Napako so naredili pri SBC že takrat, ko so Joca izvolili za predsednika. Kaže, da slovenski podjetniki slovenske realnosti ne razumejo kaj bolje kot malček bolje načitan povprečni volilec... le kapnilo jim je šele sedaj.
Mislim, da je v danasnjem casu dovolj podjetnikov, ki niso dejansko vpeti v delo podjetja vsak dan in lahko predstavljajo podjetnike.
Od tistih, ki so prodali podjetja, prepustili vodenja mlajsim, ali pa so le se kapitalski lastniki.
sporočil: 7.584
Zadnja sprememba: 1357 31.01.2026 10:37
To je domača kapitalska elita, trenutna. Na GZS so sigurno odpirali
šampanjce ob tej informaciji. Je pa to slaba novica za državo kot
takšno. SBC je bil edini predstavnik domačega zasebnega kapitala
med tovrstnimi interesnimi združenji z realno možnostjo vplivanja
na dogajanje v državi, obe ostali združenji, GZS in TZS, zastopata
interese tujega kapitala, posledično je tudi njihovo delovanje
takšno kakršno je.
sporočil: 730
Z neumno izjavo/potezo je g. Pečečnik dal zagon eni ne najbolj
zmedenih vlad doslej, temveč dobesedno eni najbolj sovražnih vlad
do ustvarjalnih, uspešnih in pridnih. Da se pri tem delajo še norca
iz nas, pa je višek kaviar levičarske perverznosti.
Iz članka, vsaj naslova in pri začetnem branju na Siol-u, se bere izjava "odstopljenega" nedvoumno kot splošna pohvala vladi za "pomoč podjetnikom" in ne kot pohvala za nek parcialni zakon, ki bo - bi naj bil v pomoč pri nagrajevanju predvsem nadpovprečno uspešnim podjetjem.
Seveda je v Sloveniji svet podjetnikov zelo raznolik, pester, številčno prevladujejo tisti, ki se borijo predvsem zase in mogoče zaposlujejo še osebo ali dve. Davčno obravnavat te podjetnike kot velika podjetja v Sloveniji ali mnoge zelo uspešne podjetnike, ki s "pomočjo" raznih olajšav plačujejo "realno" nižjo davčno stopnjo davka od dohodkov pravnih oseb kot "ta mali", kaže na "posluh" države do večine podjetnikov.
Nimam težav ploskat vladi, ki bi v Slovenijo prekopirala davčni sistem Hrvaške ali ga primerno reformirala. Če ne bomo podjetniškega okolja v Sloveniji naredili davčno pravičnejšega, nas bodo sosedje čez 7 pravljičnih let prehiteli in kapital se nas bo še vedno - kot sedaj - v velikem loku izogibal, mi pa bomo še naprej "uvažali" gasterbajterje iz Balkana za "hlapčevsko" proizvodnjo z nizko dodano vrednostjo.
Skratka - narcisoidni zafrustrirani fantki in punčke niso primerni za vodenje in prosperiteto Slovenije.
Naj se vam roka zatrese 22.03.2026 in "svobodno" obkrožite za prihodnost, ne sedanjost ali 4-letno preteklost :)).
Vaša volilna abstinenca, podjetniki, pomenijo še en mandat sedanjim oblastnikom.
Če zaključim še s sloganom, ki ga lahko tale "nobel" klub podjetnikov uporabi, odrekam se avtorskih pravic :)):
BOLJE GOLOB NA STREHI, KOT VRABEC V ROKI.
Me zanima, koliko članov SBC-ja razume tale zapis ...
Iz članka, vsaj naslova in pri začetnem branju na Siol-u, se bere izjava "odstopljenega" nedvoumno kot splošna pohvala vladi za "pomoč podjetnikom" in ne kot pohvala za nek parcialni zakon, ki bo - bi naj bil v pomoč pri nagrajevanju predvsem nadpovprečno uspešnim podjetjem.
Seveda je v Sloveniji svet podjetnikov zelo raznolik, pester, številčno prevladujejo tisti, ki se borijo predvsem zase in mogoče zaposlujejo še osebo ali dve. Davčno obravnavat te podjetnike kot velika podjetja v Sloveniji ali mnoge zelo uspešne podjetnike, ki s "pomočjo" raznih olajšav plačujejo "realno" nižjo davčno stopnjo davka od dohodkov pravnih oseb kot "ta mali", kaže na "posluh" države do večine podjetnikov.
Nimam težav ploskat vladi, ki bi v Slovenijo prekopirala davčni sistem Hrvaške ali ga primerno reformirala. Če ne bomo podjetniškega okolja v Sloveniji naredili davčno pravičnejšega, nas bodo sosedje čez 7 pravljičnih let prehiteli in kapital se nas bo še vedno - kot sedaj - v velikem loku izogibal, mi pa bomo še naprej "uvažali" gasterbajterje iz Balkana za "hlapčevsko" proizvodnjo z nizko dodano vrednostjo.
Skratka - narcisoidni zafrustrirani fantki in punčke niso primerni za vodenje in prosperiteto Slovenije.
Naj se vam roka zatrese 22.03.2026 in "svobodno" obkrožite za prihodnost, ne sedanjost ali 4-letno preteklost :)).
Vaša volilna abstinenca, podjetniki, pomenijo še en mandat sedanjim oblastnikom.
Če zaključim še s sloganom, ki ga lahko tale "nobel" klub podjetnikov uporabi, odrekam se avtorskih pravic :)):
BOLJE GOLOB NA STREHI, KOT VRABEC V ROKI.
Me zanima, koliko članov SBC-ja razume tale zapis ...
sporočil: 6.455
[1357]
To je domača kapitalska elita, trenutna. Na GZS so sigurno odpirali šampanjce ob tej informaciji. Je pa to slaba novica za državo kot takšno. SBC je bil edini predstavnik domačega zasebnega kapitala med tovrstnimi interesnimi združenji z realno možnostjo vplivanja na dogajanje v državi, obe ostali združenji, GZS in TZS, zastopata interese tujega kapitala, posledično je tudi njihovo delovanje takšno kakršno je.
Kva ti kompliciraš? Avgusta lani je Pečečnik vprašal Goloba, kaj bi rad za poročno darilo, pa mu je slednji odgovoril, da pralni stroj in sušilca s Tino že imata in da je brez veze kupovati nekaj na zalogo. Po enem tednu mu je pa kapnilo in je poklical Joca nazaj, da edino kar pa res potrebuje je politična podpora za naslednje volitve, sam da v trenutku poroke še ne bo pravi čas zanjo. No in tako je nastal konec januarja 2026 Jocov poročno darilni zapis, da je Golobova vlada od vseh vlad do sedaj naredila največ za gospodarstvo. Joke sicer, ampak od srca in z najboljšimi željami.
Mislm, ti pa tu zgoraj spet nekaj tja v tri dni nakladaš.
sporočil: 7.584
Ti pa stvari po gostilniško posplošuješ. Poglej si na eni strani
najprej kdo so sploh člani SBC in kje se nahajajo na lestvicah
premoženja, potem pa naredi primerjavo z GZS in TZS, ki ju vodita
dva najeta apartčika, Šimonka in Lahova, s svojimi podrepniki, vsi
pa s koreninami še v prejšnjem sistemu in brez omembe vrednega
lastniškega poslovnega premoženja.
sporočil: 804
Tole Pečečnikovo popotovanje od uglednega poslovneža do
levičarskega oprode, je bilo pa eno najbolj rapidnih avtozakolov,
kar pomnim.
sporočil: 641
da nas ne sterajo z bajoneti v morje. Spomini in zapisi krivic iz
obdobja po 1945 so še zelo živi.
Po 81 letih od tistih časov, se posebej ti te krvave rihte posebno
dobro spomniš...
Ti SBC jevci niso nič drugega kot lobistično združenje. Skratka,
dol maha za barvo majice. In za podjetnika.
Notri imaš Andreja Toša, pa Primož Pusarja, pa Bitenca... Vse to obilno biznisira z državo in/ali državnimi firmami.
Samo plastiki Skaza je bilo v obdobju te komunajzerske vlade dodeljenih 3 mio državnih nepovratnih sredstev! res pa je da je ta vir v 2025 presahnil...
Notri imaš Andreja Toša, pa Primož Pusarja, pa Bitenca... Vse to obilno biznisira z državo in/ali državnimi firmami.
Samo plastiki Skaza je bilo v obdobju te komunajzerske vlade dodeljenih 3 mio državnih nepovratnih sredstev! res pa je da je ta vir v 2025 presahnil...
[Endimion]
Ti SBC jevci niso nič drugega kot lobistično združenje. Skratka, dol maha za barvo majice. In za podjetnika.
Pa saj nisem pisal o SBC. Satira je letela zgolj na Jocovo pohvalo vlade, oziroma na njegovo odločitev, da pošlje poročno darilo z zamudo. Za onega 1357 mi je še nekako razumljivo, da tega ne razume, pri tebi sem pa presenečen, da zajebancijo (virtualni dialog med Golobom in Pečečnikom) vzameš tako resno. A smo že v predvolilni al kaj?
sporočil: 641
Ni važno, kaj se jaz ne/spomnim, važno, kaj ti zanikaš iz tistega
obdobja, komunajzarček.
Ja no.
V Upravnem odboru SBC je sedel človek, ki je v mandatu te vlade obilno kasiral za promocijo NEK2, od državnega GEN-i. Pristop.
Potem imaš odvetnika/stečajnega upravitelja, ki ima rad kaslc firme v neki evropski kneževini. Plastiko Skaza smo že obdelali. Pa spet en odvetnik.
Edino za Akrapoviča mi ni jasno, kaj počne v tej ekipi eminentnih neeminentnežev.
V 2025 je državni proračun strošil 2 milijardi za tekoči nakup robe in storitev. Dodatni dve milijardi za investicije. Dodatnih 400 milijonov za investicijske transferje. Še 1,2 milijarde je pa subvencije privatnim podjetjem in posameznikom. Od tega gre res 470 mio za kmetijske subvencije. A ostalo je šlo nekim d.o.o.jem, s.p.jem, d.d.jem.
Vse skupaj je to blizu 5 milijard. To je 7% BDPja. To je hudičevo dosti denarja!
Pri nas se biznismeni ne gredo nekega antipoda oblasti. Pri nas se gredo v bistvu lobiranje, kdo, kje, in kako, bo vaginiral v to nožnico javnega denarja.
Ker zgodba, da bo desna opcija pa zmagala, sploh ni tako za prmej, je treba imeti vse opcije pokrite. Jože je to samo totalno štorasto razgalil. Slovenski kapitalist ima eno oko na svojem podjetju, drugo pa na portalu javnih naročil. In na objavah sklada za podjetništvo za te ali one nepovratne pomoči.
V Upravnem odboru SBC je sedel človek, ki je v mandatu te vlade obilno kasiral za promocijo NEK2, od državnega GEN-i. Pristop.
Potem imaš odvetnika/stečajnega upravitelja, ki ima rad kaslc firme v neki evropski kneževini. Plastiko Skaza smo že obdelali. Pa spet en odvetnik.
Edino za Akrapoviča mi ni jasno, kaj počne v tej ekipi eminentnih neeminentnežev.
V 2025 je državni proračun strošil 2 milijardi za tekoči nakup robe in storitev. Dodatni dve milijardi za investicije. Dodatnih 400 milijonov za investicijske transferje. Še 1,2 milijarde je pa subvencije privatnim podjetjem in posameznikom. Od tega gre res 470 mio za kmetijske subvencije. A ostalo je šlo nekim d.o.o.jem, s.p.jem, d.d.jem.
Vse skupaj je to blizu 5 milijard. To je 7% BDPja. To je hudičevo dosti denarja!
Pri nas se biznismeni ne gredo nekega antipoda oblasti. Pri nas se gredo v bistvu lobiranje, kdo, kje, in kako, bo vaginiral v to nožnico javnega denarja.
Ker zgodba, da bo desna opcija pa zmagala, sploh ni tako za prmej, je treba imeti vse opcije pokrite. Jože je to samo totalno štorasto razgalil. Slovenski kapitalist ima eno oko na svojem podjetju, drugo pa na portalu javnih naročil. In na objavah sklada za podjetništvo za te ali one nepovratne pomoči.
Zakaj bi zanikal zgodovinsko dejstvo?
Vprašanje pa je, koliko ima to zgodovinsko dejstvo s tem, da je danes na oblasti ekipa, ki je generacija med 1965 in 1980, od katerih polovica leta 1990 niti volilne pravice ni imela, in se ji mirno jebe za pobite in mrtve izpred 80 let.
Jaz sem ljubljančan. Moji so prišli v Ljubljano po ww2. Tam konec 1940-ih. Ampak pol ali 3/4 mojega razreda OŠ pa je bilo staroljubljančanov. Pol njih je živelo v vilah, med posavskega ulico in ulico Bežigrad, ali še nižje, do Pleteršnikove. Vsem so to komiji kao vzeli, pa niso vzeli. Vsi so imeli pred vojno neke pedigreje nekih meščanov a vsi prosperirali v nominalno komunističnem režimu. In ko je nominalna komi oblast pač odletela, so spet postali demokrati in opozicija, in komunisti fej in fuj.tudi potem so prosperirali. Odlično prosperirali. Kakšni od njih danes opravljajo vidne funkcije pri Ajatolu s Trstenjakove.
Moj ded je svojo pamet prinesel iz Štrigove v Ljubljano. Čeprav komunist po idejah, je dal mojega očeta 1954 krstiti. Ker je to imel v sebi. Da je to del njega Slovenca. V loku je letel istega leta iz službe in partije. Rabil je 4 leta, da je dobil pasoš in šel delat v Nemčijo. Dobrih deset let. A ko sta z našo babi 1959 s krstom ponovila vajo z mojim stricem, ju nihče ni nič posebej vprašal. Ko se je vrnil nazaj, sta imela z babi našo hišo postavljeno. On pa je šel za delovodjo na gradbišča takratnega Slovenija ceste Tehnika. Kariero je končal kot en od direktorjev ljubljanske komunale. Leta 1990 je šel v penzijo. Po takrat veljavnih pogojih. 10 najboljših let, in 35 let delovne dobe.
Ko sem ga nekaj let kasneje vprašal "dedi, a ti si bil v partiji?" Mi je rekel: "Ja. Pa so me ven vrgli, pa me malo po tem ko je Tito umrl nazaj vabili, pa kaj naj. Če ste me enkrat vrgli ven, nimam kaj iskat zraven. Pa nisem šel nazaj.".
Moj ded je verjel v komunistične ideale. In hitro opazil, da je razlika med teorijo in prakso v tem, da v teoriji obstaja razlika, praksa je pa khm... a ostal zvest idealom. Ki v praksi niso delovali! Na ven se je prilagodil temu.
Veš kaj pa ga je bolelo? Ko je gledal TV zvečer. Pa mi pravi:
"Na. Ta je pred 25 leti bil špicelj, pa se nismo upali pogovarjati pred njim, ker si prec dobil obisk od UDBE. Zdaj pa v kamero razlaga o kriminalu Udbomafije. Kako si lahko tako pokvarjen?!" Se strinjam.
Dobro da je deda umrl pred 14 leti. Ker bi se danes čohal po plešasti glavi in se spraševal: "a vi še kar o domobrancih in partizanih?"
Niso nas pokradli komunisti. Pokradli so nas oni, ki so prišli za njimi. Ali "prehitro smo dali udbo iz rok..."
Vprašanje pa je, koliko ima to zgodovinsko dejstvo s tem, da je danes na oblasti ekipa, ki je generacija med 1965 in 1980, od katerih polovica leta 1990 niti volilne pravice ni imela, in se ji mirno jebe za pobite in mrtve izpred 80 let.
Jaz sem ljubljančan. Moji so prišli v Ljubljano po ww2. Tam konec 1940-ih. Ampak pol ali 3/4 mojega razreda OŠ pa je bilo staroljubljančanov. Pol njih je živelo v vilah, med posavskega ulico in ulico Bežigrad, ali še nižje, do Pleteršnikove. Vsem so to komiji kao vzeli, pa niso vzeli. Vsi so imeli pred vojno neke pedigreje nekih meščanov a vsi prosperirali v nominalno komunističnem režimu. In ko je nominalna komi oblast pač odletela, so spet postali demokrati in opozicija, in komunisti fej in fuj.tudi potem so prosperirali. Odlično prosperirali. Kakšni od njih danes opravljajo vidne funkcije pri Ajatolu s Trstenjakove.
Moj ded je svojo pamet prinesel iz Štrigove v Ljubljano. Čeprav komunist po idejah, je dal mojega očeta 1954 krstiti. Ker je to imel v sebi. Da je to del njega Slovenca. V loku je letel istega leta iz službe in partije. Rabil je 4 leta, da je dobil pasoš in šel delat v Nemčijo. Dobrih deset let. A ko sta z našo babi 1959 s krstom ponovila vajo z mojim stricem, ju nihče ni nič posebej vprašal. Ko se je vrnil nazaj, sta imela z babi našo hišo postavljeno. On pa je šel za delovodjo na gradbišča takratnega Slovenija ceste Tehnika. Kariero je končal kot en od direktorjev ljubljanske komunale. Leta 1990 je šel v penzijo. Po takrat veljavnih pogojih. 10 najboljših let, in 35 let delovne dobe.
Ko sem ga nekaj let kasneje vprašal "dedi, a ti si bil v partiji?" Mi je rekel: "Ja. Pa so me ven vrgli, pa me malo po tem ko je Tito umrl nazaj vabili, pa kaj naj. Če ste me enkrat vrgli ven, nimam kaj iskat zraven. Pa nisem šel nazaj.".
Moj ded je verjel v komunistične ideale. In hitro opazil, da je razlika med teorijo in prakso v tem, da v teoriji obstaja razlika, praksa je pa khm... a ostal zvest idealom. Ki v praksi niso delovali! Na ven se je prilagodil temu.
"Na. Ta je pred 25 leti bil špicelj, pa se nismo upali pogovarjati pred njim, ker si prec dobil obisk od UDBE. Zdaj pa v kamero razlaga o kriminalu Udbomafije. Kako si lahko tako pokvarjen?!" Se strinjam.
Dobro da je deda umrl pred 14 leti. Ker bi se danes čohal po plešasti glavi in se spraševal: "a vi še kar o domobrancih in partizanih?"
Niso nas pokradli komunisti. Pokradli so nas oni, ki so prišli za njimi. Ali "prehitro smo dali udbo iz rok..."
[Endimion]
Več, kot odlično si vse povedal.
Kapo dol !
Mimogrede.
Ja, Štigova je bila nekoč del Slovenije.
sporočil: 152
Seveda so nas pokradli komunisti!!!
Tisti ki kot praviš so prišli kasneje so bili ravno tako komunisti pod imenom socialisti!
Komunizem (socializem) je največje dno človeštva!
Tisti ki kot praviš so prišli kasneje so bili ravno tako komunisti pod imenom socialisti!
[FIN-510365]Ne vem, ce je kdo koga pokradel.
Seveda so nas pokradli komunisti!!!
Ameri so kapitalisti pa jih vecina zivi bolj revno.
Podobno uk.
[Endimion]
Tvoj ideološki nazor ima precej šibka izhodišča.
sporočil: 33.128
Zadnja sprememba: najobj 02.02.2026 16:04
[mimoidoci]
> [Endimion]
> Zakaj bi zanikal zgodovinsko dejstvo?
>
> Vprašanje pa je, koliko ima to zgodovinsko dejstvo s tem, da je danes na oblasti ekipa, ki je generacija med 1965 in 1980, od katerih polovica leta 1990 niti volilne pravice ni imela, in se ji mirno jebe za pobite in mrtve izpred 80 let.
>
> Jaz sem ljubljančan. Moji so prišli v Ljubljano po ww2. Tam konec 1940-ih. Ampak pol ali 3/4 mojega razreda OŠ pa je bilo staroljubljančanov. Pol njih je živelo v vilah, med posavskega ulico in ulico Bežigrad, ali še nižje, do Pleteršnikove. Vsem so to komiji kao vzeli, pa niso vzeli. Vsi so imeli pred vojno neke pedigreje nekih meščanov a vsi prosperirali v nominalno komunističnem režimu. In ko je nominalna komi oblast pač odletela, so spet postali demokrati in opozicija, in komunisti fej in fuj.tudi potem so prosperirali. Odlično prosperirali. Kakšni od njih danes opravljajo vidne funkcije pri Ajatolu s Trstenjakove.
>
> Moj ded je svojo pamet prinesel iz Štrigove v Ljubljano. Čeprav komunist po idejah, je dal mojega očeta 1954 krstiti. Ker je to imel v sebi. Da je to del njega Slovenca. V loku je letel istega leta iz službe in partije. Rabil je 4 leta, da je dobil pasoš in šel delat v Nemčijo. Dobrih deset let. A ko sta z našo babi 1959 s krstom ponovila vajo z mojim stricem, ju nihče ni nič posebej vprašal. Ko se je vrnil nazaj, sta imela z babi našo hišo postavljeno. On pa je šel za delovodjo na gradbišča takratnega Slovenija ceste Tehnika. Kariero je končal kot en od direktorjev ljubljanske komunale. Leta 1990 je šel v penzijo. Po takrat veljavnih pogojih. 10 najboljših let, in 35 let delovne dobe.
>
> Ko sem ga nekaj let kasneje vprašal "dedi, a ti si bil v partiji?" Mi je rekel: "Ja. Pa so me ven vrgli, pa me malo po tem ko je Tito umrl nazaj vabili, pa kaj naj. Če ste me enkrat vrgli ven, nimam kaj iskat zraven. Pa nisem šel nazaj.".
>
> Moj ded je verjel v komunistične ideale. In hitro opazil, da je razlika med teorijo in prakso v tem, da v teoriji obstaja razlika, praksa je pa khm... a ostal zvest idealom. Ki v praksi niso delovali! Na ven se je prilagodil temu.
>
> Veš kaj pa ga je bolelo? Ko je gledal TV zvečer. Pa mi pravi:
> "Na. Ta je pred 25 leti bil špicelj, pa se nismo upali pogovarjati pred njim, ker si prec dobil obisk od UDBE. Zdaj pa v kamero razlaga o kriminalu Udbomafije. Kako si lahko tako pokvarjen?!" Se strinjam.
>
> Dobro da je deda umrl pred 14 leti. Ker bi se danes čohal po plešasti glavi in se spraševal: "a vi še kar o domobrancih in partizanih?"
>
> Niso nas pokradli komunisti. Pokradli so nas oni, ki so prišli za njimi. Ali "prehitro smo dali udbo iz rok..."
Tvoj ideološki nazor ima precej šibka izhodišča.... čuj, mimoidoči ... evo, ker so moji ideološki nazori precej podobni, ampak sem osebnostno malo drugačen tip, Endimiona pravzaprav ne razumem glih dobro, zakaj se s primeri iz svojega privatnega življenja še vedno trudi z drugače - sovražno je mogoče prehuda beseda - mislečimi in njihovimi butastimi komentarji na totem forumu ... no, pa vendar me glede na citiran post zanima, kaj točno - ti si menda natančen tip - v opisanih splošnih (= ne privatnih) okoliščinah ni res, da si napisal, da ima Endimion s svojim ideološkim nazorom precej šibka izhodišča ...
[najobj]
> [mimoidoci]
> > [Endimion]
> > Zakaj bi zanikal zgodovinsko dejstvo?
> >
> > Vprašanje pa je, koliko ima to zgodovinsko dejstvo s tem, da je danes na oblasti ekipa, ki je generacija med 1965 in 1980, od katerih polovica leta 1990 niti volilne pravice ni imela, in se ji mirno jebe za pobite in mrtve izpred 80 let.
> >
> > Jaz sem ljubljančan. Moji so prišli v Ljubljano po ww2. Tam konec 1940-ih. Ampak pol ali 3/4 mojega razreda OŠ pa je bilo staroljubljančanov. Pol njih je živelo v vilah, med posavskega ulico in ulico Bežigrad, ali še nižje, do Pleteršnikove. Vsem so to komiji kao vzeli, pa niso vzeli. Vsi so imeli pred vojno neke pedigreje nekih meščanov a vsi prosperirali v nominalno komunističnem režimu. In ko je nominalna komi oblast pač odletela, so spet postali demokrati in opozicija, in komunisti fej in fuj.tudi potem so prosperirali. Odlično prosperirali. Kakšni od njih danes opravljajo vidne funkcije pri Ajatolu s Trstenjakove.
> >
> > Moj ded je svojo pamet prinesel iz Štrigove v Ljubljano. Čeprav komunist po idejah, je dal mojega očeta 1954 krstiti. Ker je to imel v sebi. Da je to del njega Slovenca. V loku je letel istega leta iz službe in partije. Rabil je 4 leta, da je dobil pasoš in šel delat v Nemčijo. Dobrih deset let. A ko sta z našo babi 1959 s krstom ponovila vajo z mojim stricem, ju nihče ni nič posebej vprašal. Ko se je vrnil nazaj, sta imela z babi našo hišo postavljeno. On pa je šel za delovodjo na gradbišča takratnega Slovenija ceste Tehnika. Kariero je končal kot en od direktorjev ljubljanske komunale. Leta 1990 je šel v penzijo. Po takrat veljavnih pogojih. 10 najboljših let, in 35 let delovne dobe.
> >
> > Ko sem ga nekaj let kasneje vprašal "dedi, a ti si bil v partiji?" Mi je rekel: "Ja. Pa so me ven vrgli, pa me malo po tem ko je Tito umrl nazaj vabili, pa kaj naj. Če ste me enkrat vrgli ven, nimam kaj iskat zraven. Pa nisem šel nazaj.".
> >
> > Moj ded je verjel v komunistične ideale. In hitro opazil, da je razlika med teorijo in prakso v tem, da v teoriji obstaja razlika, praksa je pa khm... a ostal zvest idealom. Ki v praksi niso delovali! Na ven se je prilagodil temu.
> >
> > Veš kaj pa ga je bolelo? Ko je gledal TV zvečer. Pa mi pravi:
> > "Na. Ta je pred 25 leti bil špicelj, pa se nismo upali pogovarjati pred njim, ker si prec dobil obisk od UDBE. Zdaj pa v kamero razlaga o kriminalu Udbomafije. Kako si lahko tako pokvarjen?!" Se strinjam.
> >
> > Dobro da je deda umrl pred 14 leti. Ker bi se danes čohal po plešasti glavi in se spraševal: "a vi še kar o domobrancih in partizanih?"
> >
> > Niso nas pokradli komunisti. Pokradli so nas oni, ki so prišli za njimi. Ali "prehitro smo dali udbo iz rok..."
> Tvoj ideološki nazor ima precej šibka izhodišča.
... čuj, mimoidoči ... evo, ker so moji ideološki nazori precej podobni, ampak sem osebnostno malo drugačen tip, Endimiona pravzaprav ne razumem glih dobro, zakaj se s primeri iz svojega privatnega življenja še vedno trudi z drugače - sovražno je mogoče prehuda beseda - mislečimi in njihovimi butastimi komentarji na totem forumu ... no, pa vendar me glede na citiran post zanima, kaj točno - ti si menda natančen tip - v opisanih splošnih (= ne privatnih) okoliščinah ni res, da si napisal, da ima Endimion s svojim ideološkim nazorom precej šibka izhodišča ...
Na hitro. Levičarji se furate na čustva, desni se pretežno na razum. Zato so vaše teme bolj subtilne in subjektivne, pogosto tudi ponarejene in okrašene s čustvenimi izlivi (beri: fake), na primer: solidarnost, izkoriščanje človeka po človeku, zgodovinska mitologija, sovražni govor, zavzemanje za skupine prikrajšanih, zanašanje na pravno in socialno državo itd, itd. Pojma pa nimate o ekonomski in fiskalni politiki, gospodarstvu, zdravstvu, produktivnosti, financah, skratka o tem kako furati državo, o čemer bi se v predvolilnem obdobju morali pogovarjat. Ko na primer ti pišeš o otroških srčkih se meni včasih obrne v želodcu ne zaradi srčkov, ampak zaradi tvoje fake poze. In Endimion pogosto zaide iz svojega racionalnega in tehničnega argumentiranja v neke čustvene svetovno nazorske razlage svojih političnih preferenc izhajajoč iz nekih emotivnih družinskih dogodkov, podobno tvojim otroškim srčkom.
[mimoidoci]
> [najobj]
> > [mimoidoci]
> > > [Endimion]
> > > Zakaj bi zanikal zgodovinsko dejstvo?
> > >
> > > Vprašanje pa je, koliko ima to zgodovinsko dejstvo s tem, da je danes na oblasti ekipa, ki je generacija med 1965 in 1980, od katerih polovica leta 1990 niti volilne pravice ni imela, in se ji mirno jebe za pobite in mrtve izpred 80 let.
> > >
> > > Jaz sem ljubljančan. Moji so prišli v Ljubljano po ww2. Tam konec 1940-ih. Ampak pol ali 3/4 mojega razreda OŠ pa je bilo staroljubljančanov. Pol njih je živelo v vilah, med posavskega ulico in ulico Bežigrad, ali še nižje, do Pleteršnikove. Vsem so to komiji kao vzeli, pa niso vzeli. Vsi so imeli pred vojno neke pedigreje nekih meščanov a vsi prosperirali v nominalno komunističnem režimu. In ko je nominalna komi oblast pač odletela, so spet postali demokrati in opozicija, in komunisti fej in fuj.tudi potem so prosperirali. Odlično prosperirali. Kakšni od njih danes opravljajo vidne funkcije pri Ajatolu s Trstenjakove.
> > >
> > > Moj ded je svojo pamet prinesel iz Štrigove v Ljubljano. Čeprav komunist po idejah, je dal mojega očeta 1954 krstiti. Ker je to imel v sebi. Da je to del njega Slovenca. V loku je letel istega leta iz službe in partije. Rabil je 4 leta, da je dobil pasoš in šel delat v Nemčijo. Dobrih deset let. A ko sta z našo babi 1959 s krstom ponovila vajo z mojim stricem, ju nihče ni nič posebej vprašal. Ko se je vrnil nazaj, sta imela z babi našo hišo postavljeno. On pa je šel za delovodjo na gradbišča takratnega Slovenija ceste Tehnika. Kariero je končal kot en od direktorjev ljubljanske komunale. Leta 1990 je šel v penzijo. Po takrat veljavnih pogojih. 10 najboljših let, in 35 let delovne dobe.
> > >
> > > Ko sem ga nekaj let kasneje vprašal "dedi, a ti si bil v partiji?" Mi je rekel: "Ja. Pa so me ven vrgli, pa me malo po tem ko je Tito umrl nazaj vabili, pa kaj naj. Če ste me enkrat vrgli ven, nimam kaj iskat zraven. Pa nisem šel nazaj.".
> > >
> > > Moj ded je verjel v komunistične ideale. In hitro opazil, da je razlika med teorijo in prakso v tem, da v teoriji obstaja razlika, praksa je pa khm... a ostal zvest idealom. Ki v praksi niso delovali! Na ven se je prilagodil temu.
> > >
> > > Veš kaj pa ga je bolelo? Ko je gledal TV zvečer. Pa mi pravi:
> > > "Na. Ta je pred 25 leti bil špicelj, pa se nismo upali pogovarjati pred njim, ker si prec dobil obisk od UDBE. Zdaj pa v kamero razlaga o kriminalu Udbomafije. Kako si lahko tako pokvarjen?!" Se strinjam.
> > >
> > > Dobro da je deda umrl pred 14 leti. Ker bi se danes čohal po plešasti glavi in se spraševal: "a vi še kar o domobrancih in partizanih?"
> > >
> > > Niso nas pokradli komunisti. Pokradli so nas oni, ki so prišli za njimi. Ali "prehitro smo dali udbo iz rok..."
>
> > Tvoj ideološki nazor ima precej šibka izhodišča.
>
> ... čuj, mimoidoči ... evo, ker so moji ideološki nazori precej podobni, ampak sem osebnostno malo drugačen tip, Endimiona pravzaprav ne razumem glih dobro, zakaj se s primeri iz svojega privatnega življenja še vedno trudi z drugače - sovražno je mogoče prehuda beseda - mislečimi in njihovimi butastimi komentarji na totem forumu ... no, pa vendar me glede na citiran post zanima, kaj točno - ti si menda natančen tip - v opisanih splošnih (= ne privatnih) okoliščinah ni res, da si napisal, da ima Endimion s svojim ideološkim nazorom precej šibka izhodišča ...
Na hitro. Levičarji se furate na čustva, desni se pretežno na razum. Zato so vaše teme bolj subtilne in subjektivne, pogosto tudi ponarejene in okrašene s čustvenimi izlivi (beri: fake), na primer: solidarnost, izkoriščanje človeka po človeku, zgodovinska mitologija, sovražni govor, zavzemanje za skupine prikrajšanih, zanašanje na pravno in socialno državo itd, itd. Pojma pa nimate o ekonomski in fiskalni politiki, gospodarstvu, zdravstvu, produktivnosti, financah, skratka o tem kako furati državo, o čemer bi se v predvolilnem obdobju morali pogovarjat. Ko na primer ti pišeš o otroških srčkih se meni včasih obrne v želodcu ne zaradi srčkov, ampak zaradi tvoje fake poze. In Endimion pogosto zaide iz svojega racionalnega in tehničnega argumentiranja v neke čustvene svetovno nazorske razlage svojih političnih preferenc izhajajoč iz nekih emotivnih družinskih dogodkov, podobno tvojim otroškim srčkom.
Problem imas ker precej desnih srckov verjame v podobne pravljice.
In meni se podobno obraca v zelodcu, ko Vizjak zastopa domovinsko stranko z drugo roko pa tala koncesije "prijateljem" kot minister.
Ali da ta razum ne zmore rec, da je pa trideset let bit voditelj najvecje desne stranke pa res dovolj.
Ali pa ko vidim takole slikco Logarja s "prety boyem"
siol.net/novice/slov...tov-683302
Tako da najobjestnejsi z vso pravico verjame v svoje ideale
Sploh ce ni revolucionarno razpolozen ;)
Strani: 1