Izbrani forum: Glavni forum
Izbrana tema: članek Češki predsednik prepričan, da je evro projekt s prirojeno napako
sporočil: 818
Problem je v tem, ker se pomembni zakoni, kot so fiskalna politika
itn., še zmerom sprejemajo na nacionalni ravni.
sporočil: 3.104
še en zarukan komunist, ki mu verjetno ne bi bilo problem za rajo
nazaj uvesti bone ali "karte"
sporočil: 13.178
[NavadniNimda]Wrong, kapitalizem dokazano deluje, medtem ko evro obstaja šele slabo desetletje. Tudi Hruščev je trdili, da bo njihova ekonomija prehitela ZDA. Očitno se je zmotil a ne;) Tako kot so se zmotili evropski birokrati, ki delujejo po centralnoplanskem sistemu. Sam ti si tega očitno nočeš priznati;)
To je podobno, kot bi neki tamle Mencinger govoril češ kwa da je kapitalizem brezveze.
[motovilc]Zarukan si verjetno ti, ker ne vidiš dlje od svojega nosu;) Sicer pa so CB po svetu garancija za hude krize v prihodnosti...
še en zarukan komunist, ki mu verjetno ne bi bilo problem za rajo nazaj uvesti bone ali "karte"
[NavadniNimda]Wrong again. Ukinitev nacionalne države in preoblikovanje v obliko zveznih držav se bo verjetno res zgodil (možno pa da bo prej sistem že večkrat propadel preden se bo to zgodilo). Boš pa s tem dobil še večjo centralnoplansko ureditev, kar je lep primer sama EU). Tako velik sistem bo potem propadel, tako da bo folk res sit držav in bo tvorba imenovana država res ukinjena:)
> [čarli]
> > [NavadniNimda]
> > To je podobno, kot bi neki tamle Mencinger govoril češ kwa da je kapitalizem brezveze.
>
> Wrong, kapitalizem dokazano deluje, medtem ko evro obstaja šele slabo desetletje. Tudi Hruščev je trdili, da bo njihova ekonomija prehitela ZDA. Očitno se je zmotil a ne;) Tako kot so se zmotili evropski birokrati, ki delujejo po centralnoplanskem sistemu. Sam ti si tega očitno nočeš priznati;)
Najprej bomo odpravili škodljiv koncept (in prakso!) nacionalne države, nato pa gremo razmontirati centralno planiranje, ki ga tudi jaz ne prenašam zlahka. Vendar gre tule za prioritete in tule imam jaz (kot ponavadi) prav.
Ne vem, o čem si ti imel prav kar se tiče prioritet? Lahko to malo bolj podrobno prikažeš in ponazoriš;)
[NavadniNimda]Ja dobil boš pa anarhijo (ne anarhokapitalizem ampak tisto taslabšo varianto), ker je degradacija države napačno zastavljena. Ti zagovarjaš, da se to počne po principu zgoraj navzdol. V liberalnem svetu pa se to počne od spodaj navzdol. Prvo varianto namreč uporabljajo diktatorji...
Ja. Najprej se ukine nacionalne države. Nato pridejo na vrsto CB in centralni planerji ter njihove palače. Vrstni red je pomemben!
[NavadniNimda]Nope, ti si ravno indikator, da vse mešaš. Navsezadnje si lahko priznaš, da si na področju slovenske politike izjemno naiven, če si leta 2008 volil kk. A je tko?;) Zakaj misliš, da nisi kaj drugače naivem pri evropski?
Mešaš realnost in fikcijo. Še vse države do sedaj so bile nacionalne in še vsi diktatorji do sedaj so bili nacionalni (ali rasni, ali verski). To je treba spucati. EU bo prava pot, tako kot je USA prava pot. Tudi Russian Federation je na pravi poti, in tudi China je, v vsej svoji multikulturnosti. Tko je treba gledat!
PS:Res mi ni jasno kako da se ti smatraš za liberalca, če bi pa vse na silo delal. Tako namreč liberalizem ne deluje, da drugemu nekaj posiljuješ;)
sporočil: 32.701
[NavadniNimda]
To je podobno, kot bi neki tamle Mencinger govoril češ kwa da je kapitalizem brezveze.
... ja, sic transit gloria mundi ...
P.S.: se spomnim, da si ti še nedolgo nazaj tega češkega Vaclava imel takorekoč za višek svetovne pameti, zdaj pa takole ... khmm, da ga vzporejaš s slovenskim Jožetom ...
Zadnja sprememba: čarli 19.12.2010 17:36
[NavadniNimda]Ne, ne vem zakaj si volil lds. Valda nisi mislil, da so liberalci?
> [čarli]
> > [NavadniNimda]
> > Mešaš realnost in fikcijo. Še vse države do sedaj so bile nacionalne in še vsi diktatorji do sedaj so bili nacionalni (ali rasni, ali verski). To je treba spucati. EU bo prava pot, tako kot je USA prava pot. Tudi Russian Federation je na pravi poti, in tudi China je, v vsej svoji multikulturnosti. Tko je treba gledat!
>
> Nope, ti si ravno indikator, da vse mešaš. Navsezadnje si lahko priznaš, da si na področju slovenske politike izjemno naiven, če si leta 2008 volil kk. A je tko?;) Zakaj misliš, da nisi kaj drugače naivem pri evropski?
In potem jaz mešam?! Točno sem povedal, zakaj sem takrat volil LDS. In letos sem potem tudi povedal, zakaj so se znajdli na šit-listi, skupaj z vsemi ostalimi.
>Ja nacionalna država je res nasilje, vendar tudi tvoja alternativa je nasilje;) Ko se boš to začel zavedati, boš malo drugače razmišljal o eu in svetovni vladi;) Še enkrat, razgradnja države gre od spodaj dol in ne obratno...
> PS:Res mi ni jasno kako da se ti smatraš za liberalca, če bi pa vse na silo delal. Tako namreč liberalizem ne deluje, da drugemu nekaj posiljuješ;)
Ej, edino, kar je nasilnega, je nacionalna država. In to že od vekomaj. Če boš pristal na to, da bo obstajala še naprej, to ne pomeni, da njenega nasilja ne bo več. Samo opaziš ga ne, ker si sklonil glavo, nadel ketne in delaš za drugega, plačuješ davke za njegove volilce in se sprijaznjeno vdajaš usodi. To je precej cicifuj obnašanje, če mene vprašaš.
sporočil: 4.404
[NavadniNimda]ti ukin najprej sebe..sicer si pa skregan sam s sabo...ukinu bi centralno planirane v cetralističnem sranju..pa sej ni res
> [čarli]
> > [NavadniNimda]
> > To je podobno, kot bi neki tamle Mencinger govoril češ kwa da je kapitalizem brezveze.
>
> Wrong, kapitalizem dokazano deluje, medtem ko evro obstaja šele slabo desetletje. Tudi Hruščev je trdili, da bo njihova ekonomija prehitela ZDA. Očitno se je zmotil a ne;) Tako kot so se zmotili evropski birokrati, ki delujejo po centralnoplanskem sistemu. Sam ti si tega očitno nočeš priznati;)
Najprej bomo odpravili škodljiv koncept (in prakso!) nacionalne države, nato pa gremo razmontirati centralno planiranje, ki ga tudi jaz ne prenašam zlahka. Vendar gre tule za prioritete in tule imam jaz (kot ponavadi) prav.
Zadnja sprememba: anon-202104 19.12.2010 17:40
hja,jaz sem že ob prvi konzumaciji evra(2002) to vedu,sam z
drgačnimi besedami sem izrazu..osel in lipicanc v isti vpregi?bečki
konujšari vemo da to ne gre...jeba je v tem da vsi ti kurčevi
magistri,doktorji tega ne vedo..pa bi lahko..sej njihove experimente tako al tako plačujemo mi,jebe se njim..
pa naj idioti to najprej na šimpanzih probavajo,mater jim...jaz mam dost tega experimentiranja..socializem,samoupravljanje itd..
[francjosef]in lahko so veseli...mi pa mejmo stoječe ovacije za naše lopove ki so iz 200m prednosti na tisoč metrov naredil zaostanek napram čehom..
....nakladanje ..... saj čehićky nimajo eura!!!!
aja,tam je bila lustracija
[FIN-329573]O kje ti te informacije? Pa ne da od komufašistične EU?;)
češki Mencinger
Ti lahko, dam par linkov o čem piše in razmišlja, če želiš. Me zanima, če boš potem še trdil, da je isti kot naš naš menciger;)
sporočil: 370
Že ko Vaclav Klaus govori, se vidi da je samozavesten, ni slinast
in ni zahrbten. Bravo!
sporočil: 8.690
[NavadniNimda]Hopla, Nimda, zdaj pa res grdo mešaš hruške, ringloje.....ZDA se imajo za nacionalno državo. Kitajska, Rusija....so tudi "nacionalne države", vendar s kopico etnij, ki so bolj ali manj celo državotvorne. V smislu etnij pa itak ne obstaja čista država. Še celo naš Dementiostanček, ki je pred 50 leti bil pribl. 96-98% etnično čist, je zdaj Babilon.
Mešaš realnost in fikcijo. Še vse države do sedaj so bile nacionalne in še vsi diktatorji do sedaj so bili nacionalni (ali rasni, ali verski). To je treba spucati. EU bo prava pot, tako kot je USA prava pot. Tudi Russian Federation je na pravi poti, in tudi China je, v vsej svoji multikulturnosti. Tko je treba gledat!
Zdaj pa k EU. Bila je izjemno dober projekt do tistega trenutka, ko je zaplodila ogabno mega birokracijo in nekritično sprejela 12 držav in že prej Portugalsko, Španijo in Grčijo. Skupaj 15 neustreznih. Kako to rešuje EU? S še več birokracije in odkritimi grožnjami po novih davkih. Namesto, da bi šli lepo evolucijsko :
1. Jasni politični, ekonomski kriteriji
2. Ob izpolnjevanju kriterijev avtomatska vključitev kandidatke
3. Ob neizpolnjevanju kriterijev : avtomatska izključitev
€€€€ : propadel projekt, če ne bo enotne fiskalne politike in dvosmerne ceste v EMU za vse, ki ga biksajo. Enotne fiskalne politike pa ne more biti, ker je EMU nekompatibilna združba. Majčkeno šanso dajem samo v primeru odločne amputacije PIIGSS in še kakega prašička in trdni zavezi za enotne in obvezne fiskalne kriterije. Ampak to je pa že Science Fiction.
Tvoje navijanje za C ( ukinitev etnično/nacionalne države) pred A ( ureditev razmetane skupne hiše) pa res diši malo po parolah ob vsakoletnem sprejemanju petletnega plana v CCCP.
sporočil: 729
Zadnja sprememba: anon-55427 19.12.2010 18:32
[NavadniNimda]V bistvu si samo z drugimi besedami povedal, da bi ti z centralnim planiranjem ukinil centralno planiranje. Ne bo šlo!
> [čarli]
> > [NavadniNimda]
>
Najprej bomo odpravili škodljiv koncept (in prakso!) nacionalne države, nato pa gremo razmontirati centralno planiranje, ki ga tudi jaz ne prenašam zlahka. Vendar gre tule za prioritete in tule imam jaz (kot ponavadi) prav.¸
sporočil: 32.701
Zadnja sprememba: najobj 19.12.2010 18:33
[NavadniNimda]
No ja, jaz se hočem znebiti najprej A.) Yugoslavije, ali B.) Državljanske vojne v Sloveniji in/ali vojne s Hrvaško zaradi 25 kvadratnih centimetrov morja. Priznam, da gre za egoistične poglede.
ZDA so nation v smislu državnosti. Tamkajšnje etnične skupine so čisto močne in jasno vidne, imajo svoje šole, kulturo, praznike. Nihče jim te svobode ne omejuje. So pa ZDA tako močne v gospodarskem smislu ravno zato, ker imajo iste zakone, isti dolar in volijo enega predsednika. To hočem v Evropi, ne pa izbiro tamle zgoraj med točkama A. in B.
... čuj, to z močnim dolarjem si ti samo malo hecaš, a ne ? ...
[Astronavt]Ja, saj to mu skušam dopovedati kar že nekaj časa:)
> [NavadniNimda]
> > [čarli]
> > > [NavadniNimda]
> > > To je podobno, kot bi neki tamle Mencinger govoril češ kwa da je kapitalizem brezveze.
> >
> > Wrong, kapitalizem dokazano deluje, medtem ko evro obstaja šele slabo desetletje. Tudi Hruščev je trdili, da bo njihova ekonomija prehitela ZDA. Očitno se je zmotil a ne;) Tako kot so se zmotili evropski birokrati, ki delujejo po centralnoplanskem sistemu. Sam ti si tega očitno nočeš priznati;)
>
> Najprej bomo odpravili škodljiv koncept (in prakso!) nacionalne države, nato pa gremo razmontirati centralno planiranje, ki ga tudi jaz ne prenašam zlahka. Vendar gre tule za prioritete in tule imam jaz (kot ponavadi) prav.¸
V bistvu si samo z drugimi besedami povedal, da bi ti z centralnim planiranjem ukinil centralno planiranje. Ne bo šlo!
[NavadniNimda]pa ti je že kdo povedu da sta eu in zda zelo različnega porekla,..no zdaj veš..
No ja, jaz se hočem znebiti najprej A.) Yugoslavije, ali B.) Državljanske vojne v Sloveniji in/ali vojne s Hrvaško zaradi 25 kvadratnih centimetrov morja. Priznam, da gre za egoistične poglede.
ZDA so nation v smislu državnosti. Tamkajšnje etnične skupine so čisto močne in jasno vidne, imajo svoje šole, kulturo, praznike. Nihče jim te svobode ne omejuje. So pa ZDA tako močne v gospodarskem smislu ravno zato, ker imajo iste zakone, isti dolar in volijo enega predsednika. To hočem v Evropi, ne pa izbiro tamle zgoraj med točkama A. in B.
[NavadniNimda]Khm, kitajci se bodo kmalu razpočli. Glej moje prejšnje linke, če ne verjameš;)
> [Astronavt]
> > [NavadniNimda]
> > > [čarli]
> > > > [NavadniNimda]
> > > > To je podobno, kot bi neki tamle Mencinger govoril češ kwa da je kapitalizem brezveze.
> > >
> > > Wrong, kapitalizem dokazano deluje, medtem ko evro obstaja šele slabo desetletje. Tudi Hruščev je trdili, da bo njihova ekonomija prehitela ZDA. Očitno se je zmotil a ne;) Tako kot so se zmotili evropski birokrati, ki delujejo po centralnoplanskem sistemu. Sam ti si tega očitno nočeš priznati;)
> >
> > Najprej bomo odpravili škodljiv koncept (in prakso!) nacionalne države, nato pa gremo razmontirati centralno planiranje, ki ga tudi jaz ne prenašam zlahka. Vendar gre tule za prioritete in tule imam jaz (kot ponavadi) prav.¸
>
> V bistvu si samo z drugimi besedami povedal, da bi ti z centralnim planiranjem ukinil centralno planiranje. Ne bo šlo!
Jaz hočem ukiniti nacionalno državo. Centralno planiranje se bo ukinilo samo od sebe, ter omogočilo prostemu trgu, da diha, sicer nas bodo Kitajci ekonomsko popapcali.
sporočil: 48.253
[NavadniNimda]mene je pa te evrope po malem strah.
Sem videl. Ampak to ni razlog, da se zaradi ene Farađopice razletimo tudi mi.
obstajajo dobri razlogi, da ustavimo integracijo, pomislimo, kaj hocemo, in nadaljujemo.
da ne bo evropska hisa razpadla v miljon fevdov v kaksni pizdariji, evrokrati bodo pa samo zabodeno gledali, kaj neki se dogaja, pa tako fajn so vse splanirali.
"Evropa meni, da je dovolj bogata in da ji morda ni treba več toliko delati," je dejal. To ni kritika, temveč so povsem očitna in jasna dejstva. In z evrom si je Evropa zadeve samo še zapletla, je opozoril.right on the spot.
sporočil: 2.026
Slovaki ga prehitevajo po desni, sedaj je pa EVO kriv.
Zanimivo, da tudi Angležem smrdi Evro. Odkar je Evro pri življenju, je funt vse bolj kilav.
Zanimivo, da tudi Angležem smrdi Evro. Odkar je Evro pri življenju, je funt vse bolj kilav.
[NavadniNimda]ZDA je integrirana tam, kjer ima to smisel, ne pa tam, kjer to povzroca samo probleme in jezo drzavljanov.
Enotna valuta + enotna fiskalna politika (tega EU ni zmogla), po drugi strani pa veliko suverenost zveznih drzav na podrocju samoodlocbe ljudi na kaksen nacin bi ziveli + absolutno prost pretok ljudi in kapitala (ne kot v EU s cakami, da se lahko za vsako vecjo fuzbalsko tekmo ukine Schengen!).
Kot ti je ze Purinoli napisal, namesto da bi sli po logiki A B C D E F, gremo "malo mesano" po poti, ki je za birokrate najlazja in (prav za njih) najbolj koristna.
[NavadniNimda]Mene zanima, kako dolgo bo EU obstajala, ce se recimo Poljaki zmislijo, da bi radi da jim UK izroci princa Harrya zaradi tistega kljukastega kriza na oni zurki. Ali podobne pizdarije. Imajo vso pravico namrec.
A misliš v stilu kot Slovenija - 230 občin (ali koliko), pa samo 2 milijona folka? Ne verjamem, vsak s pol možgana bo hitro videl, da je taka organizacija bistveno dražja.
[NavadniNimda]Ja, in zakaj so sli delat euro brez fiskalne integracije?
Ja, to so res pomembne zadeve, ane?! Niso pa pomembne zadeve fiskalna integracija (ki bi morala priti na vrsto ASAP).
Zakaj so uvajali EAW brez audita pravosodnih sistemov pristopnih drzav? Tako da sedaj vsak mesec poleti en avion poljakov iz UK na podlagi EAW na poljsko zagovarjat se zaradi mikroprekrskov, ki bi v normalni drzavi ze zdavnaj zastarali oz. se jih po tem casu ne bi vec preganjalo?