Izbrani forum: Glavni forum

Izbrana tema: članek Public Enemy: Zmagoslavna vrnitev Mića Mrkaića

Strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 9

anon-167697 sporočil: 3.551
[#1184366] 21.04.11 12:49 · odgovor na: čarli (#1183646)
Odgovori   +    4
[čarli]
Spet tvoja roftarska analiza:) No pa saj to je standard pri tebi. Ne poznaš popolnoma ničesar;) Samo za info: Irsko niso zjebale reforme ampak državna poraba, ki je naraščala hitreje kot pa državni prihodki:
danieljmitchell.word...m-ireland/
Kar se pa tiče imf pa je tle lepo pokazano kakšno škodo dela irski:
globaleconomicanalys...nalysis%29
Ja zelo natančno vem, zakaj je na Irskem počilo.

V bistvu pa je vseeno, kdo je na koncu prižgal vžigalno vrvico "balona", ki je tam v vsakem primeru obstajal ... in ki bi v vsakem primeru tudi razpočil. Na koncu je pač tako, da so na Irskem kljub odločnim reformam bankrotirali. Zato te vprašam ... a mi lahko zagotoviš, da se v Sloveniji ne bi zgodil enak scenarij? Torej, izvedli bi fantastične reforme, potem pa bi se v trenutku balonarskega "pijančevanja" našel en velepametni politik (tako kot na Irskem), ki bi z eno potezo (podržavljanje bank) v trenutku vse zajebal na škodo davkoplačevalcev. Ne moreš, zato se umiri.
[#1184372] 21.04.11 12:54 · odgovor na: XTAXA (#1183923)
Odgovori   +    4
[XTAXA]
Dej, ne laži sebi in drugim, da ti je žal, ker nisi volil JJ. Vi rdečkarji greste na volitve in volite svojo bando, pa če vas je treba na smrtni postelji prinest na volišče. Dokler bodo medijska trobila v Sloveniji našpičena proti vsemu, kar odstopa od tekovin revolucije, do tedaj noben reformator v Sloveniji nima niti 5% šans.

l.p.
Robert

PS A mi prosim poveš, kaj ste levičarji naredili v letih konjunkture?
PPS Do sedaj še nisem volil JJ, a če na naslednjih volitvah slednji kandidira, ne bom niti malo razmišljal, koga obkrožit.
Na primer ... vse pokojninske reforme so predlagale oz. izvedle t.i. leve vlade, desna Janševa pa je skupaj z Erjavcem takoj na začetku svojega mandata izvedel pokojninsko antireformo. Še pomnimi tovariši? A mu damo še eno šanso? Hvala lepa.
anon-106712 sporočil: 3.698
[#1184375] 21.04.11 12:55
Odgovori   +    2
Buče, razen "Razbijte monopole in kartele". Edino reformo, ki jo pri nas potrebujemo je, da se ne meče denarja čez oken in denarja bo več kot preveč. Amen.
[#1184376] 21.04.11 12:56 · odgovor na: anon-206466 (#1183983)
Odgovori   +    0
[prdovan]
> [kalimba]

Slovenija rabi sedaj predvsem manj histerije, več odgovornosti in optimizma ter boljše delo vsakega posameznika.

Kot da bi Pahorja poslušal....
Ja oprosti, napisati bi moral: Slovenija rabi sedaj predvsem več histerije, manj odgovornosti in optimizma ter slabše delo vsakega posameznika.

Si sedaj bolj zadovoljen?
anon-40964 sporočil: 2.087
[#1184387] 21.04.11 13:02 · odgovor na: anon-25848 (#1184358)
Odgovori   +    0
[1sandi]
> [macon]
> > [Attila]
> > Če se ne motim nam je za zgled dajal Irsko, toliko o zmagoslavni vrnitvi... naj še naprej šteje fižolčke v Gvatemali v 9 to 5 službi, ki je neprimerna osebnosti njegovega formata.
>
> Ta grozna Irska, kjer množice razcapancev prosjačijo po cestah, standard imajo pa bangladeški. Takoj zamenjam naš standard za njihovega.

Če ti samo prišepnem, kaj se utegne zgoditi ... Lepo "po tihem" jim bodo odpisali glavnino dolgov/"dolgov", kakor tudi Grčiji denimo in potem, ne moreš verjet, ne bo potrebe, da bi bili kakšni razcapanci ... No, res je sicer, da bo tudi kakšna "pozitivna" eksternalija! Lahko "bomo" pljuvali po Križaniču, ker je obljubil(?), brez dvoma je seveda lahko, "pis of kejk", da bomo pri posoji, kakor tudi pri poroštvu profitirali! Bolj malo morgen ... Važno, da bo Križanič kriv, jebiga, no, če prav pomislim, zakaj pa ni bil tiho, pa je morebiti imel priliko ...
Ma serješ, lahko bi rekli ne in poroštva ne bi dali, sam Pahor in njegov oproda pač nimata jajca za kej takega...
shevchenko sporočil: 21.898
[#1184403] 21.04.11 13:14 · odgovor na: anon-40964 (#1184387)
Odgovori   +    1
Ma serješ, lahko bi rekli ne in poroštva ne bi dali, sam Pahor in njegov oproda pač nimata jajca za kej takega...
seveda ne, ampak takšna so bila pač navodila IMFa in Bilderbergerjev.
[#1184411] 21.04.11 13:17 · odgovor na: shevchenko (#1184403)
Odgovori   +    0
[shevchenko]
> Ma serješ, lahko bi rekli ne in poroštva ne bi dali, sam Pahor in njegov oproda pač nimata jajca za kej takega...

seveda ne, ampak takšna so bila pač navodila IMFa in Bilderbergerjev.
Ja in? Kaj ima zvezo s tem kdo je to naročil? (pa jebali te Bildenbergi...) Tvoji levaki bi morali delati v dobrobit volilcev ne pa zahodnih bankirjev.
[#1184421] 21.04.11 13:21 · odgovor na: anon-40964 (#1184411)
Odgovori   +    1
Ja in? Kaj ima zvezo s tem kdo je to naročil? (pa jebali te Bildenbergi...) Tvoji levaki bi morali delati v dobrobit volilcev ne pa zahodnih bankirjev.
moji levaki? kot prvo niso moji in kot drugo niso levaki. delo v dobrobit volilcev? hahaha...
[#1184426] 21.04.11 13:22 · odgovor na: shevchenko (#1184421)
Odgovori   +    3
[shevchenko]
> Ja in? Kaj ima zvezo s tem kdo je to naročil? (pa jebali te Bildenbergi...) Tvoji levaki bi morali delati v dobrobit volilcev ne pa zahodnih bankirjev.

moji levaki? kot prvo niso moji in kot drugo niso levaki. delo v dobrobit volilcev? hahaha...
Pahor in Križanič nista levaka??? Levak = nesposobnež (levi so tako ali tako vsi na trenutni politični sceni)
[#1184431] 21.04.11 13:23 · odgovor na: shevchenko (#1184421)
Odgovori   +    3
[shevchenko]
> Ja in? Kaj ima zvezo s tem kdo je to naročil? (pa jebali te Bildenbergi...) Tvoji levaki bi morali delati v dobrobit volilcev ne pa zahodnih bankirjev.

delo v dobrobit volilcev? hahaha...
Ja eni (Slovaki) pa to naredijo, pa čeprav jih sedaj malo bolj grdo gledajo na skupnih kosilih...
[#1184433] 21.04.11 13:24 · odgovor na: anon-40964 (#1184426)
Odgovori   +    2
Pahor in Križanič nista levaka??? Levak = nesposobnež (levi so tako ali tako vsi na trenutni politični sceni)
ne vem, kako lahko trdiš, da gre za levake, medtem ko skušajo uvajati neoliberalne reforme.
[#1184441] 21.04.11 13:28 · odgovor na: shevchenko (#1184433)
Odgovori   +    6
[shevchenko]
> Pahor in Križanič nista levaka??? Levak = nesposobnež (levi so tako ali tako vsi na trenutni politični sceni)

ne vem, kako lahko trdiš, da gre za levake, medtem ko skušajo uvajati neoliberalne reforme.
kva??? Dej si malo preberi kje kaj je liberalizem prosim... Preprečevanje sosedske pomoči in zakon o malem delu nimata znotraj niti l od liberalnega, pokojninska reforma pa še manj (gre samo za polnjenje luknje in to nima zveze z liberalnostjo)...
anon-1505 sporočil: 187
[#1184451] 21.04.11 13:34
Odgovori   +    1
Splošna uspešnost države je predvsem odvisna od naslednjih štirih dejavnikov:
1.učinkovitost upravljanja države
2.pravnost države
3.socialnost države
4.pogoji za tržno delovanje države.

Prva dva dejavnika delujeta pri nas skrajno slabo in to je ključni razlog, da se kriza pri nas še naprej poglablja. Mrkaić se z njima skoraj ni ukvarjal: njegova preokupacija je bila preoblikovanje socialne države in tržnosti gospodarstva v neoliberalnem duhu, to je oklestiti socialo v korist kapitala.Pomembna ukrepa za uresničitev te usmeritve naj bila uvedba enotne davčne stopnje in odprodaja ključnih sestavin finančnega sektorja tujcem, predvsm Nemcem.(V eni svojih kolumen je celo obžaloval, da nismo Slovenci opustili svojega jezika v korist nemščine).

Kovač ima v enem delu prav: sedanji vladni program v precejšnjem delu povzema Mrkaićeve ideje.Tega pa ne gre razumeti, da je imel Mrkaić prav, pač pa nasprotno tako, ta je vladni program vse prej kot primeren. Opravilno nesposobniost te vlade je S.Kovač v svoji kolumni spretno izkoristil za promoviranje neoliberalizma, to je ideologije, ki po svoji družbeni škodljivosti prekaša tako komunizem kot fašizem.

kkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk
anon-25848 sporočil: 2.383
[#1184454] 21.04.11 13:37 · odgovor na: anon-40964 (#1184387)
Odgovori   +    0
Ja, Slovaki so stopili iz večine in to storili. Hudiča, saj res, zakaj se pa nismo "vsi" ostali evropejci zbunili? Nea mi ti zaj tralala ... Če je evropska Partija tako zahtevala, khm, smo pač ubogali, jebiga, kaj zdaj jočeš?
[#1184464] 21.04.11 13:41 · odgovor na: anon-40964 (#1184431)
Odgovori   +    1
Ja eni (Slovaki) pa to naredijo, pa čeprav jih sedaj malo bolj grdo gledajo na skupnih kosilih...
in zato sem Slovake podprl tule na financah. nekateri neoliberalci kot recimo nimda pa so slovake zelo grdo ošvrknili, ker se niso podredili zahtevam Partije.
[#1184465] 21.04.11 13:41 · odgovor na: anon-25848 (#1184454)
Odgovori   +    1
Zadnja sprememba: anon-40964 21.04.2011 13:42
[1sandi]
> Ma serješ, lahko bi rekli ne in poroštva ne bi dali, sam Pahor in njegov oproda pač nimata jajca za kej takega...

Ja, Slovaki so stopili iz večine in to storili. Hudiča, saj res, zakaj se pa nismo "vsi" ostali evropejci zbunili? Nea mi ti zaj tralala ... Če je evropska Partija tako zahtevala, khm, smo pač ubogali, jebiga, kaj zdaj jočeš?
Ja res nam ni pomoči, če se še forumašem to zdi dobro...Ej, mene ne zanimajo ostali evropejci, pa kaj so oni naredili (pa majhnost ima včasih tudi svojo prednost, če bi Slo rekla ne ne bi bilo neke drame, kaj misliš, da se ostale države ne poslužujejo realpolitike...), mene zanimajo interesi Slovenije, Pahorja bi morali tudi. Ona otroška pesnica je imela kar prav po svoje o malih slovenceljih....
[#1184469] 21.04.11 13:42 · odgovor na: anon-40964 (#1184441)
Odgovori   +    1
kva??? Dej si malo preberi kje kaj je liberalizem prosim... Preprečevanje sosedske pomoči in zakon o malem delu nimata znotraj niti l od liberalnega, pokojninska reforma pa še manj (gre samo za polnjenje luknje in to nima zveze z liberalnostjo)...
kdo pa trdi, da imajo neoliberalci kaj zveze z liberalnostjo. neoliberalcem se gre samo za to, da je cena dela čim nižja in da so njihovi žepi čimbolj nabasani.
[#1184479] 21.04.11 13:45 · odgovor na: shevchenko (#1184464)
Odgovori   +    2
[shevchenko]
> Ja eni (Slovaki) pa to naredijo, pa čeprav jih sedaj malo bolj grdo gledajo na skupnih kosilih...

in zato sem Slovake podprl tule na financah. nekateri neoliberalci kot recimo nimda pa so slovake zelo grdo ošvrknili, ker se niso podredili zahtevam Partije.
Zakaj tako na lahko uporabljaš oznako neoliberalci? Poteza evrope pri poroštvih nima prav nič z liberalnostjo, pa čeprav je en deklariran (NN to je?) liberalec podpira...
[#1184489] 21.04.11 13:47 · odgovor na: anon-40964 (#1184465)
Odgovori   +    0
Ja res nam ni pomoči, če se še forumašem to zdi dobro...Ej, mene ne zanimajo ostali evropejci, pa kaj so oni naredili (pa majhnost ima včasih tudi svojo prednost, če bi Slo rekla ne ne bi bilo neke drame, kaj misliš, da se ostale države ne poslužujejo realpolitike...), mene zanimajo interesi Slovenije, Pahorja bi morali tudi. Ona otroška pesnica je imela kar prav po svoje o malih slovenceljih....
pahor in križanič se družita z zelo vplivnim bilderbergovcem carlom bildtom. ko se pahor gre svoje večurne tiskovne konference, je kot da bi poslušal najnovejše iz zakladnice bilderbergskih modrosti. žal.

in sedaj - ko cela slovenija poziva največjega reformatorja v slovenski zgodovini, naj odstopi, tu berem, kako bi morali vsi skupaj poslušati mrkaiča. pa saj imamo pahorja, ki vsaj poskuša izvajati njegov program!
[#1184490] 21.04.11 13:47 · odgovor na: shevchenko (#1184469)
Odgovori   +    4
[shevchenko]
> kva??? Dej si malo preberi kje kaj je liberalizem prosim... Preprečevanje sosedske pomoči in zakon o malem delu nimata znotraj niti l od liberalnega, pokojninska reforma pa še manj (gre samo za polnjenje luknje in to nima zveze z liberalnostjo)...

kdo pa trdi, da imajo neoliberalci kaj zveze z liberalnostjo. neoliberalcem se gre samo za to, da je cena dela čim nižja in da so njihovi žepi čimbolj nabasani.
Ok, pol imava diametralno nasprotno stališče kaj je neoliberalizem... So te Mencinger in njegove oprode dobro preparirali...
[#1184494] 21.04.11 13:50 · odgovor na: (#1184486)
Odgovori   +    0
Mislim, da neo-neandertalci malo preveč lupetate v prazno, pa vas posledično nihče več ne jemlje resno. Krivdo za lastno bebavost je treba iskati pri sebi, ne pri drugih. ;)
kaj, a boš zanikal, da se nisi strinjal s potezo Slovakov?

ker mogoče da imam slab spomin, pa si bom nabavil bilobil ali kaj je že...
[#1184500] 21.04.11 13:51 · odgovor na: anon-40964 (#1184490)
Odgovori   +    1
Ok, pol imava diametralno nasprotno stališče kaj je neoliberalizem... So te Mencinger in njegove oprode dobro preparirali...
aha, torej ti trdiš, da se neoliberalci zavzemajo za to, da je cena dela čimvišja in da so njihovi žepi čimbolj prazni? zanimivo, kdo je pa tebi opral mozag? :)
anon-17378 sporočil: 8.998
[#1184509] 21.04.11 13:56
Odgovori   +    5
"V knjigi iz leta 2007 je opisal veliko razočaranje nad srditim odporom politike, domačijskih ekonomistov, medijev in lobijev glede predlaganih strukturnih reform"

Zato bo potrebno danes vsak reformni program (ver 2.0) nadgraditi s primarno in dosledno lustracijo vseh, ki so v zadnjih 20-ih letih zavozili to državo, saj ti ljudje nočejo sprememb in ne priznavajo svojih napak v škodo skupnosti.

Glavne ugotovitve iz "benchmark" programa še vedno držijo, določene zadeve pa potrebujejo "update" - večina opisanih kazalcev se je v zadnjih sedmih letih še bistveno poslabšala. Kar seveda pomeni, da bodo morale biti reforme toliko trše, da uspejo.
[#1184513] 21.04.11 13:56 · odgovor na: shevchenko (#1184500)
Odgovori   +    1
Zadnja sprememba: anon-40964 21.04.2011 13:58
[shevchenko]
> Ok, pol imava diametralno nasprotno stališče kaj je neoliberalizem... So te Mencinger in njegove oprode dobro preparirali...

aha, torej ti trdiš, da se neoliberalci zavzemajo za to, da je cena dela čimvišja in da so njihovi žepi čimbolj prazni? zanimivo, kdo je pa tebi opral mozag? :)
Sem mislil, da si malo resnejši, moja zmota...Liberalci in tudi neoliberalci se z enim stavkom zavzemajo za čimmanjše vpletanje države in čimvečjo veljavnost trga. Za čim nižjo ceno dela in čimbolj polne žepe se pa zavzemajo vsi kapitalisti, torej vsi, ki najemajo delovno silo. Pa postani resen no...V tej tvojem pogledu bi postala normalnejša debata socializem/komunizem - kapitalizem. Ok to bi bilo legitimno, samo pravilno poimenuj stvari...
[#1184519] 21.04.11 13:58 · odgovor na: anon-40964 (#1184465)
Odgovori   +    0
[0917Metro]
> [1sandi]
> > Ma serješ, lahko bi rekli ne in poroštva ne bi dali, sam Pahor in njegov oproda pač nimata jajca za kej takega...
>
> Ja, Slovaki so stopili iz večine in to storili. Hudiča, saj res, zakaj se pa nismo "vsi" ostali evropejci zbunili? Nea mi ti zaj tralala ... Če je evropska Partija tako zahtevala, khm, smo pač ubogali, jebiga, kaj zdaj jočeš?

Na zadeve bi bilo dobro gledati iz evropske perspektive. Odkar smo izgubili nadzor nad denarno politiko, nima smisla razglabljati izključno o tem, kakšni so naši, ožji interesi slovenčkov, ker je vedno manj relevantno. Smo bolj ali manj provinca znotraj EU, manjša provinca, za razliko od večjih provinc in v skladu s tem imamo relativno gledano pač približno toliko tudi vpliva. Če ti je prav, ali ne, tako pač je, jebiga. Naj bo malo več evropskega duha v tebi .... Če ti pa kaj ni jasno, pa vprašaj "velikega" nimdo za inštrukcije, hahaha.
[#1184523] 21.04.11 14:00 · odgovor na: (#1184486)
Odgovori   +    0
[NavadniNimda]
> [shevchenko]
> > Ja eni (Slovaki) pa to naredijo, pa čeprav jih sedaj malo bolj grdo gledajo na skupnih kosilih...
>
> in zato sem Slovake podprl tule na financah. nekateri neoliberalci kot recimo nimda pa so slovake zelo grdo ošvrknili, ker se niso podredili zahtevam Partije.

Mislim, da neo-neandertalci malo preveč lupetate v prazno, pa vas posledično nihče več ne jemlje resno. Krivdo za lastno bebavost je treba iskati pri sebi, ne pri drugih. ;)
Eh, daj, ne bljuzi.
[#1184534] 21.04.11 14:03 · odgovor na: anon-25848 (#1184519)
Odgovori   +    0
[1sandi]
> [0917Metro]
> > [1sandi]
> > > Ma serješ, lahko bi rekli ne in poroštva ne bi dali, sam Pahor in njegov oproda pač nimata jajca za kej takega...
> >
> > Ja, Slovaki so stopili iz večine in to storili. Hudiča, saj res, zakaj se pa nismo "vsi" ostali evropejci zbunili? Nea mi ti zaj tralala ... Če je evropska Partija tako zahtevala, khm, smo pač ubogali, jebiga, kaj zdaj jočeš?
>
> Ja res nam ni pomoči, če se še forumašem to zdi dobro...Ej, mene ne zanimajo ostali evropejci, pa kaj so oni naredili (pa majhnost ima včasih tudi svojo prednost, če bi Slo rekla ne ne bi bilo neke drame, kaj misliš, da se ostale države ne poslužujejo realpolitike...), mene zanimajo interesi Slovenije, Pahorja bi morali tudi. Ona otroška pesnica je imela kar prav po svoje o malih slovenceljih....

Na zadeve bi bilo dobro gledati iz evropske perspektive. Odkar smo izgubili nadzor nad denarno politiko, nima smisla razglabljati izključno o tem, kakšni so naši, ožji interesi slovenčkov, ker je vedno manj relevantno. Smo bolj ali manj provinca znotraj EU, manjša provinca, za razliko od večjih provinc in v skladu s tem imamo relativno gledano pač približno toliko tudi vpliva. Če ti je prav, ali ne, tako pač je, jebiga. Naj bo malo več evropskega duha v tebi .... Če ti pa kaj ni jasno, pa vprašaj "velikega" nimdo za inštrukcije, hahaha.
Se mi že zdi, da se pogovarjam sam s sabo... Tukaj smo prav zaradi naše majhnosti imeli absolutno priložnost reci ne: pomoči Grčiji to ne bi ustavilo (kar je v našem interesu zaradi €), sami pa bi se izognili poplačilu po bankrotu Grčije. Nisem rekel, da bi morali vplivati na karkoli v evropi, če Nemci, Francozi... želijo z dakoplačevalskim denarjem reševati svoje banke z izpostavljenostjo do Grčije pa naj (mi imamo zadosti NLB, NKBM). Kar bi Pahor in njegovi s tem reskirali je samo to, da jih kdo kdaj ne bi na kakšno večerjo povabil...
anon-77925 sporočil: 353
[#1184555] 21.04.11 14:12 · odgovor na: macon (#1184313)
Odgovori   +    0
[macon]
> [Attila]
> Če se ne motim nam je za zgled dajal Irsko, toliko o zmagoslavni vrnitvi... naj še naprej šteje fižolčke v Gvatemali v 9 to 5 službi, ki je neprimerna osebnosti njegovega formata.

Ta grozna Irska, kjer množice razcapancev prosjačijo po cestah, standard imajo pa bangladeški.
a ga imamo v Sloveniji?
Takoj zamenjam naš standard za njihovega.
Pa? kaj te omejuje razen lastne nesposobnosti?
[#1184560] 21.04.11 14:13 · odgovor na: anon-40964 (#1184534)
Odgovori   +    0
Se mi že zdi, da se pogovarjam sam s sabo...
Še vedno te "poslušam" ...
Tukaj smo prav zaradi naše majhnosti imeli absolutno priložnost reci ne: pomoči Grčiji to ne bi ustavilo (kar je v našem interesu zaradi €), sami pa bi se izognili poplačilu po bankrotu Grčije. Nisem rekel, da bi morali vplivati na karkoli v evropi, če Nemci, Francozi... želijo z dakoplačevalskim denarjem reševati svoje banke z izpostavljenostjo do Grčije pa naj (mi imamo zadosti NLB, NKBM). Kar bi Pahor in njegovi s tem reskirali je samo to, da jih kdo kdaj ne bi na kakšno večerjo povabil...
Kar bi Pahor in njegovi s tem riskirali takrat pravzaprav najbrž ni vedel nihče in še danes najbrž ne ve nihče, kaj bi bilo, če bi bilo. Gotovo med dvema slabima možnostima pač v danem trenutku poskušaš izbrati manj slabo. Ker pa midva ne poznava "dejanj izza kulis" pa težko karkoli z gotovostjo trdiva, ane?
[#1184574] 21.04.11 14:20 · odgovor na: anon-25848 (#1184560)
Odgovori   +    2
[1sandi]
> Se mi že zdi, da se pogovarjam sam s sabo...

Še vedno te "poslušam" ...

> Tukaj smo prav zaradi naše majhnosti imeli absolutno priložnost reci ne: pomoči Grčiji to ne bi ustavilo (kar je v našem interesu zaradi €), sami pa bi se izognili poplačilu po bankrotu Grčije. Nisem rekel, da bi morali vplivati na karkoli v evropi, če Nemci, Francozi... želijo z dakoplačevalskim denarjem reševati svoje banke z izpostavljenostjo do Grčije pa naj (mi imamo zadosti NLB, NKBM). Kar bi Pahor in njegovi s tem reskirali je samo to, da jih kdo kdaj ne bi na kakšno večerjo povabil...

Kar bi Pahor in njegovi s tem riskirali takrat pravzaprav najbrž ni vedel nihče in še danes najbrž ne ve nihče, kaj bi bilo, če bi bilo. Gotovo med dvema slabima možnostima pač v danem trenutku poskušaš izbrati manj slabo. Ker pa midva ne poznava "dejanj izza kulis" pa težko karkoli z gotovostjo trdiva, ane?
Ja to se povsem sklada s politiko, ki pri vsaki stvari, ki je nepopularna, odgovornost preloži na Evropo: to zahteva Evropa (pa če zahteva ali ne, spomni se obveznih garancij (ne me še tu spraviti v debato o liberalnosti, ne gre za debato obvezne garancije ja ali ne). S potezami posameznih drugih držav pa vidim, da vse ni tako črno-belo in da se s politiko, ki ima pred očmi interes svoje nacije, tudi v evropi da kaj malega narediti. Naši politiki pa ne naredijo nič...

Strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 9