Izbrani forum: Glavni forum
Izbrana tema: članek Grem med bolniško lahko na dopust na Hrvaško? Ne, svari ZZZS
Strani: 1
sporočil: 125
Če delavec med bolniško lahko oddide na dopust, bi se moralo o tem
obvestiti tudi delodajalca, kateri bi te dni odštel od
razpoložljivega dopusta. Sedaj je namreč tako, da se z 'bolečinami'
v križu valja na morju, potem pa za dve leti koristi še dopust, po
možnosti na na škodo tistih, ki so med tem delali za njegov
regres!
Bolano!
Bolano!
sporočil: 2.840
Še ena tipičnih slovenskih birokratskih norosti.
Če sem na bolniški (npr. zlomljena noga) lahko krevsam po Rožniku ali švicam v lokalnem fitnesu, ne smem pa ležati na hrvaški plaži ?
Če sem na bolniški (npr. zlomljena noga) lahko krevsam po Rožniku ali švicam v lokalnem fitnesu, ne smem pa ležati na hrvaški plaži ?
sporočil: 212
[0531Zavar]
Seveda lahko. Ampak "delodajalec" (ZZZS) ti tega ne bo plačal.
"Ali se med delovnom časom lahko sprehajam po Rožniku?" Seveda se lahko, ampak delodajalec ti tega ne bo plačal.
sporočil: 186
Pameten delodajalec bi se lahko z zaposlenim, ki boleha ali je
odsoten v fazi do 30 dni, dogovoril, da naj delavec koristi dopust
- in mu bo delodajalec namesto 80% izplačal 100% - če je to
zdravstveno mogoče. Enako pa bi lahko ZZZS pri resnih bolnikih
omogočil, da se podobno dogovorita delodajalec in delavec in da
posledično ZZZS v tem času ne refundira bolniške.
Takšna rešitev bi bila v vsakem primeru koristna za delodajalca in ZZZS, marsikdaj pa tudi za zaposlenega!
Če se pogovarjamo, lahko marsikaj uredimo!
Takšna rešitev bi bila v vsakem primeru koristna za delodajalca in ZZZS, marsikdaj pa tudi za zaposlenega!
Če se pogovarjamo, lahko marsikaj uredimo!
sporočil: 2.840
Zadnja sprememba: 0531Zavar 19.06.2026 12:43
[Firma]Morda ne razumem,
> [0531Zavar]
> Če sem na bolniški (npr. zlomljena noga) lahko krevsam po Rožniku ali švicam v lokalnem fitnesu, ne smem pa ležati na hrvaški plaži ?
Seveda lahko. Ampak "delodajalec" (ZZZS) ti tega ne bo plačal.
"Ali se med delovnom časom lahko sprehajam po Rožniku?" Seveda se lahko, ampak delodajalec ti tega ne bo plačal.
ampak lepo te prosim razloži mi v čem je razlika med hojo naokrog po domačem kraju (ki je dovoljena) ali sončenjem na plaži (ki ni dovoljena).
Morda je banjanje na plaži za določen primer zdravilno, hoja po domačem kraju pa ne.
Morda določen bolnik ne bi smel niti v lokalno štacuno, za drugega pa bi bilo top dobro, če bi splezal na Grmado.
Uradniki svet očitno gledajo skozi plašnice politikov, ki so jih nastavili.
Strani: 1