Izbrani forum: Borza
Izbrana tema: agrobanka?!?
sporočil: 27.960
morda se nisi opazil (kar seveda potrjuje tezo), da govorim zlasti
o specificni miselnosti, ki se rada razvije na trgih, kjer en cas
vladajo hudi dobicki. tak pojav seveda ni unikat sedanjega trenutka
in balkanskega trga - in tocno v tem je point. za to, da bi videl,
da je miselnost res taksna, pa je povsem dovolj brati forum (ni
treba gledati trga, ker gre za ljudi in ne za tecaje) in pri tem s
svojim izvajanjem dajes konkretna dokazila.
ker te tako moti, da se oglasam, naj ti pomagam s pesmico iz zgodbe za otroke "brkonja celjustnik".
razgrnil sem skrivnostni prt
vsega kriv je crni crt
zgrabil crta bom za vrat
v crni vrgel ga prepad.
moderator, solata, please...
ker te tako moti, da se oglasam, naj ti pomagam s pesmico iz zgodbe za otroke "brkonja celjustnik".
razgrnil sem skrivnostni prt
vsega kriv je crni crt
zgrabil crta bom za vrat
v crni vrgel ga prepad.
moderator, solata, please...
sporočil: 662
Ne vem kako ne razumete!
Namesto da bi mi "razumni investitorji" lepo v miru ždeli na long pozicijah, moramo zaradi takih"krdel" biti stalno na preži!!
J..eš takav život!
L.p. KLar
Namesto da bi mi "razumni investitorji" lepo v miru ždeli na long pozicijah, moramo zaradi takih"krdel" biti stalno na preži!!
J..eš takav život!
L.p. KLar
sporočil: 2.478
se popolnoma strinjam s teboj, pametnjakoviči delajo paniko,pa sploh nimajo teh delnic,pa ce pade za pol,smo mi se vedno na dobicku,pa ce gre vse u ku............,je to naša stvar,ne maram filozofiranja ,dvignite forum na bolj strokoven ,argumentiran nivo,ne pa tukaj zganjat neke politike....
strasno si prispeval za bolj strokoven, argumentiran nivo in manj
filozofiranja :)
kje ti vidis kaksno delanje panike?
kje ti vidis kaksno delanje panike?
sporočil: 662
0219Ju1 je napisal(a):
se popolnoma strinjam s teboj, pametnjakoviči delajo paniko,pa sploh nimajo teh delnic,pa ce pade za pol,smo mi se vedno na dobicku,pa ce gre vse u ku............,je to naša stvar,ne maram filozofiranja ,dvignite forum na bolj strokoven ,argumentiran nivo,ne pa tukaj zganjat neke politike....
Rečem "A", izpade "Ž"! Skoraj kot v parlamentu!!
L.p. Klar
sporočil: 252
hej črt dj mi prosm odgovor če maš čs(drgač pa enkrat v prihodnih dneh)..AGBNPB; v čem je fora?a mi lohk kdo razloži?hvala
sporočil: 43
Kaj misliš? diskont je res hud in ni prave razlage, razen tega da
so redne pregrete....
v bistvu vsi iščejo te delnice, vendar ni kake ponudbe....glede na diskont definitivno zanimivi nivoji, še bolj Komercialna prednostne...
p.s.
imam obe poziciji!
lp
v bistvu vsi iščejo te delnice, vendar ni kake ponudbe....glede na diskont definitivno zanimivi nivoji, še bolj Komercialna prednostne...
p.s.
imam obe poziciji!
lp
coach80 je napisal(a):
hej črt dj mi prosm odgovor če maš čs(drgač pa enkrat v prihodnih dneh)..AGBNPB; v čem je fora?a mi lohk kdo razloži?hvala
sorry, ne ukvarjam se z AGBNPB.
bi dodal se, da ce ne ves, kaj je, pusti pri miru, pa se bo spet kdo razpisal o kao nevoscljivosti :))
sporočil: 19
Ja takav je život. Drugače pa ne vem, kaj se razburjaš. Sam sem
tudi na long pozicijah. Smo si pa različni. Meni osebno se dinamika
že od vedno sviđa.
sporočil: 74
coach80 je napisal(a):
AGBNPB; v čem je fora?a mi lohk kdo razloži?hvala
To so prednostne delnice Agrobanke. Lastniki teh delnic imajo določene omejitve, recimo nimajo pravice glasovanja na skupščini delničarjev. Dividente na te delnice se izplačujejo.
Dotični papir je dokaj nelikviden, zadnje čase mu vrednost pada - najverjetneje zaradi dokapitalizacije (ne vem kako je s pravico sodelovanja v dok. kot lastnik prednostnih delnic), verjetno pa jo je kdo tudi ucvrl ob korekciji.
Lastniška struktura AGBNPB je sledeča:
Redosled prvih 16 akcionara po broju akcija
Rbr | Akcionar | Broj akcija | % od ukupne emisije |
1. | EGP INVESTMENTS DOO BEOGRAD | 400 | 10,16518 |
2. | CITADEL SECURITIES A.D. | 141 | 3,58323 |
3. | KOČOVSKI ALEKSANDAR | 122 | 3,10038 |
4. | FUTURA INVESTMENT LTD | 102 | 2,59212 |
5. | ONE STOP DOO BEOGRAD | 92 | 2,33799 |
6. | KOJIĆ GORDANA | 85 | 2,16010 |
7. | MARIĆ RADOMIR | 82 | 2,08386 |
8. | HYPO ALPE-ADRIA-BANK AG | 75 | 1,90597 |
9. | VULETIĆ SLOBODAN | 67 | 1,70267 |
10. | GAVRILOVIĆ DRAGAN | 60 | 1,52478 |
11. | TODOROVIĆ SILVANA | 56 | 1,42313 |
12. | JARIĆ JELENA | 52 | 1,32147 |
13. | MULTIBROKER DOO BEOGRAD | 52 | 1,32147 |
14. | GAT FZE | 51 | 1,29606 |
15. | BOŽIČ FRANC | 50 | 1,27065 |
16. | MGB | 50 | 1,27065 |
Kar kaže na nezainteresiranost raznih skladov in BPHjev v to delnico. AIKPB ima veliko bolj zanimivo lastniško strukturo. Mislim, da bi bila sama prednostna delnica lahko resnično zanimiva le ob prevzemu, ko bi jo prevzemnik kupil po isti ceni kot redno AGBN. Prevzemnik naj bi bil dolžan odkupiti 100% delež s prevzemno ponudbo, vendar je vprašanje kako je s prednostnimi delnicami. Glede na to, da je razmerje med prednostno in redno delnico Agrobanke 0,52 - podobno kot pri drugih bankah (Aik banka 0,55, Komercijalna banka 0,49), sam prednosti razen morebitnega prevzema in nižje cene za morebitno dividendo ne vidim. Plus, nelikvidnost delnice pomeni, da se iz nje ne moreš umakniti vsak trenuter in tudi, da so nihaji cene običajno večji. Večji rizik, večji možni donos, kaže pa lastniška struktura AGBNPB, da morda le ni toliko zanimiva delnica. Od tu naprej se odloči sam.
MarcoEuro je napisal(a):Hvala.
Mislim, da bi bila sama prednostna delnica lahko resnično zanimiva le ob prevzemu, ko bi jo prevzemnik kupil po isti ceni kot redno AGBN. Prevzemnik naj bi bil dolžan odkupiti 100% delež s prevzemno ponudbo, vendar je vprašanje kako je s prednostnimi delnicami. Glede na to, da je razmerje med prednostno in redno delnico Agrobanke 0,52 - podobno kot pri drugih bankah (Aik banka 0,55, Komercijalna banka 0,49), sam prednosti razen morebitnega prevzema in nižje cene za morebitno dividendo ne vidim. Plus, nelikvidnost delnice pomeni, da se iz nje ne moreš umakniti vsak trenuter in tudi, da so nihaji cene običajno večji. Večji rizik, večji možni donos, kaže pa lastniška struktura AGBNPB, da morda le ni toliko zanimiva delnica. Od tu naprej se odloči sam.
Zakaj pa se zdj folk zadnje dneve tok bori za AGBN? Sm mislu da je dobit prednostno delnico prednost, privilegij?!?
A se mi jih ob (verjetni) dokap. sploh splača kupt; prednostne delnce?
sporočil: 2.011
coach80 je napisal(a):
Hvala.
Zakaj pa se zdj folk zadnje dneve tok bori za AGBN? Sm mislu da je dobit prednostno delnico prednost, privilegij?!?
A se mi jih ob (verjetni) dokap. sploh splača kupt; prednostne delnce?
Prednostna delnica (v teoriji) pomeni dolocene ugodnosti, ponavadi v zameno za prepoved glasovanja.
Vsak sam oceni, a mu je to privilegij ali cokla. Prednostne delnice so recimo prve poplacane pri bankrotu (ne vem ce je to generalno pravilo). Mogoce se kaj. Skratka to ni apriori neka "prednost", pac imas dolocene garantirane pravice, a nimas glasovalne pravice. Na tebi je da ocenis ce to hoces.
no mislm bankrota pa tut črt nebi napovedu;)) kakšne garantirane pravice?a mogoče veš kj več? kakšn je pa tvoj nasvet oz. a jih boš kupu? hvala
sporočil: 1.408
1127PubLi je napisal(a):
Kaj misliš? diskont je res hud in ni prave razlage, razen tega da so redne pregrete....
p.s.
imam obe poziciji!
lp
Če Publikum misli, da so redne pregrete ne vem zakaj se jih potem ne znebi, tako sklad, ki je fajn naloadan, kot tudi dotični avtor. V čem je fora, da pišete eno, delate pa drugo. Če je AGBN pri tej ceni pregreta, kaj so potem UNBN, KMBN in še nekatere. Izparjene?
coach80 je napisal(a):ne, jaz imam druge ideje ... a la headline:
no mislm bankrota pa tut črt nebi napovedu;))
"raziskava interpola v teku - sledi dolge roke ruske mafije prek banke X vodijo tudi k slovenskim vlagateljem"
(TO JE SALA)
(hopefully)
sporočil: 14
Ni sans, da pridejo na oblast radikalci in recimo uvedejo nadzor nad kapitalom, drakonske davke za tujce, kaksno nacionalizacijo premozenja. Mogoce samo skopirajo kaksno idejo nasega Arharja izpred let. Ne, ni sans. Tokrat je drugace.
sporočil: 5
eko,tle maš več pa si preberi
http://www.economy.co.yu/diskusije/viewtopic.php ?id=433&p=91
http://www.economy.co.yu/diskusije/viewtopic.php ?id=433&p=91
sporočil: 66
A je ta dokapitalizacija zdaj dokončna al jo mora še kakšna
institucija potrditi (odobriti, dati žegen...)?
sporočil: 74
Še komentar na zadnje dogodke v zvezi z Agrobanko:
Prejšnji teden je večino vlagateljev presenetila novica, da na skupščini Agrobanke ni bil potrjen predlog uprave o dokapitalizaciji banke, ki je predvideval izdajo 100.000 delnic banke obstoječim delničarjem in 100.000 delnic banke drugim interesentom. Delničarji so namreč na skupščini izglasovali nasprotni predlog, na podlagi katerega bo vseh 200.000 izdanih delnic namenjenih obstoječim delničarjem, in sicer po ceni 32.000 dinarjev. Potrjena dokapitalizacija pomeni približno 80 milijonov novih sredstev za Agrobanko, kar ne bo mali zalogaj za obstoječe delničarje. Tako je v prihodnje pričakovati večje nihanje cene, saj bo veliko vlagateljev prodajalo delnice, da bi si zagotovili sredstva za dokapitalizacijo. Pri Agrobanki je sedaj na vrsti uprava, ki bo morala v naslednjih obdobjih dokazati zaupanje delničarjev z bistveno boljšimi rezultati. Primarni cilj uprave je povečati bilančno vsoto in tako čimbolj izkoristiti visoke obrestne marže na srbskem trgu, ki še vedno presegajo 10 odstotkov nominalno na letnem nivoju. V letošnjem letu je načrtovan dobiček okoli šest milijonov evrov, kar je 7,5-odstotna donosnost na obstoječi kapital banke.
Vir: http://www.dnevnik.s...ik/230974/< /a>
Prejšnji teden je večino vlagateljev presenetila novica, da na skupščini Agrobanke ni bil potrjen predlog uprave o dokapitalizaciji banke, ki je predvideval izdajo 100.000 delnic banke obstoječim delničarjem in 100.000 delnic banke drugim interesentom. Delničarji so namreč na skupščini izglasovali nasprotni predlog, na podlagi katerega bo vseh 200.000 izdanih delnic namenjenih obstoječim delničarjem, in sicer po ceni 32.000 dinarjev. Potrjena dokapitalizacija pomeni približno 80 milijonov novih sredstev za Agrobanko, kar ne bo mali zalogaj za obstoječe delničarje. Tako je v prihodnje pričakovati večje nihanje cene, saj bo veliko vlagateljev prodajalo delnice, da bi si zagotovili sredstva za dokapitalizacijo. Pri Agrobanki je sedaj na vrsti uprava, ki bo morala v naslednjih obdobjih dokazati zaupanje delničarjev z bistveno boljšimi rezultati. Primarni cilj uprave je povečati bilančno vsoto in tako čimbolj izkoristiti visoke obrestne marže na srbskem trgu, ki še vedno presegajo 10 odstotkov nominalno na letnem nivoju. V letošnjem letu je načrtovan dobiček okoli šest milijonov evrov, kar je 7,5-odstotna donosnost na obstoječi kapital banke.
Vir: http://www.dnevnik.s...ik/230974/< /a>
sporočil: 1.408
Baje so bli na skupščini ta glavni "ovi ludi Slovenci" :D Torej naj
kdo (recimo od AC naložb) napiše kaj se je dogajalo.
sporočil: 6
Skupščina je namesto 1,5 ure trajala kr 4 ure, uprava pa je skoraj
padla na rit ko so slišali za protipredlog in še nato sprejetje
tega predloga.
Res je bilo živahno
Res je bilo živahno
sporočil: 71
Hvala bogu, ta uprava bi bla zrela čez pol leta še eno
dokapitalizacijo izvest. Smo jih rahlo streznli!
sporočil: 6
mDa se razemo, osebno ne bi imel nič proti še eni možnosti nakupa
po 30 in še nekaj in potem skipanju ven na 40+ , najbolj easy money
samo vprašanje je koliko teh dokap bo trg še prenesel. mislim da
smo bili že zdaj na ivici :)
sporočil: 71
Že pr tej je bla štala, dvomim da bi nasldno še prenesu, vsaj tok
časa, dokler se ne pokaže, kako zna banka delat z kapitalom, ki ga
do zdj na novo prdobila. Če bo kapital dobro naprej plasiran, potem
se lahko še razmišla o kakšni novi dokapitalizaciji, sicar pa tud
slučajno NE!