Izbrani forum: Glavni forum
Izbrana tema: članek Tudi statistiki zaznali rast cen ljubljanskih stanovanj
Teme v drugih forumih o teh vsebini: Nepremičnine (87)
Strani: 1
Sedaj moramo samo doseči, da e minimalna plača 600 EU, oziroma 800 EU, kot predlagajo mladi SD, potem bodo lahko banke dajale kredite.
Tako bomo lahko prodali stanovanja, in zopet ogromno pokasirali, čeprav so precenjena za več kot 30%.
Še bomo imeli dobre plače 1:59
Dobra matematika, ni kaj, na račun delavca.
Zdej pa ne vem, a je Jaka šel na kosilo, da so mu pojasnili porast prodaje, al pa je tolk naiven in neznalko, da ne pokapira razmerij in tiste stare resnice o statistiki.
Abrams je napisal(a):Kaj pa recimo likvidnost?
Banke ne bodo vnovčevale hipotek, ker z njimi nimajo kaj početi. Banke rabijo KREDITOJEMALCE.
Recimo, da bi prišel na banko pa bi ti rekli, da ne morejo dvignit, ker jim nepremičninski investitorji ne vračajo sredstev po kreditnih pogodbah?
JanezNovak131 je napisal(a):S tem se več ne da zagotavljati likvidnosti. Postopek vnovčevanja hipoteka je enostavno predolg, da bi lahko banke na tan način popravljale likvidnostno situacijo.
Kaj pa recimo likvidnost?
Recimo, da bi prišel na banko pa bi ti rekli, da ne morejo dvignit, ker jim nepremičninski investitorji ne vračajo sredstev po kreditnih pogodbah?
EDIT: In to je, po mojem mnenju, eden glavnih razlogov za tole jajcanje okrog nepremičnin.
Vinci je napisal(a):In to je tudi eden izmed razlogov za dolgotrajno padanje cen (vsako leto po malo).
S tem se več ne da zagotavljati likvidnosti. Postopek vnovčevanja hipoteka je enostavno predolg, da bi lahko banke na tan način popravljale likvidnostno situacijo.
EDIT: In to je, po mojem mnenju, eden glavnih razlogov za tole jajcanje okrog nepremičnin.
Vinci je napisal(a):Zelo dober point! Unovčevanje v praksi res traja vsaj eno leto.
S tem se več ne da zagotavljati likvidnosti. Postopek vnovčevanja hipoteka je enostavno predolg, da bi lahko banke na tan način popravljale likvidnostno situacijo.
Me pa zelo zanima kdaj in kje se banki potem pozna, če nekomu da kredit, potem pa čaka in muti, nazaj pa ne dobiva skoraj nič? In kaj bodo s takšnimi krediti naredile banke, ki se umikajo s trga? Neke vrste faktoring?
Vse to jajcanje dela precejšnjo škodo. Zapitek pa plačujemo oz. bomo plačevali vsi.
Strani: 1