Izbrani forum: Glavni forum
Izbrana tema: članek Minister Logar, kaj je pomembnejše: davki ali dirkališče?
Strani: 1
sporočil: 28.891
Zadnja sprememba: crt 11.08.2026 08:18
Na eni od televizij sem te dni zasledil prispevek o tem, da je v Sloveniji 200 tisoč dirkačev.to je 15% populacije 15-64...
da ni morda "med 200 in tisoc".
Ne vem, od kod ta številka, a če vsak od teh »dirkačev« prispeva »jurčka« – to za dirkače ne bi smela biti ne vem kako velika težava – bodo zbrali 200 milijonov evrovto je ok. zakomplicira se potem, ko dirkaci zberejo ta denar (seveda ga ne, ker tobimoralaureditdrzava) in potem nekdo tretji zeli uporabljati zgrajeno. ker potem spet pride na plano tobimoralaureditdrzava :)
sporočil: 513
se pravi ima več dirkačev kot ima Slovencev trgovalni račun? Kaj ko
bi država namesto dirkališča takoj reformirala INR-je po hrvaškem
modelu? Stroški tega so praktično nič. return on investment pa
neskončen.
sporočil: 9
[]
> Na eni od televizij sem te dni zasledil prispevek o tem, da je v Sloveniji 200 tisoč dirkačev.
to je 15% populacije 15-64...
> Ne vem, od kod ta številka, a če vsak od teh »dirkačev« prispeva »jurčka« – to za dirkače ne bi smela biti ne vem kako velika težava – bodo zbrali 200 milijonov evrov
to je ok. zakomplicira se potem, ko dirkaci zberejo ta denar (seveda ga ne, ker tobimoralaureditdrzava) in potem nekdo tretji zeli uporabljati zgrajeno. ker potem spet pride na plano tobimoralaureditdrzava :)
Saj ta tretji bo verjetno plačal to uporabo, tako da ne vidim tega problema.
Vprašajte Logarja če ima že tudi umeščeno stojnico za burgerje na tem dirkališču..
sporočil: 1.493
clanek je trapast, ker je trapast material. naj se na dalec vidi.
dejte ze cimprej zgradit in zagnat datacentre, da nam bo AI
pospesil to bolece pocasno atrofijo mozganov.
Zadnja sprememba: crt 11.08.2026 09:39
[FIN-334236]tocno v tem je problem. ja kako to, placati?? drzava pomagaj, to je ja od nas vseh... (ali pa vsaj daj subvencionirane karte, placane iz proracuna = davkov, zmaga za graditelje, zmaga za naknadne interesente, bula za vse ostale, ampak kdo jih kaj vprasa :)
Saj ta tretji bo verjetno plačal to uporabo, tako da ne vidim tega problema.
sporočil: 2.300
Zakaj zdaj to usajanje nad Logarjem? On je le izvrševalec, vedno
bil in vedno bo. No, še sklaba štiri leta ;)
sporočil: 4.785
[]
> Na eni od televizij sem te dni zasledil prispevek o tem, da je v Sloveniji 200 tisoč dirkačev.
to je 15% populacije 15-64...
> Ne vem, od kod ta številka, a če vsak od teh »dirkačev« prispeva »jurčka« – to za dirkače ne bi smela biti ne vem kako velika težava – bodo zbrali 200 milijonov evrov
,
to je ok. zakomplicira se potem, ko dirkaci zberejo ta denar (seveda ga ne, ker tobimoralaureditdrzava) in potem nekdo tretji zeli uporabljati zgrajeno. ker potem spet pride na plano tobimoralaureditdrzava :)
Ce pogledas na ceste se vec ;).
Sam imam zelo umirjen slog voznje, po domace pocasen.
Veckrat mi na AC blendajo, ce grem pod 90 ;).
Ceprav minimalna hitrost ni dolocena, ce prav vem.
Logar mi je bil vsec...dokler nisem videl njegove slike z gumpcem
od direktorja LarsSven.
Ok sem si rekel, gre se za nabiranje glasov.
Z dirkaliscem mu le se pomaham v slovo.
Ocitno ima dolg do sponzorjev ;)
Noben normalen, ki je liberalno desno usmerjen, ga po tem ne bo volil vec.
Ima pa verjetno zadosti nenormalnih desno liberalno usmerjenih ;).
Kot npr trump ali musk v usa.
Ni mi zal da volim nsi.
Tam vsaj vem da so bedaki...vsaj nimajo se zelje postavljat.
Ok sem si rekel, gre se za nabiranje glasov.
Z dirkaliscem mu le se pomaham v slovo.
Ocitno ima dolg do sponzorjev ;)
Ima pa verjetno zadosti nenormalnih desno liberalno usmerjenih ;).
Kot npr trump ali musk v usa.
Ni mi zal da volim nsi.
Tam vsaj vem da so bedaki...vsaj nimajo se zelje postavljat.
[]Sam upam, da je zadaj privatni kapital, ki se zeli spromovirat.
> [FIN-334236]
> Saj ta tretji bo verjetno plačal to uporabo, tako da ne vidim tega problema.
tocno v tem je problem. ja kako to, placati?? drzava pomagaj, to je ja od nas vseh... (ali pa vsaj daj subvencionirane karte, placane iz proracuna = davkov, zmaga za graditelje, zmaga za naknadne interesente, bula za vse ostale, ampak kdo jih kaj vprasa :)
Logar pa je le frontman, ki se v vlogi ne znajde najbolje.
Vse ostalo je pokop, konec stranke.
Ideja, da bi drzava gradila dirkalisce,in da stranka prezivi je mogoca le pri Sds ;).
Zadnja sprememba: crt 11.08.2026 11:51
dirkalisce sicer v sloveniji obstaja - za motorje vendar je pri
lendavi, torej za vecino prebivalcev nekje od sibirije
naprej.ima zanimivo zgodbo: www.moto.si/caba-laz...dil-pisto/
izvlecek: To je tak. Janša je bil leta 2012 na vladi in so naredili zakon o graditvi manj zahtevnih – enostavnih objektov. Po tem zakonu je to tu napravljeno. Če ta zakon ne bi bil sprejet, tega mojega objekta ne bi bilo. Jaz sem takrat novi zakon nesel na upravno enoto. Sem pokazal zakon. Niso verjeli. Niti prej, niti pozneje se ni dalo takšne piste narediti.
www.lindauring.com/
sporočil: 2.555
Zadnja sprememba: zoran13 11.08.2026 12:09
HRVAŠKA in FORMULA 1Hrvaška si želi F1, vse je dokončno določeno, celo datum začetka je določen.
Od vseh govoric o ciljih je ta nekoliko presenetljiv, saj ni prave motivacije. Pravzaprav smo odkrili, da se o morebitnem prihodu prvega razreda v tajnih pisarnah na Hrvaškem pripravljajo že dobrih pet let.
Kot smo že omenili, to ni šala; delo v zakulisju naj bi potekalo, vozniki kalibra Landa Norrisa in Jacquesa Villeneuvea pa so se že posvetovali o predlogih zasnove. Očitno posvetovanje z osebnostmi ni dovolj in vodja projekta Davorin Štetner bo moral počakati na homologacijo FIA, da dobi zeleno luč.
Po poročanju Croatia News bo objekt obsegal 50 hektarjev zemlje med Veljunom in Blagajem, približno 90 km južno od prestolnice Zagreb. Asfaltni pas se bo raztezal 3,6 km, vse okoli pa bo obdano z restavracijami, hoteli, zabaviščnimi prizorišči, garažami in ekskluzivnimi VIP prostori.
Cilj je, da bi bil dostopen vse leto in za vse vrste dogodkov, vendar nizka kapaciteta 15.000 gledalcev vzbuja nekaj dvomov, prav tako njegova lokacija zelo blizu reke Korane, ki si jo deli z Bosno. Zaenkrat je znano, da se bodo gradbena dela začela v začetku leta 2027 in bodo trajala dve leti, vendar bi se lahko urnik spremenil, zlasti če Veliki cirkus projekt zavrne.
autosprint.it/news/formula1/2026/08/06-902 0104/l_europa_perde_peso_specifico_in_f1_ma_a_sorp resa_la_croazia_si_candida_per_un_gp/2
MOBIKROG
Poligon Gaj, nekoč Mobikrog, je prenovljena 2 km dolga in najdaljša avto-moto dirkalna steza v Sloveniji, ki se nahaja tik ob edinem slovenskem vojaškem letališču Cerklje ob Krki v občini Brežice.
Zgodovina
Mobikrog, ki ga je zgradil Matjaž Tomlje, je bilo prvotno dirkališče, ki je na tem mestu delovalo med leti 2000 in 2007. Ob otvoritvi so gostili tudi finale sezone tekmovanja European Super Touring Cup 2000, ki ga je prenašal celo Eurosport. Na zadnjih dveh dirkah te sezone sta takrat zmagala italijana Roberto Colciago in Gianni Morbidelli.
Poligon Gaj
Obnova 2 kilometrske steze, katero pod vodstvom Toneta Anderliča vodi Zveza za avto šport Slovenije AŠ 2005, se je začela že letu 2015, prve dirko pa so izvedli septembra 2017.
V prihodnje naj bi stezo podaljšali na 3,6 km dolžine, omogočala pa naj bi hitrosti do 270 km/h.
sl.wikipedia.org/wik...oligon_Gaj
MATJAŽ TOMLJE
Matjaž Tomlje bi gradil motodrom v Ljubljani in dirkališče na Primorskem: »Imam podporo politike!«
Nekdanji slovenski dirkač, leta 1994 odličen tretji na znameniti dirki 24 ur Le Mansa, Matjaž Tomlje, je danes predstavil pobudo ustanovitve avtomotodroma v prestolnici. Ljubljana po njegovem potrebuje lasten poligon, ki bi bil v prvi vrsti namenjen izobraževanju voznikov.
Za projekt Avtomotodrom Ljubljana bo podporo iskal tudi v parlamentu. Tomlje pravi, da ima podporo v politiki in gospodarstvu, od koder bi prišel tudi denar za gradnjo. Tomlje se sicer ne ustavlja pri avtodromu; izbral je že lokacijo v koprski občini, kjer bi lahko v prihodnje zraslo tudi prvo slovensko mednarodno dirkališče. Leta 2000 je Tomlje na opuščenem delu vojaškega letališča v Cerkljah ob soglasju tedanjega obrambnega ministra Janeza Janše že zgradil dirkaško stezo – Mobikrog, ki je gostila nekaj odmevnih dirk.
7.avgusta 2026
www.planet-tv.si/cla...-politike/
sporočil: 2.300
[odvisnik]Tak ga ni nidi do sedaj. Pa janševik ni liberalno usmerjen desničar ;)
sporočil: 1.995
[odvisnik]Upam, da se hecaš. To je namreč zelo nevarno zate in pa tudi za druge. Tako, kot iti prehitro je nevarno voziti prepočasi (ok, pa ne zdaj s tem, kaj je prepočasi :)
> []
> > Na eni od televizij sem te dni zasledil prispevek o tem, da je v Sloveniji 200 tisoč dirkačev.
>
> to je 15% populacije 15-64...
> da ni morda "med 200 in tisoc".
>
> > Ne vem, od kod ta številka, a če vsak od teh »dirkačev« prispeva »jurčka« – to za dirkače ne bi smela biti ne vem kako velika težava – bodo zbrali 200 milijonov evrov
> ,
> to je ok. zakomplicira se potem, ko dirkaci zberejo ta denar (seveda ga ne, ker tobimoralaureditdrzava) in potem nekdo tretji zeli uporabljati zgrajeno. ker potem spet pride na plano tobimoralaureditdrzava :)
Ce pogledas na ceste se vec ;).
Sam imam zelo umirjen slog voznje, po domace pocasen.
Veckrat mi na AC blendajo, ce grem pod 90 ;).
Ceprav minimalna hitrost ni dolocena, ce prav vem.
Strani: 1