Strani: 1

Info0000607060 sporočil: 19
[#3086005] 07.08.26 19:48
Odgovori   +    0
To sporočilo je izbrisal avtor (08.08.2026 01:13)
[#3086007] 08.08.26 01:15
Odgovori   +    0
Bravo, komentar, res. Populistična desnica ... To je tako tragično, da je že smešno in brezupno. Upanje je samo še v umetni inteligenci. Prosim, vodi nas. Mahnič? Ne me hecat, no ...
odvisnik sporočil: 4.785
[#3086011] 08.08.26 12:59
Odgovori   +    0
Zadnja sprememba: odvisnik 08.08.2026 13:00
Tole pa je spet bluzenje in osebno stalisce.
Zelim cimvec divjih svinj ,podgan in golobov v Lj ;)
Pa se stenic, pajkov in mravelj ter azijskih srsenov.
[#3086021] 08.08.26 16:54 · odgovor na: odvisnik (#3086011)
Odgovori   +    2
Če je populistična desnica kozlek, še ne pomeni, da je Golob top:) In zgoraj ni bluženje, je opisano nagovarjanje in strategija populistične desnice, ki nikamor ne vodi...Trenutno imamo v svetu levi in desni populizem...Nižje politika še ni bla, in očitno gre še nižje.
[#3086031] 09.08.26 10:26 · odgovor na: Info0000607060 (#3086021)
Odgovori   +    3
[]
Če je populistična desnica kozlek, še ne pomeni, da je Golob top:) In zgoraj ni bluženje, je opisano nagovarjanje in strategija populistične desnice, ki nikamor ne vodi...Trenutno imamo v svetu levi in desni populizem...Nižje politika še ni bla, in očitno gre še nižje.
Ne vem.
Ce bi poslusal populiste pred 2 svetovno vojno.
Bi bili tile sedaj izredno normalni.

Po in med vojno jih je vecino pobralo oz so utihnili, ce niso bili na zmagovalni strani.
Sedaj pa se je pricelo znova.

Sedanji populisti vsaj na desni, ne idealizirajo svari prevec.
Pravzaprav so bolj normalni kot pred vojno.
Levi populisti pa so od zelenega prehoda zaceli s pumpanjem za vojasko moc.

Musk je v svojem zadnjem intervjuju napovedal drzavljansko vojno v uk cez 20let.To je po moje kar mogoca napoved.
Rim mislim, da je propadal cca 100 let.
Evropa je lahko v zacetku tega procesa.
Lahko pa je le v dobi stagnacije in bo se kako svetlo obdobje.

Se pa centri moci selijo v azijo kot zgleda.
Padanje rodnosti v razvitem svetu je znak tega in tega trenda se ne da obrnit.

Vsak populizem ne nastane iz nica, temvec iz potreb , nesoglasij v druzbi.
In populisti so zgolj glasniki teh potreb.
[#3086059] 10.08.26 01:13 · odgovor na: odvisnik (#3086031)
Odgovori   +    0
Muska izjemno spoštujem zaradi njegovih inovacij, podjetniških dosežkov ter tega, kar je ustvaril s Teslo, SpaceXom in drugimi projekti. Prav zato sem bil po tem intervjuju toliko bolj šokiran.

Od fizika in ekonomista bi pričakoval, da pri tako resnih trditvah o migracijah, kriminalu in prihodnosti Evrope pozna vsaj osnovne statistične podatke. Namesto tega sem dobil vtis, da je na družbenem in političnem področju močno zašel v lastne intuicije, čustva in informacijski mehurček, ki je pogosto na ravni populističnih alternativnih medijev.

Pri človeku njegovega intelektualnega in tehnološkega formata mi je takšen način razmišljanja o kompleksnih družbenih vprašanjih resnično težko razumljiv.
[#3086065] 10.08.26 07:41 · odgovor na: Info0000607060 (#3086059)
Odgovori   +    1
[]
Muska izjemno spoštujem zaradi njegovih inovacij, podjetniških dosežkov ter tega, kar je ustvaril s Teslo, SpaceXom in drugimi projekti. Prav zato sem bil po tem intervjuju toliko bolj šokiran.

Od fizika in ekonomista bi pričakoval, da pri tako resnih trditvah o migracijah, kriminalu in prihodnosti Evrope pozna vsaj osnovne statistične podatke. Namesto tega sem dobil vtis, da je na družbenem in političnem področju močno zašel v lastne intuicije, čustva in informacijski mehurček, ki je pogosto na ravni populističnih alternativnih medijev.

Pri človeku njegovega intelektualnega in tehnološkega formata mi je takšen način razmišljanja o kompleksnih družbenih vprašanjih resnično težko razumljiv.

Vsak ima svoje "mane" Mene ni nekaj presenetil.
Res pa ga nisem imel ze prej prevec v cislih.
Vseeno pa njegove nappvedi niso tako vnemar.
Saj ga novinarka ni vprasala zakaj tako misli.
Je pa npr logika.
Roboti in ai prevzamejo delo, ki jih sedaj opravlja avtohtono prebivalstvo, ostanejo dela za migrante, vrc ljudi potrebuje socialno drzavo, za drzave je ta strosek prevelik itn.
Seveda to ne gre skup z njegovo napovedjo, da denar ne bo vec potreben.
Druga moznost je cisto humamisticna, kot sam pravi, da se tujci ne bojo zmozni integrirat in bojo uveljavljali svojo pravo, navade.
Tu mu sicer dam prav in ta moznost res obstaja.
Ampak ker gremo pocasi v svet z manj ideologijami oz manj vplivnimi ideologijami, je tudi ta moznost manj verjetna.

Ceprav je musk, ne more bit brihta na vec podrocjih.
Racunalnicar, kapitalist in se filozof.
Kar se sam spomnim mu je zgodovinsko najblizje Edison, ki se ga ne spominjamo kot filozofa, za razliko od Tesle npr ;).

Sam bi rekel, da je njegov druzben pogled na svet njegov hobi, s tem se resno ne ukvarja,ne prinasa denarja, ga pa dela cloveskega, iracionalnega.
[#3086082] 10.08.26 10:50 · odgovor na: odvisnik (#3086065)
Odgovori   +    1
Glede na to, kaj objavlja, koliko objavlja in kakšne vsebine deli, ne bi rekel, da je to zanj zgolj hobi. Če se v te teme ne poglobi, ima kot človek z ogromnim številom sledilcev še vedno določeno odgovornost za to, kar širi. Če se je sposoben tako temeljito poglobiti v svoja podjetja, tehnologijo in inovacije, bi pričakoval, da se bo podobno analitično lotil tudi družbenih vprašanj.

Namesto tega včasih deluje, kot da razmišlja iz zelo ozkega zornega kota, kot nekdo, ki ni zares videl sveta, katerega življenjski radij je zelo omejen, ne pozna tujih jezikov in kultur ter si na tej podlagi ustvari zelo trdna mnenja o izjemno kompleksnih družbenih vprašanjih.
[#3086086] 10.08.26 11:22 · odgovor na: Info0000607060 (#3086082)
Odgovori   +    1
[]
Glede na to, kaj objavlja, koliko objavlja in kakšne vsebine deli, ne bi rekel, da je to zanj zgolj hobi. Če se v te teme ne poglobi, ima kot človek z ogromnim številom sledilcev še vedno določeno odgovornost za to, kar širi. Če se je sposoben tako temeljito poglobiti v svoja podjetja, tehnologijo in inovacije, bi pričakoval, da se bo podobno analitično lotil tudi družbenih vprašanj.

Namesto tega včasih deluje, kot da razmišlja iz zelo ozkega zornega kota, kot nekdo, ki ni zares videl sveta, katerega življenjski radij je zelo omejen, ne pozna tujih jezikov in kultur ter si na tej podlagi ustvari zelo trdna mnenja o izjemno kompleksnih družbenih vprašanjih.

Poglej ga kaksen je.
Nekje v rangu Trumpa, sam z vec inzinereskega znanja.
Ne mores imeti nekoga za znalca le zato, kot v muskovem primeru, ker mu je v zivljenju uspelo.
To je ponavadi celo kontra argument ;).

Strani: 1

vm-kiva