Izbrani forum: Glavni forum
Izbrana tema: članek Kako bi Naš Tito kar zadavil Našega Pahorja
Strani: 1 2
sporočil: 2.446
[BrankaBen]
Razočarana sem nad takim pisanjem in relativiziranjem človeških življenj. Je to članek za klikanje? Finance rada prebiram zaradi poslovnih vsebin, ampak bom razlislila, če bom naročnica še naprej.
Prav tako sem začudena, da pišete o Jugoslaviji kot o državi, kjer so ljudje trpeli. So res? Ne spomnim se. Prej obratno. Pa nisem Yugonostalnik. Jugoslavija je bila država kratkega veka - ni trajala prav dolgo, pravzaprav je bila "živa" zelo kratek čas pa vendar ste vsi tako alergični nanjo in je Tito kriv za vse, kar vam še danes ne paše. V resnici pa nam je Jugoslavija dala zelo veliko - Slovenije danes ne bi bilo brez Jugoslavije. Tega nas niso učili, a če se malce poglobite v zgodovino, boste to hitro ugotovili.
Pa še o Gazi; Govorila sem z več ljudmi, ki so bili večkrat v Izraelu še pred tem kar se tam sedaj dogaja in vsi so izrazili začudenje nad izredno grdim ravnanjem Izraelcev do Palestincev, ki da je nečloveško, stalno provociranje in poniževanje ljudi, ki niso židje. Nenazadnjeje je Izrael moderna tvorba, ki si jo je izmislil Zahodni svet zato, da se jih "znebi" s svoje zemlje. Palestince pa so stisnili v kot in jih ogradili na majhnem koščku zemlje - puščave. Iz njih so naredili enklavo in jo obvladujejo in ponižujejo že desetletja. In potem se čudite, da so se uprli? Izrael, da ima pravico zaradi tega rušiti in klati vse po vrsti? Ima pravico kršiti vsa mednarodna pravila? Pobija lahko vse po vrsti, tudi človekoljubne organizacije, zdravnike itd... ? Mislite, da Hamasa ne bo več? Oprostite, z vsakim dnem bo več tistih, ki Izraelcev ne bodo marali, ki jih bodo sovražili. Tako v Palestini kot tudi po svetu. Zakaj le?
Meni članek ni slab.
So bili že dosti slabši.
Gre se za mnenje avtorice, ki vsekakor ni popolno.
Je pa po moje daleč nadpovprečno za Slovenijo.
Komot se mu pridružim, tudi z vašim komentarjem nimam problemov.
Imate svoj prav.
Sedaj kregat se zaradi tega kdo ima bolj prav, pa je izbira ...
[trocki]Mogoče bi trocki najprej prebral članek od tam naprej kjer si nehal.
> [vasja6]
> In kaj ma ta članek veze s Financami?
In kaj imajo Finance veze s financami?
sporočil: 1.711
Hvala, ni potrebe za to, je bilo vse povedano že v prvem stavku. Pa
gotovo ne bi dobil odgovora na to vprašanje, ki sem ga postavil
Vasji.
[trocki]
Hvala, ni potrebe za to, je bilo vse povedano že v prvem stavku. Pa gotovo ne bi dobil odgovora na to vprašanje, ki sem ga postavil Vasji.
Odgovora najbrz res ne, bi pa mogoče postavil drugačno vprašanje.
Včasih je čisto dovolj, če se z ljudmi že pogovarjaš na spoštljiv način in jih skušaš razumet in biti razumljen oz razumljiv.
Vse skup je skoraj umetnost.
In vsaka dobra umetnost zahteva čas.
sporočil: 190
[odvisnik]Nisem njegova odvetnica a ton in oblika trockijevega vprašanja sta identična vprašanju Vasje. Identična.
> [trocki]
> Hvala, ni potrebe za to, je bilo vse povedano že v prvem stavku. Pa gotovo ne bi dobil odgovora na to vprašanje, ki sem ga postavil Vasji.
Odgovora najbrz res ne, bi pa mogoče postavil drugačno vprašanje.
Včasih je čisto dovolj, če se z ljudmi že pogovarjaš na spoštljiv način in jih skušaš razumet in biti razumljen oz razumljiv.
Vse skup je skoraj umetnost.
In vsaka dobra umetnost zahteva čas.
Dvomim in se mi zdi, da je moje vprašanje povsem na mestu. Seveda
pa ne pričakujem od Vasje, da bo on odgovoril nanj, razen če nima
lastniškega deleža v Financah.
Te opazke, da nisem spoštljiv in da ne skušam razumeti ljudi, pa v tem kontekstu ne razumem najbolje. Upam, da ni mišljeno, da bi moral spoštovati in razumeti zanikovalce genocida v Gazi.
Te opazke, da nisem spoštljiv in da ne skušam razumeti ljudi, pa v tem kontekstu ne razumem najbolje. Upam, da ni mišljeno, da bi moral spoštovati in razumeti zanikovalce genocida v Gazi.
sporočil: 32.694
Zadnja sprememba: najobj 09.06.2025 13:30
[JankoSteharnik]... čuj, če mi verjameš ali ne, res nimam pojma, kdo je anonimnež - celebrity pač nisi, ker bi sicer že slišal za tebe - Janko Steharnik in me niti ne zanima, tako da je razen mogoče za tvoje znance tukaj na Financah prav vseeno, če bi na anonimnem - moram te spomnit, ker si očitno pozabil - forumu Financ tvoj nick bil JanSte ali pa FIN-inšenekacifra, ki ti ga samodejno zgenerirajo na Financah, če si ob prijavi na anonimni forum Financ svojega nicka ne izbereš sam ...
Ker se podpisujem in ne skrivam! Mešaš narodnost in državo. Kaj imamo veze - pred 1918 - Slovenci s kakršno koli lastno državo ali ozemljem? Še takrat smo imeli namen ostati znotraj H monarhije, če bi bili Avstrijci bolj politični. Ozemlje dela današnje SLovenije je pripadalo državi Italiji - kot vojni plen. In ozemlje - to isto - je bilo po 1945 le del trgovanja Titove YU za priznanje suverenosti in puščanju Kralja v Londonu. Nihče se tu ni boril za Slovence - le Slovenci sami so končno 1991 dobili ozemlje. In to je naše in nič drugega ni naše in nikakršne pravice nimamo - četudi tudi kje drugje živi narod slovenski! Koliko pa se je Slovencer priselilo v našo državo - tako iz Italije, kot Avstrije in Madžarske? Niti 0,5% tistih, ki živijo izven današnje SLovenije - narodnost Slovenec. In koliko se jih je izselilo iz SLovenije???? Čuden svet, kaj ne?
Narodnosti ločujejo ljudi, kot jih ločuje vera, barva kože, jezik, politična pripadnost, finančna preskrbljenost, izobrazba, ...... in ločevanje ne prinaša nič dobrega! In tu ni več rešitve.
Simoni pa hvala za dober članek!
P.S.: drugega ne bom komentiral, ker je malo preveč zmedeno in ne vem, kje bi začel, kaj šele končal, me pa veseli - v teh norih cajtih je lepo videti zadovoljne ljudi - da si zadovoljen in da veš, kaj je z zmedenim - razen novic iz športa, kulture in vremena je na en kup nametala vse živo - člankom odgovorna urednica Financ hotela povedat ...
[trocki]
Dvomim in se mi zdi, da je moje vprašanje povsem na mestu. Seveda pa ne pričakujem od Vasje, da bo on odgovoril nanj, razen če nima lastniškega deleža v Financah.
Je zgolj predlog .
Da ne skušaš razumeti si pokazal že s prvim komentarjem.
Zame so npr tisti, ki so šli z jadrnico v Gazo totalni bedaki, še vedno pa bom prebral njihov komentar, če imajo povedat kaj več kot le slikanje samih sebe.
In spoštujem, razumem njihovo gesto in zagnanost.
Ne vem pa, zakaj jih Izraelci niso spustili v Gazo.
Zame so tudi tisti, ki so šli z jadrnico v Gazo, bedaki. A
zanikovalci genocida v Gazi niso le bedaki, ampak moralni in etični
izprijenci. Zato se ne nameravam potruditi, da bi jih razumel. To
je enako, kot če bi od nekoga zahteval, da razume Hitlerja in
njegovo dokončno rešitev judovskega vprašanja.
[PAC89]
> [odvisnik]
> > [trocki]
> > Hvala, ni potrebe za to, je bilo vse povedano že v prvem stavku. Pa gotovo ne bi dobil odgovora na to vprašanje, ki sem ga postavil Vasji.
>
>
> Odgovora najbrz res ne, bi pa mogoče postavil drugačno vprašanje.
>
> Včasih je čisto dovolj, če se z ljudmi že pogovarjaš na spoštljiv način in jih skušaš razumet in biti razumljen oz razumljiv.
> Vse skup je skoraj umetnost.
> In vsaka dobra umetnost zahteva čas.
Nisem njegova odvetnica a ton in oblika trockijevega vprašanja sta identična vprašanju Vasje. Identična.
Vsekakor, a tudi lovec lahko izvede podoben ton kot raca, pa zato še ni plen.
Če karikiram.
In trocki ima tule svojo zgodovino, plus seveda, da komentiranega članka sploh noče prebrati.
Ima pa zelo trdno mnenje o stvari.
Dopuščam sicer možnost, da nas trocki vse zaj. in je članek prebral, ker se nima za normalnega. :)
[trocki]
Zame so tudi tisti, ki so šli z jadrnico v Gazo, bedaki. A zanikovalci genocida v Gazi niso le bedaki, ampak moralni in etični izprijenci. Zato se ne nameravam potruditi, da bi jih razumel. To je enako, kot če bi od nekoga zahteval, da razume Hitlerja in njegovo dokončno rešitev judovskega vprašanja.
Jep, dalo bi se tudi tako.
Ampak ker vas je nacelnezev sicer veliko, bedakov na jadrnici pa malo, se genocid komot nadaljuje.
Zanimivo je, da je besedo genocid uporabila predsednica države, ki ima sama probleme s podobno situacijo, ki se je dogajala na njenih tleh po vojni.
Upam da si podobno kot najobj, vojne v Ukrajini ne predstavljaš kot posebno operacijo in osvoboditve Ukrajine od neonacistev.
O moči besed smo se tule že pogovarjali ob covidu, tako da ne bi nadaljeval o genocidu.
Še pirceva mislim, da se je potlej nekaj izmotavala, da gre za pravni termin.
Glej besede. Pravne terminologije ne pomagajo nič.
Če so zadeve resne in resno podpirate moralnost, etiko itn.
Se vsede na letalo, greš v Egipt in potlej do meje z Gazo.
Če se vas nabere vsaj enih 100k bi vas morali slišat.
Dokler pa bo teh "bedakov "le 12 pač ne.
Bo pa za to treba nekaj narest, dat nekaj denarja, bit lačen, mogoče ne prideš nazaj.
Aja pa ker je to zelo blizu Egipta, ki je nekaj takega že počel ob arabski pomladi, mi ni jasno zakaj si muslimani ne pomagajo med sabo?
sporočil: 190
Mislim, da razumem, zakaj se je ustavil pri prvem stavku. Pisanje o
masakriranju Izraela, ne da bi v nadaljevanju odstavka avtorica
niti omenila "možnost" obstoja razlogov za sedmi oktober, je
dejansko klikbajtanje, ki ni vredno tega časnika.
Razumem sicer, da je prvi odstavek zgolj izhodišče za diskurz, ki sledi, a je z novinarskega stališča intelektualno siromašen, podcenjujoč in etično vprašljiv (s tem pa nikakor ne želim niti namigniti na opravičevanje Hamasa - govorim o razlogih).
Če 80+ let sistematično ponižuješ, pobijaš, izganjaš, kradeš, jemlješ pravice, v čedalje ožji kot potiskaš soseda, ne moreš pričakovati prijaznega kramljanja ob pivu ali čaju, pač pa zgolj in samo nevihto in človek bi pričakoval zgolj omembo tega dejstva, nič drugega kot to.
Disclaimer: to so besede nekoga (mene), ki ima (je imel?) Izrael neskončno rad, a ga ne prepozna več. Ali pa ga ni nikoli zares poznal.
Razumem sicer, da je prvi odstavek zgolj izhodišče za diskurz, ki sledi, a je z novinarskega stališča intelektualno siromašen, podcenjujoč in etično vprašljiv (s tem pa nikakor ne želim niti namigniti na opravičevanje Hamasa - govorim o razlogih).
Če 80+ let sistematično ponižuješ, pobijaš, izganjaš, kradeš, jemlješ pravice, v čedalje ožji kot potiskaš soseda, ne moreš pričakovati prijaznega kramljanja ob pivu ali čaju, pač pa zgolj in samo nevihto in človek bi pričakoval zgolj omembo tega dejstva, nič drugega kot to.
Disclaimer: to so besede nekoga (mene), ki ima (je imel?) Izrael neskončno rad, a ga ne prepozna več. Ali pa ga ni nikoli zares poznal.
Zadnja sprememba: odvisnik 09.06.2025 15:10
[PAC89]
Mislim, da razumem, zakaj se je ustavil pri prvem stavku. Pisanje o masakriranju Izraela, ne da bi v nadaljevanju odstavka avtorica niti omenila "možnost" obstoja razlogov za sedmi oktober, je dejansko klikbajtanje, ki ni vredno tega časnika.
Ja vsekakor bi lahko bil naslov drugačen.
A je bilo tule že večkrat razjasnjeno zakaj je časnik kot je in tudi nadaljeva je ima nek smisel.
Pravzaprav ga ima kar veliko.
Svoje mnenje si izbereš sam.
Bolje pa da imaš rad ljudi, kot pa imaginaren pojem.
Sam sem članek razumel bolj kot pot, ne pa kot kdo je boljši.
Strani: 1 2